Diary week 33: last minute weekje surfen in Frankrijk

Afgelopen week waren we een paar dagen in Frankrijk, op surftrip met vrienden. Hoewel het idee al een paar weken in ons hoofd zat, hebben we pas last minute de knoop doorgehakt om te gaan. Heerlijk om er even tussenuit te zijn! Ik had wat concepten klaar staan om te publiceren, maar eenmaal in Frankrijk besloot ik om echt even 100% vakantie te nemen. Vandaar dat het nog steeds even stil was hier, maar ik laat jullie graag zien hoe afgelopen week was!

Maandagochtend werd ik wakker door de zon, maar al snel sloeg het weer om. Het was echt zo’n herfstachtige dag en stiekem vond ik het heerlijk! Er moesten namelijk nog wat huishoudelijke klusjes gedaan worden en met dit weer werkt dat voor mij het beste.

Trouwens, even van huisvrouw tot huisvrouw (:p): hoe zorg ik ervoor dat mijn handdoeken niet als krokante schuurpapiertjes aanvoelen zonder een wasdroger te gebruiken? Ik heb voorheen altijd een droger gehad, maar voorlopig gaan wij die niet aanschaffen. Maar ik mis m’n zachte handdoeken! Moet ik er dan wasverzachter bijgooien? Sorry voor deze noob-vraag, alvast bedankt voor jullie antwoord haha.

Door het weer kreeg ik ineens zin in soep en ik besefte dat ik alle ingrediënten in huis had voor een zoete aardappelsoep. Voelt echt als successful adulting dat je een gerecht kan klaarmaken met dingen die je in huis hebt haha. Het recept publiceerde ik jaren geleden al, dit keer deed ik er geen geitenkaas maar feta in; ook lekker.

Dinsdag werkte ik een beetje. Hoewel ik van plan ben om hier een job in loondienst te gaan doen, neem ik tot die tijd nog wel freelance klussen aan. Mijn vaste opdrachten zijn helaas allemaal afgelopen, maar gelukkig komt er af en toe nog wat leuks op m’n pad. Ik wou dat ik dit kon blijven doen, maar als mijn emigratie straks helemaal rond is moet ik helaas ‘mijn bedrijf’ sluiten. Gek wel, toevallig is het vandaag precies 5 jaar geleden dat ik me inschreef bij de KvK.

Dinsdagavond vertrokken we op vakantie! We pikten twee vrienden op en reden door de nacht naar Moliets, in Zuid-Frankrijk.

10 uur later kwamen we aan en lagen de jongens al in zee. Ik had niet zo goed geslapen dus besloot nog even rustig aan te doen.

Zo grappig dat alles gewoon hetzelfde blijft. Dit is het surfkamp waar wij elkaar 3 jaar geleden hebben ontmoet en waar we vorig jaar zomer 7 weken hebben gewerkt.

Ook het lokale koffietentje stond er nog steeds even leuk bij.

En Caroline was er nog! Ik heb Caroline vorig jaar leren kennen toen ik op het surfkamp werkte. Sindsdien zijn we vriendinnen, gelukkig wonen we nu heel wat dichter bij elkaar. Caroline werkte ook dit jaar nog wat weken voor Surfblend, het was leuk om haar zo op te zoeken.

Natuurlijk moest er ook gesurfd worden! Ik ben woensdagmiddag alsnog het water in gegaan en het was heerlijk. Donderdagochtend kwamen er nog meer vrienden aan die ook meteen vanuit hun auto de zee in gingen. Het was wat bewolkt en ik had alleen een dun wetsuit mee dus ik wachtte eventjes af..

Gelukkig brak al snel de zon door.

Vorig jaar opende er een leuk koffiebarretje in Moliets, dit jaar was er ook opeens een acaï bowl tentje. Super lekker en een perfecte post surf maaltijd.

In de avond gingen de jongens nog voor een sunset sessie de zee in.

De zonsondergangen in Moliets zijn altijd zo mooi! Echt genieten.

Vrijdag begon met een surfsessie met Caroline. De golven waren niet heel groot, maar leuk genoeg om met soft tops in te ‘spelen’.

Groepsfoto! We waren die week op stap met vrienden van mijn vriend (+ nog een vriendin van een van de jongens). Ik kende nog niet iedereen maar het was echt een hele leuke en gezellige groep.

‘s Middags gingen we naar Hossegor, een echt surfstadje vol surfshops.

We spotten dit grappige bankje. Ik maakte er een foto van want het leek ons een leuk DIY project, als bankje voor in de gang of zo. Handig om even op te kunnen zitten als je je schoenen aantrekt.

Ook spotte ik deze prachtige boards. Doe mij die oranje longboard maar ;-)

We lunchten bij Le Mango Tree. Dit leuke tentje ontdekten we vorig jaar al. Je kunt hier heerlijke smoothie (bowls), buddha bowls en andere gezonde en kleurrijke gerechten bestellen. Vervolgens kun je een kleedje pakken om ofwel in het park of aan het water te gaan zitten. Echt een aanrader!

