Filmtips #18: Netflix Herfst films – de leukste films voor regenachtige herfstavonden

Netflix herfst films

Hoewel we nog lekker kunnen genieten van de nazomer, heb ik stiekem echt zin in knusse herfstavondjes. Regen tegen de ruiten, kaarsjes aan en met een bak chips (of chocoladepepernoten) onder een dekentje op de bank kruipen. Om je wat scroll sessies te besparen zocht ik de leukste Netflix herfst films op.

Mijn favoriete Netflix herfst films

Niet alle films in dit rijtje hebben specifiek de herfst als thema. Sommige films hebben zo’n fijne feelgood vibe of stralen juist iets ‘spooky’ uit, waardoor ik ze ook uitermate geschikt vind voor de herfst. Mocht je zelf nog een goede aanvulling hebben voor dit rijtje Netflix herfst films, dan hoor ik het graag in de comments!

Our souls at night

Dit is een heerlijke romantische drama. De film gaat over twee buren, beiden al een hele tijd weduwnaren, die besluiten om samen te slapen om de eenzaamheid tegen te gaan. Maar: eigenlijk kennen ze elkaar helemaal niet. Deze logeerpartijtjes blijven natuurlijk niet ongezien in het dorp.

Een grappige en mooie film, waarin niet heel veel spannends gebeurt maar daarom is ‘ie juist fijn om op een regenachtige zondagmiddag te kijken.

Bridget Jones

Zowel deel 1 als deel 2 staan op Netflix. Ik geloof niet dat deze film nog enige toelichting behoeft, toch vind ik het altijd heerlijke films om in aanloop naar kerst te kijken. Duimen dat deel 3 (Bridget Jones’ baby) er ook snel op staat!

Seven Pounds

Eigenlijk vind ik alle films met Will Smith een aanrader. Er staan er genoeg op Netflix, dus je bent wel even zoet. Maar als ik er toch 1 moet aanraden, kies ik Seven Pounds. In deze dramafilm besluit hoofdpersoon Ben om zijn verleden achter zich te laten en 7 mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Een mooi en ook een beetje zielig verhaal. Lekker voor op de bank met een doos tissues.

The boy who harnassed the wind

Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in Malawi. De dertienjarige William Kamkwamba wordt van school gestuurd wanneer duidelijk wordt dat zijn ouders zijn studie niet meer kunnen betalen. Hij gaat echter niet bij de pakken neerzitten en droomt ervan een windmolen te bouwen zodat zijn dorp geen hongersnood lijdt. Met behulp van de fiets van zijn vader Trywell en kennis uit boeken gaat hij aan de slag. Een heftige film, maar perfect voor een regenachtige dag waarbij je aan de buis gekluisterd zit.

IT

Een spannende film mag in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. IT is de perfecte film voor een Halloween filmavondje. De film speelt zich af in 1988 en volgt een groepje kinderen in de stad Derry, Maine. Op een dag wordt het stadje geterroriseerd door het bloeddorstigste monster It dat het op de kinderen voorzien heeft. Dit monster, dat de vorm van een clown genaamd Pennywise aanneemt, komt lijnrecht tegenover het groepje kinderen te staan dat er alles aan zal moeten doen om hem te verdrijven.

Niet alleen spooky, de regenbuien en de iconische gele regenjas zorgen ook voor een herfstig tintje.

Caspar

Nog een in de categorie ‘spooky’, maar dan letterlijk: Caspar. Wie is er niet opgegroeid met ‘Caspar het spookje’? In deze film gaat een ‘ghost hunter’ op zoek naar geesten, terwijl zijn dochter juist bevriend raakt met een geest. Ook leuk om te kijken met je neefje/nichtje ;-).

Paddington

Een film voor het hele gezin. Een jonge Peruaanse beer, die een passie heeft voor alles wat Brits is, vertrekt naar Londen waar hij op zoek gaat naar een woning. Wanneer hij eenzaam en verloren op Paddington Station belandt, begint hij te beseffen dat het leven in de stad niet is wat hij zich ervan had voorgesteld. Maar dan ontmoet hij de vriendelijke familie Brown, die hem in huis neemt.

Ik weet niet waarom, maar alle Britse films hebben voor mij standaard een herfst sfeertje. Misschien vanwege het vaak regenachtige weer in Engeland. Paddington is in ieder geval een aanrader!

En alle films gebaseerd op een verhaal of Nicholas Sparks.

Vreselijk zoetsappig, maar perfect voor een knus filmavondje: alle films gebaseerd op de verhalen van Nicholas Sparks. De meest bekende is ongetwijfeld The Notebook, maar ook The Best of Me, The Lucky One en The Choice zijn aanraders. Kijk ze vooral samen met je vriendinnen, de meeste mannen doe je er geen plezier mee.

Ken je al deze films al? Ik deelde al 17 keer filmtips, waar ook een heleboel Netflix herfst films tussen staan. Bekijk alle filmtips hier.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Zitten echt wel een paar leuke tussen, ik vond zelf The boy who harnassed the wind ook echt een mooie film.
  Nou moet ik zeggen dat ik niet zo van de films ben, ik ben vooral dol op scandinavische crime series. Gelukkig heeft Netflix daar ook een hoop van.

 2. Irene

  I love Bridget Jones! Dat vind ik echt van die feel good films :) It heb ik laatst half en half gekeken maar ik ben niet zo’n held met spannende dingen, haha.

 3. Nikita

  Handig overzichtje! Ik heb pas minder dan een maand Netflix en ik ben dus nog wat zoekende. Maar als ik eens niet weet welke film te kijken, zal ik een van je lijstjes erbij pakken :-)

 4. Rachel

  Films van Nicolas zijn sowieso geweldig, en ik jank mezelf altijd helemaal verrot haha

Geef een reactie