Diary week 22: scriptie ingeleverd, weekend Lille & mijn verjaardag!

Dit dagboekje liep een beetje vertraging op, maar hij is het wachten waard: wat een week was dit! Ik leverde mijn scriptie in, spendeerde het weekend in Lille (en een onverwachts bezoek aan een dierenpark), vierde m’n verjaardag en we vonden mogelijk ons droomappartement.. ?!! Waaaat haha. Er gebeurde zoveel deze week dat er wel twee weken voorbij lijken te zijn.

Maarrrr eerst nog even terug naar begin vorige week: ik ging weer langs de Salon B om m’n haren te laten doen. Leek me wel fijn zo midden in de laatste loodjes voor m’n scriptie. Ik vind de kapper altijd heel ontspannend.

Bovendien was het niet zo heel spannend: het model was nog prima, maar ik twijfelde de vorige keer over de kleur. Omdat ik toen niet kon beslissen maakte ik een nieuwe afspraak, waarbij we dus vooral gingen focussen op de kleur. Hierboven zie je de voorfoto..

En dit is de nafoto! Iets donkerder en warmer, eigenlijk is dit precies mijn natuurlijke haarkleur. Het wordt vanzelf wel weer lichter in de zomer, dus ik vond een donkere basis wel fijn. Anders wordt mijn haar wel heel licht en geel. Ben er weer heel blij mee!

Kijk hoe gezellig Utrecht erbij ligt!

Op woensdag maakte ik geen foto (ik zat vrijwel de hele dag achter m’n laptop), maar donderdag spotte ik dit coole busje bij mij in de straat. Deed me denken aan onze week met een campervan afgelopen zomer, dat was ZO leuk!

Mijn vriend kwam naar Utrecht en we haalden alvast mijn verjaardagscadeautje op: de noise cancelling koptelefoon van Sony. Ben er ZO blij mee!

Daarna reden we door naar m’n schoonouders waar we ‘s avonds zelf pizza’s maakten met pitabodems. Lekker!

Vrijdag legde ik de allerlaatste hand aan mijn scriptie. Wat een heerlijk gevoel om dat ding af te hebben. Tussendoor pauzeerde ik af en toe in het zonnetje in de tuin van mijn schoonouders. Ze hebben zo’n schattig tuinhuisje, alsof je in Frankrijk bent.

Genieten met een ijsje: de scriptie is af!!! Volgens de perfectionist in mij kan ‘ie natuurlijk altijd beter, maar ik was er echt klaar mee. Het was goed zo.

Zaterdagochtend reden we naar Lille. Vanaf mijn schoonouders was het nog maar 1,5 uur rijden, echt top!

We verbleven in een prachtige Airbnb op een toplocatie: vlakbij alle leuke terrasjes, restaurants en winkels. In het oude gedeelte van de stad. Dit is de link naar de advertentie, mocht je geïnteresseerd zijn. Als je via deze link boekt krijg je €25 korting op je eerste boeking (als je een nieuw account aanmaakt geldt dat ook als nieuwe boeking!).

Er hangt echt een hele leuke sfeer in Lille. In Rue de la Clef vind je allerlei leuke boetiekjes en vintage stores. Ik had niet zo’n zin om te shoppen, maar anders had ik hier zeker m’n slag geslagen.

Lille heeft ook mooie parken rondom het centrum, leuk om doorheen te lopen! Ik nam de oude camera van mijn opa mee omdat er nog een rolletje in zat dat ik vol wilde schieten. Met zo’n fotogenieke stad was dat een makkie.

Zoals gewoonlijk zetten we weer een paar duizend stappen dus eind van de middag ploften we neer op het terras van deze leuke wijnbar: Les Fréres Pinard. Hier kun je per regio in Frankrijk een wijntje bestellen en vervolgens ook kaas en charcuterie. Zo kun je je eigen plankje samenstellen. Heel erg leuk en lekker!

Toen we ‘s avonds naar een restaurant wandelden spotte ik dit super leuke boetiekje: Little & Tall. Echt ALLES was leuk hier haha. Uiteindelijk besloot ik wat gedroogde bloemetjes mee te nemen.

Kijk, zo mooi! Lijkt me leuk als stil leven voor op de slaapkamer ofzo. Lekker makkelijk, deze hoef je geen water te geven.

Natuurlijk moesten we er ook even een Instagram kiekje mee schieten ;-)

De volgende dag besloten we na het ontbijt Lille te verlaten. Het zou een warme dag worden, bovendien is op zondag veel gesloten in Frankrijk.

We stapten weer in de auto en reden terug naar België, door Wallonië. Het landschap was hier zo prachtig! Uitgestrekte velden en een beetje heuvelachtig.

Vervolgens leek het alsof we in Frankrijk waren..

..maar ook in Azië! Met deze foto heb ik mijn vader goed kunnen foppen haha.

We waren namelijk in Pairi Daiza, een dierenpark in België. Niet voor niets won het park een prijs voor het mooiste dierenpark van Europa. Het is echt prachtig aangelegd in de stijl van verschillende werelddelen. Zelfs zonder dieren is het al prachtig. En echt gigantisch, hier vermaak je je zeker wel een hele dag.

