Diary week 24: scriptie uitslag & inrichten van ons appartement

Wat heb ik afgelopen week in de stress gezeten, haha. Die scriptie uitslag hield me toch wel even bezig. Zo fijn dat het verlossende antwoord er nu is. Nu kunnen we ons echt gaan focussen op het inrichten van ons nieuwe appartement, want over 2 weken krijgen we de sleutel al!

Maandag voelde echt als zondag. Na alle stormen was het weer lekker zonnig weer en toen ik even de stad in liep om wat boodschappen te doen liep ik tegen dit gratis klassiek concert aan van het jeugdorkest in Utrecht. Zo mooi! Als kind wilde ik altijd viool spelen, maar ik ben nooit verder gekomen dan de blokfluit en de piano haha.

‘s Middags hing ik lekker op de bank met dit weefsetje van de Action. Ik had het gekocht om te kijken of ik zoiets leuk vind om te doen. Het antwoord is ja, haha! Alleen zou ik dan niet zo’n rondje willen maken maar een mini kleedje die je bijvoorbeeld aan de muur kan hangen.

Dinsdag voelde echt als een maandag en maakte ik dus helemaal geen foto’s. Woensdag was ook al zo stormachtig, en had ik echt een offday. Met de uitslag van mijn scriptie in het vooruitzicht werd ik opeens enorm onzeker: wat als ik het niet gehaald had? Als je dit stuk hebt gelezen snap je waar het vandaan kwam. Meh een echte offday dus.

Om het nog iets beter te maken besloot ik nog een keer ons appartement na te maken in de Sims, maar dan echt in een appartementengebouw. Nog steeds klopt het niet helemaal (wij hebben ook zo’n welving in de woonkamer, maar juist bij het zitgedeelte), en de keuken heeft is zwart blad en is voor de helft ingebouwd. Maar hey, ziet er wel leuk uit toch?

Donderdag was de dag van de scriptie uitslag. We zouden uiterlijk om 17:00 een mailtje krijgen met een ‘go’ of een ‘no go’. Een go betekent dat je minimaal een voldoende hebt gehaald en dat je dus eigenlijk al geslaagd bent. Het duurde maar en duurde maar, uiteindelijk kreeg ik echt vlak voor vijven het verlossende antwoord.. wat een ontlading haha.

Gelukkig had ik ‘s avonds al met vrienden afgesproken, zodat het meteen gevierd kon worden.

Vrijdag dook ik even de Bijenkorf in. Ik wil nog heel graag een mooi pak, liefst was oversized zodat je ‘m ook een beetje casual kan dragen. Hier vond ik de broek nog iets te ‘netjes’ en het jasje iets te groot.. maar het staat wel goed he? Haha. Businesswoman in wording.

‘s Avonds sprak ik met Judith af. Die had ik door haar vakantie en mijn scriptie al een hele tijd niet gezien, maar het was weer super gezellig.

Na Ramen bij The Ramen Brothers deden we drankjes bij Cava, Stan & Co en Back & Fourth.

Zaterdag pakte ik de trein naar Antwerpen, ik ging namelijk wat interieurshopping doen met m’n vriend. Ter oriëntatie. Ik neem wel al mijn servies en keukenapparatuur mee, maar echt grote meubels zoals een bank en tafel moeten we nieuw aanschaffen (mocht je geïnteresseerd zijn: mijn oude bankje staat op Marktplaats!).

Voor de gein (en de inspiratie) gingen we ook naar een hele chique interieurzaak, waar we dit lelijke gedrocht zagen. Geloof dat ‘ie zelfs meer dan €10.000 kostte.. ik vond het een beetje op een blauwe koeientong lijken. Maar toen we er eenmaal op gingen zitten… alsof je zweefde! Haha, hoe kan zoiets lelijks zo lekker zitten? Echt de beste bank waar ik ooit op gezeten heb.

Van al dat windowshoppen word je hongerig, dus deelden we samen een pizza.

Aan het eind van onze zoektocht liepen we tegen deze mooie tafel aan. We hadden al besloten dat we een mooie witte ronde tafel als eettafel wilden, maar ik kon telkens geen mooie vinden (of ze waren meer dan €750..). Deze vonden we in een meubelzaak in Antwerpen voor €275!  Gisteren zijn we nog eens teruggegaan en hebben we ‘m meteen besteld. Onze eerste aankoop voor ons nieuwe appartement is een feit. Ik ben er vet blij mee!

‘s Avonds speelden we een beetje met de website van Ikea. Voor onze slaapkamer willen we een mooie kast van Ikea. Ik heb al een Pax kast gehad en ben daar altijd super tevreden over. Hier zie je ons ontwerp, waarbij we de linkerkant van de kast ook willen gebruiken voor andere opbergruimte. Het grote vierkant in het midden van de kamer moet ons bed voorstellen, dat grijze vlak ervoor ons tapijt uit Marokko, die pilaar een spiegel en tegenover het bed komt dan nog een ladekast.

Vanavond maken we een tripje naar de Ikea om o.a. naar bedden te gaan kijken. Het fijne van Ikea is natuurlijk dat het niet zo duur is en dat er geen wachttijden op spullen zitten. Zo kunnen we straks al snel overnachten in ons nieuwe appartement!

Morgen mogen we weer een kijkje nemen in ons appartement, o.a. om dingen op te meten zodat we weten welke meubels we aan kunnen schaffen. Donderdag is de verdediging van mijn scriptie, en dan weet ik mijn officiële cijfer. Al maakt het voor mij niet uit of dat een 6 of een 8 is, hij is binnen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Mieke

  Superleuk om te volgen en je hebt een hele toffe stijl. Uit welke winkel komt de tafel? Ik verhuis in augustus dus daar moet ik zeker eens heen dan. Groetjes van een inwoner uit je nieuwe land ;-)

  1. lies

   ik zou ook graag het merk van de tafel
   weten als dat mag. kan ik m misschien online bekijken/bestellen.

   alvast dank!
   lies

 2. Evelien

  Fijn voor je dat je scriptie is goedgekeurd, moet een goed gevoel geven :) De boxsprings van Ikea zijn echt top! Wij slapen inmiddels 3 jaar in het grootste model en zeker een van onze betere aankopen! :)

 3. evelien

  Ohhh wat fijn van je scriptie! Gefeliciteerd, moet een heerlijk gevoel zijn. <3
  En zo leuk het interieur shoppen, haha dat die bank zo lekker zat, geweldig. :-)
  Liefs,
  Evelien

  1. Marieke

   Hahaha ik wilde net een bericht typen dat boxsprings van ikea waardeloos zijn. Eerste 3 a 4 jaar prima, maar daarna niet meer. Onze matras wat erop ligt is zo verzakt ( bed van 2013) dat ik nooit meer ik ikea bed zou kopen.

 4. Irene

  Yay meubelshoppen! Vond ik zo leuk om te doen! ^^ Onze eettafel en stoelen komen uit de Ikea. Eenmaal thuis bleek dat we zelfs een deel for free hadden gekregen. Haha :D Dat was echt een meevaller! Scheelde toch €180.
  Gefeliciteerd met je scriptie trouwens!!! Heb je toch maar mooi gedaan!

 5. Anna

  Wauw wat goed dat je je scriptie hebt gehaald! Gefeliciteerd! En ik ben zo benieuwd naar jullie appartement :D

Geef een reactie