Diary week 19: op kraamvisite!

Zoals ik al voorspelde heb ik het momenteel iets te druk om nog veel te bloggen, maar het is me in ieder geval gelukt om weer een dagboekje in elkaar te zetten. Ik heb dan ook heel bijzonder nieuws om te delen: ik ben weer tante geworden! Gisteren gingen we op kraamvisite en ik ben helemaal verliefd!

Maarrrr nog even terug naar woensdag. Woensdag werk ik meestal vanuit huis, of in dit geval buiten de deur. Ik ging langs Black brew, die nu een all day breakfast menu hebben dat natuurlijk getest moet worden. Black brew ligt in het Vredenburgkwartier, waar ik de social media voor doe, dus stiekem was het gewoon ‘werk’ ;-). De rest van de middag werkte ik daar aan mijn scriptie.

Donderdag was ook een lange scriptiedag, gelukkig kon ik ‘s avonds bij Maura aanschuiven. Ze had deze hele lekkere spinaziecurry met paneer voor me gemaakt, een recept van de Allerhande. Aanrader!

En vrijdagmiddag kreeg ik op stage een telefoontje van mijn broer: mijn nichtje was geboren! Wat een schatje. Het is denk ik een van de mooiste baby’s die ik ooit heb gezien, ze heeft zo’n mooi gaaf gezichtje. Veel baby’s zien er een beetje verfrommeld uit als ze net geboren zijn haha.

Samen met m’n andere schoonzusje zijn we gelijk haar naam gaan graveren in een bestekset. Je spreekt het op z’n Engels uit, zoals de first lady van Kennedy! Ik vind het een super mooie naam, beetje stoer – dat past wel bij mijn broer en schoonzusje.

Zaterdagochtend boekte ik samen met m’n vriend deze mooie Airbnb in Lille. Ik had nog een weekendje Lille tegoed voor Valentijnsdag, nu hebben we het zo gepland dat we het weekend van mijn verjaardag gaan. Kan niet wachten! Ik kreeg al een heleboel tips op Instagram, maar mocht je nog aanraders en/of leuke adresjes in Lille weten; let me know!

Daarna stapte ik op de trein naar Antwerpen, waar het heerlijk zonnig was. Daar hebben we de hele middag door de stad gelopen en op het terras gezeten. Ik kom nog steeds weer nieuwe pleintjes en steegjes tegen (zoals deze hierboven op de foto), en blijf me dan weer verwonderen. Ik kan niet wachten totdat ik er echt woon, zodat ik elke dag even op ‘verkenningstocht’ kan gaan.

‘s Avonds gingen we uit eten ter ere van mijn vriend’s 25e verjaardag bij restaurant Graanmarkt 13. Echt een aanrader!

En zondag zaten we in de auto op weg naar Nijmegen. We deden nog een koffie in een van mijn favoriete plekken in Nijmegen: Downtown. Ik ben nog maar zelden in Nijmegen, maar ik vind het altijd gezellig en ik kom altijd wel bekenden tegen.

Daarna mochten we de baby aanschouwen! En volgens Hollandse traditie kregen we uiteraard beschuit met muisjes. Mijn vriend vond het maar niks, al at ie braaf z’n bordje leeg. In België kennen ze deze traditie niet, en als je de smaak van anijs niet gewend bent kan ik me voorstellen dat je het niet lekker vindt.

Wat een schatje! Ben zo’n trotse tante! Ik had al een neefje, en nu dus ook een babynichtje. Super leuk. Moeder en kind maken het goed en mijn oudste broer is ook een hele lieve vader. Heel leuk om te zien zo!

Uiteraard was het gisteren ook moederdag, dus gingen we nog even op bezoek bij mijn mama. Met een mooi bosje bloemen!

Komende week staat voor mij vooral in het teken van mijn scriptie. De deadline komt nu echt dichterbij, ik wil eigenlijk de proefversie eind deze week af hebben zodat ik deze aan anderen kan laten lezen ter feedback. Ook staat er nog een bezichtiging van een nieuw appartement op de planning wat er op de foto’s prachtig uitzag, dus duimen jullie mee?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Mieke

  Woahhh gefeliciteerd met de mini! Wat een dotje! Zo lief ook dat Nijntje lepeltje <3 (meteen een vraag: waar laat jij graveren? Mijn favoriete graveerplek in Utrecht is al een tijdje weg – meneer Vriesendorp is overleden, hij graveerde altijd alles. Zo'n leuke man was dat)

  Wat geinig dat die boterkoek op het lepeltje in de koffie zit! Love it.

  Succes met de laatste scriptieloodjes!

 2. Judith

  Haha wat grappig dat ze in België de beschuit met muisjes niet kennen! Weer wat geleerd ;)

 3. Anne

  Gefeliciteerd met je nichtje! En ik duim voor jullie appartement!

 4. Marjoleine

  Zo lief je nichtje! Heel leuk cadeautje ook wat jullie hebben gekocht voor haar. Succes met de laatste loodjes van je studie X

 5. Sanne

  Gefeliciteerd met je nichtje! Wat een mooi kindje en ik vind de naam ook heel leuk. Inderdaad lekker stoer. Nooit over nagedacht dat beschuit met muisjes echt typisch Nederlands is haha.

 6. Ines

  wauw wat ziet je nichtje er lief uit! Ik wist niet dat de beschuit met muisjes naar anijs smaakte! Ik dacht altijd dat het zoete hagelslag zou zijn, zoals voor op de boterham!

  1. Haha grappig he? Als je het niet kent dan vind je het waarschijnlijk ook niet lekker. Het is best een aparte smaak, maar in Nederland groei je er zowat mee op. Je kunt ook gestampte muisjes kopen als broodbeleg, dat is gewoon wit poeder dat naar anijs smaakt.

 7. Eline

  Super leuke foto’s! Kan je de tips die je kreeg voor Lille misschien delen? Ik ga namelijk ook :D
  Groetjes en bedankt!

 8. Cathelijne van Dongen

  Super leuk om de heerlijke latte’s te zien van mijn favoriete hotspot in mijn town, Nijmegen. Love Down Town!

 9. José

  Wat een mooi nichtje heb je, gefeliciteerd! :) En succes met de laatste loodjes voor je scriptie!

Geef een reactie