Hotspot Utrecht: Life’s a peach

Life's a peach

Zolang ik nog in Utrecht woon, zal ik jullie op de hoogte blijven houden van de leukste Utrechtse hotspots. Een van de nieuwste aanwinsten in Utrecht is Life’s a Peach: een focacceria en design shop in een van de voormalige peeskamertjes in de Hardebollenstraat. Een straatje dat je vroeger snel voorbij liep, maar waar je nu juist afslaat omdat er zoveel leuks te ontdekken is!

interieur Life's a peach

Life’s not a bitch, Life’s a Peach!

Life’s a Peach is een blije, roze oase middenin Utrecht. De felle roze muur zorgt ervoor dat de hele zaak in een soort roze gloed is ondergedompeld, ik word er vrolijk van! Zoals eigenaresse Vanessa Bronzina zegt: “Life’s not a bitch, Life’s a Peach!  Iedereen kent het gezegde “Life’s a bitch”, maar in mijn ogen is het leven peachy. Er is tegenwoordig veel negativiteit te vinden, maar ik kies ervoor om de goede dingen in deze prachtige wereld te benadrukken”. Bij Life’s a Peach kun je terecht voor echte Italiaanse gerechten, met als specialiteit de focaccia. Al blijft het daar niet bij: er wordt ook een uitstapje gemaakt naar Portugal met de heerlijke Pasteís de Nata.

drinks focaccia Life's a peach

Food & design

Wij gingen voor zelfgemaakte limo (waarbij je kunt kiezen voor plat of bruisend water) en de focaccia met artisjok en zongedroogde tomaatjes. Omdat je op 1 been niet kunt staan deelden we ook de melanzane; een lasagne van aubergine. Beiden echt super lekker. Als toetje sloten we af met een Pasteís de Nata, de lekkerste die ik buiten Lissabon heb gegeten!

Life’s a Peach is een leuke en originele plek voor de lunch en koffie, maar er is meer! Je kunt er ook terecht voor (lokaal) design. Vanessa is namelijk niet alleen dol op eten – kunst en design spelen ook een grote rol in haar leven. Ze studeerde nterieur-architectuur, maar richtte zich na haar studie voornamelijk op het ontwerpen en creëren van meubels. Samen met haar vriend ontwerpt ze onder de naam wiva design. In de zaak zie je enkele van deze zelfgemaakte meubels terug, maar ook werk van lokale kunstenaars en ontwerpers. Zie je iets moois, dan kun je het zo mee naar huis nemen. De tentoongestelde kunst is namelijk te koop!

Life's a peach interieur hotspot

Ik ben blij met deze nieuwe aanwinst in Utrecht. In de Hardebollenstraat zag ik ook wat andere nieuwe hotspots. Zeker de moeite waard om eens dit straatje in te slaan. Ik hoop voor mijn verhuizing ook nog eens de andere focaccia’s uit te kunnen proberen! 15 juni vindt de feestelijke opening plaats, maar je kunt nu al langs om al het lekkers te proeven!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Simone

  Pasteís de Nata!! Hier moet moet moet ik heen. Ook door het interieur natuurlijk, en ook het Italiaanse aspect van de rest van de kaart spreekt me aan.

 2. Meike

  Leuk tentje! Dit stijltje spreekt me al aan, goede vibes als je daar zit denk ik :-)

 3. Eva

  Dit ziet er echt ontzettend leuk en lekker uit!! Ik wil hier een keer heen!

 4. Anna

  Wat een super leuk plekje! De menukaart ziet er ook leuk uit, haha, daarmee scoor je bij mij altijd punten :-). Lijkt me een tof plekje om eens te bezoeken wanneer ik in Utrecht ben!

 5. Naomi Pater

  Wat een geweldige stijl heeft deze hotspots. Ik ga het zeker eens opschrijven, voor als ik weer naar Utrecht ga. Lijkt mij leuk. Mooi blog heb je trouwens. Liefs, Naomi

 6. Marloes

  Heel leuk zo te zien! De menukaart en het interieur zien er erg mooi uit :)
  Liefs,
  Marloes

 7. Maudy

  Oh wat leuk hee! Ik ga vanaf september voor 5 maanden in Utrecht wonen voor een stage, dus dit soort tips zijn hartstikke welkom! Kijk nu al uit naar al dit soort plekjes :)

Geef een reactie