Diary week 21: laatste scriptie loodjes & preview liquor bar Utrecht

Dit wordt een dagboekje met heel veel foto’s van mijn laptop, maar hij is in ieder geval wat beter gevuld dan die van afgelopen week.. haha. Ook deze week stond weer in het teken van mijn scriptie. De laatste loodjes zijn nu echt aangebroken, maar gek genoeg had ik juist daardoor meer inspiratie en motivatie om te bloggen. Lekker studie-ontwijkend gedrag ;-). Mocht je afgelopen week niet op mijn blog hebben gekeken, dan heb je heel wat terug te lezen!

Maandag werkte ik vanuit huis. Ik vind het heel fijn dat ik dit kan afwisselen. Soms is vanuit huis fijn, soms werk ik juist beter op school. Het verschilt echt per dag. Gelukkig woon ik vlakbij school, dus ik kan heel makkelijk ook nog halverwege de dag switchen als het toch niet bevalt.

Ik spotte deze ijsjes in de Jumbo, ik had ze nog niet eerder gezien. Ik had laatst ook al yoghurtijsjes van een ander merk gekocht. Ik vind ze beide heel erg lekker, fijne snack tussen het studeren door!

Op dinsdag ging ik weer naar school en had ik deze kleine tomaatjes mee als snack. Ik had hier nog nooit van gehoord! Super schattig haha.

Woensdag was ik heel vroeg wakker. Ik slaap altijd met mijn gordijn en raam open, zodat ik relaxed wakker word van het licht. Dat werkt voor mij beter dan een wekker die je plotseling uit je slaap haalt. Omdat ik zo vroeg wakker was, kon ik rustig wakker worden met een kop koffie. Nog even  terug in bed :-).

De rest van de middag zat ik op school! Afgelopen week kwam er een blog online met allerlei herbruikbare koffiebekers. Hier op de foto zie je mijn KeepCup, die heb ik al jaren. Deze werd ook aangeraden (en trouwens ook afgeraden haha). Ik heb ‘m niet genoemd omdat het geen thermobeker is (dat was mijn eis) en hij is niet 100% lekvrij helaas. Maar het is wel een vrolijke beker!

Donderdagmiddag was mijn wandeling naar het stembureau het uitje van de dag. Het was heerlijk weer! Ik ben blij met de uitslag in Nederland: ik stemde zelf GroenLinks en die zijn gegroeid! Dat zowel GroenLinks als PvdA flink gegroeid zijn en een partij zoals de PVV bijna verdwenen is stemt mij gelukkig. Ik ben ook blij dat het enthousiasme rondom het FvD met Thierry Baudet een beetje lijkt af te nemen..

Op zondag mochten ook de Belgen stemmen, niet alleen voor het Europees Parlement maar ook voor de federale (landelijke) regering en de Vlaamse/Brusselse/Waalse regering (ja ik ben ook nog steeds bezig met het begrijpen van het Belgische politieke systeem). Omdat ik straks in België woon heb ik de uitslagen daar ook in de gaten gehouden. Helaas zijn daar juist de conservatieve nationalistische partijen groot geworden.

De rest van de avond werkte ik door aan mijn scriptie. Ik werk vaak beter in de avond, zeker nu het nog zo lang licht is. Om mezelf te motiveren haalde ik een lekkere pizza!

Vrijdagochtend begon ik mijn dag met een wandelingetje naar de stad. Het zonnetje scheen zo lekker! Echt totaal geen goed scriptieweer haha, ik wil dan het liefst naar buiten.

Ik ging naar de stad omdat ik wat dingetjes moest halen voor een DIY, waarvan je hier een sneak peek ziet ;-) Later deze week komt ‘ie online!

De rest van de middag zat ik weer achter m’n laptop. Wel met een lekkere ijskoffie!

Toen het 16:30 vond ik het wel mooi geweest en stapte ik op m’n fiets. Het is weekend!

Samen met Maura was ik uitgenodigd voor een exclusieve sneak peek in de nieuwe Liquor Bar die binnenkort opent op de Neude. Het pand zit naast wijncafé Lefebvre, wat jarenlang ongeveer onze stamkroeg was haha. Liquor Bar is van dezelfde eigenaar, maar heeft wel een hele andere insteek. Je komt hier voor likeuren zoals gin en vodka, puur of in de mix.

De prohibition in Amerika in de jaren ’20 was de inspiratie voor de zaak, en dat zie je ook terug in de stijl van het interieur.

Natuurlijk moesten we ook proeven! Ze hebben ook gin en vodka die ze zelf gestookt hebben op de kaart staan. Deze zijn beiden echt heel erg lekker, zelfs puur!

