DIY workshop met Bosch YOUseries

Afgelopen vrijdag volgde ik een super leuke workshop van Bosch. Dat was hoognodig, want ik was een beetje bang voor boormachine en andere doe-het-zelf-tools. Alle meubels in huis zijn door mijn vriend in elkaar gezet. Terwijl ik dat natuurlijk ook prima zelf zou kunnen! En wat bleek? Ik had vooral een beetje extra zelfvertrouwen nodig…

Bosch YOUseries

De workshop werd gegeven ter ere van een nieuwe collectie van Bosch: de YOUseries. Dit zijn krachtige tools in een compact en handzaam formaat. Ik was al bekend met Bosch, thuis hebben we o.a. een klopboor van Bosch. Toch vind ik dat ding een beetje eng, ik ben altijd bang dat ik gelijk alles stuk maak of scheef boor. Bovendien is zo’n boor ook best zwaar. Dus daarvoor is de YOUseries bedacht: handzame tools met eigenlijk maar 1 knop erop. Kan niet fout gaan.

Workshop door Marij en Tanja

De workshop vond plaats op een prachtige locatie: Paviljoen het Houtse Meer. Mocht je nog een mooie plek zoeken voor een bruiloft, verjaardag of ander feestje, sla deze locatie dan op. Bij aankomst stond er al een ontbijtje aan een mooi gedekte tafel voor ons klaar. #perksofbeingablogger – maar ik wen daar nooit aan. Zo bijzonder!

De workshop werd gegeven door Marij van Enter My Attic en Tanja, o.a. bekend van Eigen huis & tuin. Daarnaast werden we ook geholpen door het team van Bosch. Het doel was om zelf een toolbox te maken, die je op de tafel achter Tanja ziet staan. Best spannend, want dat betekende dat er gezaagd, geboord en getimmerd moest worden. Dingen die ik normaal nooit doe, omdat ik bang ben dat ik dingen kapot timmer of verkeerd afzaag.

Betere grip, meer zelfvertrouwen!

Maar uiteindelijk viel het zo mee! Hier zie je me in actie met de YOUseries schuurmachine en de boor. Zie je gelijk hoe handzaam de tools zijn: lijkt die schuurmachine niet net een scheerapparaat? Het feit dat deze tools zo makkelijk te handhaven zijn en de bemoedigende woorden van Marij en Tanja zorgde ervoor dat het eigenlijk heel erg goed ging.

Ok, sommige gaatjes hadden wat rechter geboord kunnen worden haha, maar ik heb niks kapot gemaakt of verkeerd afgezaagd. Doordat de tools zo compact zijn heb je een betere grip en daarmee meer controle, wat mij gelijk meer zekerheid gaf. Ik denk ook gelijk dat dat mijn grootste ‘takeaway’ is van deze workshop: meer zelfvertrouwen! Het maakt niet uit als het niet precies zo wordt als je vooraf bedacht hebt, als je maar gewoon begint. Een andere goede tip die werd gegeven is om de eerste versie niet met te dure materialen te maken. Dan kan je een beetje oefenen.

Daarnaast raad ik zulke workshops aan. Eigenlijk heb ik alles zelf gedaan, maar het was toch fijn om af en toe te kunnen checken of je nog goed bezig was.

Bijna af…

Tussendoor werden we even onderbroken voor een heerlijke lunch. Nogmaals: onthoud Paviljoen Het Houtse Meer! De omgeving daar is ook prachtig, zeker nu in de herfst. Goed idee om daar eens te gaan wandelen en dan te lunchen bij het Paviljoen.

Na een korte break mochten we weer verder en was mijn toolbox bijna af. Er was nog de mogelijkheid om ‘m te verven, maar omdat ik nog in de trein naar Antwerpen moest besloot ik dat nog even te laten.

