Oktober = woonmaand, ook op mijn blog!

woonmaand

Ik weet niet waar het ooit ontstaan is, maar oktober is blijkbaar ‘woonmaand’. Een maand waarin wonen en interieur centraal staan. Toevallig is voor mij oktober ook echt woonmaand, omdat ik de komende maand elke zaterdag een woonblog zal publiceren.

Oktober = woonmaand

Eigenlijk zijn de afgelopen maanden voor mij en m’n vriend ook al woonmaanden geweest. We kregen de sleutel van ons appartement, haalden de IKEA leeg en deden onze eerste Grote Aankopen (een bank van €1200 en een kast van €900 waaaat). In de tussentijd is er nog veel meer gebeurd, zo hebben we eindelijk gordijnen. Hoeveel verschil gordijnen eigenlijk aan een woning geven laat ik je graag zien. Dat is dan meteen een kijkje in ons appartement ;-)

Klik hier voor nog meer interieurinspiratie.

Daarnaast neem ik jullie mee in mijn dromen en woonwensen. Zo droom ik over mijn toekomstige keuken en deel ik een droom die wat dichterbij ligt: de aankoop van een echte designer stoel. Het leek ons leuk om te gaan sparen voor een mooie stoel in de woonkamer. Naast lekker zitten mag het ook echt een eye-catcher zijn. Met geld van kerst en na een tijdje sparen zouden we eens kunnen gaan kijken naar een mooie stoel. Echter kunnen we al beginnen met oriënteren, want mijn moeder was zo lief om ons te sponsoren met €1000. Omdat de aanschaf van een designmeubel (als starter) natuurlijk best bijzonder is, leek het me leuk om ook deze zoektocht met jullie te delen.

Woontrends voor 2019

woonmaand
Via skandinavische.club

Slow living

Ik weet niet zeker of ons interieur super trendy is. We hebben net als alle andere millennials een grijze hoekbank, maar we hebben zeker geen standaard Scandinavisch interieur. De trend van dit moment is ‘slow living’, een trend die vorig jaar al is ingezet. Hierbij ligt de nadruk op duurzaamheid: het gebruik van duurzame materialen maar bijvoorbeeld ook meubels uit de kringloop.

Zelf zijn we ook van plan heel wat kringloopwinkels af te gaan struinen. We zoeken nog een mooi dressoir voor bij de eethoek. Naast dat kringloopitems voordeliger zijn, zoeken wij ook echt vintage items met een 60’ies vibe. Ik hoop de komende tijd wat toffe kringlopen te ontdekken, mochten er echt pareltjes tussen zitten dan deel ik de adresjes uiteraard.

woonmaand
Droogbloemen van Aimélie

Droogbloemen

Ook zie ik nog steeds veel planten voorbij komen. De Monstera is natuurlijk nog steeds populair, maar wat mij betreft is het wel eens tijd voor een nieuwe hype. Een trend die me wel al opviel (en waar ik ook al vrolijk aan meedoe) zijn de gedroogde bloemen! In Lille kocht ik afgelopen zomer verschillende bossen papaver en gipskruid en in een vaasje in de woonkamer heb ik een pampasgrasstengel staan. Op mijn ‘verlanglijstje’ staan nog gedroogde palmbladeren. Een gedroogde bos bloemen is ook leuk; in de aanschaf wat duurder dan een gewone bos, maar deze gaat natuurlijk eindeloos mee! Mocht je hier zelf ook naar op zoek zijn, dan kan ik je Aimelieshop aanraden. Een ander goed adresje voor droogbloemen is Dille & Kamille.

Enkele samenwerkingen

Tussen alle wooninspiratie vind je ook af en toe een samenwerking. Zo hebben we onze gordijnen gekregen van Veneta.com en geef ik samen met Desenio inspiratie voor een fotomuur. Ik ben superblij dat ik zulke toffe samenwerkingen mag doen, zeker nu wij zelf helemaal in woonsferen zijn. Bovendien is het fijn om toch nog een beetje bij te verdienen nu ik officieel in between jobs zit ;-). Zoals altijd zijn de samenwerkingen duidelijk vermeld, maar ik wilde het toch even vooraf gemeld hebben.

Ik ben heel benieuwd of voor jullie oktober ook een woonmaand is, en of jullie ook bezig zijn met het (her)inrichten van je woning. Zo na de zomer is het soms lekker om de boel even om te gooien. Of winterproof te maken met gezellige lampjes en plaids. Ik kan altijd inspiratie gebruiken, dus ik ben heel benieuwd naar jullie tips & tricks!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Sanne

  Yes, heel veel zin in deze content! Ik trap zelf oktober woonmaand af met een bezoekje aan de vtwonen woon & design beurs volgend weekend, benieuwd wat ik daar allemaal ga zien. Ben ook benieuwd naar je post over die droomkeuken, want op dat gebied kan ik nog wel de nodige inspiratie gebruiken. Overigens geen probleem dat je wat samenwerkingen aangaat natuurlijk. Wat mij betreft hoef je dat helemaal niet zo aan te kondigen, denk dat iedereen dit wel begrijpt. Vind het ook juist leuk om te zien hoe je daar jouw draai aan geeft. En wat super tof, die samenwerking met Veneta! :)

 2. Romy

  Wat ziet jullie woning er mooi uit! Heel sfeervol en warm! Ik ben heel benieuwd naar je interieurartikelen. En hoe leuk dat je samenwerkingen kon aangaan voor jullie interieur! Zoiets is leuk en komt ook nog eens heel goed uit. De posters van Desenio zijn ook altijd goed :)

 3. Anna

  Wat leuk! Ik ben heel erg benieuwd naar de komende artikelen :-).

 4. Marjoleine

  Ik kijk nu al uit naar al je artikelen! En wat tof dat je die samenwerkingen aan bent gegaan, zolang het bij jou en je blog past is dat helemaal prima toch :-)

 5. Jorinde

  Jaa, leuk! Ik kijk uit naar je artikelen! Voor mij wordt oktober ook een beetje woonmaand. We zijn hier in maart komen wonen, maar heb nog steeds een aantal klusjes op mijn lijstje staan. Zo wil ik nog nieuwe kussens voor op de bank en iets voor aan de muur. Nu het herfst wordt, ga ik toch maar weer aan de slag om er iets gezelligs van te maken! Wat betreft de samenwerkingen: dat hoort er nou eenmaal bij vind ik en hoeft niks negatiefs te betekenen! Je kiest vaak voor een samenwerking die goed bij je past, toch? Ben in ieder geval benieuwd naar je content komende tijd! :-)

  1. Oh leuk, ben heel benieuwd naar je mini make overs! Ga je er over bloggen? Ik vond kussens voor op de bank nog best lastig, maar uiteindelijk heb ik bij Casa hele mooie gevonden. Een winkel waar ik niet meteen aan dacht, dus misschien een leuke tip :-)

Geef een reactie