Diary week 30: een week vol belangrijke afspraken!

Afgelopen week leek het wel alsof we in Zuid-Spanje woonden. Omdat we nog geen gordijnen hebben liepen de temperaturen op tot 32 graden.. Toch moest er nog veel geregeld worden: ik meldde me bij het vreemdelingenloket, had een meeloopdag bij een potentiële baan en onze bank werd geleverd. En hey: ik typ dit blogje in m’n pyjama vanuit huis want ons internet werkt ook!

Maandag werd onze nieuwe bank geleverd. Gelukkig vroeg in de middag zodat ik niet de hele dag thuis hoefde te zitten. Alleen de pootjes moesten er nog onder, maar dat liet ik maar aan mijn handige harry over ;-)

Ik moest nieuwe pasfoto’s laten maken. Het leuke aan het verhuizen naar een nieuwe stad is dat zelfs zulke simpele dingen heel leuk zijn: ik maakte er gewoon een wandeling van. Je kijkt echt met andere ogen naar zo’n stad. Zo spotte ik deze mooie brievenbus, die voor Belgen misschien heel normaal is maar ik vond ‘m tof!

Via de app Timehop kreeg ik een herinnering te zien: 7 jaar geleden kreeg ik de sleutels van mijn eerste kamer in Utrecht. Toen ging ik voor het eerst uit huis.

Midden in de stad kwam ik dit bloemenperkje tegen en spotte ik twee kippen? Zo grappig haha.

‘s Middags deed ik boodschappen en had ik mijn eerste broodsnijmachine ervaring. Op Gids voor het Zuiden schreef ik er een uitgebreid stukje voor, want stiekem vermeed ik dit ding :p

Ik maakte een lekkere salade voor tijdens deze warme dagen: een mix van bulgur en sla, tomaat, komkommer, feta en nectarine. Ik mixte er ook nog wat veggie kipnuggets doorheen. Prima avondmaaltje, lekker simpel. Terwijl ik stond te koken werden we gebeld: i.p.v. donderdag kon ons internet nu al worden geïnstalleerd. Zo fijn!!

Dinsdag was een spannende dag. ‘s Ochtends had ik mijn afspraak bij het vreemdelingenloket, hier moet elke buitenlander die in België komt wonen zich melden. Ik heb nu een rijksregisternummer gekregen waarmee ik bijvoorbeeld een bankrekening kan openen en andere burgerzaken kan regelen. Shirley schreef een tijdje terug al over haar afspraak. Het is nog best spannend: voordat je aanvraag wordt goedgekeurd moet je ofwel kunnen aantonen dat je over een baan (of een reële kans op een baan) beschikt, ofwel over genoeg bestaansmiddelen. Ik ben voor de laatste gegaan, maar hoop eigenlijk dat ik ze voor de deadline (ik heb 3 maanden om alles in te leveren) een contract kan laten zien.. dan word ik namelijk sowieso goed gekeurd!

Goed, toen door naar mijn meeloopdag! Ik ben al een hele tijd in gesprek met een tof PR/communicatiebureau. Ik heb al verschillende gesprekken gehad en dinsdag was het tijd voor een meeloopdag. Maar wat doe je aan als het buiten 36 graden is?? Ik wilde netjes, maar niet te stijf. Het werd uiteindelijk deze outfit.

Hier nog een foto van onze nieuwe bank! Ik vind mijn kelim er niet zo mooi bij, hij is iets te klein. Dus daar komt nog een nieuw kleed. Maar we zijn wel heel blij met de bank!

Mijn vriend was zo lief om me even af te zetten, ik was toch een beetje zenuwachtig. Onderweg spotten we dit mini hondje haha. De meeloopdag was heel leuk: ik kreeg wat opdrachtjes en mocht samen met anderen een brainstormsessie doen. Zo leerde ik het team ook een beetje kennen. Ik hoop dat ik dit binnenkort mijn werk mag noemen!

