Over verhuizen naar Antwerpen

verhuizen naar Antwerpen interieur

Maandag was het zover: om 10:00 kregen we de sleutel en was het appartement echt van ons. Vanaf maandag zijn we druk bezig geweest: we deden voor meer dan €1000 aankopen bij IKEA en hebben elke avond tot laat meubels in elkaar gezet. Na 4 dagen begint het verhuizen naar Antwerpen ergens op te lijken..

Een teken van leven

Even een update hoor. De afgelopen dagen zijn we zo druk geweest met verhuizen, dat ik geen tijd had om te bloggen. Bovendien hebben we ook nog geen internetverbinding. Toch leek het me leuk om al een eerste sneak peek met jullie te delen. Het is nog verre van af hoor: grote meubels zoals de bank en tafel moeten nog geleverd worden. Uiteindelijk zullen jullie het eindresultaat wel zien verschijnen.

verhuizen naar Antwerpen outfit

Verhuizen naar Antwerpen: de struggles

Zie hier mijn klusoutfit. Dit shirt kocht ik bij Uniqlo in de solden voor nog geen €3. Mijn outfit matcht zo perfect bij mijn schroevendraaier. Vooralsnog gaat het verhuizen soepel, mede dankzij de inzet van mijn vriend en schoonvader. Ik ben vooral nuttig bij het aandraaien van schroeven en het uitpakken van dozen.

Toch loop ik soms wel tegen dingen aan. Zo hadden we gisteren echt een race tegen de klok toen we na het werk van mijn vriend nog even naar de IKEA wilden. Ik ben gewend om doordeweeks tot 21:00 in de IKEA terecht te kunnen, maar hier sluit hij al om 20:00. Op zondag is hij niet eens open! Terwijl de ‘werkmensen’ toch juist alleen in de weekends en avonden kunnen? Ik denk dat IKEA heel wat extra winst zou kunnen maken als ze hun openingstijden wat verruimden.. ;-)

Ander klein leed: ik wilde een bankstel kopen (wat in België een zetel wordt genoemd trouwens) bij een winkel die zowel in Nederland als in België zit. Bij de Belgische winkel kon ik alleen met Belgische kaart betalen, bij de Nederlandse winkel kon ik ‘m weer niet in Antwerpen laten bezorgen. Ok, best logisch, maar niet handig!

verhuizen naar Antwerpen

Nog heel eventjes

Verder geniet ik echt enorm. Elke dag maak ik een blokje om en kom ik weer in een ander leuk nieuw buurtje. Ook heb ik heel veel steun aan m’n mede-migrant Shirley. Zij weet al iets beter hoe alles werkt en ik kon de afgelopen dagen bij haar logeren. Zo hoefde ik niet meer achterlijk vroeg op omdat mijn vriend me voor z’n werkdag moet droppen. Bovendien voel ik me door Shirley nog sneller thuis hier. Door samen even te kunnen lunchen of bij te kletsen voelt het leven hier gelijk al heel normaal.

Ik ga komende maand nog een weekje met vriendinnen op vakantie, en zal eind juli ook nog even in Utrecht zijn. Maar vanaf augustus begint het leven in Antwerpen toch echt.. ik heb er zin in!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Freya

  Veel succes nog met het verhuizen! Ik denk (als Belg) dat je nog vaak versteld zal staan van de openingsuren van winkels. Mijn moeder woont in Nederland en het is altijd een verademing om élke dag en vaak tot 22u in een supermarkt terecht te kunnen. Hier sluit de supermarkt om 20u en vrijdag om 21u, en uiteraard op zondag niet open. Ik vind het altijd zo leuk om in Nederland die ‘winkelvrijheid’ te hebben, haha :D

 2. Shirley

  Superfijn dat ik zorg voor een ‘thuis’-gevoel. Ik moet zeggen dat het ook heel fijn is om gezelschap en steun te hebben bij de naderende en beruchte 3 maanden-dip. Wederzijds dus :-)

 3. Irene

  Ja de openingsuren van winkels zijn hier wel een ding. Ik vind het zelf ook heel stom dat winkels zo ‘vroeg’ sluiten want na je werk heb je bijna geen mogelijkheid meer om nog ergens te raken. Fijn dat Shirley en jij elkaar hebben. Dat lijkt me inderdaad alles wat makkelijker te maken. Veel plezier nog met inrichten en je vakantie!

 4. Charlotte

  Dat van die openingsuren, dat zal je nog wel merken ;-) heeel weinig is open op zondag (in het verleden enkel dure minisupermarkten), al betert dat wel de laatste tijd. Maar de wetgeving is hieromtrent in België gewoon veel strenger, verplichte ‘zondagsrust’ is echt een partijpunt in het politieke programma van enkele partijen. Heel veel (quasi alle?) winkels moeten een verplichte sluitingsdag hebben, en ook wat betreft avondwerk is de wetgeving vrij streng in België (werknemers zijn hier vrij goed beschermd). Maar goed, dat ter zijde :-) Leuk om mee te kunnen kijken met je verhuisupdates, succes (& plezier)!

  1. Haha ja, ik denk dat het vooral een kwestie van wennen is. Als je het eenmaal gewend bent dan pas je je wel aan denk ik? Zo’n ramp is het ook weer niet :-)

 5. Sanne

  Haha, wat een heerlijk verslagje weer met al die struggles. Gelukkig matcht je shirt met de schroevendraaier. Dat over IKEA verklaart denk ik wel waarom het bij IKEA Breda altijd wemelt van de Belgen. Toen ik na vier jaar Amsterdam weer terug naar Brabant verhuisde moest ik ook echt weer wennen aan de openingstijden. Gelukkig zijn die inmiddels wat ruimer hier, maar die eerste zondag kon ik mijn avondeten niet meer halen bij de supermarkt haha.

 6. Kaylin

  Die boekenkast is zo mooi en satisfying ingericht! :D Geniet van het inrichten en het bij elkaar zijn.

  1. Haha ja dat is gewoon een trucje om het nog enigszins opgeruimd te laten lijken. Met mijn studieboeken (het onderste plankje) lukte dat niet, en dan ziet het er gelijk rommeliger uit..

 7. Stella

  Jeeetje, wat spannend allemaal! Is niet niks, zo’n verhuizing. En al helemaal niet als je ook nog eens naar een ander land verhuist! Ik vind het echt leuk om alles zo stilletjes te volgen en de foto’s voorbij te zien komen zo af en toe. Fijn dat je ook zoveel steun hebt van Shirley – en gezelligheid, natuurlijk! Geniet ervan nog! Ik kijk al uit naar de volgende update (:

Geef een reactie