Diary week 27: we hebben de sleutel!

Ik ben weer even naar Barnini gesneld om gebruik te maken van het internet. Dat hebben we namelijk nog niet geregeld. Verder is er onwijs veel werk verzet afgelopen week, wat ik graag met je deel. Hou je vast, dit dagboekje bevat meer dan 50 foto’s!

Vorige week maandag zat ik, net als nu, met mijn laptop en een kop koffie bij Barnini. M’n vriend dropte me voor z’n werk af, maar de sleuteloverdracht was pas om 10:00. Barnini is een van de weinige tentjes die op maandagochtend al zo vroeg open is.

Om 10:00 kreeg ik de sleutel! Ook vond de plaatsbeschrijving plaats. Dit is verplicht in België, Shirley schreef er al eens eerder over op Gids voor het Zuiden.

Omdat ik nog niet echt iets kon doen (m’n vriend zou pas later de eerste verhuisdozen droppen) besloot ik de stad in te gaan. Bij Søstrene Grene spotte ik deze leuke stoeltjes. Ik maakte er een foto van en appte ‘m door naar m’n vriend.

Maar de echte bestemming van m’n shoptrip was natuurlijk de Action. Ik besloot wat schoonmaakmiddelen e.d. te kopen. Ik denk dat de mensen in Antwerpen nog nooit zo’n blij meisje met een volle Action tas door de stad hebben zien lopen haha. Het besef dat ik nu gewoon naar m’n eigen huisje kon wandelen maakte me ZO blij.

Overigens was dit dus de eerste aankoop. Heel spannend, haha.

Voor de leuk schafte ik ook dit aan.

‘s Avonds stopte m’n vriend iets eerder met werken en gingen we gelijk door naar de IKEA. We schaften een zelf ontworpen PAX kast aan, 2 Billy’s en een Malm bed. Was toch wat meer dan we vooraf verwachtten… gelukkig schoot m’n schoonvader ons te hulp met alles naar boven sjouwen.

Vervolgens hebben mijn vriend en schoonvader tot 22:00 kasten in elkaar gezet, terwijl ik dozen uitpakte.

Uiteindelijk zaten we om 22:30 moe en voldaan aan ons avondeten.. haha.

De volgende ochtend was dit mijn projectje: dit krukje in elkaar zetten. Dat lukte me nog wel.

Een kleine sneak peek in onze badkamer. De ladder en het kleed kocht ik al in April, gelukkig staat het ook heel leuk in ons appartement haha. Er komt trouwens nog een glazen douchedeur; die was verkeerd geleverd. tot die tijd hebben we dit gordijntje.

M’n vriend had de stoel goedgekeurd, dus op dinsdag ben ik een paar keer op en neer gelopen om ze op te halen. De laatste 2 stoelen zaten samen in een doos. 12 kilo; ik dacht ‘dat doe ik wel even’. Pfff was heftig haha. Onderweg heb ik per ongeluk een pepermolen van een terrastafeltje gestoten. Maar hey: het eindresultaat mag er wezen!

Ik ben ook zo dol op onze vloer. De laatste keer dat we ‘m zagen moest hij nog geschuurd worden, zodat de waterkringen eruit zouden gaan. Maar daardoor is de vloer ook iets lichter geworden en dat vind ik stiekem veel mooier.

‘s Middags ging ik ook even de stad in. De solden zijn begonnen, het is overal zo druk! Alsof niemand naar z’n werk moet?

‘s Avonds maakten m’n vriend en z’n vader flink progressie met onze slaapkamer. Het bed en de basis van de PAX kast stonden!

Om niet weer pas om 22:30 aan het avond eten te zitten (daar word ik hangry van) had ik een salade bij de Delhaize gehaald. Best lekker!

Onze stapel karton groeide inmiddels ook.. ‘s Avonds kon ik gelukkig bij Shirley logeren, zodat ik niet weer zo vroeg op hoefde om met mijn vriend mee te rijden. Dat was fijn!

Zo konden we een beetje uitslapen om vervolgens te ontbijten bij misschien wel de beste patisserie van ‘t Stad: Lints. Zelfs de oma van mijn vriend had dit adresje al getipt. Deze mega punt aardbeientaart (mijn lievelings) was slechts €3,25.

Daarna dook ik even de stad in. In Antwerpen vind je naast alle standaardketens heel veel boetiekjes. Waar nu overal solden is! Ik stuurde deze foto naar Judith, omdat dit echt een winkel voor haar zou zijn.

