Mijn favoriete herbruikbare bekers voor koffie to go

herbruikbare beker koffie

Een van de punten die op mijn Groene lijstje staat, is het gebruiken van een drinkfles voor water en koffie. Voor water heb ik al een hele fijne en mooie Chilly bottle, maar ik ben nog op zoek naar fijne herbruikbare bekers voor al mijn koffie’s to go. Met mijn verjaardag in het vooruitzicht leek me dit een mooi item  voor mijn verlanglijstje, dus ik ging op onderzoek uit!

Mijn eisen voor de herbruikbare beker

Op Instagram vroeg ik naar jullie favoriete to go bekers. Daarbij had ik 2 simpele eisen: hij moet geschikt zijn voor zowel mijn cappuccino’s als mijn ijslattes en hij moet lek-vrij zijn. Ik kreeg een heleboel tips, maar het waren niet allemaal thermo-bekers en ze waren ook niet allemaal lek-vrij. Na een strenge selectie bleven de volgende 6 herbruikbare bekers over:

 • Retulp – €25 – 300 ml De herbruikbare bekers van Retulp zijn duurzaam en ecologisch geproduceerd. Bovendien wordt voor elke verkochte fles 1000 x de inhoud aan water gedoneerd aan ontwikkelingslanden.
 • Frank Green – €25,99 – 295 ml De herbruikbare beker van Frank Green is volledig zelf samen te stellen: per onderdeel kun je een eigen kleurtje kiezen. Daarnaast zijn er ook verschillende maten verkrijgbaar. Alle flessen zijn recyclebaar.
 • Contigo – €29,95 – 470 ml De ‘auto seal’ van deze herbruikbare beker zorgt ervoor dat hij 100% lekvrij is. Bovendien is hij ook met 1 hand te opereren.
 • Lock & Lock – €21,95 – 400 ml In het mondstuk zit een zeefje, daarnaast kun je deze beker laten graveren met een persoonlijke tekst.
 • Nespresso – €20 – 330 ml Simpel maar stijlvol. Deze roestvrijstalen beker houd je drankjes warm, of juist koud.
 • Dopper – €29,50 – 350ml Dopper kennen we natuurlijk allemaal van de waterflesjes, maar sinds kort hebben ze ook een thermofles in deze leuke roze kleur.

Mijn favoriet

Zoals je ziet heb ik een lichte voorkeur voor zwarte of juist roze bekers. Het oog wil ook wat toch? Van dit lijstje is Retulpt de meest duurzame keuze, gevolgd door Frank Green. Uiteindelijk ben je natuurlijk sowieso goed bezig wanneer je altijd je eigen koffiebeker meeneemt.

Ik ben heel benieuwd of jullie ervaring hebben met (een van) deze herbruikbare bekers. Of misschien staat jouw favoriet er nog niet tussen? Laat het dan vooral ook weten.

Voor nu twijfel ik tussen de Retulp en de Frank Green. Het voordeel van de Frank Green is dat hij ook in een grotere maat verkrijgbaar is (475 ml). En ik vind het heel tof dat je zelf de kleuren kan samenstellen!

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Siroon

  Goeie collectie! Ik heb hier een Frank Green (maat M) en een KeepCup, die is dan weer niet lekvrij en thermos maar wel mooi ;) ik ben erg fan van beide en wat voor mij belangrijk was: ze kunnen in de vaatwasser!

  Voordeeltje van de KeepCup: er staan barista maten in (in de M staan koffiematen voor een kleine koffie en een medium), waardoor niemand je mok ooit kan weigeren omdat ze niet weten hoeveel er in past.
  Succes met de keuze, benieuwd wat het gaat worden! En idd, het maakt niet uit wat je kiest, elke uitgespaarde wegwerp beker is al mooi meegenomen :)

  1. Toevallig heb ik zelf al jaren een KeepCup. Vind het best een fijn ding, maar hij is niet lek-vrij en ook niet thermos. Op Instagram werd de KeepCup door sommigen aangeraden en anderen zeiden: als je maar niet de KeepCup neemt!! Haha. Ik denk dat ik ook voor de Frank Green ga, maar twijfel nog tussen maat M en L. De M vind ik iets mooier en handzamer, maar de L is handig voor als ik ook ijskoffies drink (die bestel ik meestal in groter formaat).

  1. Ja, dat is ook een mooie he? Ik vind de Dopper ideaal dat je naast een kleine opening ook een grote opening hebt. Al wordt mijn draaidop altijd een beetje viezig, en omdat ik geen vaatwasser heb krijg ik dat niet goed schoon.

 2. Ik heb de retulp fles, superfijn voor als je zelf koffie of thee meeneemt. De pink variant gaat er wel uit binnenkort, heb ik begrepen, dus als je die wilt, zou ik snel zijn. Voor koffie’s to go heb ik een ecoffee cup, maar die heb ik de laatste tijd minder nodig. Die is niet thermos, maar dan drink ik het toch meteen op.

  1. Ja, in principe drink ik mijn coffee to go ook direct op, maar omdat ik niet verschillende herbruikbare bekers wil hebben wil ik het liefst eentje die zowel voor direct gebruik als voor later gebruik dient. Dus dan vallen alle niet thermoflessen al af.

 3. Karlijn

  Ik heb nu al een jaar of vier een keepcup en die vind ik zo fijn, maar het nadeel is wel dat je hem altijd in je hand/recht op moet hadden als er iets in zit. Terwijl ik ook wel graag zou willen dat ik niet hoef te hanessen met dat ding in mijn hand op de fiets naar het station ;) De Frank Green vind ik zo mooi, zag hem een tijdje geleden in een winkel in Amsterdam of Utrecht (begin te twijfelen).
  Ik drink zowel koffie als thee, maar doe nu alleen thee in mijn keepcup. Want het blijft lastig om de koffie smaak eruit te krijgen. Misschien vraag ik voor mijn verjaardag wel een Frank Green, die ik dan vervolgens alleen voor koffie ga gebruiken :) Of ik koop hem voor mezelf als ‘cadeau’ omdat ik mijn scriptie heb ingeleverd, mag best gevierd worden toch?!

 4. Melissa

  Ik was hier al zo lang naar op zoek, ik heb meteen die van Retulp besteld! Bedankt voor de tips!

 5. Nikki

  Thanks voor het delen van de tips!
  Ik twijfel tussen de Dopper en Retulp
  Binnenkort neem ik dus gewoon mijn eigen thee :-)

 6. Lisa

  Voel me nu toch wel een beetje geïnfluenced! Gelijk een Retulp besteld, omdat ik het design echt prachtig vind en het me een praktische thermofles lijkt. Dit soort producten zijn de investering waard. Gebruik mijn dopper na drie jaar nog altijd met veel plezier!

Geef een reactie