Weekmenu: eetspiratie voor een hele week

weekmenu

September is voor mij – naast januari – altijd een maand van een nieuw begin. De zomervakantie is voorbij en het is tijd om weer terug in het ritme te komen. Ik heb daar zelf altijd een beetje moeite mee. Zo vind ik het soms lastig om te bedenken wat ik moet koken, omdat ik in de zomer veel vaker buiten de deur eet of simpele salades maak. Daarom leek het me leuk om de komende weken te delen wat er afgelopen dagen bij ons op het menu stond. Als inspiratie voor jullie, maar zeker ook mezelf. Een weekmenu eetspiratie blog!

Weekmenu week 38

Ik deel in principe alleen de recepten van de doordeweekse dagen. Dan kook ik, in het weekend kookt mijn vriend. Misschien dat we dat nog eens wisselen, maar voorlopig houden we deze planning aan. Ik deel hier dus de gerechten van maandag tot en met vrijdag.

Deze week at ik woensdag niet thuis en hadden we vrijdag eters op bezoek. Niet een heel doorsnee weekje dus, wel extra leuk om te laten zien! Het gaat in deze rubriek vooral om inspiratie delen; waar mogelijk zal ik naar recepten verwijzen maar verder houd ik het zo kort mogelijk.

weekmenu

Maandag: risotto met champignons en geitenkaas

Jaaa, nu het weer wat herfstiger wordt is het tijd voor dit soort comfortfood recepten. Risotto is makkelijk, je moet alleen een beetje geduld hebben. Ik gebruikte dit recept, maar verving de asperges en pancetta met champignons en geitenkaas.

weekmenu

Dinsdag: simpele studentenpasta

Dit was een van mijn favoriete studentengerechten. Deze pasta is simpel, snel en goedkoop. En ook niet belangrijk: je hebt maar 1 pan afwas. Nu heb ik tegenwoordig een vaatwasser, toch blijft zo min mogelijk afwas heel fijn. Het recept is simpel: kook pasta en kook daar ook de broccoli even bij. Giet het water af en roer er dan een pakje (of ja, afhankelijk van de hoeveelheid pasta) Philadelphia kaas (maar dan de cheap-ass versie) en hamblokjes doorheen. En bij het serveren nog een beetje geraspte kaas eroverheen. Easy does it, maar fijn receptje om achter de hand te hebben op dagen dat je niet veel tijd of zin hebt om te koken.

weekmenu

Woensdag: Pad Thai

Woensdag ging ik bij vriendinnetje Caroline op bezoek in Herentals. Deze dag bestond vooral uit bijkletsen en eten, mijn favoriete hobby’s. ‘s Avonds aten we bij een simpel Aziatisch restaurant, waar Caroline voor sushi ging en ik voor Pad Thai. Ik ben namelijk niet zo dol op sushi. De Pad Thai was heerlijk, en veel! M’n vriend kon de volgende dag mijn leftovers als lunch mee naar zijn werk nemen.

Hoewel de Pad Thai echt heel lekker was, kon ‘ie net niet tippen aan mijn eigen recept ;-).

Mc Donalds

Donderdag: McDonald’s

Tja, hier kan ik heel kort over zijn: geen zin om te koken en cravings naar fastfood. Het werd een McVeggie menu.

weekmenu weekmenu

Vrijdag: Ratatouille van wilde boschampignons & cannelloni met spinazie en ricotta

Vrijdag hadden we ons eerste etentje thuis. Dit is een van de dingen waar ik zo naar uitkeek. Eindelijk de ruimte om vrienden uit te nodigen en uitgebreid voor ze te koken. We begonnen donderdagavond al met de voorbereidingen, op vrijdag maakte mijn vriend alles af. Hoewel de gerechtjes niet heel fotogeniek zijn, was het wel super lekker. Het recept voor de ratatouille van wilde boschampignons (op een bedje van amandelcrème, zo lekker!) vind je hier. Het recept voor de cannelloni met spinazie en ricotta is van Jeroen Meus.

Volgende week?

Voor een eerste weekmenu vind ik het best geslaagd, al kookten we twee keer niet zelf. Volgende week staat er niks op de planning en wil ik dus echt 5 dagen achter elkaar koken. Ik heb even het weerbericht bekeken en er zit een herfstig weekje aan te komen. Ik denk dat er volgende week sowieso stamppot, curry en soep op het weekmenu staat!

