Diary week 20: het meest treurige dagboekje ooit

Jullie zijn gewend om elke week een uitgebreid dagboekje te zien, vol foto’s waarvan je begint te watertanden.. maar deze week moet ik jullie helaas teleurstellen. Ik heb nog nooit zo’n treurig dagboekje gepubliceerd. Met mijn scriptiedeadline in het vooruitzicht is dat hetgeen waar ik mijn tijd nu vooral aan besteed: schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Mijn dagen lijken zo erg op elkaar, dat elke keer een nieuwe foto maken weinig nut heeft.

Op zondagavond ben ik na de kraamvisite met mijn vriend mee teruggereden naar België. Nu ik bezig ben met de laatste loodjes van mijn scriptie, ben ik juist ook wat flexibeler. Zolang ik mijn laptop en internetverbinding heb kan ik werken. Zo fijn om m’n vriend nog even wat langer te kunnen zien. De laatste tijd heb ik steeds meer moeite met afscheid nemen, terwijl het nu echt niet lang meer duurt voordat we gaan samenwonen.

Op maandag werkte ik dus vanuit huis, maar dan het huis van m’n schoonouders. Dat was een goede keuze want ik was mega productief! Ik werkte in een rits door van 9:00 tot 16:30 waardoor ik niet eens gemerkt had dat het eigenlijk best wel lekker weer was.

Gelukkig realiseerde ik me dat dus net op tijd, zodat ik nog even een uurtje in de zon kon lezen. Ik las het boek ‘t Hooge Nest uit, echt een aanrader. Ik gaf ‘m 5 sterren op Goodreads. Ik las ‘m op m’n nieuwe e-reader, de Kobo Clara – daar ben ik ook echt super tevreden over. Ik zal binnenkort een update geven over mijn ‘leeschallenge’. Ik loop vooralsnog op schema!

Eenmaal terug in Utrecht lag er een leuk kaartje in de bus: het geboortekaartje van mijn nichtje! Zo nu en dan krijg ik foto’s doorgestuurd en ze is zo schattig! Al ben ik blij dat ik zelf nog niet in de luiers zit, haha.

Woensdagmiddag had ik een afspraak met mijn scriptiebegeleider in de stad. Na afloop deed ik nog even snel een rondje door het Vredenburgkwartier en spotte ik dit superleuke tasje bij & Other stories.

En dit terrazzo bijzettafeltje bij Casa!

Sowieso hebben ze bij Casa echt mega leuke dingen. Mocht je het gemist hebben, ik deelde gisteren een post met interieur inspiratie van Casa.

Daarna nam ik een Pokébowl mee naar huis, als motivatie om weer goed verder te werken aan mijn scriptie.

En dat deed ik de rest van de week. Ik had wat belangrijke meetings, delen van het werk dat ik ga opleveren werden voor het eerst gedeeld en er kwam goede feedback op. Oh en ondertussen downloadde ik net zoals de rest van Nederland Snapchat weer, om te zien hoe ik er o.a. als man of als kind uit zag. Haha.

Zelfs mijn vrijdagavond bestond uit m’n laptop, m’n scriptie en ik. #funtimes.

Gelukkig kwam op zaterdag m’n vriend weer en besloot ik even een pauze te nemen. We struinden door de stad, haalden nog een cadeautje voor zijn verjaardag en hij ging naar de kapper. Hij komt speciaal naar Utrecht om naar Salon B te gaan, ook hij is fan haha.

Ik heb trouwens nog steeds genoeg share good hair kaartjes over om uit te delen. Ik kom er alleen nu even niet aan toe om ze op te sturen omdat ik zo druk ben. Maar als je in Utrecht woont mag je ze altijd komen ophalen!

‘s Middags kwamen m’n broer en schoonzusje even op bezoek, samen met mijn neefje. Hij is zo leuk nu, hij begint een beetje te babbelen. Vooral m’n koffer vond hij erg interessant haha.

‘s Avonds gingen we spontaan uiteten met Maura en haar vriend bij de Pizzabakkers. Super lekkere pizza’s hebben ze daar, ik had er al de hele week zin in.

