Diary week 26: verhuisdozen inpakken & interieur shoppen

Afgelopen week was het vooral heel erg heet. Gelukkig was het ook de eerste week van mijn vakantie, dus ik kon rustig aan doen. Tussen het puffen van de hitte door probeerde ik zoveel mogelijk verhuisdozen in te pakken. In het weekend ging ik samen met m’n vriend op jacht naar een bank!

Op maandag heb ik de hele dag in m’n onderbroek voor de ventilator gelegen, haha. Daar heb ik helaas geen foto’s van ;-) Wel las ik het boek over Anne Fab uit, die ik hier tipte. Echt een aanrader, al is het natuurlijk niet per se een leuk boek.

Dinsdag besloot ik het anders aan te pakken. Het zou nog heter worden, dus vertrok ik al vroeg naar het Gegeven Paard, om daar lekker in de airco te werken. Ik heb daar de hele middag gezeten en het was perfect: alsof de hitte niet bestond.

‘s Avonds zette ik mijn nieuwe plaat op en pakte ik nog wat dozen in.

Ook werd mijn bank opgehaald! Op de heetste dag van de week besloten twee mensen de bank 2 verdiepingen naar beneden te tillen.. haha. Liever zij dan ik! En kijk: best weinig stof voor 5 jaar niet stofzuigen toch? :p

Het was nog steeds bloedheet, dus ik had nog een oplossing bedacht: de bioscoop! Ik zag Toys Story 4 en die was leuk! Niet voor niets krijgt hij zowel van het NRC als de Volskrant 5 sterren. Ik vind het echt knap dat ze voor een vierde deel nog zo’n sterk verhaal weten neer te zetten.

Woensdagochtend haalde ik foto’s op van een rolletje dat ik had laten ontwikkelen. O.a. deze foto van zomer 2016 zat erbij, met m’n palmboom plaktattoo haha.

En deze, die ik vooral schoot om het rolletje vol te maken haha. Maar is straks vast een mooie herinnering.

‘s Middags sprak ik af met Marieke en kletsten we uren bij. We lunchten bij Broei (ik had een jackfruit burger, lekker!) en chillden daarna in het park. Gezellig, ik ga dit straks wel missen.. het is ook gek om nu na een afspraak ‘tot ziens’ te zeggen, omdat we elkaar waarschijnlijk niet meer zien voor mijn verhuizing.

Bij thuiskomst lag er iets leukst op de deurmat: het magazine VertrekNL. Dit magazine is gericht aan alle mensen die gaan emigreren (of daar geïnteresseerd in zijn).

Samen met Shirley heb ik namens Gids voor het Zuiden een stuk geschreven. Maar liefst 3 pagina’s hadden we! Onze eerste publicatie, super tof. Hopelijk volgen er nog meer!

Donderdag was mijn allerlaatste dag op stage. Ik nam afscheid van mijn collega’s met taart en kreeg leuke cadeautjes. Daarna begon de vakantie echt, en dat besloot ik te vieren met mijn studiegenootje Nina. Via SocialDeal scoorde ik last minute een etentje bij het Mexicaanse restaurant Popocatepetl en het was echt kei lekker! Voor €17,50 krijg je een drie gangen diner. Mocht je zelf benieuwd zijn, hier vind je de deal.

Na het eten doken we nog even de stad in, Nina zocht nog een zomerjurkje voor onze surftrip naar Marokko straks. Die vonden we helaas niet, ik scoorde wel de LP van de Spicegirls. Dit was mijn eerste album ooit, echt nostalgie! En grappig: Nina is geboren in het jaar dat dit album uitkwam, en heeft dus helemaal niet die nostalgische gevoelens bij de Spicegirls haha. Ik heb tot 01:00 ‘s nachts het concert dat ze onlangs in Dublin gaven teruggekeken.. :’)

Ik was altijd het meest fan van Sporty Spice. Achteraf gezien kon die ook het beste zingen, vind ik. Welke Spice girl waren jullie? :p

Vrijdag pakte ik weer wat dozen in en sprak ik ‘s middags met m’n scriptiebegeleiders af om te borrelen, als afscheid. We dronken deze Leffe blond 0.0 biertjes, en die waren echt lekker! Aanrader als je een lekker alcoholvrij biertje zoekt. Ik drink zelf niet super veel alcohol en zeker met deze hitte kan een drankje al snel verkeerd vallen. Dan vind ik dit wel een fijne oplossing.

Dusss…. zo zag het er bij mij thuis uit haha. Verhuisdozen, vuilniszakken (er gaat ook een hoop weg) en andere troepjes. Er lijkt geen einde aan te komen :p Gelukkig is ons appartement vier keer zo groot, haha.

