Diary week 40: mini shoplog, verjaardag neefje & bezoek aan Utrecht!

Afgelopen week was leuk! Ik voelde me zo thuis in Antwerpen dat ik bijna geen zin had om op de bus naar Utrecht te stappen. Al was het in Utrecht natuurlijk ook weer super gezellig.

Maandag was een productieve dag. Zoals jullie misschien al is opgevallen is er de afgelopen maand extra veel content online gekomen. Ik heb nu natuurlijk de tijd en ik zit ook echt in een blogflow. Heerlijk om daar aan over te kunnen geven. Maandag maakte ik o.a. de content voor de post over Desenio. Ik vind zelf de foto’s uit die blogpost heel goed gelukt en funfact: ik heb die met gewoon met mijn iPhone X gemaakt!

Die avond moest mijn vriend overwerken, dus kroop ik op de bank met een nieuw boek: het zevende deel van de Joona Linna serie van Lars Kepler. Ik loop een beeeeetje achter op mijn goodreads challenge, maar hoop dat weer in te halen nu het lekker herfstig weer is!

Dinsdag kwamen mijn nieuwe Dr. Martens binnen! Ik was al een hele tijd op zoek naar stoerdere veterlaarsjes, maar vermeed de Dr. Martens vanwege de vreselijke inloopblaren. Dit model is echter van soepeler leer gemaakt en heeft een rits, en doet daarom helemaal geen pijn (bij mij). Moest er in het begin een beetje aan wennen, maar vind ze nu super tof!

Ik liep even de stad in en spotte bij C&A deze leuke herfstige items. Vooral dat streepjes shirt vond ik erg tof, helemaal mijn kleuren – op de donkerblauwe streep na. Dus heb ‘m toch maar laten hangen. Sinds de #kastdiebijjepast serie probeer ik veel kritischer te shoppen, om zo miskopen te voorkomen. Kleine huishoudelijke mededeling: deze week is er even geen nieuwe #kastdiebijjepast blog, maar er komen weer nieuwe artikelen aan! In de tussentijd kun je natuurlijk nog steeds aan de slag met de tips uit de vorige blogs!

Onderweg naar huis liep ik nog even langs de bloemenzaak om een paar bloemen te halen. Het is al zo lekker herfstig buiten!

Kijk wat een mooie bos! Ik haal dus telkens een paar bloemen en die vul ik dan weer aan. Sommige bloemen gaan namelijk veel langer mee. Door telkens een paar bloemen te kopen kost het me niet veel en heb ik elke keer weer een ander bosje staan.

Woensdag sprak ik spontaan af met Paulien. De avond ervoor raakten we via Instagram in gesprek en ik vroeg of ze zin had om de volgende dag een koffie te doen. We belandden bij De Walvis in Zurenborg, een hele leuke plek!

Buiten regende het, dus wij dronken chai lattes en kletsten bijna 3 uur lang. Zo gezellig! Echt leuk hoe je zo makkelijk nieuwe vrienden kunt maken.

Donderdag was echt een saaie grauwe dag waarop ik niet vooruit te branden was. Gelukkig had ik ‘s middags met m’n favoriete Nederbelgen afgesproken: Shirley en Cleo. We spraken af bij Kolonel coffee waar ik de lekkerste appelcakemuffin ooooit had.

Daarna gingen m’n vriend en ik samen met vrienden uit eten bij The Juke Joint. Toffe plek met straffe burgers ;-). Mocht je trouwens de rest van mijn maaltijden in dit dagboekje missen, die deel ik sinds kort in mijn weekmenublogjes!

Toen we terug naar onze auto liepen spotten we deze freaky auto. Er zaten scream maskers over de hoofdsteunen heen, waardoor het leek alsof er 2 screams in de auto zaten. Wel goed ideetje voor Halloween ;-).

Vrijdag pakte ik de flixbus naar Utrecht. Hierbij mijn travel essentials: de lekkerste kruidnootjes, mijn e-reader en Sony noise-cancelling koptelefoon. Vooral die laatste is echt een lifesaver.

In Utrecht spotte ik bij Sissy Boy al de eerste kerstspullen… zo leuk! Echt zin in kerst!

Samen met Judith en Nina hield ik een chill filmavondje. We keken een kerstfilm en de Nederlandse film Doris. Beiden niet geweldig, maar wel perfect voor zo’n lui avondje.

Zaterdag ging ik door naar mijn neefje. Komende week wordt hij alweer 2 jaar oud, en dat moest gevierd worden. M’n schoonzusje had een super lekkere pompoentaart gemaakt, waarvan ik het recept heb gevraagd. Hij was zo lekker! Ik ga er mee aan de slag en mocht het een succes zijn, dan deel ik het recept ook graag hier!

Ook mijn kleine babynichtje was er, zij is nu bijna 5 maanden oud. Benieuwd hoe een trotse tante eruit ziet? Nou zo dus ;-)

Daarna sloot ik weer bij Nina en Judith aan en brachten we o.a. een bezoekje aan No Vintage Phobia. Ik twijfelde over dit jasje, maar nam ‘m uiteindelijk niet mee. Mocht je ‘m leuk vinden… hij hangt er nog!

Wel scoorde ik deze prachtige trui bij & Other stories in de sale! Ik trok ‘m de volgende dag meteen aan.

