Diary week 28: diploma uitreiking, afscheidsetentjes & vakantie!

Afgelopen week stond in het teken van mijn diploma uitreiking. Daarvoor was ik weer eventjes terug in Utrecht, en dat was eigenlijk heel leuk. Omdat ik vrijdag op vakantie ben gegaan naar Marokko, loopt dit dagboekje van maandag tot en met donderdag. Volgende week komt er een nieuw verslagje online van mijn vakantie. Houd ondertussen mijn Instagram in de gaten, want daar komt een hele leuke vakantie winactie aan!

Maandag werd dit prachtige juten kleed van Volero bezorgd. Vlak voordat onze zoektocht naar een appartement begon, mailde Volero mij of ik een vloerkleed van hen wilde ontvangen. Timing kon niet beter!

Ik wilde een juten vloerkleed omdat dat lekker zacht voelt en mooi blendt met de houten vloer. In de woonkamer ligt namelijk straks mijn kelim die al veel kleur bevat. Voor de eethoek wilde ik het dus rustig houden. Hier dus alvast een sneak peek, als we straks onze eettafel hebben ontvangen zal ik een wat uitgebreider kijkje geven.

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar een vloerkleed: bij Volero vind je heel veel vloerkleden voor kleine prijsjes. Wat ik zelf heel fijn vond is dat vrijwel elk kleed in meerdere maten beschikbaar is. Wij hebben hier voor een groot kleed gekozen, maar ik denk dat de kleine variant hiervan bijvoorbeeld ook leuk kan zijn op de gang.

Maandagavond kookten we voor het eerst in ons nieuwe appartement. Daar waren we vorige week niet aan toe gekomen omdat we telkens tot laat aan het klussen waren. Heel simpel, maar wel een van mijn favoriete snelle maaltijden: (nep) kip + wokgroenten + noedels + een woksausje. Ik geniet echt van al die ‘eerste keren’.

Dinsdagochtend begon ik mijn dag in de Wasbar, dat is een wasserette en koffiebar in een. Zo leuk! Ik zat er vooral om internet af te tappen haha, want dat wordt pas eind juli bij ons geïnstalleerd.

Daarna weer snel door naar huis, want ik verwachtte weer een pakketje. Tijdens het wachten maakte ik wat Franse oefeningen. In het najaar wil ik echt een cursus Frans gaan doen maar tot die tijd is dit een goede ‘opfriscursus’.

Niet veel later werd het pakketje geleverd: een linnen tafelkleed en beddengoed van Magic Linen. Ook een cadeautje – the perks of being a blogger.

Ik legde het beddengoed meteen op bed: hoe perfect is deze kleur? Hij heet ‘rusty pink’, en past mooi bij de Marokkaanse invloeden van onze slaapkamer.

Kijk, ik kan eindelijk weer fatsoenlijke outfitfoto’s maken!

‘s Middags had ik voor het eerst een dipje. Ik was moe en verveelde me. Thuis kan ik nog niet veel doen: we hebben geen bank om op te zitten, er is geen internet en alle dozen waren uitgepakt. Ik liep de stad in, maar niet echt met een doel.

Dus besloot ik maar een terrasje te pakken! Gelukkig was Shirley klaar met werken en kon ze aan het eind van de middag even aanschuiven. Dit hoort er natuurlijk ook bij: ik ben intens blij met de hele situatie, maar ik merk wel dat ik het soms mis om te delen. Ik kan goed alleen zijn, soms heb ik daar zelfs behoefte aan. Maar dit was misschien iets te veel haha, mijn extraverte kant had behoefte aan sociaal doen.

Gelukkig kwam mijn vriend wat eerder terug van vakantie en aten we samen veggie burgers van de Vegetarische slager, mijn favoriet. ‘s Avonds reden we door naar Utrecht en konden we eeeeeindelijk weer eens Netflixen. We hebben meteen Stranger Things seizoen 3 aangezet.

Pfff.. komt hier nog een einde aan? Haha. Woensdag probeerde ik weer wat dozen in te pakken, zodat m’n vriend ‘s avonds weer met een volgeladen auto terug naar Antwerpen kon rijden.

