Diary week 34: het eerste dipje & familiebezoek

Afgelopen week startte niet helemaal lekker. Zoals je in mijn vorige weekoverzicht kon lezen hing ik op maandag de hele dag op de bank, moe van de lange autorit de dag ervoor. Dit weekoverzicht start dus op dinsdag. Ik bleef een beetje in een dipje hangen door uitblijvend nieuws van een sollicitatie. Gelukkig wist ik de knop om te zetten en had ik een leuk vooruitzicht in het weekend: mijn kleine neefje kwam op bezoek!

Ik ben al een hele tijd bezig met een sollicitatieprocedure bij een tof bedrijf waar ik graag zou willen werken. Helaas verloopt het contact opeens moeizaam, wat me helaas het ‘ergste’ doet vrezen. Een domper, want ik hoopte eigenlijk zo de hele banenzoektocht te kunnen skippen. Ik had er misschien iets te veel op gehoopt, waardoor ik extra teleurgesteld was. Uiteindelijk heb ik nog geen echt antwoord gehad, dus wie weet volgt er nog goed nieuws.

‘s Avonds maakte ik een AVG als avondeten: aardappeltjes, broccoli en een veggieburger van Gourmet Garden. Het veggie aanbod is hier anders dan in Nederland, dus elke keer test ik iets anders uit. Dit was een soort kip/kaasburger en die was erg lekker!

Woensdag besloot ik de knop om te zetten en werkte ik de hele dag aan een mooi nieuw cv. Hopelijk valt ie ie in de smaak bij mijn nieuwe werkgever ;-). Ondertussen viel deze post in de brievenbus: een oproep tot inburgering! Haha. Gelukkig wel vrijblijvend want volgens mij is het meer gericht op niet-Westerse migranten. Je kan o.a. een cursus Nederlands volgen en ze leggen uit welke instanties waarvoor dienen. Niet echt nodig voor mij :-)

‘s Avonds moest mijn vriend overwerken dus bestelde ik een Pad Thai voor mezelf. Ik had de hele dag gewerkt en ging ‘s avonds nog even door, dus ik had geen puf om te koken. Deze was erg lekker!

Ochtendritueel: beker Brinta en het Spaanse Dorp Polopos. Ik ben hier mee begonnen toen ik 2 dagen ziek was en in een keer een heleboel afleveringen kon kijken. Ik vind het echt een heerlijk kneuterige serie en vind het jammer dat het bijna is afgelopen!

Nadat ik ‘s ochtends gewerkt had en nog wat sollicitaties de deur uit had gedaan, sprak ik ‘s middags met Shirley af. Samen wandelden we een stukje van de stripmuren route.c

Iets later sloot Cleo ook aan en ploften we neer op een terrasje op de Dageraadplaats. Dit is een gezellig plein dat buiten het centrum ligt. Hier kom je dus geen toeristen tegen!

‘s Avonds ging ik samen met mijn vriend en enkele collega’s van hem eten bij Bar Noord. Ik maakte alleen deze slechte foto haha, maar dit is een super leuke plek bij Park Spoor Noord. Er is ook een mini strandje en er zijn allemaal fonteinen waar kinderen in spelen. En oh: het eten is heel lekker!

Daarna gingen we door naar de skate contest die daar vlakbij werd gehouden. Een internationale wedstrijd waar allemaal pro skaters aan meededen. Was echt heel tof om te zien!

Dat vind ik ook zo leuk aan Antwerpen: er is hier altijd wel wat te doen!

Vrijdag werkte ik nog een beetje. Via Shirley heb ik een leuke klus gekregen om een artikel voor een magazine te schrijven. Binnenkort lig ‘ik’ dus in de Bruna ;-). Daarna ging ik nog even de stad in om wat boodschappen te doen.

Kwam dit tegen, Belgische humor? ;-). De uitdrukking ‘geen kat’ wordt ook wel gebruikt als ‘er is hier geen kat te zien’. Ik vond ‘m grappig.

Ik deelde het al op Instagram: het voelt soms nog steeds alsof ik op citytrip ben (die gewoon heel lang duurt).

‘s Avonds gingen we uit eten met mijn schoonouders, nog ter ere van de verjaardag van mijn schoonvader. Was gezellig!

Zaterdag kwamen mijn broer en schoonzusje met mijn kleine neefje. Zo gezellig! ‘s Ochtends deden we een rondje door Antwerpen en na het middagdutje van mijn neefje besloten we terug te gaan naar Park Spoor Noord. Het was weer 30 graden en dan kun je maar het beste dicht bij het water zitten. Dit was zo leuk, mijn neefje heeft echt genoten!

Vervolgens was het feest, want hij kreeg stukjes pizza, friet en pasta haha.

Tijdens het middagdutje had mijn vriend onze nieuwe kast opgehaald. Het is de Vintage Wandkast van Furnified. We hadden ‘m al eind juni besteld, maar wisten dat hij pas eind augustus geleverd kon worden. Nu was het eindelijk zo ver! We zijn wel heel blij met de kast, hij is prachtig. Echt het pronkstuk van onze woonkamer!

