Diary week 36: Bezoek aan Utrecht en een week met ups & downs

Afgelopen week was – net zoals het weer – heel wisselend, haha. Ik heb hele gezellige dagen in Utrecht gehad en wat minder leuke dagen in Antwerpen. In het weekend begon het zonnetje weer te schijnen en werd ik vanzelf ook vrolijker. Deze week moest ik mijn vriend missen omdat hij op vakantie was, maar gelukkig is ‘ie weer terug!

Deze week begon in Utrecht! Maandagochtend pakte ik de trein en twee uur later stond ik op Utrecht Centraal. Best raar om hier weer te zijn.

Ik moest o.a. langs mijn oude huisarts om mijn medisch dossier op te halen, wat ik nodig heb om mij in Antwerpen in te schrijven bij een huisarts. Ik liep ook langs mijn oude straatje en hij lag er mooi bij! Toch mis ik het niet.

‘s Middags sprak ik af met Judith en Nina. Judith was jarig, dus dat moest gevierd worden met taart! Het was super gezellig om weer even met z’n drietjes samen zijn.

Wat blijft Utrecht toch mooi. Het voelde echt als thuiskomen na een lange vakantie. Ik voelde me weer helemaal op m’n gemak.

Nog een reden waarom ik in Utrecht was: ik ging naar de kapper! Naast dat ik het best spannend vind om na bijna 3 jaar een nieuwe kapsalon binnen te stappen heb ik ook nog een samenwerking lopen met Salon B. De moeite waard om dus nog even langs te gaan ;-)

Dit was de before: iets te droog haar, sommige plukken zijn door de zon wel heel licht geworden en het is net iets te lang.

En de after: een mooie herfstige kleur en weer gezonde lokken! Ben er heel blij mee!

Nog een liftselfie waar je het resultaat nog beter kan zien. Ik ging ‘s avonds eten bij mijn broer.

Waar ik mijn kleine neefje ook nog even kon zien. Zo gezellig!

En na een lange dag kon ik bij Judith op de bank ploffen en keken we samen Hollands Next Top Model. Nostalgie haha. Super fijn dat ik verschillende adresjes heb waar ik kan blijven slapen in Utrecht, dat maakt het ook makkelijker om langs te komen.

De volgende dag kon ik eindelijk weer een herfsttrui aan! Ik heb zoveel zin in de herfst dit jaar, ik maakte niet voor niets die herfst bucket list haha. En kijk m’n nieuwe haar! Ik ben er echt heel blij mee.

‘s Ochtends ging ik naar Metro City Kitchen omdat ik nog even wat mails moest beantwoorden. Ik bestelde daar het ‘stadsontbijt’, dit alles kostte nog geen tientje! Ik vind Metro City Kitchen echt een fijne plek, zowel overdag als ‘s avonds serveren ze lekkere dingen.

‘s Middags ging ik even op bezoek bij vrienden die net zijn gaan samenwonen. Ik was natuurlijk benieuwd naar hun nieuwe appartement!

Ook gebruikte ik de middag om lekker door de stad te wandelen (dat had ik natuurlijk al een hele tijd niet gedaan in Utrecht). Ik spotte het kookboek van Made By Ellen en vond ‘m er heel goed uit zien. Ik maak dan altijd een foto van de kaft, zodat ik een cadeau-ideetje heb voor later.

Ook gebruikte ik de middag om m’n wenkbrauwen bij te laten werken. Ook daarvoor moet ik in Antwerpen nog een adresje vinden, dus als iemand aanraders heeft…

Iets wat met trouwens opviel: al die geparkeerde fietsen! Dat is natuurlijk niets nieuws, maar ik was het helemaal niet meer gewend. In Antwerpen zie je dat niet zoveel en dat oogt een stuk rustiger/minder rommelig. Ik weet niet of het komt dat er in Antwerpen minder gefietst wordt, of omdat er zo’n goed deelfietsensysteem is. Ik snap eigenlijk niet waarom Utrecht geen deelfietsen heeft! Kunnen ze die mega fietsenstalling ook weer sluiten, haha.