Woensdagmiddag was mijn diploma uitreiking. Nog steeds ben ik zooooo blij met mijn diploma, wat fijn dat het erop zit. Mijn begeleider gaf een heel mooi praatje. Ik kreeg een cakeblik in de vorm van de Domtoren en hij zei (ik citeer): “Ik denk dat je misschien wel de meest intelligente student was die ik tot op heden op de opleiding ben tegengekomen. De opleiding houdt op met bestaan, dus daar gaat niemand meer overheen ben ik bang.”

Haha wauw. Wat een compliment! Daar kan ik nog even op teren ;-)

Met mijn ‘fiere’ ouders :-)

Omdat iedereen nog een stuk naar huis moest rijden en ook auto’s nog volgeladen moesten worden met mijn spullen, besloot ik nu niet uitgebreid te gaan dineren. Ik vind het leuke om dat straks relaxed in Antwerpen te doen. Dus nu at ik snel een pizza met m’n vriend zodat hij ook weer op tijd terug naar Antwerpen kon.

De rest van de avond keek ik Stranger Things af. Wat een goed seizoen zeg, misschien wel het beste tot nu toe!

Ik zei het al op Instagram: die hele emigratie is een goed excuus om telkens afscheidsetentjes te organiseren. Want echt afscheid is het natuurlijk niet: zo ver woon ik straks ook weer niet. ‘s Middags sprak ik af met Dennis en Leo, oud-collega’s maar bovenal mijn film- en pretparkbuddies.

En kijk wat een leuk cadeau ik kreeg! Een fotolijstje (met filmtickets!) en een ticket voor Walibi, waar een nieuwe achtbaan is geopend. Zo leuk!!

En doorrrr naar het volgende ‘afscheidsetentje’: met Maura begon ik met een apéro bij de nieuwe Liquorbar op de Neude, die nu echt geopend is.

Daarna aten we bij de Rum Club, ook net geopend. De foto’s doen het geheel echt geen eer aan, het was zo leuk en lekker! Hier komt binnenkort nog een aparte blog over.

Vrijdag ben ik samen met 2 vriendinnen naar Marokko vertrokken. Ik verblijf weer bij de Yoghi Surfer omdat dat de vorige keer zo goed was bevallen. Ben heeel benieuwd wat de andere meiden ervan vinden, en van het surfen: voor hen wordt het de eerste keer. Ik heb de vorige keer goed progressie kunnen maken d.m.v. de goede surflessen, dus hoop dat dat deze keer weer geldt.

Ik houd hier op de blog dus ook even een weekje vakantie. Maar zoals eerder gezegd: houd mijn Instagram in de gaten, er komt een leuke winactie aan waarbij ik 3 winnaars mag kiezen! Het thema van de winactie is vakantie en… lezen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Anna

  Heel veel plezier in Marokko! Jullie nieuwe huisje ziet er al heel mooi uit!

 2. Julia

  Fijne week heb je weer gehad! Het lijkt me inderdaad wel gek om van iedereen ‘afscheid’ te gaan nemen nu. Ook al is Antwerpen natuurlijk eigenlijk helemaal niet zo ver. Mijn broertje gaat na de zomer in Antwerpen studeren en dat voelt voor mij ook zó ver weg, maar ik ben er eigenlijk al in 1,5 uur met de trein haha! Leuk dat jullie appartement steeds ingerichter eruit ziet! Hele fijne vakantie in Marokko!

 3. Irene

  Veel plezier op vakantie!
  En wauw, wat een mooi compliment van je docent! ^^ Gefeliciteerd nog met je diploma!

 4. Wendy (B)

  Proficiat met je diploma!
  Helemaal je mama :)

  1. Neele

   Hoi Marlous, ik ben ook benieuwd naar dat Franse boekje! En van harte met je diploma en jullie huis!

 5. Rachel

  oh Pizza is altijd een goed idee haha en ik ben benieuwd naar dat boekje! Gefeliciteerd met je diploma, geniet ervan. Bij ons komen woensdag de meeste meubels binnen.. spannend!

 6. Jessie

  Ziet er weer heerlijk uit. Gefeliciteerd met je diploma! Mooier compliment kan je niet krijgen denk ik :D

Geef een reactie