Zaterdag ging ik met mijn vriend naar Amsterdam, we wilden namelijk naar de showroom van Made.com en Sofacompany.

Dit wordt onze slaapbank! Voor mij is het natuurlijk heel belangrijk dat vrienden en familie ten alle tijden kunnen blijven logeren. Vandaar ook de tweede slaapkamer. Als het goed is wordt hij binnen 10 dagen geleverd. Ook als gewoon bankje vind ik ‘m best geinig!

Na het shoppen hadden we honger, dus gingen we naar de Vegan junkfood bar. Hier hadden we ooit al eens eerder gegeten en dat was zo lekker! Ook dit keer was het mega lekker, maar wel echt veel haha. Ik kreeg het niet op, maar dat komt volgens mij ook door de hitte. Dan heb ik altijd minder honger.

Aan het eind van de middag reden we terug naar Utrecht om Maura en haar vriend op te pikken, om weer door te rijden naar de Haarrijnse plas. Ik was hier nog nooit geweest (ik fiets meestal naar de Maarsseveense plassen), maar het was erg gezellig!

Maura had spelletjes, drankjes en een salade meegenomen, dus hier hebben we uren gechilld.

Daarna reden we ook nog even door naar de Ping Pong club. Ik was hier nog niet geweest, dus zo kon ik op het laatste nippertje nog even een Utrechtse hotspot meepikken ;-). Erg leuke plek. Wij hebben niet gepingpongd, maar een van de vele spelletjes uit de spellenkast gepakt.

Het was echt superfijn om nog even quality time met goede vrienden door te brengen. Ik begin me toch wel steeds meer te realiseren dat dit straks niet zo gemakkelijk zal gaan..

Zondagochtend reden we bepakt en bezakt richting België. Ik deed een kleine Q&A en kreeg natuurlijk allemaal vragen over de verhuizing binnen haha. Ik bewaar de antwoorden altijd in een highlight op mijn profiel, mocht je nieuwsgierig zijn dan moet je dus even m’n Instagram checken.

De rest van de middag chillde ik in de hangmat in de tuin van m’n schoonouders. Nog even stilte voor de storm..

En nu zit ik hier! Om 10:00 is de overdracht, zo spannend! Dan vindt ook de plaatsbeschrijving plaats. In de lunchpauze komt m’n vriend even wat verhuisdozen droppen en vanavond staat een bezoekje aan Ikea gepland.

De komende week hoop ik elke dag wat dozen uit te kunnen pakken. Echt helemaal over zijn we denk ik pas vanaf augustus. Ik ga namelijk nog even met vriendinnen op vakantie, dus sommige spullen liggen nog in Utrecht. Bovendien heb ik mijn studio nog tot en met juli. Komende week houd ik jullie op de hoogte van de verhuizing via Instagram, kijk daar dus af en toe voor een update!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Marjolein

  Oeh op welk terras kun je die Leffe blond 0.0 bestellen? Ik drink ze thuis wel eens maar ben ze nog niet in de stad tegen gekomen.
  Succes met je verhuizing, spannend hoor!

 2. Anna

  Leuk om te zien! Verhuizen is altijd zo vermoeiend, haha, zeker in de hitte!

 3. Anne

  Wat gaaf dat jullie voor dat tijdschrift hebben geschreven!

 4. Irene

  Oh dat verhuizen, ben blij dat het bij ons vrij snel ging allemaal. Wat een gedoe :p En zalig die plaat van de Spice Girls! Dat was ook mijn eerste cd :D Ik was fan van Ginger. Succes en plezier nog met verhuizen en vakantie!

 5. Sanne

  Haha, heel jammer hoor, dat je niet even een foto hebt geschoten van die dag in onderbroek ;). Wel echt mega herkenbaar. Met die hitte kon ik het in huis ook echt niet aan om kleding te dragen, dus stond ik hier in mijn ondergoed te koken. Je moet wat! Succes nog met alles regelen met het verhuizen. Vast heel fijn om straks samen jullie plekje te hebben.

 6. Nienke

  Spannend verhuizen! Ik ben nu alweer bijna 12 maanden geleden verhuisd, tijd vliegt! Heel veel succes met inrichten en alle zaken die hierbij komen kijken. Ik was afgelopen week nog in Antwerpen, man man wat was het hier warm!

 7. Simone

  Ahhh ik ben zo benieuwd naar jullie appartement en hoe het uiteindelijk wordt. Zo fijn als je naar 4 keer zoveel ruimte gaat. Ik ging vorig jaar 4 keer zo klein en dat was toch wel even een dingetje. Super leuk, die Made slaapbank!

 8. Eline

  Ahhh barnini, wat een fijne plek! :-) ik hoop dat je snel je draai vindt hier bij ons!!

Geef een reactie