Diary week 42: weekendje in een tinyhouse met hot tub & ik heb een baan!

Dit weekend kreeg ik leuk nieuws: ik heb een baan! Of ‘nen job’ zoals ze het hier zeggen. Toevallig stond er ook net een weekendje weg op de planning, waardoor we het extra goed hebben kunnen vieren.

Ik heb van maandag helemaal 0 foto’s, omdat ik de hele dag met migraine op de bank lag. Ik heb daar de laatste tijd opvallend vaker last van dan voorheen, misschien moet ik dat toch weer eens laten checken. Gelukkig voelde ik me dinsdag weer iets beter. Ik heb de dag na een migraine-aanval altijd het gevoel alsof ik ben overreden door een vrachtwagen. ‘s Avonds wist ik in ieder geval wel nog deze zoete aardappel curry in elkaar te flansen.

Oh en ik bakte m’n ‘eigen’ bosbessen yoghurt cake, die finaal mislukte. We hebben in onze keuken een combi-oven, die op zich goed werkt maar de temperaturen zijn anders dan mijn vorige simpele oven. Ik had de cake er zelfs langer in laten staan dan nodig, toch stortte ‘ie in. Beetje jammer.

Van woensdag heb ik eigenlijk alleen deze foto, haha. Zo zag onze avond er dus uit. N.a.v. jullie reacties heb ik besloten de eetfoto’s gewoon weer in mijn dagboekjes te verwerken. Met name omdat afgelopen en komende week weer geen weken met goede weekmenu’s zullen zijn haha, dus dan heeft het toch niet zo’n nut.

Donderdag was de dag waar ik al de hele week naar uit keek… ik wist dit natuurlijk al een tijdje, maar wilde het pas op mijn blog vermelden als ik 100% zeker wist dat alles doorging. Donderdag tekende ik mijn contract! Ik ga per november full time aan de slag bij PR & communicatie bureau LEWIS. Zo fijn! Want hiermee is waarschijnlijk mijn aanvraag voor een verblijfsvergunning ook rond.

Grappig: ik deelde deze foto op Instagram en kreeg al gelijk vragen over ‘bediende’. Nee, ik ga niet aan de slag in de bediening van een restaurant ;-). In België wordt onderscheid gemaakt tussen 2 soorten werknemers: arbeiders en bedienden. Waarbij arbeiders geloof ik meer fysiek werk leveren en bedienden ‘op kantoor’ zitten. Even generaliserend dan.

‘s avonds kwam een vriend eten en hebben we meteen geproost met gin tonics. Pro tip: als je net als wij door je voorraad ijsblokjes heen bent, werkt bevroren fruit ook prima! Geeft je GT gelijk wat smaak.

M’n vriend maakte weer andijviestamppot met gehaktbal met kaas erin, super lekker! Dit lijkt een mini portie haha, maar geloof me: dit vult enorm.

Vrijdag wandelde ik naar de boekhandel en kwam ik onderweg wat herfstige boompjes tegen. Over het algemeen vind ik het hier nog vrij groen! Ik zag dat de bomen in Amsterdam en Utrecht allemaal al geel en oranje waren.

Ik kwam voor dit boek: De rest is parking, over Antwerpen, Antwerpenaren en hun typische gewoontes. Aangezien ik zo langzaam maar zeker ook een Antwerpenaar word moet ik me daar toch eens in verdiepen. En dan zorgen dat ik alleen de goede eigenschappen overneem ;-)

Daarna liep ik door naar Localstore, waar ik met Shirley en Cleo had afgesproken om te lunchen. Dit is een super fijne plek midden in de stad, met een heeel uitgebreide menukaart (van soep tot salade, dikke ‘bokes’ en Libanese ‘croques’. Oh en heerlijke quiches en zoete taarten!).

Daarna wandelden we door de stad en spotten we bij de Hema een volledige collecties met cavia’s en teckels. Hoe leuk?!

Als je door de Meir loopt, moet je af en toe eens naar boven kijken. Op sommige gebouwen staan prachtige gouden beelden. Deze is mijn favoriet.