Nog een hoogtepunt: ik at frieten met warme pindasaus. Dat kennen ze in België niet echt, terwijl dat zooo lekker is!

‘s Middags deed ik nog koffie met andere vrienden en toen stapte ik op de Flixbus terug naar Antwerpen. Die doet er net zo snel over als de trein, maar is bijna 4 keer zo goedkoop!

Ik had het super gezellig in Utrecht, nu ik nog geen job heb denk ik dat ik nog wel een paar keer op en neer ga. Met de Flixbus kost het amper wat en met alle adresjes waar ik kan logeren is het extra leuk! Utrecht voelde als thuiskomen, maar aan het eind van de dag had ik toch wel zin om naar huis te gaan – en dat is dan toch echt Antwerpen.

Woensdag had ik zo’n futloze dag. Ik werd weer wakker met koppijn en kwam eigenlijk m’n bed niet uit. Misschien te veel prikkels gehad de dagen ervoor? Zoals ik laatst al schreef heb ik af en toe van deze dagen. Hoort denk ik ook een beetje bij de hele emigratie.

Donderdag voelde ik me gelukkig beter. Maar goed ook, want ‘s middags had ik een sollicitatiegesprek. Dat gesprek ging goed en was hartstikke leuk, hopelijk hoor ik daar meer over. Al heb ik ook nog wat andere sollicitatiegesprekken staan waar ik ook heel veel zin in heb.

Vrijdag was dan weer een beetje een meh-dag, misschien lag het ook wel aan het weer. Ik besloot ‘m wel goed af te sluiten voor mezelf met wijn en kaas.

En ik keek het Nederlands elftal op TV!

Zaterdag voelde ik me gelijk weer beter. Het was echt zo heerlijk herfstig weer: zonnig, maar toch een beetje fris. Ik besloot het te ‘vieren’ met een pumpkin spice latte van Starbucks. Veeel te duur natuurlijk en eigenlijk ook te zoet. Ik zoek nog een manier om het zelf te maken. Ik vroeg tips op Instagram, maar daar kreeg ik vooral de vraag om de tips te delen – blijkbaar zijn anderen ook op zoek haha. Ik zag wel dat Monin een pumpkin spice latte siroop in hun assortiment heeft. Is iemand daar bekend mee? Ik vraag me af of die niet ook heel zoet smaakt.

Ook haalde ik een herfstig bosje bloemen in huis. Dit keer niet op de markt maar bij een bloemenzaak, waar ik zelf het boeket mocht samenstellen. Ben er best trots op!

En bij H&M haalde ik dit fijne truitje. Zoals ik al zei: ik ben helemaal in herfstsferen.

‘s Middags kwamen m’n schoonouders langs. Dat was niet alleen heel gezellig, maar ook heel handig: mijn schoonvader hielp bij het ophangen van deze lamp in de slaapkamer.

Ook monteerde hij onze gordijnen! Deze hebben we gekregen van Veneta.com, en het is echt de beste samenwerking ooit. Ons appartement werd opgeleverd zonder gordijnen. Naast dat dat natuurlijk onpraktisch is, geeft dat ook echt nog zo’n ‘verbouwlook’. Omdat wij allemaal draai- en kiepramen hebben was het nog best lastig om geschikte gordijnen te vinden, maar bij Veneta.com hebben ze heuse adviseurs in dienst waarmee ik uitgebreid heb gemaild en gebeld haha. Nu hebben we gordijnen die echt tot op de millimeter in ons raam passen.

Het voelt een beetje dozig haha, maar we zijn er ZO blij mee. Nooit geweten dat je gelukkig kon worden van gordijnen. Ik ga deze week nog even mooie foto’s maken zodat ik jullie ze beter kan laten zien, dan kan ik ook gelijk wat meer van ons nieuwe appartement laten zien.

