Mijn blog bestaat 9 jaar! Herinneren jullie nog…

herinneren jullie nog

Op 12 september 2010 verscheen mijn eerste blogpost online op Last Days of Spring. Dat was een simpele blog waarin ik beloofde ‘now & then’ een update te plaatsen. Niet wetende dat ik dat bijna 10 jaar later nog steeds zou doen. Ik blog namelijk al sinds mijn 11e, maar had er een handje van om om de zoveel tijd weer een nieuwe blog te starten. Nog nooit hield ik iets zolang vol als deze blog… haha. Daarom leek het me leuk om uitgebreid terug te blikken op de afgelopen 9 jaar en is mijn vraag aan jullie: herinneren jullie nog..?

Herinneren jullie nog..?

Naast dat het best leuk was om door mijn eigen archieven te bladeren ben ik ook heel benieuwd wat jullie je nog herinneren. Hoe lang lezen jullie mijn blog al? Wat was de eerste blogpost die jullie lazen? Het is geen test, maar ik ben wel heel nieuwsgierig: herinneren jullie nog mijn oude blogposts?

herinneren jullie nog kamer

…dit kamertje?

Toen ik mijn blog begon was dit de slaapkamer bij mijn vader. Ik was zo trots op die zelfgemaakte kledingkast, bestaande uit een kledingrek en opeengestapelde nachtkastjes. En m’n schoenenkast met al m’n hakken! Zo grappig, ik draag tegenwoordig nog zelden hakken. Ik ben benieuwd of er iemand is dit dit herkent, want dit was de tweede blogpost die ooit op mijn blog verscheen. Lees hier het origineel.

herinneren jullie nog deze outfit

…deze outfit?

Hoewel ik mezelf nooit als modemeisje heb beschouwd, deelde ik in het begin van mijn blogjaren nog regelmatig outfits. Zoals deze hierboven, maar bijvoorbeeld ook deze, deze en deze. Ik vind eigenlijk alle outfits nog steeds leuk, hoewel ik zo’n short niet meer met panty zou dragen. Het polkadot jurkje hangt nog steeds in mijn kast! Eigenlijk best leuk om te zien zo, misschien moet ik vaker een outfit posten?

pip

…mijn cavia Pip?

Op koninginnedag 2011 kwam Pip in m’n leven. Hij stond op marktplaats aangeboden, omdat de vorige eigenaars dachten dat het een vrouwtje was (terwijl Pip dus een mannetje was). Omdat ze nu met een nestje zaten was een extra mannetje te veel. Gelukkig konden wij Pip een goed thuis geven, iets later kwam Ollie daar ook nog bij. Samen verhuisden ze met me mee naar Utrecht, waar ik ze stiekem op mijn studentenkamer hield haha.

Helaas overleed Ollie al snel, maar Pip heeft het lang volgehouden. Dit was zo’n chille cavia, hij kon echt een uur op schoot zitten en strekte dan z’n pootjes, deed een uitgebreide gaap en ging dan lekker slapen. Als jong meisje had ik ook een cavia en ik denk dat als ik ooit zelf kinderen heb, er wel weer plek is voor een cavia ;-).

herinneren jullie nog

…mijn allereerste city guide, over Berlijn?

In de zomer van 2012 was ik in Berlijn en deed ik daar uitgebreid verslag over. Elke avond verscheen er een update, ik deelde een shoplog en een uitgebreide city guide. Nu ik het teruglees moet ik lachen om Vapiano die ertussen staat, inmiddels een bekende keten in Nederland en niet echt noemenswaardig haha. Toch zitten er nog wel bruikbare tips tussen!

herinneren jullie nog

…mijn eerste studentenkamer?

Na de zomer van 2012 ging ik studeren in Utrecht, wat betekende dat ik voor het eerst op kamers ging! Ik kwam in een gezellig huis terecht en wist van 16m2 toch een knus kamertje te maken. Ik werd altijd vrolijk van die mintgroene muur. Bekijk hier het originele artikel.

herinneren jullie nog

…de mega cute kitten updates?

