Diary week 43: happy new hair & we hebben onze design stoel gevonden!!

Wat gebeurde er veel deze week! Ik ging weer naar Utrecht, werd een nieuw kapsel aangemeten, maakte een herfstwandeling en liep uiteindelijk met mijn vriend tegen onze droomstoel aan… Genoeg plaatjes om weer te delen!

Maandag zette ik weer een stap in mijn emigratie proces: ik schreef me in bij een ziekenfonds. Dat is eigenlijk de zorgverzekering hier. Je hoort trouwens vaak dat dat in België veel goedkoper is. Ik betaal straks inderdaad maar €20 per maand (i.t.t. ruim €100 in Nederland). Wel is het hier wat anders geregeld. Zo gaat er ook een deel van je brutoloon af en betaal je bijvoorbeeld per consult een kleine bijdrage. Nu.nl schreef er een interessant stukje over. Uiteindelijk lijkt het wel iets goedkoper te zijn in België, maar scheelt het niet veel.

In de middag ging mijn vriend surfen, dus had ik de rest van de avond voor mezelf. Ik haalde een poké bowl en keek m’n favoriete tv-programma’s.

Dinsdag vertrok ik met de Flix-bus naar Utrecht. Voorlopig de laatste keer, want nu ik ga werken zitten die snelle bezoekjes er niet meer in helaas.

Ik liep even een designzaak binnen. Mijn vriend en ik zijn nog steeds op zoek naar een mooie design fauteuil. Deze van Pode vond ik mooi én zat lekker. Want dat is vaak een beetje het probleem…

De Slice van Artifort (oranje stoel hierboven) vind ik prachtig, maar zit niet lekker genoeg om echt in te ploffen met een boek ofzo. Ik vind het wel heel tof dat deze stoel meer een kunstwerk is, je ziet gewoon dat het een speciaal design is.

Daarna hopte ik ook nog even bij No Vintage Phobia binnen. Ik vond deze keer niks, maar heb eigenaresse Ana wel even kunnen helpen met haar voorraad op orde te brengen. Ze vroeg of ik nog iemand wist die kan helpen met het opzetten van een webshop. Ik heb daar geen verstand van, maar misschien dat een van jullie (of in je vriendenkring) haar wel kan helpen? Onderaan op haar website vind je haar contactgegevens!

De eigenlijke reden van mijn bezoek: een knipbeurt bij Sabrina van Salon B! Nu het weer donkerder wordt had ik zin in nieuw haar, wat meer herfstig. Dus ging de verf erin! Ook knipten we een iets ander model… Ik ben er mega blij mee en deelde op Instagram al wat filmpjes van het eindresultaat. Ik heb echter nog geen goede foto (het komt toch altijd beter over op bewegend beeld). Dus die houden jullie nog tegoed ;-)

Vervolgens had ik afgesproken met een vriend, maar die stond in de file. Om de tijd te overbruggen besloot ik in m’n eentje aan een bar te gaan zitten. Ik had hier altijd een heel romantisch beeld bij: chique cocktail in de hand, beetje flirten met de barman… tegelijkertijd vond ik het ook wel spannend. Het idee dat iedereen naar je kijkt en denkt ‘och meisje, zit je helemaal alleen?’. Ik kan je nu verzekeren dat beide voorstellingen niet kloppen haha.

Ten eerste lette niemand op mij. Het kostte me zelfs moeite om aandacht van de barmannen te trekken? Dus als je daar bang voor bent kun je vanaf nu gerust in je eentje naar een bar gaan. Ten tweede was het allemaal niet zo fancy, haha. Links van me zat een groep IT-ers aan de borrel en rechts van me zaten tafeltjes met gezinnetjes met schreeuwende kinderen. En de barmannen? Die waren bijna 10 jaar jonger dan ik, dus dat flirten liet ik ook maar achterwegen :’).

Goed, leuke ervaring. Misschien moet ik het nog eens proberen, maar dan in een chique hotelbar ofzo. Hebben jullie dit wel eens gedaan?

Uiteindelijk konden we dan toch nog uiteten, bij Asian streetfood wok ofzoiets? Aan het Vredenburg. Mooie zaak, maar ik vond het eten niet echt lekker. Als ik deze foto weer zie dan denk ik ook mehh. Zelfs op de foto ziet het er niet zo lekker uit. Dus deze plek kan je beter skippen.

Ik was blijven logeren in Utrecht, dus woensdagochtend kon ik even langs bij mijn schoonzusje en neefje. We wandelden de stad in, waarbij m’n neefje graag voorop i.p.v. in de kinderwagen zat haha. Goeie training voor z’n beenspieren wel.

Gezellig stukje Utrecht!

‘s Middags sprak ik af met een oud-huisgenootje om even bij te kletsen. We lunchten bij Anne & Max.

Daarna wandelden we nog wat door de stad, het zonnetje scheen heerlijk en Utrecht lag er prachtig bij! We haalden koffie en gingen in het zonnetje zitten op de trappen bij Tivoli. Het was zo gezellig dat ik bijna mijn Flixbus naar huis miste ;-).

Donderdag vond ik deze mooie kaart in m’n brievenbus. Van twee vriendinnetjes, om me succes te wensen met m’n nieuwe job. Zo lief!!

‘s Middags sprak ik af met mijn schoonmoeder om een koffie te doen, lekker in het zonnetje. Daarna bleef ik nog even zitten om te werken aan Gids voor het Zuiden. Samen met Shirley delen we hier onze tips en persoonlijke verhalen over verhuizen naar België, maar ook allerlei leuke tips en hotspots. Ook leuk als je maar 1 dagje België op de planning hebt staan ;-). Afgelopen week bestond onze blog 1 jaar, zo leuk!

