Diary week 35: Mama op bezoek & een dagje Bobbejaanland!

Afgelopen week vloog weer voorbij! We hadden bijna elke avond bezoek, wat erg gezellig was (maar ook een beetje druk). Op woensdag ging ik samen met vrienden uit Utrecht naar Bobbejaanland, wat super leuk was! Daarna kwam mijn moeder op bezoek en dit weekend was ik voor het eerst helemaal alleen in Antwerpen…

Maandag stond ik vroeg op om te werken en verder te gaan met mijn sollicitaties.

Mijn vriend werkte die dag thuis, wat extra gezellig was!

‘s Avonds reden we naar de Ikea om een TV-meubel aan te schaffen. Mijn moeder had ons €100 gegeven en ik had ook nog een cadeaukaart van mijn verjaardag waardoor we bijna niets betaalden! We gingen voor de Besta, een strak TV-meubel dat er helemaal niet zo typisch Ikea uitziet, vind ik.

Tadaa. Hier zie je ook gelijk de mooie kast van Furnified. Halverwege de week werden alsnog de schroeven geleverd en konden we de missende planken plaatsen. Onze woonkamer begint nu echt vorm te krijgen!

Dinsdag hield ik een schoonmaakdagje: ik deed de was, poetste de badkamer en de wc en stofzuigde ons hele appartement. Daarna had ik wel een beloning verdiend, dus fietste ik naar Plantwerp. Dit is een toffe plantenwinkel midden in de stad.

Kijk, zo leuk! Ik nam een paar van die pluimen mee, maar dan een maatje kleiner.

‘s Avonds kwamen de oma en oudtante van mijn vriend op bezoek. Die waren natuurlijk nieuwsgierig naar ons appartement! Omdat het die dag 33 graden was besloten we buiten de deur te eten. We hebben nog geen gordijnen dus ons appartement was net een sauna. Ik at deze ‘DIY’ steak tartaar, erg lekker!

Woensdag stond ik al vroeg op het station, ik ging namelijk naar Bobbejaanland! Ik had nog voordelige tickets via SocialDeal die voor 1 september gebruikt moesten worden.

Ik vind die trein opstap in België altijd zo heftig! Je er zit een vrij groot gat tussen het perron en de eerste opstap (je ziet het niet, maar dat is ruim 1 meter diep). Vervolgens moet je ook nog flink wat treden omhoog. Met koffers en al is dit best pittig, ik vraag me altijd af hoe oude mensen fatsoenlijk op de trein stappen.

Jeeeej. M’n film/pretparkbuddies waren helemaal vanuit Utrecht naar Bobbejaanland gereden! Het was super leuk en gelukkig niet meer zo bloedheet als de dagen ervoor, maar warm genoeg om extra vaak in de water attracties te gaan.

We gingen ook in de net geopende achtbaan: Fury. Dit is de snelste achtbaan van de Benelux! Hierbij word je eerst naar achteren ‘getrokken’ en vervolgens weer vooruit gelanceerd. Tenzij de mensen in jouw ‘karretje’ ervoor kiezen om achterstevoren te gaan! Bij elke stoel zit namelijk een knop waarbij je voor vooruit of achteruit kan stemmen en de meeste stemmen gelden. Super leuke toevoeging aan een achtbaan en extra spannend. Wij gingen achteruit en oh.. dit is echt wel de heftigste achtbaan waar ik ooit in ben geweest. Maar het was wel super tof!

Donderdag was m’n moeder op bezoek in Antwerpen! Net als alle andere gasten liet ik haar mijn nieuwe woonplaats zien.

Een bezoekje aan het dak van ‘t MAS mocht natuurlijk niet ontbreken ;-) Dit keer bezochten we het museum zelf ook en dat was leuker dan ik had verwacht!

Daarna moest er natuurlijk ook geshopt worden. We liepen per toeval tegen deze mooie winterjas aan bij Mango, die we uiteindelijk allebei gekocht hebben. Hoef ik daar straks niet meer naar op zoek!

‘s Avonds sloot mijn vriend aan en gingen we eten bij een typisch Belgisch eetcafe waar stoofvlees en vol-au-vent op het menu staat. Daar hoorden natuurlijk ook Belgische biertjes bij! Seefbier is van Antwerpen en is een van mijn favoriete biertjes.

Daarna wandelden we nog wat langs de Schelde en maakte m’n moeder deze lieve foto van ons. Ahhh.

Vrijdag ging m’n moeder weer naar huis en stond er voor mij iets leuks op de planning: m’n eerste blogevent in België! Ik was uitgenodigd voor de opening van de Casa winkel in Antwerpen. Die miste ik al in de stad, ik vind het namelijk een super leuke winkel! Hij bleek er ooit wel gezeten te hebben, maar nu is hij helemaal vernieuwd en zit hij op een nog betere plek: helemaal aan het einde van de Meir, op de Meirbrug.

De drie nieuwe najaarscollecties werden meteen gepresenteerd en ik zag zoveel leuke dingen! Ik had geluk: ik kreeg ook meteen €75 shoptegoed om te besteden. Nu we nog bezig zijn met het inrichten van ons appartement kwam dat perfect uit.

Ik ging voor deze kussens en de lampenkap die je op de eettafel ziet staan. Die is voor onze slaapkamer.

