Hotspot Rotterdam: veggie all-you-can-eat restaurant Rozey

Rozey

Een tijdje terug zagen jullie Rozey al voorbij komen in mijn dagboekje. Voor mijn vaders 65e verjaardag trakteerde ik ‘m op een nachtje Rotterdam. ‘s Avonds ging we uit eten bij de nieuwste en tofste hotspot van Rotterdam: het veggie ‘all-you-can-eat’ restaurant Rozey. We waren allebei fan, dus ik vertel jullie er graag meer over!

Rozey

Stijlvol al-you can eat concept

We zijn allemaal wel bekend met de all-you-can-eat tapas restaurants waar je voor weinig geld een gezellige avond kan hebben. Verwacht geen haute cuisine, maar het idee dat je kan blijven bestellen zonder dat je bang hoeft te zijn voor een torenhoge rekening vind ik wel prettig.

In principe is Rozey net zo: ook hier bestel je per ‘ronde’ 2 gerechtjes per persoon. Het verschil is alleen dat alles op de kaart vegetarisch (of zelfs vegan!) is. Oh en toch ook wel een belangrijk verschil: Rozey is een stuk stijlvoller dan al die andere all-you-can-eat concepten. Van interieur tot aan de opmaak van de bordjes: alles is hier instagrammable.

Rozey

Eten voor een vaste prijs

Bij Rozey betaal je dus ook een vaste prijs: van maandag tot en met donderdag is dat €32,50, van vrijdag tot en met zondag is dat €37,50. Het mooie is dat bier, wijn, fris en koffie bij deze prijs zijn inbegrepen! Alleen voor bier op fles, flessen wijn en likeuren betaal je een meerprijs. Dat is helemaal mooi meegenomen toch?

Ik vroeg eigenaresse Roos hoe ze zo’n mooie prijs kon aanbieden, en daarin kwam gelijk een stukje ontstaan-geschiedenis van Rozey naar voren. Het is namelijk geen toeval dat Rozey doet denken aan de bekende tapasrestaurants. De eigenaar van deze restaurants is namelijk haar compagnon. Ze kwam hem tegen op een bruiloft, sprak ‘m aan en vroeg waarom hij nog geen vegetarische variant van zijn concept had. Hij gaf aan dat wel te willen, maar niet goed wist waar hij moest beginnen. Nou, daar wist Roos wel raad mee!

Omdat zij gebruik kan maken van zijn leveranciers, kan zij haar drank ook voordelig inkopen. En dat resulteert dan weer in een mooie prijs voor de gasten.

tafel vol eten

Meer dan 50 gerechten

Goed, maar nu waar het echt om draait: het eten. Op de website had ik het menu al even bekeken (wie doet dat ook altijd?!). Er staan meer dan 50 gerechten op de menukaart, dus m’n vader en ik besloten het tactisch aan te pakken: allebei iets anders bestellen, en dan van elkaar proeven. Zo hadden we o.a. carpaccio van knolselderij, een Vietnamese springroll, een miniburger, een ‘kip’saté, falafel en meerdere toetjes. Mijn vader was enorm onder de indruk van de vegetarische bitterbal (‘hij is net echt!!’) en mijn favoriet was denk ik het broodje pulled jackfruit.

Het was jammer dat onze magen niet eindeloos zijn, maar nu hebben we een goed excuus om nog eens terug te komen. Op de site staat een stukje over franchises en ik hoop dat Rozey daadwerkelijk gaat uitbreiden in Nederland (en België? ;-)).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Sanne

  Poging 2! Haha, heb zo vaak dat ik dat vakje van de voorwaarden niet aankruis en mijn reactie dan kwijt ben. Maar zag dit restaurant al een tijdje geleden voorbij komen, leuk dat je er nu een uitgebreid verslag over hebt geschreven! Wil hier zeker een keertje heen. Reden om naar Rotterdam te gaan ;) Je tip voor Utrecht beviel ook al zo goed namelijk!

 2. Anna

  Wat een leuke spot, het ziet er inderdaad fantastisch uit! Hier moet ik echt een keertje naartoe :D

 3. Marloes

  Oh dat ziet er gezellig uit zeg! Ga ik zeker onthouden :) Thanks for sharing!

 4. Con

  In Gent België heb je wel vegetarische en vegan restaurants, maar dit concept zal daar zeker aanslaan.

  1. Ja, in Gent viel het me altijd op dat er inderdaad veel vegetarisch aanbod was! Mijn opmerking was ook niet zozeer bedoeld als dat België geen vega(n) aanbod heeft hoor. Ik verhuis zelf naar Antwerpen dus een Rozey om de hoek zou vooral voor mij gunstig zijn ;-)

Geef een reactie