Mijn leestips voor de zomer

leestips met e-reader

Donderdagmiddag begint voor mij de zomervakantie: tijd om te gaan lezen! Door mijn scriptie loop ik een beetje achter op mijn lees challenge. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen. In dit artikel deel ik mijn leestips voor komende zomer!

Nieuwe e-reader

In een artikel waarin ik tips gaf over hoe je makkelijker meer kan lezen schreef ik het al: de e-reader is een uitkomst. Omdat hij lekker handzaam is en de batterij lang meegaat, neem ik ‘m overal mee naartoe. Sinds kort heb ik een nieuwe e-reader: de Kobo Clara HD. Mijn oude e-reader kon helaas geen verbinding meer maken (nou moet ik ook eerlijk zeggen dat ik ‘m overal mee naartoe sleepte en zonder hoesje in m’n tas smeet – dat zal ik nu niet meer doen haha). De Clara HD is net zoals mijn vorige e-reader super compact (dat is mijn belangrijkste eis), maar gaat nog langer mee op 1 keer opladen. Daarnaast heeft hij ook een heel fijn scherm dat zich zowel qua intensiteit als kleur (koud of warm licht) aanpast aan de omgeving. Hij is nu flink in prijs verlaagd, dus een mooi cadeautje voor jezelf voor deze zomervakantie ;-).

rozen

Op mijn leestips deze zomer

Volgens Goodreads loop ik 3 boeken achter op mijn challenge.. oeps. Ik hoop na de zomer flink voor te lopen ;-). Hieronder de boeken die ik al klaargezet heb op mijn e-reader. Klik op de titels om ze gelijk te downloaden!

Lazarus – Lars Kepler
Zoals je op de foto bovenaan dit artikel kan zien ben ik op dit moment bezig in Lazarus. Dit is het nieuwste boek van Lars Kepler, wat eigenlijk een pseudoniem is voor een Zweeds schrijverskoppel. Zij schrijven super spannende (soms gruwelijke) thrillers, die je bijna niet kan wegleggen. Deze serie heeft me echt geholpen om weer meer te lezen, echt een aanrader!

Grip – Rick Pastoor
In dit boek leert Rick (werkzaam bij Blendle) je de beste tips die hij de afgelopen jaren verzamelde over zo efficient mogelijk werken. Over hoe je het beste je tijd indeelt, je mailbox bijhoudt en je takenlijst wegwerkt. Ik begon vlak voor mijn scriptie aan dit boek, maar kreeg het toen te druk. Goh, haha. Hopelijk kan ik straks bij mij nieuwe baan goed georganiseerd starten met behulp van de tips uit dit boek.

Ik reis alleen – Samuel Bjørk
Omdat Lazarus net uit is, kan het wel even duren voordat er een vervolg komt. Bij mijn zoektocht naar een andere spannende boekenserie kwam ik bij Samuel Bjørk uit. Dit boek zou minstens zo goed moeten zijn en ook hier zijn meerdere boeken van. Perfect voor in de zomervakantie, wanneer je geen genoeg kan krijgen van een goed verhaal.

Anne – Hans Faber
Net als geloof ik de rest van heel Nederland volgde ik de zaak van Anne Faber op de voet. Haar vader heeft nu een boek geschreven over de gebeurtenis, gezien vanuit de familie. Dit lijkt me niet per se een leuk, maar wel heel erg interessant boek.

‘t Hooge Nest – Roxane van Iperen
Ok, hier speel ik een beetje vals, want dit boek heb ik al gelezen. Maar ik vond ‘m zo goed dat ik ‘m graag als leestip meegeef aan jullie. Dit boek gaat over de bijzondere geschiedenis die achter het nieuwe huis van schrijfster Roxane zit. Tijdens WOII speelde het namelijk een belangrijke rol in het verzet. Het toffe aan dit boek is dat alles op feiten is gebaseerd en het in die zin een non-fictie boek is. Toch is het op een verhalende manier geschreven, waardoor het lekker wegleest.

leestips zomer

Onbeperkt lezen (en luisteren!) met Kobo Plus

Alle boeken uit mijn lijstje kun je allemaal downloaden met Kobo plus: een soort Spotify voor boeken. Voor slechts €9,99 per maand kun je onbeperkt boeken downloaden uit de Kobo plus bieb, die meer dan 250.000 boeken bevat. Sinds kort is Kobo plus uitgebreid met luisterboeken en kun je via een speciale app ook boeken luisteren. Lijkt me helemaal fijn, bijvoorbeeld als je met je ogen dicht op het strand ligt te zonnen..

Het luisterboekabonnement kost €8,99 per maand. Je kunt ook een combi nemen van e-books en luisterboeken, dan betaal je €12,99 per maand. Het allerbeste? Je kunt het eerst een maand gratis proberen. Perfect voor de zomervakantie lijkt me! Hier vind je meer informatie over de verschillende abonnementen. Ik heb nu al bijna 2 jaar een abonnement en ben echt fan, vooral omdat je het abonnement ook tijdelijk kan pauzeren (wanneer je bijvoorbeeld te druk met je scriptie bent, haha).

Wat zijn jullie leestips?

Ik ben heel benieuwd of jullie de boeken uit mijn lijstje al gelezen hebben. Of misschien hebben jullie nog andere leestips? De foto’s uit deze post lijken trouwens ergens in Zuid-Frankrijk te zijn genomen, maar dit is gewoon de achtertuin van mijn schoonouders haha. Ligbedje uitklappen, boekje erbij.. instant vakantiegevoel!

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Mirthe

  Ik lees ook veel op mijn Clara, zo fijn!