Op onze weg terug naar het Surfkamp maakten we een korte stop. We hadden gehoord dat achter dit bos een secret surfspot zou liggen. Was slechts 5 minuutjes wandelen… Dat hebben we geweten haha. Het duurde een halfuur, maar de wandeling zelf was wel prachtig!

Eenmaal daar zagen we inderdaad goede golven met slechts 2 mensen in het water. Maar omdat niemand z’n surfboard bij zich had was deze wandeling eigenlijk toch al nutteloos haha. Dus besloot ik er maar een fotomoment van te maken en daar kwamen deze leuke foto’s uit :D.

Van zaterdag heb ik geen foto’s, maar eigenlijk was die dag zoals elke andere dagen: surfen, chillen, lekker eten & repeat. Zaterdag zijn we naar Vieux-Boucau gegaan om eens op een andere spot te surfen. Dat was ook heel leuk!

Zondag was het alweer tijd om terug te gaan. Terwijl de jongens nog een laatste ochtend surf sessie deden, ontbeet ik rustig met een koffie en bananabread. Vol goede moed begonnen we aan de terugweg en spotte ik nog dit kleurrijke huisje.

Uiteindelijk hebben we super veel in de file gestaan waardoor we pas om 03:00 in ons bed lagen..

Vandaar dat er gisteren geen dagboekje online kwam: ik was zo brak! Het voelde alsof ik naar een festival was geweest haha, ik was helemaal gaar, slap en misselijk.

Na een extra dutje en een dirty chai (dat is een chai latte met een shot espresso) voelde ik me alweer iets beter.

Met het laatste restje energie sleepte ik mezelf naar de supermarkt om deze maaltijd voor ons in elkaar te flansen.

Zoals ik al eerder zei had ik wat concepten klaar staan, maar ben ik er uiteindelijk niet aan toegekomen. Des te blijer word ik van jullie lieve berichtjes en reacties elke week. Ik voel me een beetje een slechte blogger en hoop dat ik vanaf nu wat meer tijd en rust heb om jullie weer wat vaker te updaten (en met meer dan alleen een dagboekje).

Komende week moet ik me echt weer even focussen op mijn emigratie: documenten regelen, verder gaan met solliciteren.. niet mijn favoriete bezigheden, maar goed. Gelukkig komen dit weekend mijn broer en schoonzusje (met mijn liefste neefje!) op bezoek. Daar kijk ik heel erg naar uit!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Annelies

  Zo fijn dat je tijdens het herfstweekje hier toch nog van de Franse zon kon gaan genieten.

 2. Harma

  Ik gebruik altijd wasverzachter, leuk dagboekje weer!

 3. Inge

  Je handdoeken even ‘uitkloppen’ helpt ook! Tijdens het drogen even verfrommelen, uitkloppen en een beetje trekken. Hoop dat dit een beetje duidelijk is, zo’n typische handeling die ik overgenomen heb van m’n oma maar lastig uit te leggen is haha

 4. Francisca

  Met wasverzachter inderdaad. De rozen wasverzachter van de AH is lekker! Krijg ik vaak complimenten over haha

 5. Anna

  Ziet eruit als een heerlijke week, super mooie foto’s ook! <3 Wat stom dat je je bedrijf moet sluiten, kun je je bedrijf niet ook mee laten verhuizen? :D

  1. Ja dat komt omdat je een Nederlands woonadres moet hebben! En dat heb ik straks niet meer. In België kan ik straks wel een nieuw bedrijf openen, maar ik wil eigenlijk in loondienst gaan werken hier :-)

 6. kaylin

  Ik heb ook geen droogkast voor de was, gebruik wel wasverzachter maar toch zijn de handdoeken niet echt zacht. Gelukkig stoor ik me er niet echt aan. Ik probeer het positief te bekijken dat ik terwijl de dode huidcellen weg scrub tijdens het afdrogen ;)
  Veel plezier met je bezoek komend weekend

  1. Haha ja, bij de nieuwe handdoeken vind ik het ook niet zo erg. Maar de handdoeken die al wat ouder zijn komen eruit als chips.. haha. Zo krokant! Ik ga eens kijken of wasverzachter al verschil maakt.

 7. Irene

  Die soep ziet er super lekker uit! Ga ze op m’n volgende weekmenu zetten ^^ Leuk dat jullie nog een tripje maakten ook! En voor je handdoeken kan ik niet helpen, ik heb ze net graag wat ruw :p

 8. Annelie

  Voor je handdoekenprobleem kun je best inderdaad wasverzachter toevoegen, dat helpt al een beetje. Mijn ouders hebben van die dikkere (en duurdere …) handdoeken van een betere kwaliteit en die blijven ook zonder droogkast langer zacht. Het nadeel is wel dat die handdoeken minder snel drogen en dat je wasmachine veel sneller vol zit. Oudere of heel goedkope handdoeken blijven ook bij mij aanvoelen als schuurpapier, maar ik vind dat eigenlijk wel leuk.

 9. Stephanie

  Inderdaad, wasverzachter! Dat heb ik ook ontdekt toen m’n droger het begaf een aantal jaar geleden . Heel veel succes met solliciteren, ik hoop dat je snel een leuke ‘job’ vindt daar!

Geef een reactie