Diary week 32: toerist in eigen stad

Afgelopen week was er een van twee uitersten: ik lag 2 dagen ziek op bed of de bank, maar in het weekend heb ik juist heel Antwerpen afgelopen (met 20.000 stappen op de teller). We hadden onze eerste gasten op bezoek: 2 vriendinnetjes kwamen logeren. Hopelijk het eerste van nog vele bezoekjes van vrienden en familie!

Maandag en dinsdag voelde ik me niet goed, ik had verhoging en voelde me misselijk en duizelig. Ik lag de hele dag in bed of op de bank, dus ik had genoeg tijd voor een nieuwe ‘verslaving’: het Spaanse dorp Polopos. Dit is een serie die elke dag wordt uitgezonden op RTL (of Videoland), waarin Nederlandse gezinnen in een oud Spaans dorpje een nieuw leven proberen op te bouwen. Schijnbaar was deze serie vorig jaar ook op tv, maar dan opgenomen in Italië. Het is zo lekker kneuterig en het is leuk om te zien hoe iedereen z’n weg vindt. Echt een aanrader!

Woensdag voelde ik me eindelijk een beetje beter. Extra leuk: onze velo abonnementen lagen in de brievenbus! In Antwerpen vind je door de hele stad deze rode fietsjes. Handig voor toeristen, maar ook voor de inwoners van Antwerpen. Voor €49 per jaar heb je een abonnement en kun je de fietsjes gratis gebruiken voor 30 minuten. Wil je langer fietsen dan betaal je een klein bedrag, maar meestal duurt een ritje binnen Antwerpen niet langer dan 30 minuten.

Zo kon ik eindelijk zelf boodschappen doen bij de Albert Heijn! Die ligt op 7 minuutjes fietsen, geloof niet dat ik ooit zo ‘ver’ van een Albert Heijn heb gewoond haha. Wel super fijn om wat meer vrijheid te hebben met zo’n fiets.

Donderdag begon ik met de nieuwste aflevering van Temptation VIPS. Nog zo’n guilty pleasure.

Donderdag werd onze wasmachine geleverd! Dat was best grappig, want hij werd geleverd door twee Brusselaars. Die spraken natuurlijk alleen maar Frans. Dus ik vroeg in m’n beste Frans of ze misschien een koffie of water wilden, bestelden ze een cola.. haha. Maar dat hebben we helemaal niet in huis haha. Super gierig, maar wij drinken vooral koffie of water/limonade. En omdat we nog nauwelijks bezoek hebben gehad, is onze koelkast vrij leeg haha.

Uiteindelijk wil ik ook zoiets in onze badkamer. Dit is echt Pinterest goals haha. Wij hebben ook precies zo’n kast in de badkamer en die rekken en schappen lijken mij heel handig om schoonmaakspullen op te bergen.

Die middag werd ook eindelijk onze tafel geleverd. In een eerder dagboekje vertelde ik al hoeveel problemen we hadden met de tafel die we bij woonwinkel Syzo in Antwerpen hadden besteld. Ik zet ze nog maar eens in de schijnwerpers want we zijn zo opgelicht door deze stomme lomperikken. De tafel zou eigenlijk begin juli geleverd worden, maar hij vertraagde keer op keer. We moesten elke keer zelf verhaal komen halen en elke keer werden we vrij onbeschoft weggewimpeld. Toen we vorig weekend een ultimatum stelden (‘we willen nu onze tafel of onze aanbetaling terug’) begonnen ze te schreeuwen? De eigenaar van de zaak riep ‘waar maak je je druk om, het is maar €200??’ en hij begon te dreigen om er een advocaat bij te halen? Echt te bizar. Zelfs toen ik met tranen in m’n ogen stond (lol ik was ongesteld, maar ook: doe even normaal?!?!?!) ging hij nog door. Echt een stel lompe honden daar. Uiteindelijk hebben we de tafel online besteld waar hij een stuk goedkoper was, waardoor we de €70 verlies wel konden dragen. Dat ze die maar voor een cursus anger management gebruiken..

Helaas kun je hier dus helemaal niks mee, behalve slechte reviews achter laten op Google en Facebook. Dat heb ik dus maar gedaan. Mocht je je toevallig vervelend: voel je vrij om ze 1 ster te geven :p

‘s Avonds maakte ik een van mijn lievelingsmaaltjes: mijn zoete aardappel curry.  We konden voor het eerst van een fatsoenlijke tafel eten, zo fijn!!

Daarna maakten we een wandelingetje door de stad. Door alle drukte waren we hier eigenlijk nog helemaal niet aan toegekomen. Zo fijn.

We hielden een kleine ‘ijs pauze’. Dit was een bolletje ‘mojito’: citroen met munt. Heel lekker!

We liepen langs het allereerste appartement dat we hebben bezichtigd. Leuke ligging, maar ik ben zoveel blijer met ons uiteindelijke appartement.

Omdat we nu toch allebei een velo pas hebben stapten we op de fiets en reden we richten het noorden van Antwerpen, waar je Bocadero vindt: een mini stadsstrand met allerlei leuke barretjes en ‘strandtenten’.