Zelf shopte ik bij Uniqlo, de Japanse keten met fijne basics. Als je nog een goed wit t-shirt zoekt dat lekker zit en niet doorschijnt moet je hier zijn. Het streepjesshirt was in de solden en kocht ik voor €2,90.

Dit is Shirley’s oude tv (met ‘hand for scale’ haha), die mijn vriend en ik mogen overnemen. Zo lief! Wij hadden nog een nieuwe tv nodig en zij hadden er eigenlijk een over.

Daarna ging het met Shirley eten bij Del Popolo.  We hadden allebei zin in pizza en hier krijg je van die lekkere dunne, knapperige pizza’s. Die met burrata is mijn favoriet. Del Popolo zit vlakbij het centraal station, handig ook als je de trein moet halen.

Toen we terug naar huis liepen spotte ik deze raamkat. Zo lief.

Daarna ging ik met mijn vriend naar de IKEA, wat echt een race tegen de klok was. Ik zei het al eerder: de openingstijden in België zijn wat minder ruim. Mijn vriend moest tot 19:00 werken en om 20:00 gaat de IKEA dicht. Ik stuurde deze foto naar Shirley om aan te tonen dat we het toch net gingen redden, haha.

Maar eenmaal binnen bleek de roltrap stuk. Stonden we met 25 man voor de lift. Duurde eeuwen voordat dat ding naar beneden kwam, en eenmaal in de lift leek het of ‘ie naar de 12e verdieping ging haha. We waren gelukkig op tijd, helaas was niet alles wat we nodig hadden op voorraad..

Nieuwe klusdag, nieuwe klusoutfit! Deze spiegel kochten we met de IKEA bonnen die in onze adventskalender zaten. Ben er nog steeds zo blij mee! Dit is trouwens m’n nieuwe shirt! Doet me denken aan de shirts die mijn moeder droeg in de jaren ’90 haha, lekker wijd.

Hiervoor waren we o.a. de avond ervoor naar de IKEA gegaan: kastdeuren! Ben zo blij met onze PAX kast. M’n vriend en ik hebben ‘m samen ontworpen. De kasten met deuren zijn onze kledingkasten, het middelste gedeelte is bedoelt als extra bergruimte. De dozen die er nu in staan zijn even ter illustratie, die had ik toevallig nog. We willen er wel iets van dozen o.i.d. in gaan zetten, zodat het er strak uit ziet. Maar dan moeten ze denk ik een maatje groter.

En dit was de andere reden waarom we naar de IKEA gingen: opbergdozen! Helaas waren niet alle witte dozen op voorraad. Dit is onze tweede slaapkamer, waar dat klapstoeltje staat komt straks een heel mooi oranje-rood fluwelen slaapbankje zodat vrienden en familie altijd kunnen blijven logeren. Maar ik zie mezelf daar ook lekker op de bank hangen met een boek uit de boekenkast.

Die dag werd ook onze prullenbak van Brabantia geleverd. Kei duur, maar ik vind ‘m het helemaal waard. Kijk hoe mooi ‘ie is! Bovendien wilde ik sowieso een Brabantia prullenbak vanwege de goede kwaliteit en garantie, en die krengen zijn nou eenmaal duur. Ik vind dit er super stylish uitzien, haha. Denk dat ik deze prullenbak de rest van mijn leven ga meeverhuizen.

Donderdagmiddag was er ook tijd voor ontspanning. Samen met Shirley pakte ik een velo om naar de wijk Borgerhout te fietsen.

Daar relaxten we bij de pop-up zomerbar Bar Chapel. Meer daarover lees je uiteraard op Gids voor het Zuiden, mocht je deze zomer naar Antwerpen gaan dan moet deze plek zeker op je lijstje!

‘s Avonds brachten m’n vriend en schoonvader de matrassen van mijn vriend. We moeten nog een eigen matras uitzoeken, maar om niet te veel kosten in een keer te hebben mogen we tijdelijk de oude matrassen van mijn vriend gebruiken. Nu konden we er voor de eerste keer slapen!

De volgende dag werd onze stofzuiger bezorgd. Het is deze van AEG. Ik heb uitgebreid research gedaan, deze is energiezuinig, zuigt heel stil (maar wel krachtig) en heeft een snoer van 12meter! Super fijn. Ook opvallend: in de Belgische mediamarkt is hij bijna €40 goedkoper! Dat is ons sowieso al opgevallen: ook bij IKEA zit er vaak prijsverschillen tussen NL en BE. Soms scheelt het echt €30!

Na de stofzuiger getest te hebben maakte ik een ontbijtje voor mezelf, dat ik bij gebrek aan een bank maar in bed op at, haha.

