Diary week 38: een productieve week & op zoek naar een designer stoel

Afgelopen week vloog voorbij! Misschien omdat het een hele productieve week was? Ik verzette veel (schrijf)werk, had leuke afspraken en we hadden natuurlijk een heerlijk zonnig weekend. Ik geef je graag een kijkje in afgelopen week!

Maandag stond ik vroeg op en ging ik meteen aan de slag. Ik voelde gewoon dat het een productieve dag ging worden! Ik schreef voor betaalde opdrachten en plande gelijk wat artikelen in. Na een rustige zomer (op de blog dan he), kunnen jullie de komende tijd weer heel veel blogs verwachten!

Shirtje is trouwens van C&A, broek van Levi’s en schoenen van Vans.

‘s Avonds maakte ik risotto, echt zo’n comfort food maaltje. Ik ga niet meer delen wat ik elke avond heb gegeten, want dat heb je gisteren al kunnen lezen in de weekmenu blog!

‘s Avonds op de bank onder een dekentje, truffelpepernoten eten terwijl mijn vriend aan het hardlopen is zodat ik ze niet hoef te delen ;-)

Ook dinsdag zat ik nog in die lekkere flow. Echt fijn om je zo productief te voelen, zeker nu ik nog in between jobs zit. Wederom broek van Levi’s, top van H&M.

Ons appartement wordt steeds mooier. Ben er zo blij mee! Voelt echt als thuis. Op Instagram kreeg ik wat vragen over de spullen: de kussens op de bank en het kleine terrazzo tafeltje zijn van Casa, de plaid van Søstrene Grene.

Dinsdag was ik niet alleen productief qua werk en bloggen, ook qua huishouden. Ik was bezig met de was en hakte een knoop door: ik bestelde een stoomapparaat. Hier twijfelde ik al zooo lang over. Ik heb een paar truien die ik niet durf te wassen, omdat ik bang ben dat ze dan gaan pluizen. Dus hang ik ze veel uit, hing ik ze in de badkamer als we gingen douchen… maar zo’n stoomapparaat leek me toch wat beter werken. Zeker nu ik de hemden van m’n vriend er ook bij moet strijken. Daar had ik eigenlijk helemaal geen zin in, en met dit stoomapparaat maak je ook kleine kreukels in overhemden weer glad! Kan ‘ie het mooi zelf doen.

Voel me echt een huismoeke nu haha, maar ben hier zo blij mee. Ik denk dat ik ‘m maar meteen in mijn shop ga zetten.

‘s Avonds maakte ik m’n favoriete studentenpasta. M’n vriend at bij zijn ouders. Meestal ga ik dan mee, maar nu zat ik in zo’n lekkere flow dat ik liever thuis doorwerkte.

Woensdag stapte ik op de trein naar Herentals, om bij vriendinnetje Caroline op bezoek te gaan. Ik kijk nog steeds m’n ogen uit op het centraal station van Antwerpen, blijft mooi. Ik nam een bosje droogbloemen mee als cadeautje. Ik kocht tijdens onze trip naar Lille in juni verschillende bossen waar ik zelf boeketjes van heb gemaakt. Nu ik wat over heb vind ik het leuk om die cadeau te geven.

Die dag stond in het teken van bijkletsen en eten. We hebben goed aan onze winterbodies gewerkt zeg maar ;-)

‘s Avonds was de zonsondergang zo mooi!

Donderdagochtend had ik een Skype afspraak met stylecoach Mirjam. Mocht je de aankondiging over de nieuwe rubriek ‘Een kast die bij je past‘ gemist hebben, lees het artikel dan nog even. De komende tijd gaat Mirjam me helpen met mijn fashion dilemma’s. Woensdag komt het eerste artikel online, waarin Mirjam me tips geeft hoe ik bepaalde zomerkledingitems toch nog kan blijven dragen in de herfst.

Hiervoor videobelden we bijna 2 uur, waarin Mirjam samen met mij door mijn kast ging. Zo leuk! Het heeft heel wat leuke outfits opgeleverd, dus vergeet zeker niet om woensdag nog eens terug te komen.

Daarna ging ik door naar een sollicitatie, een tweede gesprek. Wederom heel tof en hoewel het naar aanleiding van een open sollicitatie is, en er dus geen duidelijke functie openstaat, hoop ik toch dat er iets moois uit voortkomt. Al heb ik deze week ook een tweede gesprek van een andere sollicitatie waar ik ook heel erg naar uit kijk. Wordt lastig kiezen!

Na de sollicitatie had ik honger; ik had de hele dag zitten praten. Omdat m’n vriend laat thuis kwam besloot ik McDonalds te halen. #guiltypleasure.

‘s Avonds laat dook ik toch nog de keuken in met m’n vriend, om het etentje van de volgende dag voor te bereiden. Was eigenlijk super gezellig om zo samen in de keuken te staan, moeten we vaker doen!

Vrijdag was het zonnetje weer terug en was het heerlijk om door de stad te wandelen. Ik deed wat boodschapjes, poetste het hele huis en haalde verse bloemen.

Deze ‘bos’ haalde ik 2 weken geleden. Inmiddels waren sommige bloemen verwelkt, dus haalde ik een paar nieuwe. Zo zie je maar: ook met 5-6 bloemen kun je een mooi boeket maken!

‘s Avonds kwamen vrienden eten, onze eerste dinergasten. Zo leuk! Hier keek ik echt naar uit: uren tafelen, gezellig kletsen en eten en eventueel spelletjes spelen. Eindelijk hebben we een fatsoenlijk servies (en niet allerlei verschillende bordjes). Voelt zo volwassen!