Daarna fietste ik met Shirley en Cleo naar park Middelheim. Dit is een museum in de buitenlucht: in een groot park kom je allerlei mooie maar ook bijzondere kunstwerken tegen, zoals de ‘gesmolten’ boot. Toegang is gratis en je bent er met ongeveer een kwartiertje fietsen vanaf Antwerpen. Echt een aanrader! Die dag was het zulk mooi weer dat wij besloten wat cliché herfstfoto’s te maken.

Ik kreeg op Instagram trouwens heeel veel vragen over mijn jurk. Hij is van Catwalk Junkie! Je vindt ‘m ook terug in mijn ‘shop‘, waar je meer van mijn favoriete items terugvindt.

Ah hier zie je ook een beetje hoe mijn ‘nieuwe haar’ is geworden! Een stuk donkerder, met een rode ondertoon en met een lok! Dat donkere is er wel snel weer af, dat vervaagt met het wassen. Het was me vooral om die warmere, rode gloed te doen.

Vrijdag had ik een superleuk blog event op de planning staan, waarbij we deze toolbox gingen maken. In deze blog lees je alles over het event!

‘s Avonds ging ik nog naar de bioscoop en zag ik The Joker. Wat een film! Ik twijfelde eerst of ik wilde gaan, omdat ik de andere delen nooit volledig heb gezien. Maar dat kan eigenlijk prima zo, omdat deze film eigenlijk een ‘prequel’ is.

Zaterdag wandelde ik door de stad. Het was weer heerlijk weer! Op zaterdag hoor je altijd meer Nederlanders dan Belgen haha, dan lijkt het net alsof ik weer gewoon in Nederland ben.

Kijk, zo gezellig!

Daarna ging ik samen met mijn vriend lunchen bij Barchel, een van mijn favoriete plekken. Het is zo mooi ingericht! Ik vind die IXXI’s aan de muur ook heel tof, wij zitten te denken om er ook eentje aan onze muur te hangen. Alleen nog even nadenken welke afbeelding, want er is zoveel keus!

Mjam! Mijn aanraders bij Barchel zijn de dikke soufflé pancakes en de flatbreads (vooral deze met avocado en gepocheerde eitjes).

Zondag gingen we naar de meubelboulevard in Breda (want in België is alles dicht op zondag). We gingen o.a. matrassen testen bij Ikea en bij Auping. De matrassen van Auping lagen goddelijk, maar toen we hoorden dat die €1395 per matras waren vonden we de Ikea matrassen eigenlijk ook wel lekker liggen :p.

Daarna besloten we ook nog even bij een design meubelzaak langs te gaan, in eerste instantie om naar de stoelen van Pode te kijken. Ik liet ook de Slice van Artifort aan mijn vriend zien, omdat die zo mooi is. En toen liet de verkoper ons de perfecte stoel zien: de Tulip van Artifort.

Deze stoel zit comfortabeler dan de Slice, hier kun je heerlijk een boekje in lezen. Tegelijkertijd blijft hij ‘luchtig’ doordat de drie delen van de stoel lijken te zweven. We werden opslag verliefd en… kochten de stoel! Zo blij!! Onze eerste echte design aankoop. We hebben de stoel exact in deze samenstelling gekocht (dus kleur, stof, onderstel). Het duurt helaas wel nog eventjes totdat hij in ons appartement kan gaan shinen. Maar wauw, ik vind ‘m zo gaaf. Je ziet gewoon echt dat het kunst is, maar hij zit ook echt lekker.

Gelijk een serieuze blik want het was ook een serieus bedrag wat we uitgaven haha. Gelukkig kregen we wel 10% korting vanwege de oktober woonmaand, is die woonmaand toch nog ergens goed voor!

Dit was onze week – hij vloog weer voorbij! Ik hoop dat komende week niet al te snel voorbij vliegt, want het is de laatste week voordat ik met mijn eerste full time job ga beginnen… spannend!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Judith

  Echt een prachtige stoel is het geworden :) Die kleur gaat ook ZO mooi staan in jullie huisje!!

 2. Oeh, dat interieur van Barchel vind ik er ook mega leuk uitzien. En ben fan van je jurk van Catwalk Junkie. Staat je heel mooi, prachtige kleur ook.

  1. Ja Barchel is super leuk, echt een aanrader voor als je een keer naar Antwerpen gaat. Ze hebben ook een leuk terras voor de zaak, dus dat kan prima met honden!

 3. Eline

  Wat een leuk dagboek weer en een hele mooie stoel hebben jullie gekocht!

 4. anouk

  Ixxi is nu in sale bij loods5!

 5. Lieke van Veen

  Die jurk en de stoel zijn echt leuk!

 6. Rachel

  Wat een heerlijk en groot dagboek weer zeg, hier kan ik altijd enorm van genieten.
  En wat zijn die foto’s leuk geworden met die bladeren in de lucht! Fijne avond nog verder.

 7. Wat een mooie stoel! Echt leuk om via je dagboek mee te krijgen welke stoelen je allemaal tegenkomt en welke het uiteindelijk is geworden, haha. :) Een designstoel kopen als ik weer een eigen plekje heb, lijkt me ook heel tof. & Succes met je nieuwe baan binnenkort.

 8. Larissa

  Ohhh wat is je haar tof geworden! Leuk, zo’n donkerder kleurtje! <3 En wat een mooie foto's heb je weer gemaakt! Die foto van de binnenstad van Utrecht: love it! X

 9. Irene

  Je haar ziet er heel mooi uit, warm en herfstig :) en die stoel is ook prachtig! Mooie kleur ook. Ik vond het ook leuk om jullie zoektocht te volgen.

 10. Sanne

  Hij is echt prachtig! En past echt perfect in jouw kleurenpallet.

Geef een reactie