Recept: gezonde pokébowl met kip en quinoa

pokébowl met kip en quinoa

Als ik geen zin heb om te koken, laat ik graag mijn eten bezorgen. Mijn favoriete ‘bestel maaltijd’? Pokébowls! De traditionele pokébowl komt uit Hawaii en bevat vaak vis: zalm of tonijn. Daar ben ik zelf niet zo’n fan van, dus maakte ik er een eigen variant op: een pokébowl met kip en quinoa! Lees verder voor het recept.

pokébowl met kip en quinoa

Het lekkerste aan pokébowls vind ik de mix aan ingrediënten: er zit van alles wat in je kommetje. Bovendien ziet het er ook zo vrolijk uit. Pokébowls zijn super makkelijk te maken, en daardoor ook heel geschikt als lunch. Eigenlijk kun je dit recept de avond vooraf al maken, en klaarzetten in de koelkast voor de volgende dag.

Ik ben zelf dol op knapperige, frisse groentes zoals komkommer en wortel en mijn standaard ingrediënt in de pokébowl is mango omdat hij zo lekker zoet is. Maar leef je vooral uit: radijsjes, sojabonen en mais zouden ook heel goed in deze bowl passen.

Ben je fan van deze pokébowl met kip en quinoa? Dan moet je ook zeker mijn recept voor een Buddha bowl proberen!

Dit recept is genoeg voor 2 personen.

ingrediënten

  • 100 gr quinoa
  • 100 gr kip, in blokjes
  • 1 mango
  • 1 winterpeen (of paar kleinere wortel)
  • Halve komkommer
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 50 gr kokosrasp
  • Een handje amandelschaafsel

Bereiding

Zet een pan op laag vuur en rooster het amandelschaafsel in ongeveer 2-3 minuutjes. Neem het uit de pan en zet het apart. Maak nu de quinoa klaar volgens de verpakking, meestal houdt dat in dat je de quinoa eerst even wast en vervolgens in 10-12 minuten gaar kookt. Voeg er eventueel een bouillonblokje aan toe voor de smaak. Verhit ondertussen wat olie in een pan en bak de kipstukjes mooi goudbruin. Je kunt hier uiteraard ook voor vegetarisch kipstuckjes kiezen.

Snijd de mango en de komkommer in blokjes, en schaaf met een dunschiller sierlijke krullen van de wortel. zet dit even opzij, hiermee maken we zo de bowl op.

Voor het sausje snijd je de knoflookteen en een handjevol koriander in kleine stukjes. Doe deze in een maatbeker en voeg daar limoensap uit 1 limoen, 1/3 van de gesneden mango, 1 el olijfolie en 100ml water aan toe. Ook de kokosrasp mag hierbij, maar doe dit een beetje op gevoel: ik ben dol op kokos en doe er zo 50gr bij, maar je kan het ook in kleine stapjes opbouwen. Blend het geheel vervolgens met een staafmixer tot een papje. Blijf tussendoor proeven en breng het eventueel op smaak met wat zout en peper. Voeg wat meer olie of water toe om het papje wat vloeibaarder te maken.

Ondertussen is de quinoa wel klaar, lek deze uit en doe dit in een kom. Meng er nog wat limoensap doorheen en het amandelschaafsel (zorg dat je een klein beetje amandelschaafsel apart houdt). Eventueel kun je hier ook nog wat koriander doorheen roeren.

En nu komt het leukste: het opmaken van de bordjes! Begin met een flinke schep quinoa in het midden, en leg de andere ingrediënten er in een cirkeltje omheen. Eindig met een flinkje lepel van het zelfgemaakte papje en strooi nog wat amandelschaafsel en koriander ter garnering over het geheel.

En klaar ben je! Een super lekker, simpel en snel gerechtje dat ook heel erg lekker is als lunch.

pokébowl met kip en quinoa

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie