Verhuis update: hoe bevalt het samenwonen?

samenwonen

Het is weer tijd voor een update! Ons huisje wordt meer en meer ‘af’: de meeste meubels zijn inmiddels geleverd. Bovendien wonen we nu ruim een maand samen. Van een lange afstandsrelatie naar samenwonen: dat vond ik vooraf best wel even spannend. Na 6 weken durf ik wel een eerste balans op te maken..

Onze eethoek met jute vloerkleed

Ik maak gelijk gebruik van dit moment om onze eethoek aan jullie te laten zien. Die is nog niet helemaal af, maar het begin is er. Er moet nog een mooi dressoir achter de tafel en aan de muur wil ik onze surffoto’s hangen. Maar het leek me leuk om ook alvast een tussentijdse blik in onze eethoek te geven.

Met natuurlijk onze tafel, waar ik de afgelopen weken al genoeg woorden aan vuil heb gemaakt dus dat zal ik nu niet meer doen. Ik wilde jullie vooral ook ons jute vloerkleed laten zien dat we van Volero hebben gekregen. Ons appartement is volledig gerenoveerd en ook de vloer is helemaal opgeschuurd. Om te voorkomen dat wij gelijk vlekken op de vloer zouden maken, wilde ik een mooi kleed. Bovendien lopen we graag op blote voeten rond en dan is zo’n kleed lekker zacht aan de voeten.

Alsof het zo moest zijn benaderde Volero me precies op het juiste moment voor een samenwerking. In hun webwinkel heb je keuze uit een heleboel voordelige vloerkleden die ook nog eens in verschillende maten beschikbaar zijn. Ik wilde graag een jute kleed om twee redenen: ik houd van natuurlijke materialen en ik wilde een kleed dat niet al te veel zou opvallen. Onze eethoek loopt over in onze woonkamer en daar komt ook nog een groot kleed. Dit jute kleed gaat mooi op in de vloer, waardoor het straks niet lijkt alsof onze woonkamer slash eethoek vol kleden ligt. En zoals ik al zei: het is lekker zacht aan de voetjes!

Ons kleed werd ontzettend snel geleverd, gewoon in Antwerpen – doen ze niet moeilijk over. Sowieso heb ik heel leuk en prettig contact gehad met Volero, dus ik kan ze van harte aanraden. Ik zag dat ze nu ook een kortingsactie hadden, dus misschien een mooi moment om je huis op te leuken met een nieuw kleed ;-)

samenwonen

Voor het eerst samenwonen

Goed, en zo zitten we dan ‘s ochtends aan het ontbijt. Doordeweeks staat mijn vriend vroeger op dan ik, dus dan ontbijten we apart. De eerste week leverde dat al gelijk een ‘samenwoonergernis’ op: toen ik de keuken in kwam lag er nog welgeteld 1,5 broodkorst voor mij. Heel fijn, haha. Alsof ik met een puber samenwoon. Ook moet ik nog een beetje wennen aan de tic van mijn vriend om z’n sokken overal rond te laten slingeren. Vanochtend vond ik een opgerolde sok in een plant?

Maar eerlijk is eerlijk: mijn vriend is wel de netste van ons twee. Van nature ben ik een beetje een rommelkont, al vind ik het hier wel leuker om een beetje m’n best te doen alles netjes te houden.

Al met al bevalt het samenwonen ons heel erg goed. Het was best spannend omdat wij natuurlijk gewend waren om ook heel erg ons eigen ding te doen. Ik merk dat ik soms nog steeds wel even behoefte heb aan ‘me-time’: dan ben ik in een introverte bui en wil ik gewoon even op m’n telefoon zitten of een boek lezen. Gelukkig is ons appartement groot genoeg en ik kan ik me dan even terugtrekken in een andere kamer.