Ik haalde dit vaasje op, dat ik vorige week samen met Maura kocht (alleen er was er nog maar 1 op voorraad, dus ik moest even wachten). Staat mooi bij het geheel he? Ik ga er nog een droogboeketje in plaatsen.

‘s Avonds ging ik met mijn vriend uit eten om mijn contract te vieren. We gingen naar een Chinees restaurant (Tang’s place) op ‘t Zuid. Hier geen donkere zaal met vergeelde menukaarten, dit is een super strak en chic Chinees restaurant! Hier aten we de lekkerste dumplings ooit en hadden we allebei eend, maar dan op een andere manier bereid. Echt een aanrader als je de Chinese keuken eens echt wil proeven.

Zaterdag stapten we in de auto, want ik had m’n vriend getrakteerd op een weekendje weg. Het was voor hem een complete verrassing en uiteindelijk kwamen we aan bij dit tiny house. Hoe leuk! :D

Je zag het goed, er zat een hot tub bij! Die moest natuurlijk meteen aangestoken worden.

Ondertussen aten we en speelden we spelletjes in ons tiny house. Alsof we op mini vakantie waren.

Toen het donker werd was de hot tub genoeg opgewarmd en konden we met een wijntje erin plonzen. Dit was echt zoooo ontspannend! Echt heerlijk om in een warm bad te zitten terwijl de buiten temperatuur onder de 10 graden is. Nu wil ik ook een hot tub!

De volgende ochtend was het water nog een beetje warm waardoor we heel relaxed wakker konden worden met nog een plons in de hot tub. Zelfs met regen is het heerlijk!

Eigenlijk stond er nog een wandeling in de Ardennen op de planning, maar vanwege het slechte weer hebben we die gelaten voor wat het is. Daar komen we nog eens voor terug! In plaats daarvan reden we naar huis en hebben we lekker onder een deken op de bank naar Outlander gekeken.

Wij hebben een beetje onder een steen gelegen, maar na 5 jaar zijn ook wij eindelijk begonnen aan deze serie en helemaal fan. Echt een aanrader!

Omdat we geen zin hadden om te koken lieten we pizza’s komen (deze burrata pizza van Del Popolo is m’n favoriet). Ik denk dat we gisteren een stuk of 5 afleveringen achter elkaar hebben gezien? Heerlijk weekend ;-)

Dus: dit zijn mijn laatste twee vrije weken hier! Daarna begint het werkende leven. Spannend, maar ook leuk. Voor mijn gevoel is mijn emigratie dan echt rond. Deze week heb ik nog een heel tof bloggerevent en ga ik weer eventjes naar Utrecht. Nog even van genieten nu het nog kan ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 43 reacties

 1. Lenneke

  Omg, jaaaaaa! Ik heb je op Twitter al gefeliciteerd, maar nog een keer: hoera! Superleuke bedrijfsnaam ook. Heerlijk dat je het meteen zo kon vieren met een weekendje weg. Alsof het zo moest zijn :-)

 2. Saboteuren is ook zo leuk, gisteren deden wij weer een flink potje ticket to ride, ook altijd zo leuk! Gefeliciteerd en wat een heerlijk en leuk overzicht weer!

 3. Gefeliciteerd met je baan! En wat leuk, zo’n weekend in een tiny house, een hottub erbij lijkt me ook echt wel heerlijk.

 4. gea

  Leuke foto overzicht! Gefeliciteerd ook met je nieuwe baan.

 5. Judith

  Gefeliciteerd met je baan! Alleen je hebt toch helemaal geen verblijfsvergunning nodig?

  1. Dankjewel! In België heb je wel een verblijfsvergunning nodig (ook als EU-burger) als je van plan bent om langer dan 3 maanden te blijven. Als je het via de officiële weg doet tenminste. Je kunt als Nederlander denk ik best een tijdje onopvallend in België verblijven, maar als je net als ik hier aan het werk gaat en zorgverzekering etc wilt regelen dan moet je je wel melden bij het vreemdelingenloket. Dit wisselt overigens per EU-land, in Nederland hoef je je bijvoorbeeld niet te melden.

