Diary week 25: een rollercoaster week

Whoops! Door de hitte en doordat mijn stage er nu zo goed als op zit was ik even vergeten dat het alweer maandag was. Ik bevind me al een beetje in vakantiemodus ;-) Hier alsnog het dagboekje van afgelopen week, wat een behoorlijke rollercoaster was.

Maandag was ik nog bij mijn schoonouders, en genoot ik van het heerlijke weer in de tuin. Ik moest eigenlijk de presentatie van mijn scriptie in elkaar zetten maar het was natuurlijk veel leuker om de website van IKEA door te nemen.

‘s Avonds brachten we namelijk een bezoekje ter inspiratie.

Dit wordt ons bed. Niet per se het mooiste bed wat er is, maar wel praktisch: hij heeft lades met opbergruimte eronder. Bovendien vind ik zo’n simpel bed eigenlijk wel het mooist.

Ook willen we een PAX-kast op onze slaapkamer, en deden we inspiratie op voor de indeling ervan.

Deze spotte ik ook, mooi! Misschien leuk om eens zelf na te maken.

Dinsdag mochten we ons appartement weer in! Als je Gids voor het Zuiden volgt had je deze kleine sneak peek al gezien. We gingen langs om alles op te meten, zodat we wat gerichter meubels kunnen shoppen. Shirley en haar vriend gingen gezellig mee, die wonen toch om de hoek! Volgende week hebben we de sleutel.. deze week wordt de vloer nog opgeschuurd en in het weekend wordt alles mooi schoongemaakt. Daarna kunnen wij erin!

Daarna plofte ik nog even op een terrasje met Shirley en haar vriend. Ik heb zo’n zin om in Antwerpen te wonen en de stad te gaan verkennen. Ik ben echt blij dat we in de zomer er al in kunnen!

Ik ontdekte ook een leuke app: Hey Vina. Het is een soort Tinder, maar dan voor vriendschappen. Je kunt ook allerlei leuke testjes doen om erachter te komen wat voor ‘soort vriendin’ jij bent, dat verschijnt dan op je profiel. Ik vond het er sowieso leuk uitzien, en het leek me handig voor in Antwerpen! Daar ken ik natuurlijk nog niet zoveel mensen. De app is gratis, maar wil je reageren op mensen dan betaal je een klein bedrag. Ik ben ‘m nu aan het testen, maar mocht je zelf nieuwsgierig zijn: met de code ‘marlous-ZtU’ krijg je een week gratis!

Woensdag hield ik me bezig met het in elkaar zetten van mijn presentatie. Ik had opeens zo’n last van faalangst, niet normaal. Ik heb hier als tiener last van gehad maar dacht dat ik er overheen was. Ik werd echt misselijk van de stress, zo gek!

Uiteindelijk nergens voor nodig, want het ging keigoed! Toen ik eenmaal klaarstond was ik ook totaal niet zenuwachtig meer, ik vind presenteren namelijk heel erg leuk. Bovendien zat mijn verhaal natuurlijk goed in mijn hoofd, ik was er de afgelopen 5 maanden mee bezig geweest!

Mijn ouders waren er ook bij, dus daarna doken we het terras op om ‘t te vieren met een fles bubbels. We sloten af met een etentje bij Kimmade: de Vietnamees aan de Oudegracht. Zo lekker!

Vrijdag pakte ik de trein naar Nijmegen. Ik had Belgische vlaggetjes mee voor mijn feestje.

We gingen gelijk langs de Makro om inkopen te doen voor het feestje. Ik vind dit altijd zo’n leuke winkel om door te wandelen, al die mega verpakkingen!

Ik gaf een bbq-feestje, dus daar moest saus bij! Voor mijn Belgische gasten haalde ik speciaal pindasaus, want dat kennen ze daar niet. En voor de Hollanders had ik Belgische Andalouse saus!

Een tijdje terug hebben mijn vader en z’n vriendin het stuk weiland achter het huis gekocht, dus nu hebben we een meeeega grote tuin. Leuk om met de hondjes door te rennen!

Zaterdagochtend was ik al vroeg wakker om mijn feestje voor te bereiden. Het was mijn verjaardag, afstudeerfeestje en emigratiefeestje in een! Dus waren er Belgische vlaggetjes..

..maar ook een Nederlandse vlag met mijn Kipling uit de eerste klas van de middelbare school haha. In Nederland hang je de vlag uit als je geslaagd bent voor de eindexamens van de middelbare school. Maar ik vond dat het nu ook wel mocht.