Eind 2012 hadden we kittens! De Maine Coons van mijn vader hadden baby’s gemaakt. Dit waren zulke lieve pluizenbolletjes. Elke week deelde ik een update met foto’s en een video. Ik kijk die heel soms nog terug, omdat het zo’n leuke tijd was. Hier zie je het originele artikel.

herinneren jullie nog diy

…deze flowerwall DIY?

De muren van m’n nieuwe studio in Utrecht waren nogal wit, dus besloot ik ze op te leuken met deze bloemetjes. Uiteindelijk heb ik dit stukje muur groen geverfd, maar de bloemen hebben tot aan mijn verhuizing op de muur boven m’n bed gehangen. De DIY is echt heel simpel, mocht je ‘m zelf willen namaken klik dan hier.

herinneren jullie nog

…de ‘TGIF – Welcome to the weekend’ artikelen?

In 2014 besloot ik elke vrijdag een overzichtje te posten. In dit artikel gaf ik jullie een kijkje achter de schermen, deelde ik leuke blogposts van anderen, een freebie én een mooi lettertype met quote. Dit heb ik best wel lang volgehouden (zie hier), maar op gegeven moment raakte de inspiratie op. Ik kreeg er wel altijd leuke reacties op dus misschien kan ik zoiets opnieuw gaan doen, maar dan maandelijks?

herinneren jullie nog

…mijn reis naar Johannesburg?

In 2016 mocht ik voor mijn blog op persreis naar Johannesburg, Zuid-Afrika. Dit is denk ik het allertofste wat ik dankzij mijn blog heb mogen doen, en ik denk hier nog vaak aan. Om meerdere redenen maakte dit een grote indruk: voor het eerst was ik zo ver in m’n eentje op vakantie, het besef dat ik dit dankzij mijn blog kon doen en de hele geschiedenis van de apartheid. Ik was er maar een week, maar heb me goed verdiept in de cultuur en geschiedenis van Zuid-Afrika. Oh en: ik zag mijn lievelingsdier (een nijlpaard!!) in het echt. Ik zou heel graag nog eens teruggaan om nog meer van het land te zien.

…mijn eerste (en enige) vlog?

In de zomer van 2016 ging ik met m’n bios/pretparkbuddies Dennis en Leo naar Phantasialand. We waren uitgenodigd om de nieuwe achtbaan te proberen en in ruil daarvoor vroegen ze of ik dat wilde vastleggen in een video. Omdat Leo graag filmt en edit leek me dit wel eens geinig om te proberen. Zoals je ziet vond ik het best wel awkward en dat is ook de reden dat ik nooit meer een video heb opgenomen. Al vind ik het nu best meevallen hoe awkward het is. Misschien moet ik het toch nog eens proberen? Al heb ik geen verstand van editten.

herinneren jullie nog

…mijn bloederige wond?

Dit is geloof ik het meest gelezen artikel van vorig jaar: die keer dat ik ging skiën en eindigde in de ambulanceI guess there’s a first for everything? Inmiddels heb ik een heel stoer litteken en altijd een goed verhaal om te vertellen. Mocht je het gemist hebben, check dan hier het hele verhaal (inclusief gore foto ja).

En, wat herinneren jullie nog?

Dit waren denk ik de meest memorabele momenten uit 9 jaar bloggen. Ik ben heel benieuwd hoe lang jullie mijn blog al volgen en of jullie ze allemaal kunnen herinneren. Ik zou zeggen: op naar nog weer 9 jaar bloggen!

