Diary week 41: Maura op bezoek, dagje Brussel en meest cute hond OOIT

Ik wist niet zo goed welke titel ik aan dit dagboekje moest geven, want deze week was zo gevarieeerd! Ik begon als een slappe vaatdoek, maar gelukkig nam de week al gauw een leuke wending. Maura kwam op bezoek, we deden een spontaan dagje Brussel en zondag was het een heerlijke zonnige dag. Meer van dit soort weekenden please!

Maandag lag ik de hele dag als een slappe vaatdoek op de bank. Ik was bang dat ik de griep zou krijgen omdat dat altijd heerst rond deze tijd van het jaar.

Dinsdag voelde ik me nog steeds een slappe vaatdoek, maar aan het eind van de middag (en na een lange douche) ging het wel iets beter. Ik deed boodschappen en liep even bij Søstrene Grene naarbinnen, waar ze sinds kort ook droogbloemen hebben. Kon het niet laten om er een paar mee te nemen!

‘s Avonds aten we een simpele pasta met rode saus en restjes groente die nog in de koelkast lagen. Er kwam afgelopen week geen weekmenu blog online omdat ‘ie finaal mislukte. We hadden geen tijd om week boodschappen te doen en doordat ik ziek was kwam het koken er niet echt van. Vandaar dat ik ‘m skipte en weer ouderwets m’n avondeten in m’n dagboekje deel. Dus nu komt de vraag: wat vinden jullie fijner? Ik vind de afzonderlijke weekmenu blogjes wel overzichtelijk, maar als jullie het liever verwerkt zien in een dagboekje is dat ook prima wat mij betreft.

Woensdag lag dit boek in de brievenbus! Zo fijn dat de PR-bureaus me nog steeds weten te vinden ;-) Hier was ik namelijk heel benieuwd naar! Hij komt ook goed van pas, want mijn broer en schoonzusje gaan in 2020 2 maanden naar Bali. Mijn ouders gaan ze ook opzoeken, dus dan kunnen ze wel wat tips gebruiken.

Ik voelde me nog niet 100% fit maar bedacht dat een frisse neus wel goed zou doen. Dus trok ik er samen met Shirley op uit om onze A-kaart te regelen! Dit is een pas voor bewoners van Antwerpen waarmee je o.a. gratis naar bepaalde musea kan.

‘s Avonds was m’n vriend laat thuis dus at ik een groentepizza op de bank. Lekker lui.

Donderdag voelde ik me eindelijk weer wat beter! Ik haalde nieuwe bloemen in huis om m’n boeket mee aan te vullen. Op Instagram deelde ik een post met wat tips & tricks om voor weinig geld toch altijd mooie bloemen te hebben staan. Klik hier om ‘m te zien!

‘s Avonds maakte ik ons logeerbedje op want Maura was inmiddels met de flixbus onderweg!

‘s Avonds kletsten we goed bij onder het genot van wijn en een kaasplankje ^_^

Voor vrijdag had ik een heel programma gemaakt, maar dat viel letterlijk een beetje in het water: het regende! Daardoor besloot ik de planning wat om te gooien en begonnen we met uitgebreid brunchen bij Barchel. Dit was super lekker!

Ik was van plan om samen met Maura de wijken Zurenborg en het Groen Kwartier te verkennen, maar omdat het maar bleef regenen zijn we gaan (window) shoppen. Ook leuk!

Gelukkig werd het eind van de middag droog! We fietsten naar Berchem om neer te ploffen bij bar Brel voor de apéro en avondeten.

Het was echt een aanrader: ze hebben een aantal ‘iconische’ gerechten op het menu (pasta bolo, Marokkaans stoofpotje, taco’s, burrata met gegrilde groentes etc), allemaal super lekker en voor een fijn prijsje. Leuke tip voor als je in Antwerpen bent, al is het wel een beetje uit het centrum.

De volgende ochtend zetten we Maura weer op de bus en vertrok ik met m’n vriend naar Brussel. O.a. om wat design winkels af te lopen, omdat we dus op zoek zijn naar een design stoel. Bovenstaande stoel hadden we op ‘t internet gevonden en vonden we (in een andere kleur en met een iets ander onderstel) erg mooi. Helaas zat hij veel te stijf!

Als we dan toch in Brussel zijn… Ik had Manneken Pis nog nooit gezien haha, was best grappig.

En omg, hoe lief is dit! Het was weliswaar een design meubelzaak, maar stiekem liepen we hier vooral naar binnen omdat we deze mega cute teckel hadden gespot. Het is Kaninchen teckel, die blijven zo klein. Als een van jullie er zo een heeft bied ik me bij dezen aan als oppas.

Verder volgt dan nu eventjes wat Brussel-spam. Ik dacht altijd dat ik Brussel een stomme stad vond, maar ik had geen recht van spreken want ik was er nog nooit geweest. 2 jaar geleden bezocht ik de stad voor het eerst en was ik blij verrast (zie hier een blog met leuke tips en adresjes). Ook nu lag Brussel er weer prachtig bij! Ik vind echt dat iedereen die denkt dat Brussel stom is gewoon een tripje moet maken. En daarna pas oordelen. Hierbij dus nog even wat mooie plaatjes om je te overtuigen:

Geweldig toch? Nadat we geluncht hadden stapten we weer in de auto, onderweg naar een tuincentrum.