 6. Irene

  Woehoew! Gefeliciteerd met je job! :) Dat weekendje lijkt me super fijn, zo’n hot tub, zalig! Ik ga Outlander maar eens op mijn lijst zetten. Heb er de laatste dagen veel mensen positief over gehoord en gelezen. Geniet nog van je vrije tijd!

 7. Eva

  Ik was afgelopen weekend een dagje in Antwerpen en wat is het toch een heerlijke stad! Inderdaad met alle prachtige gouden beelden op de daken af en toe… Superleuk trouwens dat jullie aan Outlander zijn begonnen. Echt een goede serie! Liefs!

 8. Enita

  Van harte gefeliciteerd met je baan. Heel veel succes gewenst.

 9. Romy

  Wat goed en fijn dat je een baan hebt gevonden! Gefeliciteerd en heel veel plezier en succes alvast! Die hot tub klinkt ook heerlijk trouwens. Wat een leuk idee, zo’n weekendje weg naar een tiny house!

 10. Annelies

  Oh proficiat met je job! En wat fijn zeg dat Tiny house, waar in de Ardennen is dat ergens? Outlander is ook een van mijn favoriete (boeken)series

  1. Eigenlijk was het nog niet niet in de Ardennen, maar net in Wallonië bij Brussel. Ik ga vanmiddag nog een blog online plaatsen met leuke Tiny Houses, daar staat ie tussen!

 11. Yael

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat ontzettend leuk.

 12. Siroon

  Jaaa gefeliciteerd met je baan! Kan me voorstellen dat het nu voelt alsof je emigratie nu echt gelukt is :)

 13. evelien

  Yay! Gefeliciteerd met je baan. Wat fijn! Heel veel succes.
  Overnachten in een Tiny-house lijkt mij zo leuk <3
  Liefs,
  Evelien

 14. Anna

  Wat een goed nieuws! Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan <3 Die tiny house ziet er echt zoooo leuk uit!

 15. Kaylin

  Proficiat met je job! ;D Ik vind de verdeling tussen arbeider en bediende wel vreemd. Ik werk als verpleegkundige in een woon-zorgcentrum en wordt benoemd als bediende terwijl ik toch niet vaak te vinden ben op een bureaustoel.
  Doordat jij al zo vaak het spel Saboteur vermeld hebt, heb ik het op mijn wishlist gezet voor de feestdagen. Hopelijk koopt het iemand voor mij! :)

 16. Annet

  Je schrijft je in bij het gemeentebestuur van jouw gemeente/stad maar je hebt geen verblijfsvergunning nodig. Is hetzelfde principe als dat je je in Nederland moet inschrijven bij het BRP als EU-burger en je wilt werken etc. Een verblijfsvergunning is echt een andere weg/procedure.

  1. Dag Annet, officieel heet het een ‘verklaring van inschrijving’ (er word ook naar verwezen als ‘bijlage 8’). Wel moet je hier aan verschillende eisen voldoen en is er een kans dat België weigert, wanneer je bijvoorbeeld niet kan aantonen dat je werk (op korte termijn) hebt of genoeg bestaansmiddelen. Hierbij zit een groot verschil met Nederland! De echte verblijfsvergunning gaat over een permanent verblijf, wat je na 5 ononderbroken jaren kan aanvragen (en wordt dan vrijwel direct toegekend).

   Omdat ik in mijn dagboekjes in spreektaal schrijf en dit zo het makkelijkst te omschrijven is heb ik het altijd over de verblijfsvergunning: ik heb immers wel eerst de goedkeuring nodig om hier te mogen blijven.

 17. Annelies

  Dat boek is geschreven door een ex-collega van me, heb het zelf nog niet kunnen lezen.
  En proficiat met je baan uiteraard!

 18. Sanne

  Spuit 738 hier, maar: GEFELICITEERD! Ik loop door alle verhuisperikelen wat achter, dus ben even aan het bijlezen. Super fijn dat je een baan hebt, het klinkt ook heel tof. :)

Geef een reactie