Internationale hamburgerdag: mijn favoriete burger recepten

internationale hamburgerdag

Hoera: het is internationale hamburgerdag! Ik ben dol op hamburgers, er zijn tijden geweest dat ik elke week buiten de deur hamburgers ging eten. Zo’n 5 jaar geleden waren de luxe rijkbelegde hamburgers opeens een trend en schoot de ene hamburgertent na de andere als paddestoelen uit de grond. Om internationale hamburgerdag te vieren deel ik een paar hele lekkere hamburgerrecepten met je, én mijn favoriete hamburgerrestaurants in Utrecht.

internationale hamburgerdag

1. Vegetarische courgette burgers

Een burger van mijn BFF Maura (van de blog Yellow Lemontree) mag niet in dit lijstje ontbreken. Mau was namelijk vaak de persoon waarmee ik dan naar die burgerbars ging. Bovendien heeft ze zelf heel lang haar ‘epic burger project’ bijgehouden, waarin ze telkens weer een nieuw burgerrecept deelde. Deze courgette burgers met feta en avocado lijken me super lekker, perfect voor een zomerse dag!

hamburger

2. Big juicy burger

Een goede hamburger begint natuurlijk met goed vlees. Naast heerlijke toppings (een spiegeleitje!) wordt er in dit recept vooral in gegaan op de hamburger patty. Welk gehakt moet je hebben, hoe kruid je het en in welke vorm kneed je het?

internationale hamburgerdag

3. Katsu curry fried chicken burger

Naast de hamburger houd ik ook van chicken burgers. Dit recept van Donna Hay heeft een Japans tintje. Er zit namelijk soja saus en Japanse mayonaise bij. Gelukkig zijn de recepten van Donna Hay wel altijd goed te volgen. Denk dat dit recept even wat tijd kost, maar dan heb je ook een hele bijzondere burger op tafel staan!

hamburger

4. Zoete aardappel burgers

Ik eet net zo lief een hamburger van vlees als een vegetarische burgers. Ik ben fan van de Mc2 burger van de Vegetarische slager (en heel benieuwd naar de Beyond Meat vega burger!), maar ook van zelfgemaakte veggieburgers. Deze burger is van zoete aardappelen en linzen en wordt afgetopt met halloumi. Dat is echt een van de lekkerste kazen die er is!

internationale hamburgerdag

5. Cajun kikkererwt-bloemkool burgers

Ik heb bloemkool weer helemaal ontdekt. Het is super lekker als je ‘m grilt, vooral met veel kruiden. Deze kikkererwt-bloemkool burgers met cajun lijken me daarom super lekker. Deze burger is trouwens helemaal vegan (mits je plantaardige yoghurt voor de saus gebruikt)!

Beste burgerbars in Utrecht

Geen zin om in de keuken te staan, maar wil je vandaag wel internationale hamburgerdag vieren? Zoals ik al zei zijn er genoeg leuke burgerbars in Utrecht. Dit zijn mijn favorieten:

 • Beers & Barrels
 • Meneer Smakers
 • Pickles
 • Five Guys
 • Burger Federation, Ellis

Je kunt ze natuurlijk allemaal af gaan, maar als je er eentje moet kiezen dan raad ik je Meneer Smakers aan. Ik geloof dat dit een van de eerste burgerbars was in Utrecht en naar mijn mening vind je hier ook de allerlekkerste burgers. Zowel van vlees, als vega(n)! Happy international hamburger day!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Jenn

  Lekker! Ik ben vooral erg benieuwd naar de laatste :)

 2. Is het vandaag Internationale hamburgerdag? Nooit geweten. Wat leuk! Ga er misschien wel eentje maken vanavond, wat zal mijn vriend blij zijn. :)

 3. Simone

  Yum! Ik heb hier nu zo’n zin in! Vorige week in Boedapest at ik de lekkerste sliders met daarbij zoete aardappelfrietjes, zou ik nu bijna een moord voor doen haha!

 4. Maura - YLT

  Ahhh yes! Je zei het nog, maar heb ‘m gemist. Fijn dat er gewoon een hamburgerdag is. Leuk dat ‘ie er tussen staat :-)

Geef een reactie