Zoals ik op Instagram al schreef: sinds 2016 pop ik elk jaar een fles bubbels, en bewaar ik de kurk. Ik ben daar toen voor de grap mee begonnen. Maar in 2016 haalde ik mijn propedeuse, ontmoette ik mijn vriend en kon ik voor het eerst leven van mijn inkomsten als freelancer. Je begrijpt dat ik bijgelovig werd ;-) Dus ook nu werd er een fles gepopt!

Bestie Maura in hetzelfde tenue haha. Ik had heel erg geluk met het weer. Het was 23-24 graden, met een briesje. Daardoor was het niet zo heet als nu, perfect weer voor een tuinfeestje. Ik had een bbq geregeld en iedereen zat gezellig door elkaar heen in de tuin. Echt mijn leukste feestje ooit!

Deze mooie bos bloemen kreeg ik van een vriendinnetje van mijn studie. Zij heeft bij een bloemenzaak gewerkt en weet dus hoe je mooie bosjes maakt. Ik vind het zo leuk dat ze met slechts 5 bloemen toch een volwaardige bos heeft gemaakt! Ik maakte er een foto van zodat ik deze combi een keer kan namaken straks in ons appartement. De bloemenmarkt zit namelijk om de hoek!

De rest van de middag lag ik zo..

..of zo! Ik smeer me altijd in met factor 30 of 50, maar toch heb ik al zoooveel sproeten. Het lijken er elk jaar meer te worden!

‘s Middags maakte ik zelf kruidenboter met kruiden uit de tuin. Ik kreeg een vraag over het recept, maar eigenlijk is het heel simpel. Pak de kruiden die je hebt (ik had tijm, oregano en een klein beetje munt) + een teentje knoflook + een snufje zout, en meng dat door roomboter. Zorg dat de kruiden en knoflook goed klein zijn, en blijf tussendoor proeven en extra boter toevoegen.

Ziet er wel leuk uit toch?

Was ook heel lekker! ‘s Avonds kwamen ooms en tantes op bezoek en gingen we weer bbqen.

Gisteren ging ik weer terug naar Utrecht, waar ik dit op mijn deur trof. Had een van mijn huisgenootjes gedaan, zo lief!

Mijn plan was om dozen in te pakken, maar het was zo warm! Heb de hele dag op bed gelegen naast de ventilator en een boek gelezen. Maar hey, ik heb vakantie! Dus dat mag ook wel. Uiteindelijk heb ik ‘s avonds toch nog 3 dozen ingepakt.

Deze week ben ik op donderdag en vrijdag nog even op mijn stage, om afscheid te nemen. Verder ben ik vooral spullen aan het inpakken. Dit weekend verhuizen we weer wat dozen naar Antwerpen en maandag krijgen we dan eindelijk de sleutel!!! Komende week blijf ik dus denk ik in Antwerpen, om daar wat dozen uit te pakken en spullen in te ruimen. Spannend… maar heb er zin in!

Afgelopen week was een beetje een rollercoaster van emoties. Van spanning en stress naar ontlading, naar dankbaarheid en blijheid omdat ik zoveel leuke en lieve mensen om me heen heb. Het voelt echt een beetje als een afsluiting, maar ik ben klaar voor iets nieuws!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Thyra

  Een tip voor het bed: haal ladeopbergers! De lades worden best stoffig en de spullen erin vochtig/viezig van het vocht dat door het matras heen komt.

 2. Shirley

  Wat een heerlijk dagboek. Al die emoties en aan het einde voel ik gewoon de opluchting en voldoening voor jou, haha. Heel veel succes met inpakken. Zoals het er nu uitziet, heb ik volgende week nog genoeg vrije tijd, dus dan kom ik een keer helpen met uitpakken als je wil :-) (of pauze houden)

 3. Rena

  Wow, you had really a turbulent week! I’m not surprised your presentation went that well – you can be so proud of you. And it is wonderful that your father and his friend bought additional this beautiful meadow and I see your garden party was perfect.
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 4. Simone

  Ik snap het helemaal, dat het een hoop spanning met zich heeft meegebracht. Gelukkig heb je de week heerlijk kunnen afsluiten. De setting van je feestje ziet er zo leuk uit!

 5. Marloes

  Ah wat super spannend allemaal zeg. Antwerpen is wel een erg leuke stad! Heel veel woonplezier daar, geniet ervan.

 6. Anna

  Wat een spannende en hectische week! Zo benieuwd naar jullie appartementje :D

Geef een reactie