Diary week 31: eerste week samenwonen

Afgelopen week was onze eerste echte week in Antwerpen. Althans, zo voelde het. Ik heb de sleutel van mijn studio ingeleverd en we hoefden geen verhuisdozen meer op te halen. Dat betekende niet dat er niks meer hoefde te gebeuren, integendeel..  Deze week stond vooral in het teken van dozen uitpakken en ‘normaal’ leven. Samen boodschappen doen, koken, op de bank hangen.. Dingen die heel normaal zijn, maar voor ons juist zo bijzonder. Eindelijk wonen we echt samen!

Zo zag onze gang er maandag uit. Ugh, hier had ik geen zin in, haha. Eerst maar even een ontbijtje maken.

Maar de keuken was ook een beetje een troep. Om mezelf en jullie te enterainen maakte ik ‘tap to clean’ stories op Instagram. Dan plaats je een ‘before’ en ‘after’ foto, waardoor het lijkt of het in een simpele klik opgeruimd is. Ging het in het echte leven maar zo.. haha.

Tadaa. Ik begon met de keuken, omdat dat het minste werk was.

Na nog een beetje uitstellen stond dit toch echt op de planning.

Dit kostte me denk ik 4 uur haha. Alle dozen uitpakken, vervolgens de spullen opruimen én de ruimtes stofzuigen. Die avond was ik uitgeteld haha.

Dinsdag waren we even bij mijn schoonouders zodat we wat wasjes konden draaien. ‘s Avonds hadden we een datenight: we aten bij Wagamama en gingen daarna naar de bioscoop. We zagen The Lion King en hij was zo leuk! Echt super mooi gemaakt, maar ook nog steeds heel grappig. Echt een aanrader!

Woensdag besloot ik dit hoekje te installeren. We hebben deze supermooie kast bij Furnified besteld, maar die komt pas eind augustus binnen. Tot die tijd is dit dus even de opstelling. De kist is van mijn overgrootopa geweest en heeft nog op mijn moeder’s studentenkamer gestaan.

Dit moest ook gebeuren! Echt suf, maar juist die simpele huiselijke dingetjes maken me nu zo gelukkig. Bijna 3 jaar lang hebben mijn vriend en ik een lange afstandsrelatie gehad, en nu kunnen we alles samen doen. Dan zijn zelfs deze simpele dingen bijzonder.

Ik deelde deze foto op Instagram met ‘facing my fears’. Als je mijn stukje op Gids voor het Zuiden hebt gelezen snap je wat ik bedoel, haha. Maar eerlijk: die stickers zitten er toch niet voor niets op? Gelukkig ging alles goed!

Woensdagmiddag ging ik even de stad in. Eigenlijk op zoek naar kussens voor op de bank of ons bed, maar ik kwam thuis met dit jurkje. Ook leuk toch? Perfect om door de stad mee te wandelen, op bezoek te gaan bij familie en straks in de herfst ook nog leuk met een trui erover. Hij is van Catwalk Junkie.

Daarna dook ik met Shirley een museum in. Op de laatste woensdag van de maand zijn enkele musea in Antwerpen gratis te bezoeken. Daar moesten we natuurlijk gebruik van maken. Wij gingen naar het Fritz Mayer van den Berg museum..

..waar erg mooie kunstwerken (en zelfs klassiekers zoals deze) hangen.

Maar ook gekke schilderijen, haha. Dat vind ik altijd zo grappig.

Daarna deden we een drankje bij Koerwoud, een van de vele pop-up zomerbarretjes die Antwerpen rijk is.

Woensdagavond ging mijn vriend surfen, dus had ik het rijk alleen. Ik besloot m’n lettertang er eens bij te pakken. Dit ding is zo verslavend! Voor je het weet zit heel je huis inclusief je partner onder een label. Ik kreeg via Instagram zoooveel vragen over waar ik dit ding gekocht had. Ik heb ‘m via 123inkt.nl, de eerste hit op Google haha. Dit is het Junior model, werkt even goed maar is wat goedkoper.

Donderdag wandelde ik weer de stad in, en spotte ik Joe & The Juice. Dat is een fancy juicebar uit Kopenhagen, waar alleen maar knappe mannen werken. Ik kreeg opeens enorme Kopenhagen heimwee dus besloot ik een juice te halen. Hij was lekker maar veel te overpriced en hij bracht me helaas niet terug naar Kopenhagen..