Daarna ging ik naar de meubelzaak waar we onze eettafel hadden besteld. Die zou er binnen 2-4 weken zijn, maar inmiddels tikten we de 4e week aan en hadden we nog niks gehoord. Ik was langs geweest, ze wisten van niks en zouden de fabriek bellen. Toen ik niks hoorde, belde ik later nog maar eens om te vragen naar de stand van zaken.

Toen werd ik echt een beetje afgewimpeld. De verkoper zei dat onze eettafel vertraagd was, en normaal gezien zouden we dan een mailtje met ‘helaas pindakaas’ moeten hebben gehad maar dat was er door zijn vakantie niet van gekomen.

Ik vond dit eigenlijk al veel te onverschillig, maar toen ik later van Belgische vrienden begreep dat ‘helaas pindakaas’ in België niet echt gebruikt wordt, enkel tegen kindjes of om te spotten met Nederlanders, werd ik echt boos.

Dus ging ik de volgende ochtend verhaal halen in de winkel, haha. Best spannend! In het begin was de verkoper echt onaardig. Hij benadrukte heel erg dat de vertraging de fout was van de NEDERLANDSE leverancier. En bovendien was hij heel trillerig en zei hij dat het kwam van de NEDERLANDSE fitness waar hij naartoe ging (???). Haha. Pas toen ik zei dat ik niet kwam om te zagen (dat is zeuren op z’n Vlaams) maar gewoon naar een oplossing zocht ontdooide hij een beetje. Uiteindelijk wordt de tafel nu over 1,5 week (i.p.v. 4 weken) geleverd en kregen we korting, ha!

Maar toch: eventjes voelde ik me heel ongewenst. Ik weet dat Nederlanders een niet al te beste naam hebben in België; vaak terecht: we zijn luid en betweterig. Nederlanders klagen veel op België en moeten altijd benoemen hoeveel beter het geregeld is Nederland. Ik snap dat dat irritant is, maar ik probeer dat juist niet te doen. Goed, gelukkig liep het goed af, maar ik realiseerde me hierdoor wel hoe naar het moet zijn als je elke dag met de nek aangekeken wordt en je ongewenst voelt. Heel rot.

Goed, omdat alles goed afgelopen was trakteerde ik mezelf op een ijskoffie. Elke keer als ik deze ijskoffie van Alpro koop moet ik lachen: een paar weken terug werd deze me op straat aangeboden en ik was zo fan dat ik ‘m blijf kopen. Dus die straatmarketing werkt echt :’).

‘s Middags sprak ik samen met Shirley af met Cleo, een andere Nederlandse in Antwerpen. Ik volg Cleo’s blog echt al jaren (sinds 2011?), en wist vroeger nooit of ze nou Nederlands of Belgisch was. Misschien inmiddels een beetje van beiden, want Cleo woont al 10 jaar in België. Het was super gezellig om verhalen uit te wisselen en leuk om zo nieuwe vrienden te maken.

‘s Avonds zou m’n vriend boodschappen doen. Ik wilde heel graag naar de Albert Heijn (ik bedoel: de Delhaize is fijn, maar ik mis gewoon heel veel producten die je wel bij de Albert Heijn kan halen!). Omdat de Albert Heijn vlakbij mijn vriend’s werk zit wilde hij direct na z’n werk in z’n eentje gaan. Dus voor de zekerheid had ik ‘m een uitgebreid boodschappenlijstje mét plaatjes meegegeven. Uiteindelijk deed ‘ie er meer dan een uur over en nam hij allemaal verkeerde dingen mee :’). Volgens mij was het sneller en gemakkelijker geweest als hij me eerst had opgehaald haha.

Uiteindelijk zijn we maar uit eten geweest. We hadden namelijk ook nog niet gevierd dat we nu samenwonen!

Zaterdag maakte ik een ontbijtje voor ons. Ik kan zo genieten van deze simpele dingen. Hoe fijn dat we nu niet eerst 3 uur op een trein hoeven te zitten om elkaar te zien?

En hop, we waren weer in de IKEA! Dit keer die in Utrecht, omdat bepaalde dingen in België niet op voorraad waren en we sowieso naar Utrecht moesten om nog wat verhuisdozen van mij op te halen.

Terwijl mijn vriend zich bezighield met het in elkaar zetten van dit kastje..

..waagde ik me aan mijn eigen IKEA project, haha.

