Diary week 37: sollicitaties, bezoek aan Utrecht & een nazomer weekend

Ondanks dat ik nog niet werk, lijken de weken voorbij te vliegen. Nou was afgelopen week ook een leuke, volle week: ik had meerdere sollicitaties, ging weer even langs Utrecht en bezocht samen met mijn vriend onze ouders.

Er was een tijd dat ik elk weekoverzicht met een videoclip begon. Omdat dit nummer van Post Malone het hele weekend in m’n hoofd zat wilde ik dat voor deze week weer even terugbrengen. Ik vind dit zo’n chill nummer!

Vorige week maandag was zo’n heerlijke rommeldag. Het was grauw weer, perfect om te wassen, strijken, te stofzuigen en uitgebreid te koken! Dat is dus ook precies wat ik deed.

Ik maakte dit recept, perfect voor deze herfstige dag.

Aan het eind van de middag had ik weer een sollicitatiegesprek, dit keer bij een PR bureau n.a.v. een open sollicitatie. Wat ze in België trouwens een ‘spontane sollicitatie’ noemen, klinkt veel logischer eigenlijk. Dit was een heel leuk gesprek en ik hoop dat hier nog wat uit voortkomt!

Ook dinsdag had ik een sollicitatiegesprek bij een PR-bureau n.a.v. een open sollicitatie. Dit keer bij een bureau dat op het Groen Kwartier zit, wat een hele toffe en creatieve plek is met allerlei leuke bedrijven bij elkaar.

Ik maakte stiekem een foto van deze stoel, omdat ik ‘m zo tof vind haha. M’n vriend en ik overwegen om te gaan sparen voor een design stoel voor in onze woonkamer, dus nu check ik overal welke stoelen ze hebben haha.

Ook dit gesprek was weer heel erg leuk en eigenlijk hoop ik hier ook nog wat meer van te horen. Wordt nog lastig kiezen zo haha.

Dinsdagmiddag sprak ik met Shirley af, ook zij had die ochtend een sollicitatie gehad. We lunchten bij de Wasbar en bespraken onze sollicitaties.

‘s Avonds aten we de restjes van de dag ervoor.

Woensdag was zo’n dag dat ik thuis rommelde en een beetje werkte. Ik heb heel af en toe nog freelance opdrachten, wat heel fijn is want zo voel ik me iets minder nutteloos haha. ‘s Middags ging ik langs Aux Merveileux de Fred: een heel mooie patisserie waar ik altijd watertandend langsloop haha. Ik bedacht dat ik eindelijk een goede reden had om de gebakjes die ze verkopen eens te proeven: mijn blog was jarig!

Deze dingen zijn zo lekker! Dit zijn mini’s, je hebt ze ook in groter formaat. De basis is een meringue, binnenin zit slagroom en elke soes heeft weer een andere topping. Je vindt de patisserie vlakbij de Meir, bij je volgende bezoek aan Antwerpen moet je hier zeker eens langs!

‘s Avonds kookte mijn vriend en maakte hij heerlijke courgetti naar recept van Jeroen Meus. Met mooi opgemaakt bordje! :D

Donderdagochtend liep ik naar de Flixbus en kwam ik onderweg deze bus tegen. Wie kijkt er al uit naar kerst?? Ik heb heel veel zin in de herfst, maar kerst mag nog even wachten van mij.

Binnen twee uur was ik in Utrecht en zat ik met Maura op het terras. Door onze vakanties hadden we elkaar al een tijd niet gezien en hadden we dus veeeel bij te praten.

Na de lunch verplaatsten we ons voor een koffie en de zon naar het terras van Daens.

En we sloten de middag af met wijntjes bij Bar Cava. Zo fijn om weer even op onze vaste honken te hangen haha.

‘s Avonds at ik met Dennis kipsaté bij ‘t Paard. Super simpel, maar ik had hier zo’n zin in! In België krijg je als je ‘saté’ bestelt gewoon een kipspies – als ze het al op de kaart hebben staan. Maar voor mij is dat pas af als er satésaus bij zit!

Daarna gingen we naar It: chapter 2. Na deel 1 had ik hier heel veel zin in, maar ehh.. de film duurde erg lang! Bijna 3 uur. Hoewel ik het niet per se een slechte film vond, zitten er wel heel veel verhaallijnen in waardoor het lijkt alsof ze 3 films in 1 hebben willen proppen.

Ik logeerde bij Dennis en de volgende dat ging ik langs m’n favoriete vintage winkel in Utrecht. Om even dag te zeggen en wat kleren af te geven.

Daarna verkaste ik naar de buurman, Black Brew koffiebar, waar ik aan m’n blog werkte.

Daar schoof Mirjam nog even aan. Mirjam is een stylecoach die ik ken van No Vintage Phobia. Op vrijdag geeft ze vaak een gratis mini styling sessie. Ik heb dat een keer met m’n moeder gedaan en dat was zo leuk! We hadden al langer een plan om samen iets te doen en nu hadden we – per toeval – tijd om even te zitten en heel veel ideetjes te brainstormen. Later deze week meer daarover!

Nu mijn broer nog in Utrecht woont wandelde ik even binnen om met m’n neefje te knuffelen. Mijn vriend moest voor z’n werk in Den Haag zijn en kwam vanuit daar naar Utrecht om me op te pikken.

Samen reden we door naar Nijmegen waar we heerlijke hebben gerelaxed. Van het mooie weer genoten en met de hondjes gespeeld. Er was een extra hondje op bezoek wat het extra gezellig maakte. Ik maakte alleen deze foto, we hebben vooral genoten van het mooie weer.

Ook van zondag heb ik maar 1 foto omdat we wederom genoten van het heerlijke weer. We waren bij mijn vriend’s ouders op bezoek om de verjaardag van mijn schoonmoeder te vieren. Was heel gezellig!

Deze week hoop ik wat van mijn sollicitaties te horen. Van een eerdere sollicitatie hoorde ik vlak voor het weekend goed nieuws, dus dat was leuk. Ook dat is een hele leuke functie bij een tof bedrijf! Wordt nog lastig kiezen straks ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Sanne

    Klinkt als een fijn en productief weekje! Ben echt heel benieuwd wat er uit je sollicitaties gaat komen, want het klinkt alsof het allemaal erg toffe banen voor leuke bedrijven zijn. Krijg ook elke keer weer zin om naar Antwerpen te gaan na het lezen van je blog!

  2. Jessi

    Wat mis ik de tijd van voor mijn werkleven. Nu staan al mijn weekends van de komende maand al vast. Spontaan bestaat bijna niet meer. Ik zou zo graag nog eens gewoon iedere dag willen opstaan en zien wat de dag brengt… Geniet er nog maar lekker van. Eens je begint te werken, is een jaar om voor je ‘t weet… :-(

Geef een reactie