Het eindresultaat

En dit is dan het eindresultaat! Ik ben er super trots op, ik heb ‘m helemaal zelf in elkaar gezet! Dit is nog de ‘blanco’ versie, ik ga nu eens nadenken of ik ‘m nog ga schilderen. Daarnaast twijfel ik nog wat ik er mee ga doen. Hij kan natuurlijk prima dienst doen als toolbox, maar als organizer op je bureau (met pennen, scharen, notitieboekjes etc) is hij ook heel leuk. En wat dacht je van een gin & tonic bar? Met verschillende flessen gin en tonic, mooie glazen en ‘extra’s’ voor in de G&T (zoals gedroogde rozenblaadjes, steranijs etc.). Oh en mijn vriend opperde om er een ‘mini moestuin’ van te maken, met bijvoorbeeld kruiden voor in de keuken.

Zoals je ziet, genoeg ideetjes. Misschien moet er gewoon nog eentje maken. Ik ben benieuwd wat jullie met deze toolbox zouden doen. Binnenkort laat ik jullie het definitieve eindresultaat zien, en dan zal ik ook gelijk laten zien hoe je zelf deze toolbox maakt.

Ik heb het DIY-virus in ieder geval te pakken, en genoeg zelfvertrouwen om nieuwe projecten te beginnen. Bosch heeft zelf ook een hele leuke website vol DIY-ideetjes: All About DIY. Stay tuned voor meer DIY’s ;-)

[bg-box]Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bosch. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Saskia

  Wat leuk dat je die workshop hebt gedaan! Ik vind klussen zelf ook heel leuk, maar doe het ook nooit omdat ik bang ben het fout te doen. Had gelijk even op de site van Bosch gekeken, maar jammer dat ze die workshops niet vaker geven.

  1. Ja dat was ook mijn feedback: ze moeten vaker zulke workshops geven! Ik zou me zo inschrijven. Helaas zijn de kosten voor zo’n workshop best prijzig. Alle materialen, het gereedschap, de mensen om je te begeleiden, de locatie… als je dat doorrekent naar een prijs per persoon vinden mensen dat vaak te duur. Dan kun je bij wijze van spreken beter gewoon een kant en klaar product kopen. Maar ik ga het alsnog als feedback teruggeven, ik zou er namelijk best wel wat voor over hebben!

   1. Anne

    Ik zou inderdaad ook graag zo’n workshop doen, supervet!

    Enne, wat leuk dat het bij de Houtse Meren was, maar een paar kilometer bij mij vandaan. Echt een prachtige locatie inderdaad!

   2. Saskia

    Ja, zou er ook best wat voor over hebben. Zeker omdat je de kennis ook weer toe kan passen bij andere DIY projecten. Zou wat mij betreft ook echt gaan om het doen en de tips, dus zou wat mij betreft ook prima een workshop kunnen zijn in een vergaderruimte van Bosch oid, zal een hoop schelen in de kosten qua locatie etc.. snap dat ze nu voor de PR en mooie foto’s hebben gekozen voor een mooiere locatie :) goed dat je ze feedback geeft. Hopelijk doen meer mensen dat.

 2. Angela

  Wat leuk van Bosch! Je hebt een goede kist gemaakt, wat een leuke ervaring zeg!

 3. Larissa

  Haha, wat leuk dat er zulke Bosch workshops zijn! Dat wist ik helemaal niet. Ik denk dat dat best wel wat populairder mag worden, wat een tof idee! Zo te lezen vond je het erg leuk!

  1. Ja ik geloof dat dit speciaal voor een bloggerevent was gedaan, maar ik zou het heel leuk vinden als het vaker werd georganiseerd. Soms is een beetje begeleiding net het laatste zetje dat je nodig hebt!

 4. Jorinde

  Zo leuk zeg! Klinkt als een hele interessante en leerzame workshop!

 5. Suzanne

  Zo leuk! Ik vind het ook heerlijk om creatief bezig te zijn!

Geef een reactie