Herfst bucket list: dingen die ik dit najaar wil doen

herfst bucket list

Vandaag begint de meteorologische herfst en als ik naar het weerbericht kijk van de komende dagen lijkt dat te kloppen. De temperaturen zakken weer onder de twintig graden en we krijgen van die grijze, regenachtige dagen. Hoewel de zomer mijn favoriete seizoen is, heb ik dit jaar echt zin in de herfst! Daarom stelde ik een herfst bucket list op!

Van zomer bucket list naar herfst bucket list

De afgelopen jaren stelde ik elke zomer een bucket list op (zie hier die van 2016, 2017 en 2018). Dit jaar had ik geen tijd voor een bucket list, op mijn to do list stond mijn diploma behalen en verhuizen naar Antwerpen! Nu de rust langzaam weer terugkeert heb ik weer tijd en ruimte om een bucket list af te werken.

Op het lijstje staan cliché dingen zoals een boswandeling maken en pumpkin spice latte maken, maar deze bucket list lijkt me ook een goed excuus om mijn nieuwe woonplaats te gaan verkennen. Mocht je nog tips hebben voor ‘herfst activiteiten’ in of in de buurt van Antwerpen, laat het me dan weten!

1. Zomerkleding opruimen

Nu ik een grotere kledingkast heb hoef ik niet meer zo te proppen, toch wil ik m’n kast opruimen. Bikini’s en zomerjassen kunnen worden opgeborgen en de mooie wintertruien mogen naar voren!

2. Een lekkere warme sjaal kopen

Tijdens de verhuizing kwam ik er achter dat ik een hoop sjaals had, maar allemaal oud en pluizig. Die heb ik weggegooid, dus nu is het hoog tijd om een mooi nieuw exemplaar aan te schaffen. Het liefst een lekker groot en warm exemplaar.

3. Pumpkin spice latte maken

6 jaar geleden werkte ik bij Starbucks, als bijbaantje. Eerlijk gezegd vond ik de pumpkin spice latte nooit zo lekker; veel te zoet. Maar zo’n herfstig smaakje in m’n koffie vind ik wel lekker, ik drink bijvoorbeeld graag dirty chai lattes. Deze herfst wil ik proberen om zelf een pumpkin spice latte te maken. Als het lukt, zal ik het recept delen!

4. Een thuis bioscoop avondje houden

Wat past er nou meer bij de herfst dan lekker onder een dekentje series bingewatchen, terwijl de regen tegen de ruiten tikt? De muur waar onze tv tegenaan staat is (nu nog) erg wit en kaal: perfect om beeld op te projecteren! Ik heb zelf geen beamer, maar zag wel dat je voor twee tientjes al een DIY projector kon kopen die van je smartphone een beamer maakt. Dat lijkt me zo leuk!

5. Meer lezen

Een van mijn voornemens dit jaar was om meer te lezen. Ik maakte een challenge aan op Goodreads om dit jaar 25 boeken te lezen. Ik begon goed, maar door de hele verhuizing loop ik een beetje achter. Tijd om daar verandering in te brengen! Gelukkig zorgen de donkere avonden er wel voor dat ik liever thuis zit met een boek dan dat ik de deur uit ga.

6. Etentjes voor vrienden organiseren

Tegelijkertijd is herfst natuurlijk wel het seizoen om mensen thuis uit te nodigen. In ons nieuwe appartement hebben we genoeg ruimte om mensen uit te nodigen en lekker uitgebreid voor ze te koken. Shirley en haar vriend hebben sowieso nog een etentje tegoed van ons, maar ik gok dat er nog wel meer etentjes georganiseerd zullen worden. Het liefst met een aansluitende spelletjesavond! :D

7. Frans bijspijkeren

Dit heeft niet per se iets met dit seizoen te maken, maar het staat wel op mijn herfst bucket list: mijn Frans bijspijkeren! Ik ben al een beetje begonnen met mijn kennis ophalen d.m.v. werkboeken, maar ik denk dat ik het beste leer in een cursus. Ik kan al een beetje Frans, het leek me zinvol om dat weer een beetje op te pakken.