Zaterdag was een stomme dag. Ik werd met knallende koppijn wakker en die ging maar niet voorbij. Toen hij eenmaal gezakt was voelde ik me zo gaar! Bovendien vertrok m’n vriend die ochtend ook nog op vakantie, dus ik had niemand om voor me te zorgen… dus toen bestelde ik maar een lekkere pokébowl voor mezelf!

Wel leuk: die dag ging ook mijn nieuwe layout live! Samen met Anne was ik er al een hele tijd mee bezig, zo leuk dat jullie het nu eindelijk kunnen zien. Ook heel leuk om alle positieve reacties erop te lezen. Hebben jullie de nieuwe shoppagina ook al gezien? Hier vind je mijn favoriete producten, van kleding tot ijskoffie – lekker random. Bij elk product vind je mijn persoonlijke toelichting. Ik zal vanaf nu die pagina regelmatig updaten.

Gisterenochtend voelde ik me gelukkig een stuk beter. Om de ‘verloren tijd’ van de dag ervoor in te halen stond ik vroeg op. Voor 10:00 had ik al de was opgevouwen, een nieuwe was opgehangen, het appartement gestofzuigd en bloemen gehaald op de markt.

Daarna ging ik met Shirley naar de Swan Market, waar ik deze mooie tassen spotte.

En deze leuke vintage jurkjes! Ik kocht niks, maar het was leuk om even rond te neuzen.

Daarna stapte ik op een velo en fietste ik naar het Noorden van Antwerpen, naar het Eilandje. Daar ging ik koffie drinken met een vriendin. Uiteindelijk verplaatsten we ons naar een terras in de zon omdat het eigenlijk nog heel erg lekker weer was!

En tot mijn blijdschap ontdekte ik daar ook een Delhaize (supermarkt) die op zondag gewoon open is! Jeeeej. Dat mis ik dus echt he, boodschappen kunnen doen op zondag. Ik moet er wel 10 minuutjes voor fietsen, maar het is ‘t waard. Ik maakte deze ravioli voor mezelf en keek de film Papillon, die staat op Videoland. Aanrader!

Komende week ben ik dus alleen thuis! Spannend, maar ook wel leuk. Kan ik lekker doen waar ik zin in heb. Ik ga ook nog eventjes langs Utrecht en ik heb komende week mijn eerste sollicitatiegesprekken op de planning staan… Hopelijk kan ik jullie daar volgende week wat meer over vertellen!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Sanne

  Heel veel succes met je sollicitatiegesprekken! Hopelijk komt er iets leuks uit :). Die Plantwerp ziet er echt uit als een toffe winkel. En Casa ken ik juist uit Antwerpen, van jaaaren geleden! Volgens mij was dat daar best een grote winkel toen.

  1. Ja klopt, ze hebben er wel gezeten maar zijn weggegaan. Sowieso was Casa een paar jaar geleden meer een soort degelijke Blokker. In 2017 hebben ze een heel redesign gehad en sindsdien kom ik er graag!

 2. Irene

  Ik reis elke dag met de trein en ik vind het ook echt een gedoe, die opstapjes. Ben altijd bang dat ik er tussen ga vallen (heb een vriendin gehad die dat meemaakte en ben zelf ook al eens gestruikeld maar viel gelukkig ‘op’ de trap in plaats van ertussen) of dat ik bijvoorbeeld mijn telefoon laat vallen :p
  Succes met je sollicitatiegesprekken trouwens en geniet van je weekje alleen thuis!

 3. Annelies

  Het was gisteren echt nog fijn weer, had het niet verwacht en dat maakt het extra leuk. Ik ging ook nog naar een cultuurmarkt, maar net als jij niks gekocht van de creatieve werkjes daar.

 4. Lieke van Veen

  Dat winkeltje met die planten ziet er super cute uit!

 5. Bettie

  Lekker weekje heb je gehad! En die Besta meubels vind ik ook echt heel mooi

 6. Nikki

  Grappig om te lezen hoe je taalgebruik een beetje vervlaamst :-) Zin om naar Antwerpen te gaan nu ook, haha!

  1. Haha, ik hoor het vaker. Ik probeer er op te letten, maar het gebeurt echt automatisch. Al kan ik het nu niet zien, waar in de tekst ‘Vervlaam’ ik volgens jou? :p

   1. Marjoleine

    Haha, het viel mij ook op! Ik denk bij de zin dat je op de velo bent gestapt :-) Althans, daar viel mij het op. Leuke foto’s weer en volgens mij heb je het super in Antwerpen!

    1. Haha ah ja, maar de velo is de naam van de fietsjes die je hier in de stad overal kunt pakken. Soort deelfiets. Ik denk niet dat ik m’n eigen stalen ros snel ‘velo’ zal noemen :D

 7. Stefanie

  Het is zo leuk om jouw avonturen in Antwerpen te volgen! Ik verhuis deze week van Leuven naar Antwerpen (ik ga er ‘op kot’ met mijn vriend omdat we er allebei nog een jaartje gaan studeren). Dankzij jouw blogpost heb ik er nog meer zin in en kan ik niet wachten om de stad écht te leren kennen. Oh ja, je opmerking over de Belgische treinen is heel terecht trouwens. Als kind was ik altijd bang om in dat gat te vallen… X

 8. Anna

  Leuke interieur spulletjes heb je uitgezocht! <3 Veel succes met je sollicitaties!

Geef een reactie