Toen ik thuiskwam had m’n vriend ook nog gekookt! Deze heerlijke pasta, volgens recept van zijn oma.  Helaas aten we wel nog van onze campingtafel, want onze eettafel is nog steeds niet geleverd. Ik ben zo boos! We bestelden ‘m half juni bij Syzo Antwerpen, met de belofte dat hij 2 weken later zou worden verstuurd. Na 4,5 week besloot ik zelf eens te bellen en toen werd ik mega onbeschoft te woord gestaan. De tafel was vertraagd, maar er werd een nieuwe afspraak gemaakt. Guess what: inmiddels zijn we ook weer ruim een week voorbij die afspraak. Er klopten nog meer dingen niet: zo konden ze de bestelling eerst niet vinden omdat hij op een verkeerde naam stond, en hadden ze zonder reden €25 extra op het factuur gezet. Ik denk niet dat velen van jullie in Antwerpen meubels gaan shoppen maar toch: ga niet naar Syzo Antwerpen. Echt zonde van je geld, tijd en energie.

Goed, terug naar de orde van de dag: tijdens het eten werd er aangebeld. De wijkagent kwam op bezoek! Ook dit gebeurt standaard in Antwerpen als je in een nieuwe woning intrekt. Om te controleren of je er wel echt woont bijvoorbeeld.

Wel fijn dat al die regeldingen zo snel achter elkaar konden gebeuren, zo hadden we geen verplichtingen meer in Antwerpen en konden we de hitte ontvluchten bij mijn schoonouders. Daar was het een stuk koeler in huis. ‘s Avonds maakte ik veggie shoarma, die van AH huismerk is mijn favoriet.

Ook donderdag bleven we nog daar. Wat een hitte..

Vrijdag waren we weer in Antwerpen. Ik had zooo’n zin in een ijskoude smoothiebowl, maar we hadden zelf geen bevroren fruit in huis. En als ik het in de supermarkt zou kopen zou het al gesmolten zijn voordat ik thuis was. Dus ik besloot de eerste beste plek met smoothiebowls en airco op te zoeken, haha.

‘s Middags sprak ik af met Shirley om bij te kletsen en een beetje te werken. We eindigden wederom in een zaakje met bowls en airco: Sticks & bowls.

En ook ‘s avonds stond er een bowl op het menu: een poké bowl (die ik lekker op bed in m’n onderbroek at haha, pff wat was het heet). Ik had echt geen zin om boven een hete pan te staan met deze temperaturen.

Afgelopen weekend zouden we voor de laatste keer op en neer naar Utrecht gaan. Per 1 augustus woont er iemand anders in mijn studio, dus hij moest leeg! We hoopten het in 1 keer te kunnen doen, maar dat ging helaas niet. Met een propvolle auto reden we zaterdagavond terug naar Antwerpen.

Onderweg stopten we voor een ijskoude frappuccino. Ook zondag reden we met een propvolle auto naar huis. We hadden ons echt verkeken op de hoeveelheid spullen, mijn kleine studio was echt een ‘gift that keeps on giving’. Niet normaal.

Tijdens die autoritten begon ik dit weekend met het verwijderen van volgers op Instagram. Een zeer tijdrovend klusje, want je moet alles automatisch doen. Maar daar had ik nu dus mooi tijd voor. Ik deelde in mijn stories al waarom ik dat deed, maar zal er ook nog een wat uitgebreider blogje aan wijden. Het is tijd voor verandering!

Deze week is dus mijn eerste echte week in Antwerpen. Of ja: zonder studio in Utrecht, want hoewel het niet meer als thuis voelde, voelde het toch een beetje als back up. De komende dagen zal ik vooral bezig zijn met dozen uitpakken en de boel afstoffen, nu al zin in ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Pieter

  Hi Marloes,
  Genoten van je verhaal en natuurlijk ook de fotos die erbij horen. Ik wens je een prachtige tijd toe in dat wonderschone Antwerpen. En natuurlijk hoop ik dat die mooie baan voor jou zal zijn. Hopelijk treffen we elkaar eens in Sinjorenstad.
  Groeten
  Pieter

 2. Judith

  Mooi die bank <3 En ga voor je duimen voor de ‘job’ :)

 3. Paulien

  Wat een mooie zetel! Vanwaar komt hij? En zitten de kussens aan elkaar vast? Dat is namelijk mijn grootste frustratie aan onze huidige zetels: de losse kussens die altijd helemaal scheef gaan zitten of half uit de zetel vallen…

  1. Hij is van de Sofacompany! De kussens zitten los, maar ik vind dat juist wel fijn. Dan kan je ze af en toe nog opkloppen (maar we gaan het zien, misschien vind ik dat ook wel irritant haha).

Geef een reactie