‘s Avonds had ik een date! Ik sprak af met een meisje dat ik via internet ken – klinkt spannend zo, haha. We gingen pintjes drinken op de Marnixplaats. Was echt heel gezellig! Als nieuwkomer in een stad moet je toch een nieuw netwerk opbouwen. Daarvoor moet je soms een beetje uit je comfort zone stappen, maar dat vind ik niet erg. Het voelde echt een beetje als een date vooraf haha, ik dacht nog ‘wat als ze me niet aardig vindt??’, maar het was echt super gezellig.

Vrijdag lag ik er zo bij. Het was weer de tijd van de maand en ik heb daar vooral mentaal zoveel last van. Alsof ik overreden ben door een vrachtauto. Dus Netflix & favoriete popcorn it is.

Nog een tipje: mijn favoriete ijskoffie is er blijkbaar ook in grootverpakking! Handig en een stuk voordeliger. Hij was vorige week in de bonus bij de appie, maar daar hebben jullie niet zoveel aan he ;-)

Zaterdag begonnen we met een rondje over de markt. Zo gezellig altijd. Hier is de markt ook een half foodfestival, met kraampjes met lekker eten en tafeltjes. Rond 12:00 zitten ze hier al aan de champagne met oesters. Zo leuk!

Daarna reden we naar de IKEA, waar we nog wat kleine dingetjes moesten halen. Ook maakten we een stop bij de Mediamarkt, waar we deze wasmachine kochten! We krijgen ‘m cadeau van mijn vriend’s Oma. Super lief, want dit is natuurlijk een hele nuttige maar wel heel dure aankoop. Donderdag wordt hij al geleverd en ik kan niet wachten om wasjes te draaien haha!

Daarna gingen we ook nog naar de Albert Heijn. Dat heb ik soms echt even nodig, omdat ik dan producten mis in de lokale supermarkt hier. Bovendien is de Albert Heijn een stuk goedkoper. Waar het in Nederland ongeveer de duurste supermarkt is, is het hier in België net een niveautje hoger dan de Aldi en de Lidl. Gek he?

Zondag sliepen we uit en maakte ik deze lekkere smoothie bowl voor ons. Recept is simpel: ik mixte een banaan, kokosmelk, wat havermout, een kiwi en wat bevroren mango in de blender. Qua toppings kun je alles wat je lekker vindt erop gooien. Hier vind je nog meer smoothie bowl recepten.

Ik droeg mijn nieuwe jurk, want ‘s avonds gingen we op visite bij de oma van mijn vriend.

We maakten nog even een stop bij mijn schoonouders, waar ik een heerlijk dutje deed in de hangmat.

‘s Avonds keken we de US open of Surfing. Dit is een groot surftoernooi in Californië. Voorheen snapte ik nooit zo goed hoe mijn vriend uren naar ‘surffilmpjes’ kon kijken, maar nu ik het zelf iets beter kan en de ‘regels’ iets beter snap vond ik het eigenlijk ook heel leuk. Mijn favoriet om te kijken zijn de vrouwelijke longboarders (zo mooi!) of de mannelijke shortboarders (die maken echt hele vette sprongen). Nu heb ik zelf ook weer zin om te surfen, maar mogelijk gaan we nog een paar dagen naar Frankrijk deze maand..

Dit was onze eerste week in Antwerpen! Lekker rustig. Ook deze week staat er niet zoveel op de planning. Ik moet een bankrekening openen en ik wil wat foto’s bestellen om aan de muur te hangen. Dit weekend komen twee vriendinnen op bezoek, daar heb ik heel veel zin in!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 35 reacties

 1. Stella

  Ahhh weer zo’n heerlijk fotogeniek dagboekje, I love it! Ik moest echt zo lachen om dit stukje: “Voor je het weet zit heel je huis inclusief je partner onder een label”. Hahaha. Ik kan ook echt niet wachten om ooit mijn eigen plekje te hebben (eventueel met leuke vriend, maar die ontbreekt helaas nog en ce moment) en dan alle dozen en potten te labelen. So satifying! Antwerpen ziet er prachtig uit door jouw lens – ik krijg ineens zin om een weekendje te boeken. De jurk is ook zo mooi – hij past zelfs heel goed bij je interieur, haha. Catwalk Junkie is een leuk merk – ik kon dat altijd vinden bij Men at Work, maar sinds die weg is heb ik het nergens meer gezien. Ik hoop dat de rest van alle samenwoonweken net zo fijn gaan zijn als de eerste was (: Liefs!