Zondag deden we nog een toeristische route door Antwerpen en haalden we een lekkere lunch op de Vogelenmarkt.

Mijn vriend met mijn neefje. Zo lief <3. Om de een of andere reden bleef mijn neefje mijn vriend ‘Bommel’ noemen. Dat lijkt niet eens op zijn voornaam haha. Alle andere namen en woorden kan hij eigenlijk goed napraten, maar mijn vriend bleef gewoon steevast ‘Bommel’. Misschien is het een koosnaam.

‘s Avonds testte ik het frituur om de hoek uit (oordeel: mwoah, kan beter!) en ging mijn vriend verder met de kast. We hadden namelijk extra schroeven gehaald bij een bouwmarkt.

Helaas hadden ze de schroeven bij de bouwmarkt ook niet op voorraad, waardoor er nog steeds een plank mist linksboven en rechtsonder. Maar hey: het eerste begin is al heel erg mooi toch? We zijn er vet blij mee.

Vanavond gaan we naar IKEA om de Besta TV-meubel te halen, zodat we die plastic dozen weg kunnen doen haha. Deze week komen o.a. mijn vriend’s oma en oudtante op bezoek en mijn moeder, dus het moet er wel een beetje mooi uitzien!

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Angélica

  Wel een hele mooie kast! Ik heb toevallig vorige week ook spontaan een nieuwe tafel besteld en nieuwe stoelen gekocht (en een Ikea-bestelling gedaan haha, zie dat jullie ook die lamp hebben die naast jullie tv ligt). Ik zag eerst een mooie tafel maar die duurde nog 2 maanden, daar heb ik echt helemaal geen geduld voor haha. Frustrerend is dat aan meubels he? Maar die vintage kast is wel echt prachtig!

  1. Ja, nou scheelt het dat wij nog op vakantie gingen en een wandkast is natuurlijk iets minder essentieel dan een eettafel (:p). Maar ik kan niet wachten tot alles af is!

 2. Thyra

  Wat een prachtige kast!! Jullie huisje wordt heel mooi.

 3. Wat een heerlijk overzicht weer. Je neefje is echt wel heel schattig, haha.
  En laat je niet tegenhouden mocht je een afwijzing krijgen, er zijn vast en zeker genoeg toffe bedrijven die jou wel graag willen hebben!

  1. Ja, ik kon gelukkig de knop omzetten, en nu heb ik er ook wel weer lol in. Het moet natuurlijk ook een match van beide kanten zijn, anders zou ik er ook niet eens willen werken!

 4. Siroon

  Jullie hebben wel pech zeg met de meubels.. Maar die kast is wel prachtig! Ik baal met je mee over je sollicitatie(s), hier duurde het maanden voor le BF een baan vond, omdat andere landen soms een totaal ander CV verwachten en dat is natuurlijk helemaal nergens gedocumenteerd! Misschien helpt het om je CV door een Belg (in je sector) te laten checken om te zien of het een beetje is wat ze erop willen hebben?

  1. Nou ik was eerlijk gezegd dus nog niet echt begonnen omdat ik al een hele tijd in gesprek was met een bedrijf en dat leek de goede kant op te gaan. Nu ik actief aan het zoeken ben gaat het eigenlijk wel soepel, heb al 1 gesprek gepland staan en ben met verschillende bedrijven in contact. Ergens is het wel leuk, want er valt veel te kiezen! Maar de onzekerheid die er bij hoort is minder leuk.. Ik heb inderdaad mijn CV laten controleren, was bang dat hij misschien raar zou zijn (in België werken dingen soms toch anders), maar daar kreeg ik hele positieve feedback op!

 5. Irene

  Wauw die kast <3 Maar wat naar en raar dat jullie weer zo'n pech hadden… Maar goed, het is wel een prachtige kast dus maakt misschien wel iets goed :)
  Jammer ook van dat bedrijf. Hopelijk krijg je nog feedback maar ik weet zeker dat je snel iets leuks zal vinden. Als je vragen hebt trouwens over werk zoeken / solliciteren in België, shoot me an e-mail, dat is soort van mijn werk dus als ik je ergens mee kan helpen, graag!

 6. Annelies

  Heel leuk om hier ook voor mij nog nieuwe plekjes in Antwerpen te ontdekken.
  En veel succes met de job-hunt!

 7. Sanne

  Kan me helemaal voorstellen dat je zo baalt van het uitblijven van een reactie. Herkenbaar uit mijn sollicitatieperiode. Ondanks dat je misschien niet van iets uit wil gaan of durft te hopen, hoop je natuurlijk wel dat jij het gaat worden en dat is gewoon echt even balen als het niet zo is uiteindelijk. Dat Spaanse Dorp Polopos ben ik ook steeds van plan om te gaan kijken. Echt gaan doen dus haha.

 8. Anna

  Wauw, wat een prachtige kast! Hopelijk is ‘ie al het gedoe toch een beetje waard, haha. Gezellig dat je neefje langskwam!

 9. Nel

  Ziet er supergezellig uit en weer extra inspiratie om dingen te gaan doen hier in’t stad :-) ( of om ergens te gaan eten )
  Superleuke kast trouwens !

Geef een reactie