Ik was blij want mijn lievelingsdier was ook aanwezig: ze lagen lekker te chillen.

‘s Avonds konden we weer bij mijn schoonouders aanschuiven waar we lekker buiten aten. Dit was echt een heerlijk weekend! En een goede ‘oudejaarsdag’ ;-)

Maandag was namelijk mijn verjaardag! Nou is jarig zijn op een maandag vrij saai. Ik was nog in België omdat we ‘s avonds bezichtigingen hadden en uit eten gingen, maar mijn vriend moest gewoon werken. Halverwege de dag werd een bezichtiging al afgebeld, zo frustrerend. Dit hebben we al een paar keer gehad en dat is elke keer zo’n teleurstelling.

Ik besloot meteen op zoek te gaan naar nieuwe appartementen en vond een advertentie die er pas net op stond. We belden gelijk en konden ‘s avonds nog langskomen. Zo maakte het eigenlijk niet uit dat die ene bezichtiging was afgezegd!

En het appartement was prachtig! Toplocatie, lekker licht en alles nieuw! En dit keer waren wij er eens als eerste bij! Het belooft veel goeds dus als jullie allemaal mee duimen… dan hebben we straks misschien gewoon een eigen plekje in Antwerpen!

Daarna gingen we extra vrolijk uit eten bij SumSum op ‘t Zuid. We hebben hier heerlijk buiten gezeten.

De volgende ochtend vertrokken we al rond 6:30 van huis zodat m’n vriend me voor zijn werk op het station kon afzetten. Daar aangekomen bleken er problemen met de internationale trein te zijn. Dus ik heb eerst een uur in dit gezellige etablissement gezeten (lol, not). Vervolgens ben ik van boemeltrein naar boemeltrein naar Utrecht gereden. Ik deed er 3 uur over!!

In Utrecht ging ik snel langs de Jumbo supermarkt om taart te kopen zodat ik op stage kon trakteren. Bij de Jumbo krijg je namelijk 20% korting op gebak in de week van je verjaardag. Maar wat ik niet wist, is dat je dan ook een bloemetje mag uitzoeken? Ik was helemaal verbaasd haha. Kijk hoe mooi dit boeket ook is!

‘s Avonds at ik gezellig bij m’n broer en schoonzusje en wandelde ik door het mooie Utrecht terug naar huis. Ik ga je missen Utreg, maar ik kan niet wachten om te verhuizen!!!!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Anna

  Wat fijn dat je scriptie nu echt ingeleverd is! Dat is zo’n fijn gevoel. Succes nog met de bezichtigingen, hopelijk zit er snel iets geschikts bij!

 2. Simone

  Zo fijn dat je echt helemaal klaar bent met je scriptie! Ik ga ook heel hard duimen voor jullie appartement, klinkt een beetje alsof het zo moet zijn, met die afzegging en dat jullie bij deze de eerste waren. Die zoete aardappelfrietjes zien er trouwens zo zo zo lekker uit!

 3. Inge

  Wat fijn dat je klaar bent met je scriptie, ik heb nog 1,5 week tot de deadline maar kijk zo uit naar het moment dat ik klaar ben. Ik zal voor jullie en jullie appartementje duimen!

 4. Meike

  Nog gefeliciteerd! Wat een mooie foto’s uit Lille, zeg. Ook precies allemaal in dezelfde – jouw? – stijl, super nice. :-)

 5. Nikita

  Super dat je scriptie af is! En wat een mooie tijd heb je gehad in Lille! Ik was een paar jaar geleden een dag op studiereis daar, maar dat is natuurlijk helemaal anders dan zelf een weekendje er zijn. Mooie foto’s ook! Je hebt Lille op zijn best vastgelegd volgens mij. Ik duim voor jullie plekje in Antwerpen!

 6. Irene

  Ooh de nijlpaarden zijn ook mijn lievelings! Wij gaan eind deze maand ook nog eens terug naar Pairi Daiza. En zalig die foto’s uit Lille! Ziet er uit als een fijn plekje. Ben er zelf ook nog nooit geweest.
  En natuurlijk, het belangrijkste, FEESJEEEE! Fijn dat je scriptie ingeleverd is! :D

 7. Angélica

  Ohhh wat fijn dat jullie misschien een appartement hebben! En dat je scriptie is ingeleverd. En wat een heerlijk weer in Lille! Kortom, dat moet een heerlijke week zijn geweest ;)
  Ik heb die oude Canon ook trouwens en gebruik ‘m heel graag!

 8. Nicole

  Dit appartement wordt ‘m, hoor! En heerlijk dat je je scriptie hebt ingeleverd, geniet ervan!

 9. Alex

  Nog gefeliciteerd! Klinkt echt als een super fijne week – en appartementen bekijken is sowieso altijd spannend maar ook vermoeiend. Kijk er wel al naar uit om dat eindelijk weer te doen als we over een paar maand weer naar Nederland komen :)

Geef een reactie