M’n vriend had de recepten uitgezocht: het was echt heerlijk! Als je benieuwd bent naar wat we precies gegeten hebben, check dan even de blog van gisteren.

Zaterdag stonden we op tijd op en gingen we de stad in met een missie: schoenen kopen! Ik wilde nieuwe zwarte enkellaarsjes, m’n vriend had nieuwe nette schoenen nodig voor z’n werk. Allebei slaagden we in de eerste winkel waar we naartoe gingen.

Daarna was het tijd om wat meubelzaken af te gaan. Al een tijdje hebben we het idee om te gaan sparen voor een mooie design stoel. Vorige week liet mijn moeder weten dat ze ons voor een flink bedrag wilde sponsoren, dus nu wordt onze droom misschien nog sneller realiteit. Zo tof! Deze stoelen van Vitra zaten lekker, maar vonden we toch niet helemaal bij ons passen.

Dus keken we verder. In Antwerpen vind je in de Kloosterstraat veel interieurwinkels. Zowel design als vintage (en een combinatie van beide).

Ook een aanrader: interieur design winkel Paulette in ‘t Stad. Een klein, maar heel kleurrijk pand. Waar ze van die geweldige Marokkaanse poufs verkopen! Ik zou er graag een willen, maar ben bang dat het óf een pouf óf een stoel wordt. Anders past het niet!

Na een middag door de stad wandelen ploften we om 16:00 op de bank voor een dutje… Voelde even als een flash forward naar ons leven over 50 jaar. Maar als dat zo is dan teken ik ervoor!

‘s Avonds kwam een vriend op bezoek en gingen we uiteten. De jongens hadden zin in sushi, maar daar houd ik niet van. Dus bestelde ik allerlei voorgerechtjes: loempia’s, dim sum, sojaboontjes… ook lekker!

Daarna gingen we naar de bioscoop, waar we de nieuwe Tarantino zagen. Ik vond ‘m heel erg goed, een aanrader! Sowieso leuk om weer naar de bioscoop te gaan, ik mis m’n Pathépas (waarmee ik onbeperkt naar de bioscoop kon) best wel.

Gisteren was een relaxte dag. Ik werd wakker met koffie in bed. Daarna haalden we gebak want de oma van mijn vriend kwam op bezoek.

Amandel-bessen cake met een grote kop thee. En gezellig bijkletsen!

Aan het eind van de middag stapten we in de auto voor een bezoekje aan Nederland: naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn haha. In België is de AH maar open tot 12:00 op zondag. Dat was iets te vroeg voor ons. We waren er zo en het is een fijne appie, ik denk dat we dit nog wel vaker gaan doen op zondag. Perfect voor de weekboodschappen!

Ik hoop m’n blogflow deze week vast te houden. Als dat lukt, komen er 4 blogs online! Daarnaast wil ik ook wat actiever stories gaan maken op Instagram. Ik wil gaan oefenen met vloggen. Gewoon omdat ik dat leuk vind, maar ook omdat het een vaardigheid is die ik wil oefenen. Ik vind het nu nog een beetje eng en ongemakkelijk, maar ik kreeg al super leuke reacties. Gisteren maakte ik een minivlog over mijn oude Barbie’s. Mocht je zin hebben in een trip down memorylane, ik verzamel alle minivlogs in een highlight op mijn profiel. Zou het leuk vinden als je eens een kijkje nam!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Klinkt als een heerlijk weekje. En ik ben benieuwd wat er de komende tijd komen gaat op je blog!

 2. Sanne

  Alles ziet er zo leuk uit: de bloemetjes, jullie apparement, de gedekte tafel. Love it! Ik ben echt súper benieuwd naar je ervaringen met dat stoomapparaat. Hou ons a.u.b. op de hoogte, want ik word niet goed van al die overhemden van mijn vriend ;). Ben heel benieuwd welke stoel jullie gaan uitkiezen!

 3. Irene

  Ik ben zo benieuwd naar dat stoomapparaat! Heb het al een paar keer bekeken maar ik twijfel nog. Ik haat strijken en doe het ook nooit maar ik heb ook een paar bloesjes die erg kreukelen en dit lijkt me dan wel gewoon een snelle manier om die toch wat presentabel te krijgen.
  Jullie appartementje ziet er echt super gezellig uit trouwens! Fijne sfeer :)

 4. Jorinde

  Wat hebben jullie een onwijs leuk appartement! Heel leuk ingericht! De bloemen zijn ook prachtig en een goede tip om voor een aantal eyecatchers te gaan in een mooie vaas. Ben benieuwd wat voor stoel het gaat worden!

  1. Thanks! En slim die tip he? Niet zelf bedacht hoor, geleerd van een vriendinnetje die bij een bloemenzaak werkte. Maar het werkt wel! Ik ben ook heeel benieuwd met wat voor stoel we gaan eindigen, daar gaat nog een hele zoektocht aan vooraf!

 5. Zo mooi die bloemen! Ik vind het minstens zo mooi als een volle bos. Ze komen zo mooi tot hun recht! Als ik jouw prachtige servies zie krijg ik de kriebels om ook eens voor zo’n mooi servies te gaan kijken. Bij mij is het meer mix en match. Ook leuk, maar zo’n compleet servies lijkt me ook wel wat.

  1. Ja, zo’n compleet servies voelt echt als een toppunt van volwassenheid haha. Dit is een set van Herman Den Blijker via Blokker. Nu vind ik het extra leuk om etentjes te organiseren!

 6. Anna

  Wat heerlijk zulke productieve dagen! En je boeketjes zien er zo mooi uit, erg leuk idee die gedroogde bloemen.

Geef een reactie