  De boeken van Madeline Miller (Het lied van Achilles & Circe) vond ik echt prachtig. Het zijn hervertellingen uit de Griekse mythologie (op een ‘roman’ manier). De verhalen kende ik wel van mijn middelbare school, maar kregen zo veel meer betekenis door deze boeken. Echt een hele grote aanrader als je een beetje van Griekse mythes houdt! Mythos van Stephen Fry past ook goed in dit rijtje, al is dat geen roman.

  Een plek voor ons van Fatima Farheen Mirza verdient ook een speciale shout out. Enorm mooie familieroman over een indiase familie in Amerika en de cultuurclash die daaropvolgt. Intrigerend, persoonlijk, en de struggles van identiteir worden zoo goed beschreven.

  Tot slot: Educated van Tara Westover is een memoire. Tara vertelt over haar strikte ‘end of the world’ opvoeding, waar onderwijs niet in paste. Uiteindelijk heeft ze zelf haar weg gebaand naar de universiteit. Het boek is hartverscheurend, soms zo akelig dat je wenst dat het fictie is, maar ook ontzettend mooi opgeschreven.

  En deze boeken zijn ook allemaal een aanrader:
  – Dennie is een Star (Maartje Wortel)
  – Gebrek is een groot woord (Nina Polak)
  – Drift (Bregje Hofstede)
  – Normale mensen & Gesprekken met vrienden (Sally Rooney)
  – Kleine brandjes overal (Celeste Ng)
  – Eleonor Oliphant is completely fine (Gail Honeyman)
  – Wolf (Maartje Laterveer)

  1. Wauw, bedankt voor je uitgebreide lijstje met tips! Ik heb weer wat toe te voegen aan mijn lijstje. Ik was vroeger wel dol op de Griekse Mythologie (als kind las ik de schoolboeken van mijn broer die al op het Gymnasium zat), dus die ga ik zeker opzoeken!

 2. Siroon

  Ah ik heb ook de boeken van Sally Rooney op de leeslijst! En (guilty pleasure) deel 3 van ‘the rosie project’ is net uit, dat is ook een aanrader (als je deel 1 en 2 nog niet hebt gelezen staan die volgens mij ook op kobo plus). Tip trouwens: Net als met Netflix kun je ook je kobo abo delen – zolang je niet dezelfde boeken leest werkt dat echt prima! Scheelt weer in de kosten ;).

 3. evelien

  Ik vind lezen ook zo fijn! Vooral nu in de tuin met het zonnetje dat schijnt, is echt de manier om te ontspannen. Ik lees op dit moment body positive power van Megan Jayne Crabbe, en ik vind de boeken van Rene Kahn ook ontzettend interessant.

  Liefs,
  Evelien

 4. Irene

  Ik reis alleen van Samuel Bjørk en het vervolg heb ik ook gelezen. Ook mega goed! Lars Kepler vind ik ook geweldig! Ik heb Kobo Plus nu opnieuw geactiveerd. Had een tijdje zonder gedaan omdat ik nog te veel fysieke boeken had die ik wou lezen (nog altijd hoor) maar ik had toch weer zin in e-books. Erz ijn ook weer wat nieuwe boeken toegevoegd die ik graag wou lezen dus was in m’n nopjes. Haha :D
  Het Rosie Project heb ik sinds kort uit en dat vond ik echt een heel leuk boek en het vervolg is ook te vinden via Kobo Plus. En Normale mensen van Sally Rooney vond ik heel mooi. Ook een aanrader!

 5. Inge

  Leuk artikel! Ik krijg ook weer helemaal zin om te lezen. Ik heb ‘ik reis alleen’ gelezen en kan die zeker aanraden, ben ook heel benieuwd naar de twee andere boeken van Samuel Bjork maar daar ben ik nog niet aan toegekomen. Heb een tijd geleden koboplus stopgezet omdat ik zo niet aan andere boeken toe kwam maar ben er over aan het denken om het voor de zomer toch weer aan te schaffen. Volgens mij gaf jij een paar jaar geleden de tip over de vakantiebieb? Deze is nu ook weer open voor de jeugd en vanaf 1 juli staan boeken voor volwassenen erop!

 6. Miny

  Bedankt voor de tips! Ik heb zelf net Orangeboy, The hate you give en On the come up gelezen. Alledrie young adult boeken die super goed geschreven zijn én een boodschap meegeven.

 7. Marjoke

  ‘t Hooge Nest heb ik recent ook gelezen en vond ik ontzettend goed.
  Ik had Het Oordeel van Hjorth Rosenfeldt (deel 6 in een serie) en Het Mes van Jo Nesbø al getipt. Afgelopen weekend heb ik Het laatste zwijgen van Simon Beckett gelezen. Het was het eerste boek dat ik van hem las en ik ga zijn andere boeken zeker ook lezen. Ik vond het superspannend.

  Een andere aanrader is De Tweeling van Summerbourne van Emma Rous. Een iets ander genre, maar heel mysterieus en spannend.

 8. Jorinde

  Super leuke tips! Ben ook erg benieuwd naar het verhaal van Anne, al denk ik dat ik wel een traantje weg moet pinken. Ben momenteel nog met een boek bezig, maar hij komt op het lijstje!

 9. Stephanie

  Zo, dankzij jou ben ik toch gezwicht en heb ik, via je link, de Kobo besteld! Als vroeg verjaardagscadeautje voor mezelf haha.

 10. Jennifer

  Mijn leestip is de vakantiebibliotheek app! Daarin kun je gratis een aantal boeken lezen vanaf 1 juli.

Geef een reactie