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 42 reacties

 1. R

  Jaaaa die TGIF artikelen!! Ik kan me herinneren (of heb ik dit verzonnen?) dat je ook korte vlogs had van Zuid Afrika toch? Maar misschien heb ik dit verzonnen haha. Je bent echt al zo lang mijn favoriete blogger, door jouw blog wilde ik ook altijd bloggen. Dat is nooit gebeurd haha. Vond het nog leuker toen ik erachter kwam dat je op FF en de voorganger (die afkorting is te herkenbaar) zit haha! Op naar 10 jaar? :)

 2. Romy

  Ah wat leuk, deze terugblik! Je studentenkamer ziet er trouwens echt heel leuk uit. Liefde voor die mintgroene muur! En hoe leuk dat je dat jurkje nog steeds hebt. Gefeliciteerd met je jubileum en op naar nog veel meer blogjaren :)

 3. Sanne

  Ik herinner me hier niets van, omdat ik je in die tijd nog niet volgde. Daarom juist wel extra leuk om te zien wat je allemaal poste in die tijd! Ik kan me echt in veel van deze dingen herkennen overigens haha. Was ook dol op hakken en shorts met panty. Toen ik jaren geleden naar Berlijn ging heb ik trouwens ook bij Vapiano gegeten en weet nog dat ik daar echt lovend over was. 9 jaar is al wel echt lang trouwens, knap dat je het zo lang “volhoudt”, want daar zitten stiekem héél wat uurtjes in, denk ik zo.

  1. Mirthe

   Ja ik ben er al sinds 2011 bij! Rond die tijd was ik 15 en had ik zelf net een blog en was ik best wel onder de indruk van jou. Ik kan me alle outfits en kamerstijlen van toen goed herinneren… Zo grappig om je zolang te volgen!

   1. Haha wooow, volgens mij hebben we een winnaar hier ;-) Super leuk. 2011 was ook echt een leuk blogjaar, toen bestonden influencers nog niet en blogde iedereen of van alles en nog wat. Good times :-)

  2. Ja jij blogt nog niet zo lang he? Ik ben wel heel blij met jouw blog, juist in de tijd dat heel veel mensen besloten te stoppen met bloggen ben ik blij dat er weer leuke nieuwe blogs bij komen :-)

 4. Ik volg je nog niet zo lang, dus dit is zo onwijs leuk om te zien! Ik vind het ook altijd mooi om te zien hoe je je hebt ontwikkeld en verbeterd in al die jaren. Vind ik bij mijn eigen blog ook altijd onwijs leuk om te zien.

 5. Harma

  Wat leuk om terug te lezen. Ik volg je nog niet zo lang, maar de reis naar ZA kan ik me zeker nog herinneren. Ga zo door

 6. Annelies

  Waw 9 jaar, een hele prestatie. Ik lees hier nog niet zo lang mee dus heb nog een aantal fijne artikelen kunnen ontdekken.

 7. Judith

  Ahhh, die kittens, zoooo lief! Die outfitfoto’s zijn ook echt leuk om te zien. Ik volgde je blog toentertijd nog niet, maar herken de stijl wel van Tumblr.

 8. Oooh, dit is zo leuk om te zien! Nu merk ik ook hoe bizar lang ik je blog al volg. En ik vind je eerste studentenkamer nog steeds onwijs leuk! En qua vloggen: ik zou het een hele leuke toevoeging vinden als je af en toe Stories plaatst waarin je praat/vlogt. Een aparte vlog op YouTube kijk ik toch minder snel.

 9. Kaat

  Wat leuk, deze throwback. Och ja, Pip, ik kom er nu dus achter dat ik je al volg sinds 2011! Top dat je nog steeds blogt, jouw blog is de enige blog die ik al zolang volg. De mintgroene muur en de flower wall herinner ik me ook nog goed.
  Hopelijk blijf je nog lang bloggen.

 10. Nicole

  Negen jaar, wat lang! Zo lang volg ik je nog niet, maar inmiddels toch al wel een aantal jaar. Ik herinner me zeker nog TGIF, je ski-ongeluk, dat je tante werd, dat je die sieraden ging verkopen en natuurlijk dat je iets kreeg met de ‘favoriete Belg’ :) Lees je nog altijd graag, vooral de weekoverzichten (ik lees liever dan dat ik vlogs kijk, dus ik mis niks). Op naar de volgende negen jaar!