 2. Anna

  Wat een fijne diary, zo leuk om te zien! Kan me voorstellen dat die kleine dingen heel speciaal zijn als je na lange tijd ineens samenwoont :D Jullie huisje ziet er al prachtig uit! En wat een leuke jurk heb je gekocht <3

 3. Na het lezen van dit artikel heb je mij geïnspireerd om ook zo’n lettertang te kopen, haha!

  1. Haha, je bent niet de enige. Ik kreeg er zooooveel vragen over op Instagram :p Het werkt dan ook heel verslavend. Binnenkort moeten de kruidenpotjes er aan geloven ;-)

 4. Judith

  Jaaa extra veel zin in het weekend nu :) Zo lief dat jullie de wasmachine krijgen!

 5. Anaïs L

  Welkom in Antwerpen! Fijn dat jullie zich eindelijk hebben kunnen settlen.

 6. Eline

  Ahh love it dit dagboekje, zo veel vrolijkheid. Heel veel geluk daar in Antwerpen!!

 7. kaylin

  Leuk dagboekje! Ik kan me helemaal voorstellen dat je de kleine momentjes samen extra waardeert.
  Ik vind Albert Heijn in België een hele leuke winkel om eens te gaan. Andere producten, andere inrichting en sfeer. Gezelliger ook wel dan de Colruyt waar we altijd gaan…
  Superlief van je vriend z’n oma dat ze de wasmachine wil sponsoren. Mijn ouders hadden dat ook gegeven als geschenk toen ik een huis kocht. Komt héél goed van pas

 8. José

  Wat fijn dat jullie nu eindelijk samen wonen! Veel geluk samen gewenst. :) Wat grappig trouwens dat de appie daar goedkoper is en super spannend die date! Mag ik vragen hoe je met zo iemand in contact komt? Via forums ofzo? Als ik straks naar Duitsland ga zal ik er op den duur ook graag nieuwe mensen willen leren kennen! :)

  1. Dat wisselt heel erg! In dit geval inderdaad via een forum, maar ik heb ook contacten opgedaan via social media (Instagram, Twitter). En er zijn nu steeds meer apps a la tinder, die zich echt richten op het maken van vrienden. Hey Vina is daar een van, maar er zijn er meer!

   1. José

    Ah oke! Hey Vina kende ik nog niet, dus die ga ik zo gelijk opzoeken. :) Thanks!

 9. Sanne

  Wat fijn dat je zo lekker aan het genieten bent van alle kleine dingetjes die bij het samenwonen komen kijken. Zou willen dat ik nog zo geniet van strijken of opruimen ;) haha! Vind je nieuwe jurk ontzettend leuk trouwens en hij staat je ook goed. Die ijskoffie lijkt me ook erg lekker! Moet er eens in verdiepen hoe ik die thuis lekker kan maken.

  1. Haha ja dat strijken moet m’n vriend niet aan gaan wennen hoor ;-) En thanks! Deze ijskoffie komt gewoon uit een pak, lekker simpel dus. Als je zelf thuis ijskoffie wil maken is dit mijn favoriete recept: glas vullen met ijsklontjes en kokosmelk en dan een of twee shotjes espresso!

 10. Paulien

  Ik lees je dagboekjes elke week met zoveel plezier!

 11. Ziet er uit als een heerlijk weekje. En jullie hebben jullie plekje echt wel heel leuk ingericht! En inderdaad wel jammer dat het opruimen in het echt niet zo snel gaat. Ik vind het wel vaak leuk om even een before foto te maken voor mezelf, kan ik naderhand even trots zijn op alles wat ik opgeruimd heb, haha.

 12. Annelies

  Zal wel heel fijn hebben gevoeld om eindelijk samen te wonen, geniet er van!

 13. Marlies

  Het plezier was geheel aan mijn kant <3
  Nooit mee vrezen dat iemand je niet aardig zou vinden hoor

 14. Yeaaay, zo leuk! Ik ga vanaf nu weer trouw je dagboeken lezen om op de hoogte te blijven. Fijn al die foto’s. Antwerpen ziet er zo gezellig uit. Lijkt me heel fijn om eindelijk samen te wonen en suffe huisdingen te doen.

 15. Heel leuk om te lezen en te zien. Doet me denken aan toen mijn vriend en ik net gingen samen wonen. Nu alweer bijna vijf jaar geleden. Volgens mij dan. Tijd gaat zo snel. Maar we hebben het gelukkig nog net zo gezellig als in het begin. :)

  Mooi servies heb je trouwens. Is dat die lijn van Herman den Blijker?

Geef een reactie