Langzaam maar zeker begint onze slaapkamer vorm te geven. Het is nu nog net een IKEA showroom haha, maar ik denk dat het straks met onze eigen accessoires toch heel persoonlijk gaat aanvoelen. Het tapijtje en de poef namen we bijvoorbeeld mee uit Marokko. Boven de kast wil ik nog twee grote lijsten met mooie foto’s of posters.

En dit was mijn project! Een gangkastje waar we onze schoenen in kunnen opbergen.

Gister ging de wekker vroeg: 5 uur. Er zou ‘s ochtendsvroeg goede surf staan, dus m’n vriend vertrok met een groep vrienden richting zee. Om half zeven lagen ze in het water… ik sliep lekker even uit en liep daarna een rondje over de markt. Weer overviel me zo’n gevoel van blijdschap: hoe leuk dat dit nu mijn leven is!

Op de Grote Markt was deze zondag de Swan Market. Vorige week was ‘ie nog in Utrecht maar toen moest ik ‘m missen. Leuk om er nu wel even over te kunnen lopen.

Ik kocht uiteindelijk deze kokosballetjes, die me deden denken aan Utrecht.

Op de gewone markt kocht ik deze zonnebloemen. Zo gezellig, straks hebben we altijd mooie bloemen in huis van de markt!

‘s Avonds pikten we de oma van mijn vriend op en reden we door naar zijn ouders, waar we lekker aan de bbq gingen in de tuin. Toch fijn om nog even aan te kunnen schuiven.

Herinner je die stapel karton nog? Karton mag in Antwerpen gewoon aan de straat worden gezet op de ophaaldag, mits het in gesloten dozen zit. Dus hebben we de hele avond dozen zitten te scheuren.. haha. Maar met resultaat!

Inmiddels is ook de bank voor in de woonkamer besteld. Hopelijk staat die, samen met de eettafel en de slaapbank als ik terugkom van vakantie en is ons appartement dan echt leefbaar. Ik kan niet wachten om vrienden te gaan uitnodigen!

Komende week ben ik weer even in Utrecht. Woensdag is mijn diploma uitreiking en vrijdag vertrek ik al op vakantie! Ik hoop dat ik in de tussentijd nog ruimte vind om te bloggen, op Instagram blijf ik jullie sowieso updaten! Thanks voor de lieve en leuke reacties weer, tot snel!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 38 reacties

 1. Wen

  Wauw, jullie appartement ziet er nu al echt supermooi uit! Ook leuk om meer te lezen over de verschillen tussen Nederland en België. Daar sta ik eerlijk gezegd helemaal niet zo bij stil. En knap dat je ondanks de verhuizing weer een weekoverzicht hebt geplaatst. Lijk me ook leuk voor jezelf om er later nog eens op terug te kunnen blikken

  1. Haha ja, in grote lijnen lijken België en Nederland heel erg op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Die komen vooral aan het ligt zodra je hier langer dan een weekendje verblijft. En ja, ik denk dat het ook voor onszelf een leuk naslagwerk is!

 2. Judith

  Echt een suuuuuperleuke diary. Zit er helemaal van te genieten. Zo blij voor jullie <3 En wat een mooi plekje is het nu al!

 3. Marloes

  Oh wat een gezellig plekje is het aan het worden. Gefeliciteerd met jullie appartement en heel veel woonplezier in Antwerpen!

 4. Simone

  Hahaha moest even lachen om het pepervaatje wat je hebt omgestoten. Vind dat jullie al onwijs veel werk verricht hebben en ziet er echt al super mooi uit. Ik heb meteen je slaapkamer gepind, vind het er heel gezellig uitzien!

  1. Haha ja zo knullig. Ik moest even de doos ergens op leunen, hij was zo zwaar! En toen zag ik het pepervaatje over het hoofd.. hij was ook echt van glas dus viel zo *pats* kapot op de grond. Gelukkig vonden ze het niet erg haha.

 5. Irene

  Het ziet er echt zo’n fijn appartement uit! Grappig van je vriend die dan de verkeerde dingen kocht. Haha :p En wat een boer die verkoper! Serieus, zo ga je toch niet met je klanten om? Gelukkig kwam het nog goed en kreeg je korting (en terecht!).

 6. Emma

  Zo leuk dit inkijkje in jullie verhuizing! Ik word helemaal enthousiast van jullie appartement. Ik vind de stoelen ook heel mooi!

  Ik woon nu in Brabant en aangezien Antwerpen ineens veel dichterbij is dan eerst gaan we gauw een tripje plannen! Dat taartje komt op de lijst haha

 7. Stella

  Jeeeetje, het ziet er nu al ZO warm en stylish uit – ik kijk mijn ogen uit! De zonnebloemen passen er helemaal bij, I love it. Het lijkt me een heel fijn appartement met die mooie witte muren en de mooie houten vloeren. En ook zo’n leuke stad – ik kan me voorstellen dat je tijdens het rondstruinen op de markt even een flink geluksmomentje had (: Het is jullie gegund! Veel liefs!