Een vriend van ons kwam op bezoek en samen lunchten we bij Localstore. Hier hebben ze een hele lekkere uitgebreide kaart en kun je ook leuke plantjes kopen! Deze ging met ons mee naar huis.

De Volksstraat op ‘t Zuid is een van m’n favoriete straten, vanwege de leuke hotspots en de prachtige panden. Het allereerste appartement dat we bezichtigden zat ook in deze straat.

Even verderop spotte ik deze leuke etalage bij Munt. Die kleuren! Precies mijn stijl. Ik bleef vooral hangen vanwege de sjaal: ik had een nieuwe nodig en deze had de perfecte kleur!

Het was de laatste, dus de paspop is nu een stukje kaler ;-).

Ennnn dit is vandaag. Meteen de reden van de vertraging van dit dagboekje. Ik heb last van ‘algehele malaise’: koppijn, buikpijn, moe… ik voel me lekker cliché ziek, zwak en misselijk. Gelukkig werkte m’n vriend vanochtend vanuit huis en heb ik laatst onze voorraad medicijnen flink aangevuld. Het viel me nog mee dat ik heel september zonder verkoudheid of een griepje was doorgekomen.

Vanavond vroeg m’n bed in en hopelijk voel ik me morgen dan weer beter, want komende week krijg ik leuk bezoek!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Beterschap! Hopelijk knap je snel op.
  Klinkt ondanks dat als een prima week. Ik heb zelf ook Dr. Martens met soepeler leer, maar had ondanks dat toch nog blaren. Maar nu lopen ze wel echt heerlijk.

 2. Larissa

  Wauw, wat maakt jouw mobiel mooie foto’s! Ik had echt niet gedacht dat de foto met de posters van Desenio met een mobiel was gemaakt! Echt gaaf! En beterschap voor nu! <3 X

 3. Lieke van Veen

  Dat bosje bloemen is echt heel erg mooi en je sjaal ook!
  Jammer dat je dat ruiten jasje niet hebt gekocht. Hij is echt leuk!

 4. Eline

  Ohh dat vind ik eigenlijk zo’n leuke tip van die bloemen. Zo heb je inderdaad steeds weer iets anders en gaan je bloemen ‘langer’ mee!

 5. Paulien

  Zo grappig om m’n naam hier te zien staan ;-) Was echt gezellig!

  De bloemen staan echt mooi, kies je ze dan zelf uit of vraag je raad aan de bloemist? Ik kocht vroeger regelmatig een bosje in de supermarkt, maar aangezien die echt van ver ingevoerd worden probeer ik dat niet meer te doen. Nu wil ik komend jaar meer bloemen planten in de tuin, zodat ik zelf boeketjes kan maken. Maar dan moet je ze wel zelf kunnen samenstellen, en dat lijkt me echt lastig!

  Tot aan de volgende koffiedate!

  1. Ik kies ze meestal zelf, maar vraag soms ook om advies hoor. Ik probeer altijd een kleurpalette aan te houden (bv oranje-rood-geel), en kies dan wat opvallende bloemen uit. Leuk duurzaam alternatief zijn trouwens droogbloemen!

 6. Inez

  Veel beterschap! Waar haal je je bloemen trouwens? Ik ben er ook zot op en koop de mijne vaak op de markt, maar daar moet je ze altijd in pakjes kopen.
  En ik werk vlakbij Walvis en ga neem er soms mijn middagpauze. Inderdaad zo’n leuk adresje!

  1. Ja dat vind ik ook het nadeel van de markt en daarom ben ik gestopt met bloemen op de markt kopen. Ik heb liever een mix. Ik koop ze wel vlakbij de markt: bij de bloemenwinkel op de Graanmarkt.

 7. Sanne

  Beterschap! Vind je bloementip een hele goeie. Ik vind bloemen altijd zo duur, maar door het zo aan te pakken heb je voor weinig geld toch een leuk bosje staan. Die etalage screams Marlous, haha! Leuke sjaal ook.

 8. Rachel

  Ah beterschap! En wat zie ik toch weer veel leuke dingetjes voorbij komen. Ik wil op ons toekomstige stukje land ook veldbloemen gaan zetten zodat ik zelf boeketjes kan gaan maken

 9. Anna

  Super leuk weer! Wat goed dat je zo kritisch bent op kleding. Moest wel lachen om het truitje met het blauw streepje, zo ben ik dus ook :p. Ik houd niet van donkerblauw. Hoop dat je je inmiddels beter voelt!

  1. Haha ja nou dat is dus nieuw – ik probeer kritischer te zijn en bij elke aankoop te bedenken: ga ik dit 30 keer dragen? Ik weet inmiddels welke kleuren mij goed staan, en deze blauw hoort daar net niet bij.

 10. Wat doe je dat slim met die bloemen. Ik neem me zulke dingen ook altijd voor, maar bij mij blijft het er dan vaak bij.

  Die pompoentaart maakt me heel nieuwsgierig! Ik stel me zoiets voor als carrotcake, maar dan met pompoen. Ik ben heel benieuwd naar het recept, ik heb nog nooit zoiets gemaakt. En ook nog nooit geproefd volgens mij. Ben echt benieuwd!

Geef een reactie