 11. Kirsten

  Gefeliciteerd! En ik blijk je al langer te volgen dan ik dacht, vanaf je eerste studentenkamer…

 12. Stella

  Ah super leuk dit – gefeliciteerd! Echt een hele mijlpaal ook; mag je super trots op zijn. Je bent volgens mij een (blog)voorbeeld voor velen. Voor mij in ieder geval wel (: Ik volg je al heel lang – ik geloof sinds 2012? Bizar eigenlijk, dat dat zo lang geleden al is! Ik ben en blijf altijd fan van jouw schrijfstijl, van hoe je blog eruit ziet, van hoe je dingen vastlegt op beeld en van hoe jij altijd weer wat weet te plaatsen wat boeiend en toch persoonlijk en creatief is. En dit: “Ik kreeg er wel altijd leuke reacties op dus misschien kan ik zoiets opnieuw gaan doen, maar dan maandelijks?” HEEL GRAAG! Liefs!

 13. Marjoleine

  Wat een leuk artikel! Ik herinner me nog best veel, ook je eerste studentenkamer en je cavia’s! Zo grappig om weer terug te zien :-)

 14. Josianne

  Ik kan me de cavia’s nog herinneren, dus ik volg je al een behoorlijke tijd! Had niet door dat dat alweer zo lang is haha.

 15. Irene

  Wat tof om te zien, al die oude artikelen. Ik heb ze nooit gelezen omdat ik je toen nog niet volgde dus dat ga ik nu even doen :) Die TGIF stukjes heb ik wel gelezen en die mogen van mij wel terug komen! Vond ik altijd fijn. Nog eens gefeliciteerd trouwens met je blogverjaardag! Wat een tijd al!

 16. Anna

  Super leuk om te lezen! Ik volg je blog nog geen jaren, maar het bloederige ski incident kan ik me nog wel herinneren, haha. En wat leuk dat je vroeger cavia’s had! Ik heb sinds mijn 19e cavia’s en ik denk dat ik mijn hele leven cavia’s wil blijven houden. Ze zijn inderdaad zo chill en gezellig <3

  1. Jaaa, cavia’s zijn zo leuk! Wij hadden vroeger ook al cavia’s en vond die altijd veel leuker dan konijntjes (terwijl iedereen altijd konijnen leuker vindt). Maar cavia’s maken veel meer soorten geluidjes waardoor je beter met ze kunt interacten vind ik.

 17. Lieke van Veen

  Van harte gefeliciteerd met je 9e blog verjaardag!
  Wat een leuke layout heb je trouwens. Volgens mij heb ik al lang niet meer op je blog gekeken.

 18. Nikita

  Ik volg je blog niet lang genoeg om al die artikelen te herkennen, maar het artikel met je ski-ongeval herinner ik me wel nog. Ik herinner me ook dat ik het op het moment dat ik ‘t las het heel erg voor je vond en nog steeds trouwens. Ik ben gewoon een slechte blogvolger omdat ik er te weinig tijd voor maak. Maar ik vind je blog wel heel leuk! Gefeliciteerd met je blogjubileum! :-)

 19. Stephanie

  Leuk! Ik leerde je blog kennen door je snailmailposts denk ik. Had je ook niet een aparte blog voor all things snailmail?
  Ik herinner me Pip ook dankzij je overzicht, superlief! En al die foto’s van de dieren bij je vader thuis vond ik zo leuk om te zien.

  1. Ja dat klopt! Die staat nog steeds online: afloodofmemories.blogspot.nl. Helaas doen veel afbeeldingen het niet meer omdat Tinypic uit de lucht is gehaald..

 20. Judith

  Wow, ik besefte me helemaal niet dat ik je blog al zolang lees. Vanaf je eerste studentenkamer ongeveer, en Pip natuurlijk ook!

 21. Julia

  Ik volg je al ongeveer sinds 2012, langer dan ik dacht eigenlijk! Ik weet dat ik toen bij je blog ben blijven hangen omdat ik het zo leuk vond om te lezen over hoe je op kamers ging en natuurlijk de kittens bij je vader! En PIp kan ik me ook nog herinneren :)

Geef een reactie