Hier ploften we in een ligstoel met een cider en genoten we van de zonsondergang. Fijne dategnight dit <3.

Vrijdag maakte ik onze logeerkamer klaar voor het bezoek van Nina en Judith! Ons leuke oranje fluwelen bankje van Made.com klapt uit tot een 1.40 breed logeerbed. Achter het bed zie je hoe ik probeerde om onze lege verhuisdozen weg te moffelen, haha.

Nina en Judith pakten een flixbus en waren zo precies op tijd voor het avond eten bij mij.

Ik maakte veggie burgers met zoete aardappelfrieten. Van Nina en Judith kreeg ik dit mooie lijstje met nog een stapel andere vakantie foto’s. Zo leuk! Ik had in mijn vorige woning eigenlijk amper foto’s, maar juist nu ik m’n vrienden minder vaak ga zien in het echt, vind ik het wel zo leuk om wat meer foto’s van ze in huis te hebben. Top cadeautje dus!

‘s Avonds stapten we op de velo naar de Marnixplaats, waar allemaal leuke terrasjes zijn.

De volgende ochtend zaten we lekker aan het ontbijt. Zo fijn om een volle tafel te kunnen dekken. Ik kreeg wat vragen over dit servies: het is een set van Herman den Blijker, die ik bij de Blokker heb gekocht.

Terwijl wij ons klaarmaakten om de stad in te gaan, maakte mijn vriend zich klaar om te surfen. Door de wind stond er namelijk goede surf in Nederland en België!

Wij begonnen onze dag met een rondje over de markt.

Daarna gingen we shoppen! Omdat we vroeg waren was het nog niet zo druk. Antwerpen is natuurlijk dé shopstad. Ik had zelf niks nodig, maar Nina en Judith zijn goed geslaagd.

We lunchten op het terras en daarna was het tijd voor sight seeing!

Uiteraard moesten we met het bekende ‘handwerpen’ beeld op de foto, haha. Ik voel me zelf eigenlijk ook nog een toerist, dus ik doe net zo graag mee :p

We stopten voor een drankje bij Koerwoud, een van de leuke zomerbarren in Antwerpen.

En haalden daarna deze vierkante vegan donuts bij Hoeked.

‘s Avonds stapten we op de fiets en reden we weer naar Bocadero. Helemaal op het einde vind je Aloha Antwerp: een echte strandtent in surf sferen met heerlijke poké bowls en curry’s op de kaart. Het koppel dat Aloha runt doet dat de hele zomer, de rest van het jaar reizen ze de wereld rond. Jaloersmakend!

Uiteraard mochten we het uitzicht vanaf het MAS over Antwerpen niet overslaan. Het dak is gratis toegankelijk en in de zomer zelfs tot 24:00 geopend!

Of ik blij ben met mijn nieuwe woonplaats? ;-)

Vanaf boven lijkt alles net een miniatuurstad.

‘s Avonds hadden we nog plannen om de stad in te gaan, maar we waren zo moe van onze tour door Antwerpen dat we lekker op de bank ploften en Netflix keken.

Zondag bezochten we de Botanische tuin, die ook gratis toegankelijk is.

Daarna liepen we de zondagmarkt op waar ik zonnebloemen haalde.

We aten nog een taartje en daarna was het al bijna tijd voor afscheid. De meiden gingen weer terug naar Utrecht, maar werden afgewisseld door mijn vader en zijn vriendin die spontaan langskwamen.

We maakten een rondje door Antwerpen en aten bij misschien wel de meest toeristische spot: Da Giovanni haha. Maar het was wel lekker!

Na zo’n druk weekend vol bezoek is niets fijner dan met z’n tweetjes met een bakje chips op de bank te hangen.

En zo vloog ook deze week weer voorbij! Morgen gaan we er even tussenuit: samen met vrienden vertrekken we voor een paar dagen richting Surfblend. Dit is het surfkamp waar we elkaar hebben ontmoet en waar we de afgelopen zomers ook hebben gewerkt. Nu gaan we een weekje langs om oude vrienden te zien en natuurlijk om te surfen!

Ik merk dat m’n blog onbewust in een soort zomermodus is gegaan, waarbij er alleen dagboekjes online komen. Extra leuk dan om te lezen dat jullie die zo leuk vinden, maar ik beloof dat er vanaf nu weer wat meer online gaat komen. Omdat we geen tafel hadden kon ik niet fijn werken. Nu kan ik tenminste weer fatsoenlijk zitten en typen. En na een ruime maand samenwonen kan ik daar inmiddels ook wel wat over kwijt, dus stay tuned ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Anna

  Wat een leuk overzichtje! Zo gezellig dat je vriendinnen langskwamen! En ik hoop dat er een artikel online komt over samenwonen, haha, daar ben ik wel heel benieuwd naar want voor mij is het ook over een niet al te lange tijd zover :p.

