DIY: rieten tasje met schelpen

rieten tasje met schelpen

Nu de zomer eraan komt kunnen alle zomerse accessoires weer uit de kast. Ik ben fan van alle leuke rieten tasjes die je nu veel ziet. Ik had zelf al twee ronde ‘basket bags’ uit Bali, maar heb nu ook een rechthoekig exemplaar. Omdat je deze tasjes nu veel ziet leek het me leuk om ‘m een beetje op te pimpen en zo unieker te maken. Eigenlijk is het te simpel voor woorden, maar ik wilde deze DIY toch graag aan jullie laten zien. Wellicht haal je er nog inspiratie uit!

Wat heb je nodig?

Allereerst natuurlijk een rieten tasje. De ‘basket bags’ kun je voor een paar euro op Bali kopen, maar gelukkig vind je ze ook hier in de winkels. Al worden er soms wel belachelijke prijzen voor gevraagd. Gelukkig vind je op Marktplaats, United Wardrobe en Etsy vaak goedkopere exemplaren. Omdat ik al twee ronde tasjes had ging ik voor een rechthoekig model, maar deze DIY werkt natuurlijk ook prima met een rond tasje.

Daarnaast heb je schelpen nodig. De schelpen die ik gebruik heb ik drie jaar geleden op het strand gevonden – het strand waar ik mijn vriend leerde kennen. Maakt het toch een beetje bijzonder ;-). Je kunt elk soort schelp gebruiken. Ben jij niet zo’n strandjutter, dan kun je ook sierschelpen vinden in de Action. Deze vind je op de afdeling waar ook de kaarsen en nepbloemen staan.

Als laatste heb je lijm nodig. Ik gebruik E6000, dit is een supersterke lijm die geschikt is voor allerlei verschillende materialen. De lijm is transparant en een beetje stroperig. Je hoeft hierdoor niet super snel te werken en kunt nog makkelijk corrigeren. De lijm heeft 24 uur nodig om volledig te drogen, daarna zit alles als het goed is muurvast.

benodigdheden

Zo ga je te werk

Zoals ik al zei, is deze DIY eigenlijk te simpel voor woorden. Het is wel handig dat je de juiste lijm gebruikt, maar verder hoop ik jullie vooral te inspireren. In plaats van schelpen kun je ook andere dingen op je tasje plakken. Bijvoorbeeld knopen, mozaïek steentjes of nepbloemetjes.

In alle gevallen raad ik je aan om eerst even uit te proberen ‘wat werkt’. Ik legde de schelpen zonder lijm op het rieten tasje, en schoof op en neer tot dat ik tevreden was. Ik maakte voor de zekerheid een foto met mijn telefoon, zodat ik een voorbeeldje had.

Daarna is het simpel: doe op elke schelp een laag lijm en druk deze aan op het tasje. Laat het vervolgens 24 uur drogen, en je gepersonaliseerde tas is klaar!

rieten tasje met schelpen

Het eindresultaat

Zoals ik al zei is het eindresultaat simpel, maar wel heel zomers! Het is net even anders dan de rieten tasjes die je overal al ziet. Bovendien hebben deze schelpen ook nog een emotionele waarde voor mij. Ik denk dat dit een van mijn favoriete tasjes wordt deze zomer!

eindresultaat

Nog niet uitgeknutseld? Check ook deze leuke enkelbandjes DIY of deze sea salt spray waar ook schelpjes in zitten!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Romy

    Wat onwijs leuk gedaan zeg! Het tasje ziet er echt heel tof uit <3

  2. Simone

    Zó leuk! Simpel inderdaad, maar je moet er maar opkomen! Vind hem ook erg leuk gecombineerd op de laatste foto!

  3. Sanne

    Ik vind het een super leuk idee! Die tasjes zie ik soms inderdaad voor echt bizarre prijzen voorbij komen. Ook bijzonder dat het zo’n mooie betekenis heeft dit tasje.

Geef een reactie