Diary week 23: nachtje Rotterdam & een kijkje in ons appartement!

Afgelopen week kregen we te horen dat het appartement van ons is!! Zo fijn. Het inpakken kon dus beginnen. Ook ging ik een nachtje naar Rotterdam met mijn vader, wat super gezellig was. Na alle scriptiestress hield ik even een weekje ‘vakantie’. Komende week krijg ik de uitslag, maar daar wilde ik nog even niet mee bezig zijn haha..

Omdat ik vorige week eindigde op dinsdag, start dit dagboekje op woensdag. Op woensdag ging ik langs mijn oud-huisgenootje. Ik maakte even van haar spiegel gebruik om een outfitfoto te maken ;-)

We gingen samen schilderen! We hadden verf en kwasten bij de Action gehaald. Mijn huisgenootje had nog goudfolie liggen. Daar maakten we dit mee! Weet niet of ik dit in m’n huis zou ophangen haha, maar het was al leuk om weer eens creatief bezig te zijn. Ik ga dit zeker vaker doen!

Daarna gingen we uit eten bij Añ añ, m’n favoriete restaurant in Utrecht.

Donderdagochtend ging ik zelf even de stad in. Ik kreeg veel vragen over de gedroogde bloemen die ik in Lille had gekocht. Je vindt ze ook bij Dille & Kamille (al vind ik het aanbod iets minder).

Bij Sostrene Grene spotte ik deze leuke reisflesjes voor shampoo e.d. Vond vooral de kleuren heel mooi, haha.

Op straat werd ik ouderwets ‘geïnfluenced’ door mensen die deze ijskoffie uitdeelden. Ik ben dol op ijskoffie, maar had nog nooit zo’n bekertje uit de koeling van de supermarkt gehad. Ik dacht altijd dat dit heel chemisch zou smaken. Maar dit was echt heel erg lekker! Ik denk dat ik dit vaker ga kopen, haha.

‘s Middags sprak ik met Marieke af om mijn verjaardag te vieren. Dat deden we in dit leuke roze tentje, waar ik je later deze week meer over vertel.

‘s Avonds sprak ik af met een oud-collega van Starbucks (4 jaar geleden was dit mijn bijbaantje). We gingen altijd samen naar de bioscoop, maar sinds ik m’n abonnement heb opgezegd hadden we elkaar niet meer gezien. Tijd om bij te kletsen dus, en om naar de bioscoop te gaan! We zagen Aladdin en hij was echt heeel tof!!

Vrijdag ben ik begonnen met het inpakken van de eerste dozen.. spullen zoals (kook)boeken en spelletjes zal ik de komende maand niet direct nodig hebben, dus die kunnen al mee naar m’n vriend. Want ohja: we hebben het appartement gekregen! Zoals je vorige week kon lezen hadden we op mijn verjaardag een last minute bezichtiging. We waren meteen heel erg te spreken dus hebben direct al onze gegevens doorgestuurd. Dan is het natuurlijk nog altijd even spannend of de verhuurder akkoord gaat.. Gelukkig kregen we dinsdagavond de bevestiging. Nu is m’n laatste maand Utrecht opeens al in gegaan!

Eind van de middag pakte ik de trein naar Rotterdam. Ik had namelijk een nachtje Rotterdam gepland ter ere van de 65e verjaardag van mijn vader. Die was al in februari, maar het duurde even voordat we een datum konden prikken waarop we allebei konden, haha.

We verbleven in het Bilderberg Parkhotel, en dat was echt geweldig!! We hadden een super mooie kamer op de 11e verdieping, met uitzicht over de skyline van Rotterdam. Ik houd van uitzichten, dus dit was echt top. En zoals je ziet werden we ontvangen met wijn en snoep haha, kan niet beter.

Daarna gingen we meteen door naar Rotterdam’s nieuwste hotspot: Rozey. Dit is een all you can eat concept, maar dan 100% vega (of zelfs vegan). Geen ordinaire vreetschuur, maar stijlvolle gerechtjes die je allemaal wilt proeven.

Bestellen gaat net zoals bij de all you can eat tapas restaurants: per ronde bestel je per persoon maximaal 2 gerechtjes. Deze geef je aan door een streepje te zetten achter het nummer.

En dan kun je dus de hele kaart proberen, haha. We hebben zoveel lekkere dingen geproefd, was echt heel erg leuk. Echt een mega aanrader dit.

Het uitzicht uit onze hotelkamer ‘s avonds. Zo mooi!

De volgende dag sliepen we heel lang uit. Het ontbijt en uitchecken kon tot 12:00; wat mij betreft echt een must als je in het weekend ergens verblijft. Ik heb er altijd een hekel aan als je moet haasten omdat anders het ontbijt al weg is.

Gelukkig was dat hier niet het geval, haha. Zoveel keuze weer! Het ontbijtbuffet vind ik misschien wel het leukste van het verblijven in een hotel.