 2. Irene

  Man toch wat een boeren van die meubelwinkel! Ik snap echt niet dat mensen zo kunnen zijn. Geef je fouten toe en los het op hé. Jammer dat jullie zo’n nare ervaring meemaakten en geld kwijt zijn. De rest van je dagboekje ziet er super leuk uit! Ik moet ook nog een keer op het MAS geraken :p

  1. Ben je nog nooit op het MAS geweest? :p Ik hou echt van uitzichten dus neem iedereen er mee naartoe (en hey, het is gratis :p). Ik wil binnenkort ook het museum zelf eens bezoeken.

 3. Stella

  Het lijken net allemaal vakantiefoto’s, en dan te bedenken dat dat nu gewoon jouw woonplaats is?! HOE LEUK?! Ik krijg spontaan zin om een weekendje Antwerpen te plannen hoor – echt. Ze zouden jou de city marketing moeten laten doen daar (: Wat belachelijk trouwens, van die mannen van die winkel. Niet oké om zo tekeer te gaan tegen je klanten, die hebben het duidelijk niet begrepen. Gelukkig hebben jullie de tafel nog online kunnen bestellen. Gezellig ook, dat de twee meiden je op kwamen zoeken. Hoe leuk ook, want eigenlijk valt het best mee hoe ver Antwerpen van de Randstad vandaan ligt, toch? Fijn dat je je ook al snel weer beter voelde na die twee daagjes ziek op de bank/in bed. Liefs!

  1. Haha ja, maar zo voel ik me ook de hele tijd hoor. Bizar dat ik na zo’n leuke dag gewoon naar huis kan wandelen. Oh en city marketing zou ik een super toffe job vinden!

 4. Annelies

  Ik heb ooit ook zo eens gedoe gehad in een meubelwinkel waar ik een bed bestelde. Dat was toen ik van mijn ex wegging en alleen ging wonen dus een aantal weken zonder bed was niet bepaald handig. Ze hebben toen de levertermijn ook totaal niet gerespecteerd, gelogen over het voorschot en toen ik in de winkel stond om verhaal te halen en me kwaad maakte dreigden ze de politie te bellen omdat ik hen lastig viel (oink!). Vreselijke mensen.

  1. Ja zo bizar?? Toch niet dezelfde winkel he? Overigens zijn wij altijd rustig gebleven, zij begonnen met schreeuwen (en wilden alsnog ons de winkel uit zetten haha). Maar echt gek. Ik dacht ik doe iets goeds door bij een lokale ondernemer ipv online te bestellen, maar dat doe ik nu niet meer. Online ben je veel beter beschermd! Hoe is het bij jou afgelopen?

 5. Laura

  Leuke blog weer! Maar wat erg van je tafel zeg, ik heb een review achtergelaten!

 6. Simone

  Wat een boel leuke foto’s weer. Ik vind het zo leuk dat jij overal foto’s van maakt en er dus altijd heel veel te zien is in je weekoverzichtjes. Klinkt super handig, dat fietsabonnement, zeker als je ermee naar zulke leuke plekken als Bocadero kunt. Wat ziet dat er tof uit zeg! Fijn dat jullie de tafel op een andere manier hebben kunnen bemachtigen, maar wel super balen hoe het is verlopen.

 7. Ruth

  Ik reageer niet vaak(nooit). Maar wil even zeggen dat ik je blog heerlijk vind!:)

 8. Sanne

  Ik vind je een hele goede city marketeer voor Antwerpen, want krijg helemaal zin om weer eens naar die stad te gaan! Gelukkig is het vanaf Tilburg helemaal niet ver. Het Spaanse dorp Polopos klinkt trouwens top, hou wel van dat soort kneuterige tv. En het begint bij mij elke keer te kriebelen als ik die spijkerbroeken van jou zie. Mijn vorige passessie bij Levi’s was geen succes, maar misschien moet ik het merk nog niet helemaal afschrijven.

  1. Dat zou ook echt mijn droomjob zijn hier :-) Mocht je binnenkort nog eens in Utrecht zijn, loop dan eens binnen bij de Rode Winkel. Daar kunnen ze je altijd goed adviseren!

 9. Harma

  Wat een leuk dagboekje, leuk om zo meer van Antwerpen te zien! En wat een bizarre winkel.

 10. evelien

  Wat had je een gezellig weekend! Toerist in je eigen stad zijn blijft erg leuk <3
  Ohh ik hou ervan om mooie bloemen te scoren op de markt.

  Liefs,
  Evelien

 11. Wat een heerlijk blogje weer met mooie foto’s. Altijd leuk om toerist in eigen stad te zijn en nieuwe plekjes te ontdekken.

 12. Kaylin

  Echt wel stom van die winkel =/ Ik ben in afwachting tot de Vlaamse zender Vijf Temptation begint uit te zenden.
  Ben benieuwd welke blogjes eraan komen!

 13. Audrey

  Wat ziet het er allemaal tof uit! Zo’n fietsabonnement is wel echt superhandig. En die winkel is superstom. Hoezeo “maar 200 euro”? Pff, sommige mensen…

 14. Anne

  Bah wat stom van die winkel. Ik had daar ook om moeten huilen, is gewoon echt oneerlijk!!! Leuke diary weer hoor, ik lees ze altijd met plezier!

Geef een reactie