We zijn hier een keer eerder geweest, het ligt tussen Antwerpen en Brussel. Dit is denk ik het grootste tuincentrum dat ik ken.

Ze hadden al allerlei kerstspullen staan, zo leuk! Ik kan niet wachten om onze eigen boom te zetten. Deze vond ik erg mooi.

En check deze mega plant! Afgeprijsd van €300 naar €200 haha. We hebben ‘m toch maar laten staan.

We gingen namelijk voor nieuwe potten voor deze twee. Al mijn planten doen het mega goed in ons nieuwe appartement. Ze wonen hier blijkbaar net zo graag als ik. Tijd om ze te verpotten!

Ik heb niet per se groene vingers, maar het is goed gelukt!

Daarna hadden we wel een lekker maaltje verdiend en gingen we naar Poké Tiki, de pokébowlzaak van een van de surfmaatjes van m’n vriend. Erg lekkere pokébowls haal je hier!

Zondagochtend deden we de weekboodschappen. We vergaten wat dingen, dus moesten vervolgens nog eventjes naar de markt. Daar spotte ik deze kraam die best wel leuke truien had!

We kwamen voor snacks & dips voor de apéro, ‘s avonds kwamen namelijk mijn schoonouders bij ons eten.

Ook haalden we een Marokkaanse pannenkoek met kaas en honing, zo lekker! Het was echt heerlijk weer gisteren: zonnig en 21 graden. De terrassen zaten vol! Hoewel ik al volledig in herfstmodus was, vond ik het wel weer even lekker.

De rest van de middag gebruikte ik om ons appartement op te ruimen, te stofzuigen en de was te doen. Ook wel fijn eigenlijk.

Kijk, dit is een van de nieuwe potten. Uitgekozen door m’n vriend :D Dit hoekje is een beetje tijdelijk, uiteindelijk zou hier de stoel moeten komen staan!

Eind van de middag kwamen m’n schoonouders eerst borrelen…

Daarna gingen we aan tafel, m’n vriend had Marokkaanse balletjes in tomatensaus gemaakt. Eigenlijk een soort shakshuka (er zaten namelijk ook eitjes in) met gehaktballetjes. Heel erg lekker! Met Turks brood om mee te dippen.

Daarna speelden we nog een potje Dixit. Zo gezellig zulke avonden. Was echt een heerlijk weekend!

Komend weekend neem ik m’n vriend mee op verrassingsweekend. Heb er mega veel zin in, maar kan dus nog niet verklappen wat we gaan doen ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Audrey

  Dat ziet eruit als een heel toffe week inderdaad! Die beelden van Brussel zien er inderdaad wel heel verleidelijk uit. Misschien toch eens die kant op gaan – ik ben er nooit verder gekomen dan het station voor een overstap naar Londen ;)

  O, en ik vind losse posts met gerechten altijd wel handig voor inspiratie of om iets terug te zoeken. Je kunt er altijd wat opsparen als je een saaie eetweek had ;)

 2. Marlou

  Whoaaa die plant, wat is dat er voor een? Die op de “een van de nieuwe potten”-foto? :)

 3. Irene

  Dat ziet er een fijne week uit! En die balletjes zien er mega lekker uit :D Ben benieuwd waar jullie weekendje naartoe gaat.

 4. Lenneke

  Fijn dat je niet ziek bent geworden! En wat hebben jouw weekoverzichten altijd een fijne vibe. Word er helemaal blij van, haha. Je eten mag wat mij betreft ook gewoon in een weekoverzicht — ik sla het meteen op als ik iets wil proberen en ik lees toch praktisch alles van je, haha.

 5. Sanne

  Ik vind het allebei helemaal prima, lees ook alles wat ik van je voorbij zie komen, dus voor mij maakt het niks uit haha. Ik ben dus ook een keer op stedentripje naar Brussel gegaan, maar dat was eigenlijk een klein beetje een mislukte trip. We gingen namelijk precies op de nationale feestdag van België (wist niet eens dat die er een was!). Dit betekende dat heel veel bezienswaardigheden en restaurants gesloten waren. Alsnog een leuke eerste indruk van de stad gekregen haha. ;)

 6. Kim

  Haha, wij hebben ook een kaninchen teckel maar dan een korthaar in black & tan. Heerlijke boef is het.. en knuffelen dat ze kan, onze Flipje is de beste! Mochten we ooit een oppas zoeken.. haha ;-)

 7. Het ziet er echt allemaal erg gezellig en heerlijk uit.. die dips ook JAM! en dixit is altijd een goed idee, net zoals ticket to ride! Ik ben benieuwd waar je naartoe word genomen, hou ons op de hoogte!

 8. Larissa

  Ohh ik ben altijd al heel benieuwd geweest naar Brussel, maar nu al helemaal! Het ziet er echt onwijs leuk uit! Ik ga daar snel een keer naartoe!

 9. Deborah

  Jaaaa, Berchem is zo’n leuke wijk! Leuk dat ik steeds meer plekken in je diary’s begin te herkennen; ik lijk wel in te burgeren! ;P Ik ben nu wel heel benieuwd welk tuincentrum dat is, aangezien ik nabij Antwerpen nog een goed adresje moet vinden (stad heeft zo weinig echt goede winkels op dat gebied, is mijn ervaring).

 10. Deborah

  Dank je! Dat leek me al na je foto’s te hebben gezien. Ik ga zeker eens kijken met vriendlief!

Geef een reactie