Doen jullie ook aan weekmenu’s? Ik kan nog wel wat inspiratie gebruiken, dus ik ben heel benieuwd wat er komende week bij jullie op tafel staat. Volgende week zondag zie je een nieuw weekmenu!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Melissa

  Heel leuk om te lezen! Ik maakte afgelopen week o.a. een ovenschotel (een simpele moussaka) met een feta-salade, een pan champignon-mosterdsoep met croutons van oud brood met olijfolie en verse peterselie, en pastinaak-aubergine lasagne met champignons in beslag uit de oven.

  1. Ah tof om te horen! Ik ga proberen om deze rubriek er de komende weken in te houden. Thanks ook voor jouw inspiratie, champginon-mosterdsoep klinkt echt heel erg lekker. Gebruik je daar een specifiek recept voor?

   1. Melissa

    Ja lijkt me heel leuk om te lezen!

    Ik doe altijd maar wat maar hiermee moet het lukken:
    – Een ui fijnsnijden en fruiten in boter of olie
    – Gesneden kastenjechampignons toevoegen, ongeveer 250 gram, 5 minuutjes meebakken
    – Ongeveer 30 gram bloem en 30 gram boter een minuutje meebakken (niet te hard, moet niet verbranden)
    – Ongeveer 300 ml water toevoegen en roeren tot je een gladde soep hebt
    – Dan nog 500 ml water en 1,5 groentebouillonblokje toevoegen. Eventjes zachtjes koken, 5 minuten of zo.
    – Neem een opscheplepel soep in een bakje en roer dat los met ongeveer 2 eetlepels mosterd tot de klontjes weg zijn (ik heb geen verstand van mosterd, maar ik gebruik milde Franse). Voeg weer toe aan de soep. Even proeven en eventueel herhalen voor meer mosterd.
    – Nu kun je de soep nog romiger maken als je wilt met wat melk, verse slagroom of kookroom. Ik gebruikte zo’n 200 ml halfvolle melk (want dat had ik in huis) en dat ging prima. Soep nu niet meer laten koken.
    – Verse peterselie fijnknippen en erdoor roeren. Eventueel verder op smaak brengen met peper/zout.
    – Eventueel wat verse croutons bakken door brood (oud of vers) in blokjes van een cm te snijden en in olijfolie krokant te bakken.

 2. Eline

  Wat leuk om te lezen, die risotto ziet er echt heel lekker uit! Nu het weer wat herfstiger begint te worden maak ik heel graag curry’s, dat is voor mij echt ultiem comfort food.

 3. Rachel

  Wauw het ziet er allemaal echt smakelijk uit, oei die sushi trouwens ook wel.. mijn vriend en ik spuugde het eerst uit maar nu zijn we er echt gek op! vooral bij Shabu Shabu rotterdam komen we graag

  1. Haha wat grappig! Wat vonden jullie er dan eerst niet lekker aan? Ik houd niet van vis, dus dan houdt het al snel op.. terwijl ik het er zo gezellig uit vind zien, soort tapas idee.

 4. Everything looks so delicious! Every so often we opt to go out and eat. Some nights I just do not feel liking cooking. Also, I absolutely love your plates and bowls — they are gorgeous!

 5. Irene

  Fijn dit! Extra inspiratie is altijd goed. Mijn “achter-de-handrecept” is dus ook gewoon pasta, roomkaas, prei en hespenblokjes maar ik ga het denk ik volgende keer ook eens met broccoli doen!

 6. Evelien

  Handig en prachtige foto’s maak je! :) Bij mij is het curry recept van Mina Rome (YouTube) mij to-go recept, maar dat maak ik zo vaak dat ik wel een tweede optie kan gebruiken haha.

 7. Nicole

  Deze stamppot (ik maak ‘m wel met alleen zoete aardappel en meer spinazie) is altijd een groot succes bij ons: https://www.boodschappen.nl/recept/stamppotje-met-spinazie-en-geitenkaas/
  En dit recept heb ik een tijdje geleden ontdekt: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191047/vegabolognese-met-kastanjechampignons-gnocchi-en-mozzarella

  Wij zijn sinds een tijd ook aan de weekmenu’s, vind het nog best een opgave om ze te maken en de boodschappen te regelen, maar het scheelt doordeweeks echt wel stress. Ik ben benieuwd naar jouw volgende!

  1. Thanks voor je tips! Ja het is een beetje dubbel: het is wel even een opgave, maar het scheelt ook weer een hoop gedoe. Ik doe het nu in 2 delen: ma/di/wo en do/vrij (vaak dan nog een weekenddag erbij), en dat gaat goed!

Geef een reactie