Daarna gingen we naar het Maritiem Museum. Dat lag om de hoek, en we hebben allebei een museumkaart. Dit was echt zo leuk! Er was o.a. een boorplatform nagemaakt, waarop je echt het gevoel kreeg alsof je op zee stond. Je kon allerlei testjes doen, hier is mijn vader aan het boren haha. Ook de rest van het museum was heel erg leuk en interactief. Echt een aanrader als je eens in Rotterdam bent.

Daarna moesten we helaas allebei weer naar huis, maar ik wil zeker vaker dit soort uitjes inplannen.

Aan het eind van de middag ging ik naar de verjaardag van Maura. Bij haar feestjes weet je altijd dat er genoeg lekker eten is, haha. Het was weer super gezellig!

De volgende dag gingen we weer even op visite, dit keer om mijn verjaardag nog een beetje te vieren. Mau verzorgde een heerlijke brunch voor ons en ik kreeg een heel tof cadeau: een gietijzeren pan! Dan kan ik straks mijn eigen shakshuka’s maken :D.

Daarna kon ik bij een oud-studiegenootje nog wat verhuisdozen ophalen. Die zijn we gelijk gaan inpakken, zodat er al een lading mee kon met mijn vriend. Zo gek dat er nu al wat lege schappen in mijn huisje staan..

Ik krijg trouwens veel berichtjes over mijn studio: helaas is deze al verhuurd aan een nieuwe bewoner.

‘s Avonds ging ik weer met m’n oud-collega naar de bioscoop, dit keer naar Rocketman. Hij was wel leuk, maar niet zo tof als bv de biopic over Freddie Mercury.

‘s Avonds kon ik niet slapen, dus bouwde ik ons appartement na in de Sims. Tadaaa, haha hier is ‘ie dan. Het klopt niet helemaal: onze vloeren zijn echt veel mooier haha. Ook heeft onze keuken allemaal inbouwkasten (i.p.v. hangkastjes). Ik denk ook dat de woonkamer en de hal in het echt iets ruimer zijn, ik heb dit op de gok gedaan omdat we nog geen plattegrond hebben. Maar oooh wat heb ik er zin in!

Wat zijn jullie favoriete woonwinkels? We moeten zeker nog een bed, bank en eettafel met stoelen aanschaffen. Als we deze items hebben dan is het appartement leefbaar, omdat ik dingen zoals bestek en servies natuurlijk wel meeneem. Ik ben nog op zoek naar een mooie ronde witte tafel en zo’n bruine leren bank. Ik kan eeeecht niet wachten om het in te gaan richten haha, per 1 juli hebben we de sleutel!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Anna

  Wat een leuke foto’s allemaal! Heerlijk, de Sims, daar kan ik ook nog steeds zo van genieten haha :D. Heel tof dat jullie het appartement hebben! Die pannenkoekjes zien er trouwens ook erg lekker uit <3

 2. Eline

  Wat een leuk dagboekje weer! Ik lees ze elke week met plezier.
  Gefeliciteerd met jullie appartement! Veel geluk samen!

 3. Irene

  Haha grappig dat je je appartement nabouwde in de Sims! Ik heb ook ooit eens ons huis uit de toekomst (als het verbouwd is) nagebouwd. Superleuk om te doen en in te richten! :D Ontbijtbuffetjes zijn ook mijn favoriete onderdeel van het slapen in een hotel :)

 4. Sanne

  Leuk weekje weer! Ook super leuk om zo met je vader op pad te gaan. Ik zat toevallig ook te kijken om eens een nachtje naar Rotterdam te gaan en dat restaurantje ziet er echt heel leuk uit.

 5. Simone

  Gefeliciteerd met jullie appartement! Ik ben heel benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien, wel heel leuk, die Sims indruk!

 6. Siroon

  Wat een goed idee om je huis na te bouwen in de Sims! Ziet er super leuk uit (nu al), gefeliciteerd met jullie appartementje :) Zo gek dat je nu al gaat inpakken, gaat ineens snel he. Kijk voor een bank eens bij de Sofacompany, ik vind hun banken super gaaf.

  1. Thanks voor de tip! Shirley gaf ‘m ook al, maar om de een of andere reden dacht ik dat ze zo’n schreeuwerige Amerikaanse outlet bedoelde. Bleek ik ze door elkaar te halen met Seats & Sofa’s haha. Oeps.

 7. Marloes

  Leuk om foto’s te zien van Rozey! En wow, dat ontbijtbuffet ziet er heeerlijk uit. Moest wel om deze zin lachen: “’s Avonds kon ik niet slapen, dus bouwde ik ons appartement na in de Sims.” Doe je gewoon eventjes, hoppa, hahah. Hou echt van de Sims, maar ik speel het niet vaak, omdat ik mijzelf echt kan verliezen in het bouwen en inrichten van huizen. Het spelen zelf vind ik minder leuk.

 8. Hannelore

  Ben heel benieuwd naar jullie appartementje, de Sims versie ziet er alvast veelbelovend uit! Sofacompany, furnified, La Redoute en Made.com zijn goeie opties voor nieuwe meubels, voor tweedehands meubilair zou ik een kijkje nemen in de Troc (in de buurt van Antwerpen, maar ze hebben ook een website!) of bij Mr Frisko!

Geef een reactie