 8. Marjoleine

  Wat ziet het er al mooi uit! Super leuk om zo jullie verhuizing te volgen, je gaat je vast en zeker thuis voelen in België :-)

 9. Hannelore

  Zo’n tof appartementje dat je hebt gevonden! Ziet er al heel mooi uit, ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Veel verhuis plezier nog daar! (Mijn vriend komt er deze maand bij wonen, dus je bent niet de enige die tussen de dozen zit ;) )

 10. Sanne

  Wát een foto’s! Het appartement ziet er al zo mooi en knus uit. IKEA heeft nou eenmaal veel leuke (en betaalbare!) meubels en denk dat het zeker met al jullie accessoires straks echt een gezellig huisje zal zijn. Ook leuk die accessoires uit Marokko, dat maakt een huisje zo persoonlijk. Heb zoals altijd ook weer trek na het lezen van je post ;)

 11. Lieke van Veen

  Dat tapijtje uit Marokko is mooi.

 12. Mieke

  Zo leuk je verhuisartikelen en je tips voor Antwerpen. Je hebt trouwens echt een hele mooie smaak. Super belachelijk ook hoe die verkoper je behandelde en zeker niet alle Belgen zijn tegen alle Nederlanders (zolang ze op vakantie maar niet te luid schreeuwen haha). Ik woon op een half uurtje van Antwerpen en jouw blog is meteen weer een goede herinnering dat ik vaker moet gaan!! :D

  1. Ja, over het algemeen zijn mijn ervaringen met Belgen heel goed hoor. Ik vond het vooral een besefmomentje voor de echte etnische minderheden – hoe naar die zich wel niet moeten voelen.

 13. Super leuk om een kijkje achter de schermen van jullie verhuizing en inrichten van jullie appartement te krijgen! En wat grappig: ik testte ook ijskoffie van Alpro op straat en kocht hem daarna zelf ook nog een aantal keer. Hij is inderdaad heel lekker!

 14. Zina

  Ik word zo blij van dit dagboekje omdat jouw eigen blijheid er zó vanaf spat <3

 15. Esmeralda

  Wat ziet het er mooi uit, Marlous! Wat een schitterend appartement :D Die schoenenkast, waar is die van? Ook van IKEA? Ik zoek nog zoiets! Geniet van je huis :)

 16. Rachel

  Gefeliciteerd!! en wat mega leuk zeg, en wat heerlijk dat je het al gelijk kan inrichten. Wij zijn nog helemaal bezig in het klus proces. De zolder en de tuin waren toe aan een flinke opknapbeurt, tenminste dat dachten we. Toen we het behang wegtrokken en de vloer weghaalden kwamen er opeens veel meer kosten bovenop. Heel het huis moest gestuct worden en ook gelegaliseerd.. tot ziens 20K haha en onze bruiloft is ook al over 3,5 week. Dus het word allemaal net aan denk ik. Gelukkig hebben we daarna nog twee weken vakantie.

 17. Erg leuk om te lezen en heel herkenbaar. Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen waren we ook constant in de Ikea te vinden en bezig om allerlei kastjes in elkaar te zetten. En steeds op pad in andere winkels om spulletjes te kopen. Zo’n leuke tijd. Wij zijn ook voor een Brabantia prullenbak gegaan. In de sale gescoord bij V&D toen nog. Nog altijd blij mee. :)

 18. Jenn

  Leuk om te zien, gefeliciteerd met jullie appartement!

 19. Annelie

  Heerlijk, een diary met zoveel foto’s! Proficiat met jullie mooie appartement en met de – nu al – supergezellige inrichting ervan! Ook leuk om te lezen welke (voor ons) heel gewone dingen uit België voor jou helemaal niet gewoon zijn. En dat van die luidruchtige Nederlanders herken ik wel een beetje, maar waar ik mij pas echt aan erger zijn luidruchtige en betweterige Antwerpenaren, haha, want ook zij staan hierom bekend. ;-) Al geldt dat natuurlijk helemaal niet voor iedereen! Nog heel veel succes met de inrichting!

 20. Inez

  Haha, je stond bij mijn favoriete kraampje van de zaterdagmarkt … naast het kraam met de koffie en stroopwafels (vast stop elke zaterdag ;-) )

Geef een reactie