En zondag vertrok m’n vriend alweer op tijd, zodat ik weer goed aan m’n scriptie kon werken. Al kwam ik maar moeizaam op gang. Ik heb de laatste tijd echt veel meer moeite met afscheid nemen, het liefst was ik bij ‘m in de auto gestapt. Ik kan echt niet wachten tot we gaan samenwonen. Vanavond staat er weer een bezichtiging op de planning, duimen jullie mee dat het iets is?

Nou goed, dat was ‘m voor deze week. Nogal treurig in vergelijking tot mijn reguliere dagboekjes. Voor volgende week kan ik niet veel beters beloven haha. Ik hoop dat ik vooral lekker productief kan zijn, ik heb namelijk een strakke planning gemaakt. Ik heb expres mijn deadline voor mijn scriptie iets vervroegd, zodat ik lekker een weekend weg kan met m’n vriend. Beetje extra aanpoten dus!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Shirley

  Ik ga voor jullie duimen. Succes met de laatste loodjes voor je scriptie! Als ik wekelijks een dagboek zou publiceren, zou het iedere week het meest treurige dagboek zijn, dus dat valt allemaal nog mee hier, haha.

 2. Anne

  Ik vond het nog steeds leuk om te lezen. Je schrijft leuk en lijkt zo lief, dat heeft niks te maken met hoe mooi je foto’s of hoe spannend je week was!

 3. Mirthe

  Heel herkenbaar, hier ook in de laatste maand scriptie. Ik probeer nog wel af en toe leuke dingen in te plannen, maar het knaagt dan wel een beetje. Er valt nog zo veel te doen! Succes met het allerlaatste heuveltje en you can do it! Heel benieuwd naar je volgende avontuur in Antwerpen!

 4. Judith

  Superleuk geboortekaartje zeg! En op die foto met dat snapchatfilter lijk je een klein beetje op mij vind ik hahaha #babyface ;)

 5. Rianne

  Troost je, je bent niet de enige! Mijn scriptiedeadline is ook aardig dichtbij en mijn dagen zien er hetzelfde uit… Alleen maar schrijven en werken, heb inmiddels vierkante ogen ;)

  Succes met de laatste loodjes!!

 6. Sanne

  Ik vind het nog heel erg meevallen hoor, die treurigheid haha. Nog even doorzetten zo nu het einde bijna in zicht is! Wel heel fijn denk ik als het je lukt om de vervroegde deadline te halen.

 7. Anna

  Heel veel succes met de laatste loodjes! Wat leuk trouwens dat jullie gaan samenwonen :D

 8. Kiki

  Heel veel succes Marlous! Ik zit ook met de laatste loodjes scriptie. Nog even en dan kunnen we genieten van een diploma!

 9. Nikita

  Ik denk dat het erbij hoort, dit soort dagboekjes. Nu zijn mijn weekoverzichtjes nog vrij wisselend en gevarieerd. Maar eens ik ook terug aan het werk ga, zal dat wel anders zijn denk ik. En je scriptie is natuurlijk heel belangrijk! Daar hoort heel veel werk in te zitten, maar ik snap dat het niet altijd leuk is dat het andere er dan voor moet wijken. Ik ken dat gevoel wel. Ik duim voor jullie volgende bezichtiging!

  1. Haha ja het hoort er zeker bij, ik denk dat als ik straks full time werk de dagboekjes misschien wel maandelijks moeten worden om het interessant te houden :’)

 10. Rachel

  Succes met de laatste loodjes, mijn vriend en ik krijgen volgende week onze sleutels.. zo spannend! En over twee maanden gaan we al trouwen, AAHW! Verder vind ik dit soort dagboekjes altijd zo leuk!

 11. Marjoleine

  Aah tóch heel leuk om een dagboekje te lezen hoor! Ik heb ‘t Hooge nest pas ook in tussen de boeken op m’n e-reader gezet dus misschien binnenkort maar eens aan beginnen. Al heb ik ook een aantal deadline… Succes met de allerlaatste loodjes! X

Geef een reactie