Weekmenu week 39: het is ons bijna gelukt!

Een nieuwe week betekent een nieuw weekmenu. Ik kreeg super leuke reacties op het vorige week menu, dus ik ga proberen om deze rubriek erin te blijven houden. Dit keer lukte het bijna om met 1 keer boodschappen doen de hele week te koken. Ik moest alleen tussendoor nog Parmezaanse kaas kopen (en het brood was op).

Weekmenu van week 39: het is ons bijna gelukt!

Vorige week kondigde ik deze nieuwe rubriek op Instagram aan. Ik vroeg of anderen ook weekmenu’s maakten en of ze nog tips en tricks hadden. Daar kwamen heel veel reacties op, super leuk. Het blijft lastig om voor een hele week boodschappen te doen, toch was het ons bijna gelukt. Nu scheelt het ook dat we op woensdag waren uitgenodigd bij mijn schoonouders, hoefden we toch weer een dag minder inkopen te doen.

Stiekem wel erg fijn om met die grijze regenachtige dagen niet de deur uit te hoeven voor boodschappen. Sowieso voelt het heel volwassen aan om volle voorraadkastjes te hebben, haha.

Maandag: Nasi met kipsaté

Hier had ik zo’n zin in! In België kennen ze geen satésaus. Gelukkig kan ik het wel gewoon bij de Albert Heijn kopen. Ik geloof dat mijn vriend ook nog nooit nasi met kipsaté had gegeten, maar hij vond het lekker. Dit was een makkelijk maaltje met een pakje van Knorr: af en toe mag dat best.

Dinsdag: Pompoencurry

Dinsdag maakte ik mijn favoriete herfstgerecht: pompoencurry! Ik maakte er gelijk een video van. Dit recept is zo simpel, maar zo lekker. Mocht je het zelf ook eens willen maken, kijk dan de video of lees het recept hier.

Woensdag: Een recept van Pascale Naessen

Woensdag aten we bij mijn schoonouders. Niet de meest fotogenieke gerechten, maar het was wel lekker. Kip met aubergine en een appeltaartje toe. Het hoofdgerecht was naar recept van Pascale Naessens, dat is een Belgische kookboekenschrijfster die vooral gezonde recepten ontwikkelt. Leuk om zo ook Belgische chefs te leren kennen!

Donderdag: restjesdag

Donderdag aten we restjes op. Voor mij was dat een bord pompoencurry, mijn vriend at een wokmaaltijd die we een tijdje geleden hadden ingevroren. Hij bakte er nog een eitje bij en het gerecht was weer ‘als nieuw’. Heel fijn om af en toe niet te hoeven koken. Helaas hebben we maar een klein vriesvak dat zo vol zit, dus we zijn aan het kijken of we er misschien een kleine vriezer bij kunnen kopen. Zeker als ik straks ook full time werk is zo’n ‘restjesdag’ best prettig.

Vrijdag: tomatenrisotto

Niet het meest fotogenieke gerecht, maar wel een heerlijk comfort maaltje: tomatenrisotto. Recept vind je hier!

Volgende week?

Volgende week hebben we een etentje op de planning staan en ga ik op vrijdag naar Utrecht. Dat scheelt dus qua inkopen. Gisteren aten we de verse pizza’s van de appie, vanavond eten we pasta met een restje saus uit de vriezer. Komende week staan pho (vietnamese noedelsoep), andijviestamppot en zoete aardappelcurry op het menu. We hebben gisteren alle boodschappen gedaan, nu hopen dat we niks vergeten zijn ;-).

Wat staat er bij jullie komende week op het menu?

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Shirley

  Ik heb deze week ook nasi met saté gegeten. Heb je dat al een keer ergens genoemd? Dan heb je me denk onbewust geïnspireerd, haha. Aankomende week eet ik weinig thuis en ook een keer een snelle maaltijd omdat ik vroeg weg moet. Ik moet alles nog bedenken, maar qua eten hoef ik deze week niet veel te doen, handig.

 2. Sophie

  Ik heb een klein vriezertje in mijn studio staan. Enorm fijn ding en ik kan er heeeeel veel bakjes met eten in kwijt. Ik heb m gekocht via Coolblue. Echt een aanrader!

  1. Toevallig heb ik m’n vriend vorige week overgehaald om er ook eentje aan te schaffen! We hebben heel weinig bergruimte, maar net boven de wasmachine zou nog plek zijn voor een mini vriezer. Lijkt me zo handig!

 3. Romy

  Die pompoencurry ziet er goed uit! En de woorden ‘makkelijk te maken’ trekken mij sowieso al aan als het om eten gaat ;) Dat recept ga ik dus even opslaan. Leuk om je maaltijden te zien! Ze zien er stuk voor stuk heerlijk uit.

 4. Sanne

  Die tomatenrisotto lijkt me heel lekker! Ik denk dat ik die deze week op het menu ga zetten, vind sowieso iedere risottovariatie top. Mijn moeder is groot fan van Pascale Naessen, dus ik heb al een aantal van haar recepten op. Was dit alleen helemaal weer vergeten!

 5. Irene

  Hmm die tomatenrisotto en de pompoencurry ga ik hier binnenkort ook eens op mijn weekmenu zetten! Wij hebben een grote vriezer gekocht (hij is zelfs groter dan onze koelkast :’) ) en af en toe kunnen wij dan eens een weekje uit onze vriezer eten.

Geef een reactie