En natuurlijk moesten we even van de locatie gebruik maken voor een mini fotoshoot, haha. Ik vind deze banken heel erg mooi, zoiets wil ik straks denk ik ook in ons appartement.

Altijd gezellig met Mau. Ga haar missen!

Daarna aten we ramen bij The Ramen Brothers. Het plan was om die avond de stad in te gaan (we hadden ons niet voor niks zo mooi opgetut), maar we waren opeens zo moe haha. Uiteindelijk lag ik voor 23:00 in bed. Volgende week worden we allebei weer een jaartje ouder, zou dat ermee te maken hebben? ;-)

Ook zaterdag werkte ik aan m’n scriptie, maar deed ik tussendoor ook wat andere dingetjes. Zo vulde ik m’n ‘insta shop‘ aan met dit leuke tasje. Ik ben al een beetje aan het opruimen: hoe minder spullen ik heb, hoe minder naar Antwerpen hoeft te verhuizen is mijn motto. Ik update de pagina regelmatig, dus houd ‘m in de gaten. Als je geen Instagram hebt mag je me ook altijd een mailtje sturen via het contactformulier.

Dan: een primeur! Ik heb paprika gegeten! Als je me al lang volgt weet je dat er m’n hele leven al 1 ding is wat ik niet lust: paprika. Geen idee waarom, maar ik vind het echt niet lekker. Al is het de afgelopen jaren wel wat minder extreem geworden. Vroeger moest ik al kokhalzen van de geur, haha. Ik at samen met m’n huisgenootjes, en die kwamen met dit verspakket van de appie aanzetten. Toen mijn huisgenootje verzekerde dat je de paprika echt niet proefde durfde ik het wel aan..

En het was super lekker! Er gaan dus ook gele tomaten en het sap van een sinaasappel doorheen, en vooral die laatste overheerst. Dat maakt het ook een super lekker fris soepje, perfect voor het voorjaar. Ik vind het in ieder geval een aanrader, misschien kan ik zo stiekem paprika leren eten ;-)

‘s Avonds wandelden we nog naar Roberto’s, de beste ijssalon van Utrecht. Ik ging voor een bolletje yoghurtijs en een bolletje rabarberijs. Allebei heel lekker!

Ennn gisteren zat ik er weer zo bij. De aardbeien waren in de aanbieding en dat kwam goed uit. Ik krijg namelijk altijd veel zin om te snaaien als ik voor school bezig ben. Aardbeien zijn dan een stuk beter dan snoep en chips.

Het was een lange dag en ik was zo moe. Ik heb zelfs een middagdutje gedaan! Volgens mij moet ik ook gewoon weer ongesteld worden, dan word ik ook altijd zo moe. Goeie timing wel. Ik was echt te moe om zelf te koken, dus bestelde ik deze taco bowl van SLA. Heel erg lekker! Die wil ik een keertje namaken.

Deze week is dan echt de laatste week van mijn scriptie. Ik gok dat ‘ie vandaag of morgen compleet is, dan kan ik ‘m woensdag en donderdag nog eens rustig nalopen en vrijdag inleveren! Volgend weekend ben ik in Lille, eigenlijk nog een valentijnscadeautje van mijn vriend  maar ik denk dat we mijn verjaardag ook al een beetje gaan vieren. Mijn dagboekje komt volgende week daarom niet op maandag maar op dinsdag online.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Simone

  Hmmm al dat lekkere eten! Die ijsjes ga ik ook eens zoeken, lijken me top. Heel veel succes met de laatste loodjes van je scriptie en alvast veel plezier in Lille!

 2. Anna

  Heel veel succes met je scriptie! Goed dat je lekker aan het opruimen bent. En wat ziet dat eten van SLA er heerlijk uit zeg!

 3. Marloes

  Die ijsjes zien er heerlijk uit. Al het eten en drinken uit deze post, trouwens! Begrijp je helemaal dat het totaal geen scriptieweer is. Op mijn school hebben ze naast de scriptie nog 3 vakken gepland, dus moet eigenlijk met veel dossiers tegelijk bezig zijn. Alleen dat mooie weer leidt mij steeds af… De laatste loodjes wegen zo wel erg zwaar. Succes nog eventjes :)

  Liefs,
  Marloes

 4. Irene

  Woehoew het einde is nu echt echt echt in zicht! Die ijsjes zien er inderdaad super lekker uit! Ik wou dat je overal gewoon yoghurtijs kon kopen. Ik eet dat zo graag maar ik vind het bijna nergens of het is idioot duur. Heb de uitslag van de verkiezingen bij jullie echt helemaal gemist maar ben blij om te lezen dat Baudet en co een beetje verdwijnen.

Geef een reactie