Eigenlijk heeft het samenwonen ons juist meer vrijheid gegeven. Voorheen zagen wij elkaar altijd in de weekenden. Dat was leuk, maar soms ook wat intensief. Nu kunnen we in de weekenden afwisselen: gaat mijn vriend bijvoorbeeld surfen en ik de stad in, en dan doen we ‘s middags alsnog iets samen. Juist nu we samenwonen kunnen we nog beter ons eigen ding doen, haha.

samenwonen

Ruzies en ergernissen

Dus ja, echte ergernissen zijn er nog niet echt. Mensen vragen ook vaak of we niet ruzie maken over de inrichting, maar ook daar zitten we heel erg op een lijn. We vinden vrijwel dezelfde dingen mooi, dus dat komt goed uit. Al betekent dat niet dat we nooit ruzie maken hoor. Tot nu toe vonden de meeste kibbelpartijen toevallig altijd in de auto plaats en dat is eigenlijk best handig. Omdat je dan niet weg kunt en het ook niet zoveel nut heeft om boos voor je uit te staren in de auto, leggen we het dan snel bij. En soms is het ook wel even lekker om frustraties eruit te gooien en weer door te gaan, haha.

Eind deze maand komt er nog een mooie wandkast voor in de woonkamer. Daarnaast willen we dus nog een dressoir voor in de eethoek en een stoel voor in de woonkamer. Lampen en lijsten moeten nog worden opgehangen en we moeten nog iets van een kapstok. Hopelijk kan ik daar een volgende keer meer van laten zien ;-)

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Irene

  Hahaha, mijn vriend laat ook overal zijn sokken slingeren maar ik heb er gelukkig nog geen in een plant teruggevonden :p Fijn dat het zo goed bevalt en jullie kleed is prachtig!

  1. Haha ja, meestal trekt hij ze uit terwijl hij op de bank ligt of aan tafel zit, dus meestal vind ik ze daar ergens. Die sok in de plant is mij ook nog steeds een raadsel..

 2. Romy

  Fijn om te horen dat het samenwonen zo goed bevalt! Eigenlijk wel mooi dat jullie allebei meer jullie eigen tijd kunnen pakken nu jullie samen een huis hebben. En wat ziet het er mooi uit! Ik vind jullie eettafel echt heel tof en dat kleed is ook erg mooi.

 3. Maura - YLT

  Mooi je kleed! Haha ja elk stel heeft wel weer z’n eigen dingetjes. Dat van eten opeten herken ik haha! Maar zo verwissel ik nooit het wc rolletje als die leeg is – tot ergernis van Z. haha.

  1. Hahaha ja die wc-rollen ben ik ook vaak te lui voor. Ik moest in het begin wel echt wennen aan hoeveel S eet. Echt 2 keer zoveel als ik, had ik net boodschappen gedaan, was het alweer op. Dus nu doen we af en toe met de auto flinke aankopen, hoef ik niet zo te sjouwen haha.

 4. Judith

  Leuk om te lezen! Zo mooi jullie huisje <3 Ook al is het misschien nog niet helemaal af, het voelde meteen al als een hele fijne plek!

 5. Anne

  Whahaha, een sok in een plant!
  Leuk om te lezen hoe het gaat!

 6. Leuk om te lezen, en fijn dat het zo goed werkt voor jullie. En ik denk dat het heel normaal is om soms gewoon even wat me-time nodig te hebben.

 7. Sanne

  Grappig dat het in deze samenwerking om dat kleed draait, want die viel me meteen op op de foto. Staat heel mooi! Kan me die net samenwonen struggles wel herinneren, alhoewel wij nog steeds niet altijd op een lijn zitten. Mijn vriend heeft een soort van schoenenkast gemaakt onder een stoel in de woonkamer, nu staan er bv. drie paar schoenen. Why!? Dacht dat ik samenwoning verschrikkelijk zou vinden, omdat ik echt tijd nodig heb voor me-time, maar heb ontdekt dat je dat ook prima kunt hebben als je samen woont! :)

 8. Anna

  Oeh ik keek zo uit naar deze update, haha! Wat fijn om te lezen dat het samenwonen zo goed bevalt. Het lijkt mij best intens, haha :p. Ik vind jullie nieuwe vloerkleed trouwens ook ontzettend mooi, weer eens wat anders ook!

 9. Annelies

  Ziet er heel mooi uit, prachtige stoelen ook!
  En fijn dat het samenwonen zo bevalt.

 10. Shirah

  Heel leuk deze update! Ik moest aan het begin vooral wennen dat mijn vriend héél netjes is en ik naast hem een sloddervos lijk haha. Dat kleed is trouwens prachtig!

Geef een reactie