Nieuwe rubriek: Een kast die bij je past met stylecoach Mirjam Hamming

In deze blog kondig ik een nieuwe serie aan: Een kast die bij je past met stylecoach Mirjam Hamming. Ik ken Mirjam door mijn favoriete vintage winkel in Utrecht: No Vintage Phobia. Ik vertel jullie graag wat we de komende weken samen gaan doen!

Geen ‘modemeisje’

Als ik mensen vertel dat ik blog, zeg ik meestal ‘maar niet over mode of make-up hoor, daar heb ik geen verstand van’ erbij. Alsof ik me niet ‘hip’ genoeg voelde om een modeblogger te zijn, haha. Nou heb ik ook echt niet zoveel verstand van mode, maar onbewust door de jaren heen wel mijn eigen stijl ontwikkeld.

Ik ben niet bepaald een modemeisje, maar net als de meeste mensen vind ik het wel leuk om er goed uit te zien. Mij doe je geen plezier met een middag shoppen, maar ik houd wel van nieuwe outfits. Al die tegenstrijdigheden: ik vind het wel leuk, maar ook weer niet. Ik krijg wel vaak leuke reacties op mijn outfits. Ik verzamel deze in een highlight op mijn Instagram profiel, ter inspiratie voor jullie en voor mezelf als ik weer eens niet weet wat ik aan moet haha. Ik vind niet dat ik een bijzondere stijl heb, maar ik haal zelf ook het meeste inspiratie uit outfits van ‘gewone mensen’.

Een kast die bij je past: meer dan alleen outfits

De leuke reacties die ik op het delen van deze outfits kreeg, inspireerde me om meer te doen met mode. Die wens deelde ik ook al in mijn overzicht in 9 jaar bloggen. Toevallig klopte stylecoach Mirjam Hamming precies op het juiste moment bij mij aan. We kennen elkaar door No Vintage Phobia, in maart volgde ik samen met mijn moeder een stylingsessie van Mirjam. Toen ik vorige week weer even binnensprong bij NVP raakten we aan de praat en kwamen we met het ene leuke idee na het andere.

Ik wil namelijk niet simpelweg outfits delen. Voor Instagram is dat prima, op mijn eigen blog vind ik dat te simpele content. Niks ten nadele van andere bloggers die dat wel doen, maar dat voelt voor mij te veel als ‘hier, kijk mij dan’ – zonder verdere context. Ik wil een stapje verder, en dat lukt met de hulp van Mirjam!

Ik wil blogs gaan delen die ik zelf het liefst zou lezen: blogs die niet alleen inspireren, maar ook concrete tips bevatten waar je meteen mee aan de slag kan. Denk bijvoorbeeld aan een blog waarin ik met hulp van Mirjam laat zien hoe je bepaalde zomerkledingitems ook in de herfst kan blijven dragen. Of een blog waarin we samen gaan ‘shoppen’ in mijn kledingkast en zo uit bestaande items uit mijn kast nieuwe outfits samenstellen. En zo ontstond ‘Een kast die bij je past’. Samen gaan we op zoek naar een kast die bij je past

Wie is Mirjam?

Want dat is ook Mirjam’s doel: jou helpen om ‘slimmer’ met je kledingkast om te gaan. Zodat je ‘s ochtends minder lang voor de kast staat, maar ook vanuit een duurzaamheidsoogpunt. Als je weet wat je goed staat, doe je minder snel miskopen en kun je investeren in goede, duurzame items die langer meegaan. Als je nieuwsgierig bent geworden naar Mirjam, check dan vooral ook even haar Instagram profiel. Daar deelt ze al heel veel tips en elke woensdag duikt ze onder het mom van ‘verrek, ik ontdek!’ haar eigen kast in om haar kleding te ‘herontdekken’. Iets wat ze dus ook met haar klanten doet, maar wat je ook simpel zelf kan toepassen.

Heb je toch iets meer hulp nodig en wil je graag persoonlijk advies? Check dan Mirjam’s website. Nu er een nieuw seizoen aanbreekt is er een perfect moment om door je kledingkast te gaan en goede outfits samen te stellen. Als je net als ik niet van shoppen houdt, kan Mirjam je zelfs daar bij helpen!

Stay tuned!

Volgende week kun je het eerste artikel in deze serie verwachten. Vanaf dan zullen er elke maand meerdere artikelen in deze serie online komen. Ik durf nog niet te zeggen of dat wekelijks zal zijn, omdat sommige artikelen wat meer tijd innemen dan de andere. En hoe lang we doorgaan? Tot de inspiratie stopt!

Mocht je zelf nou al met een ‘fashion dilemma’ zitten, laat het dan vooral weten in de comments. Heb je bijvoorbeeld geen idee hoe je een bepaald item in de winter kan blijven door dragen, of hoe je een bepaald kledingstuk zowel voor je werk als casual combineert? Laat het achter in de comments, dan kunnen we dat meenemen. Wie weet ga ik dan samen met Mirjam in op jouw fashion dilemma.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Sanne

  Heel leuk! Was al benieuwd naar het tipje van de sluier wat jullie voor samenwerking aangingen. Over mijn fashion dilemma’s ga ik nog even nadenken! Vind je er trouwens ook altijd leuk uitzien, maar snap wel wat je zegt over niet bloggen over een outfit zonder context. Dat zou ik zelf ook nooit (zeg nooit nooit?) doen, want dat voelt voor mij niet natuurlijk haha.

 2. Wat een onwijs leuk concept! Lekker origineel ook gewoon. Ik ben nu al benieuwd naar wat er komen gaat.

 3. evelien

  Wat een super tof idee! Ik kijk nu al uit naar de artikelen.
  Liefs,
  Evelien

 4. Hedwig

  Vet leuk! Ik ben benieuwd : )

 5. Dit vind ik echt een heel leuk onderwerp, ik ga jullie serie zeker volgen. Heel herkenbaar trouwens dat ‘geen modemeisje’. Als ik zeg dat ik blog over eerlijke kleding, voel ik me ook nooit hip of stylish genoeg om mezelf modeblogger te noemen, haha. Maar ik schrijf dan ook op een andere manier over kleding. Over je stijl ontdekken, duurzaam omgaan met je kast, tweedehands kopen. Niet helemaal verrassend dus dat deze serie me enorm aanspreekt!

 6. Rachel

  Wat mega leuk zeg, ik ben super benieuwd en ik ga deze serie zeker volgen

 7. Annelies

  Klinkt leuk! Ik vraag me af hoe ik die lange zomerrok nog kan doordragen in de winter. Kan er een panty onder? Of een laarsje?

 8. Elise

  Wat leuk! Jouw kledingstijl is mooi. Mirjam ga ik ook volgen :)

Geef een reactie