8. Een creatieve workshop volgen

Een tijdje terug schreef ik op Gids voor het Zuiden al over leuke creatieve workshops in Antwerpen. De meeste van deze workshops vind je gelukkig ook in Nederland. In de herfst heb ik automatisch meer zin om creatief bezig te zijn en ik heb zin om nieuwe skills te leren!

9. Surfen in de Noordzee

Zodra de ‘r’ in de maand zit is de kans groter dat je kan surfen in Nederland en België! Het afgelopen jaar heb ik voor het eerst gesurfd in de Noordzee en dat was super leuk. Al moet het ook weer niet te koud zijn: als het water kouder dan 15 graden is houd ik het alweer voor gezien…

10. Nieuwe ‘herfst recepten’ uitproberen

Qua eten is de herfst mijn favoriete seizoen, want dan is het weer tijd voor comfort food! Risotto, curry, maaltijdsoep… ik krijg er nu al zin in. Ik heb een paar succesnummers (je vindt ze in mijn recepten index), dit jaar wil ik daar wat nieuwe recepten aan toevoegen.

11. Een weekendje naar Wallonië

De afgelopen jaren heb ik samen met mijn vriend al veel ‘citytrips’ in België gemaakt. Toch kozen we meestal voor een stad in Vlaanderen, terwijl Wallonië ook zoveel moois te bieden heeft! Zeker in dit seizoen. Lijkt me heel leuk om een weekendje naar de Ardennen te gaan bijvoorbeeld.

12. Puzzelen

Ik heb geloof ik nog een half afgemaakte puzzel opgerold in mijn puzzelrol zitten… Tijd om die onder het stof vandaan te halen. Puzzelen is ook zo’n ultieme herfstactiviteit vind ik, perfect voor lange donkere avonden.

13. De musea van Antwerpen verkennen

Regenachtige dagen zijn perfect om musea te bezoeken. Nu ik in een nieuwe stad woon, heb ik weer heel veel nieuwe musea om te verkennen.

14. Foto’s uitzoeken en inlijsten

Dit staat hoog op mijn to do lijstje voor ons appartement: ik wil wat mooie foto’s uitzoeken en deze samen met enkele prints inlijsten voor aan de muur. Dit is echt zo’n taak die je maar blijft uit stellen, terwijl het eigenlijk helemaal niet zoveel tijd kost. En het eindresultaat is zo mooi! Hier ga ik zo snel mogelijk mee aan de slag!

15. Nieuwe ‘winter schoenen’ aanschaffen

Tijdens mijn verhuizing heb ik ook een hoop schoenen weg gedaan. Op dit moment heb ik eigenlijk alleen nog gympen die mee de herfst en winter in kunnen, maar een paar laarsjes ontbreekt nog. Daar ga ik dit seizoen naar op zoek!

16. Datenights organiseren

De afgelopen weken waren vrij hectisch. Het verhuizen, het inrichten van ons appartement, het verkennen van onze nieuwe woonplaats, de vele bezoekjes van vrienden en familie… het is tijd dat mijn vriend en ik weer wat tijd samen doorbrengen. Het lijkt me leuk om samen naar de film te gaan of samen te koken. Misschien wil m’n vriend ook wel helpen bij het afwerken van deze bucket list!

Wat staat er op jouw herfst bucket list?

Dit is mijn voorlopige herfst bucket list. Voorlopig, want ik vermoed dat er nog wel wat puntjes bijkomen. Hopelijk kunnen jullie mij ook nog inspireren, dus laat vooral weten wat er nog op jouw herfst bucket list staat. Welke plannen heb jij komend seizoen? Zijn er speciale herfst activiteiten die je graag doet? Geef je je huis een ‘herfst make over’? Of heb je juist niet zoveel met de herfst? Ik ben benieuwd! Ik heb in ieder geval heel veel zin om lekker te cocoonen en te genieten van ons nieuwe huisje!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Wat een fijn lijstje, en volgens mij heb je genoeg plannen om de herfst door te komen. Ik wil zelf een bezoekje brengen aan Dublin, en verder school gewoon weer rustig oppakken.