Zondag werd het opeens heel zonnig. Dat kwam goed uit, want Caroline kwam op bezoek. Ik ken Caroline omdat we vorig jaar samen een seizoen op een surfkamp hebben gewerkt. Een van m’n eerste Belgische vriendinnetjes ;-). We hebben heel lang in het zonnetje op het terras bijgekletst.

Iets later haakte m’n vriend ook aan, die ik eindelijk na 9 dagen weer zag.

We liepen nog even langs het Bevrijdingsdorp. Antwerpen is 75 jaar geleden bevrijd (dus niet een halfjaar eerder dan wij!) en vierde dat dit weekend uitgebreid!

‘s Avonds hing ik lekker op de bank (met het dekbed als deken, haha) met m’n vriend. Wat had ik dit gemist <3

Hoewel ik nog steeds enorm veel zin heb in de herfst zit er weer heel mooi weer aan te komen! Dan daar maar van genieten? Al ga ik de ovenschotel die voor vanavond op de planning stond nog steeds maken, haha. Deze week ga ik weer even naar Utrecht, nu ik de tijd nog heb maak ik er gebruik van!

Dit was een beetje een week van ups & downs, maar dat hoort er ook bij. Ik hoop dat nu m’n vriend er weer is, ik iets minder last zal hebben van de downs. En anders helpt het zonnetje vast ook wel!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Anneke

  Ook zoveel zin in de herfst dit jaar :) Keigezellig!
  Geniet van de terugkomst van je vriend! ;)

 2. Angélica

  Heerlijk om te lezen weer. Ik snap goed dat het allemaal wat dubbel is en wat lastig ook om een leven in Antwerpen op te bouwen… maar het ziet er goed uit :)
  Heb ook die Ikea-lamp hangen haha. Moet er nog even een betere lamp voor in vinden…

  En wij hebben op het werk die Monin siroop gehad, vond ‘m wel zoet maar niet superzoet. Deed me een beetje denken aan Chai? Maar weet niet zo goed hoe de Pumpkin Spiced Latte smaakt… uiteindelijk zijn al die siroopjes wel zoet natuurlijk, gewoon niet teveel van in doen ;)

  1. Ja, het fijne van een eigen fles siroop is natuurlijk wel dat je het kan doseren. Ik vind chai heel lekker (maar daarvoor heb ik al poeder in huis haha), ben nu wel benieuwd naar de monin siroop!

 3. Karin

  Vraagje over je sollicitaties: geef je daarbij aan dat je je blog hebt (of staat het op je cv) of staat het op je Linkedin bijvoorbeeld? Ben benieuwd hoe jij hiermee omgaat :)

  1. Jazeker! Zowel dit blog als Gids voor het Zuiden, die ik samen met Shirley onderhoud. Daar wordt eigenlijk heel goed op gereageerd, mensen zien dat als een portfolio en het is een trigger om vragen over te stellen! Nou solliciteer ik ook wel in een branche waar blogs genormaliseerd zijn maar toch, ik zou het erop zetten! Het is ook best wel een prestatie waar ik trots op ben!

   1. Karin

    Goed punt, het is inderdaad een soort van portfolio. Ik vind het zelf een beetje eng omdat ze dan van alles kunnen lezen over mijn leven, ook wat ik jaren terug geschreven heb… Maar ja, dat is altijd het risico als je iets online zet natuurlijk!

 4. Eva

  Heel erg leuk om te lezen over je weekje!! Met alle ups and downs. Zelf kom ik nu ook regelmatig in Utrecht omdat ik er studeer, en Antwerpen vind ik ook zo leuk! Lijkt me een heerlijke plek om te wonen. En veel succes met alle sollicitaties! Ik hoop dat je snel iets positiefs terughoort!

 5. Ondanks de mindere momenten klinkt het als een goede week. Leuk ook dat je in Utrecht bent geweest!
  Succes met de sollicitaties, ik ben benieuwd.

Geef een reactie