   1. Annelies

    Dublin is echt een topstad. Ik ben er net geweest en heel erg van genoten (kan je ook op mijn blog lezen mocht je tips zoeken).
    Een citytripje zit er bij mij in het najaar niet direct in, maar een daguitstapje is ook fijn.

    1. Wat een leuk lijstje. Ik ben zelf nog niet zo in de herfststemming omdat ik twee weken op vakantie ben in Frankrijk. Toch heb ik wel zin in de herfst, ik houd van dat seizoen. Ik kom het hele jaar graag in het bos, maar in de herfst al helemaal. Verder heb ik er veel zin in om in de herfst weer lekker vaak te bakken. Is in de zomer toch een stuk minder leuk. Verder wil ik graag een online cursus lightroom gaan volgen zodat ik mijn skills kan verbeteren. En mijn site een upgrade geven, dat staat ook op mijn lijstje voor de komende tijd.

 2. Shirley

  Voeg De Ruien ook nog maar toe aan je bucketlist. Ik kan me nog weinig voorstellen bij de herfst, maar dat zal vast snel veranderen. Op mijn lijst staat: sportlessen proberen, met Frans beginnen, quality time met mensen inplannen. Voor de rest wacht ik af wat het seizoen me zal brengen.

 3. Mirthe

  Wat een heerlijk lijstje! Ik kijk ook wel weer uit naar de avondjes binnen met een boek op de bank. Dekentje, kaarsje, kopje thee erbij: zin an! Hier staat een mooie sjaal ook op de verlanglijst en ik hoor altijd heel veel goede verhalen over de sjaals van Acne Studios. Na afstuderen en verhuizen misschien wel een mooi cadeautje voor jezelf? #treatyourself

 4. Irene

  Tof lijstje! Ben er ook een aan het opstellen! Puzzelen wil ik ook heel graag nog eens doen. Heb vorig jaar een puzzel gekocht maar we hebben hem nooit af gemaakt. Mijn vriend vindt het super suf om te doen maar ik hoop dat ik hem kan overtuigen om mee te doen :p

 5. Rozemarijn

  Wat een fijne lijst, krijg helemaal zin in de herfst!

 6. Anna

  Leuk om te lezen! Puzzelen vind ik ook zo leuk, dat doe ik meestal rondom de kerstdagen heel veel. Al hoop ik dat we nog wel mooi weer krijgen in september en oktober hoor, de zomer kan mij niet lang genoeg duren :D

 7. Iris

  Leuk om zo’n lijstje te maken voor jezelf! Ik denk dat ik ook maar eens ga nadenken wat ik allemaal nog graag wil (doen).

 8. Laurine

  De Ardennen zijn prachtig in de herfst, moet je inderdaad zeker eens doen! Deze herfst wil ik graag mijn verjaardag uitgebreid vieren, want dat heb ik vorig jaar niet gedaan. En verder wil ik vooral veel cello spelen. :)

 9. Inez

  Wat die schoenen betreft; dit weekend is de brantano op de Meir geopend en hoewel ik maar 2min ben binnen geweest, kan ik wel zeggen dat ze daar echt hééééél veel schoenen hadden! :D

 10. Ik wil ook zo graag foto’s af laten drukken en posters ophangen in ons huisje, je hebt nog genoeg te doen haha succes!

 11. Bettie

  Mooie bucket list voor deze herfst. Echt ook allemaal herfstige activiteiten. Ik wil in ieder geval een lange boswandeling maken als de natuur in de herfst op z’n mooist is.

 12. Oooh, ik wil heel graag zo’n grote, zachte sjaal, die je ook als een soort deken om je heen kan slaan, maar ook als sjaal kan gebruiken (snap je? Haha). De pumpkin spice latte heb ik nog nooit geprobeerd, omdat er zoveel wisselende meningen over zijn (en een drankje bij de Starbucks altijd wel errug duur is).
  Deze herfst wil ik graag een boswandeling maken en op de bank onder een dekentje films kijken.

  1. Ja ik snap precies wat je bedoelt! Ik had er zo een, helemaal van wol (dus suuuper warm) van Sissy Boy. Helaas vonden de motten ‘m ook erg lekker :( dus die heb ik weg moeten doen.

Geef een reactie