Een kijkje in mijn (droom)keuken

droomkeuken

Een van de dingen waar ik het meest naar uitkeek toen we gingen verhuizen, was misschien toch wel de keuken. Een volledig nieuwe keuken, van alle gemakken voorzien (met vaatwasser!) en het belangrijkst: ik hoef ‘m met niemand te delen. Ok, af en toe met m’n vriend dan. Vandaag geef ik jullie een kijkje in mijn droomkeuken!

droomkeuken

Een kijkje in de keuken

Nou heb je bij huurhuizen natuurlijk niet veel te zeggen over de keuken, maar stiekem stond een open keuken wel op mijn wensenlijstje. Ik vind het gezellig als je vanuit de keuken met je gasten kan kletsen. Bovendien is zo’n open keuken ook een goede stok achter de deur om ‘m goed opgeruimd te houden.

Ons keukenblad is zwart, wat goed matcht met alle keukenapparatuur. Al hebben we ook nog een mintgroene Sodastream, maar die verstoppen we in de kast omdat ‘ie niet bij de rest matcht haha. Dat is sowieso een goede tip: zorg voor niet te veel keukenapparatuur op het aanrecht. Dat maakt het geheel al snel rommelig. Bij ons vind je standaard het Nespresso apparaat met melkopschuimer en de blender. De waterkoker, tosti-ijzer en mixers zijn net zoals de Sodastream netjes opgeborgen in een kast.

landelijke keuken

Maar als ik dan nog even mag dromen…

Hoewel ik ontzettend blij ben met onze keuken, kan ik stiekem ook wel dromen van ons toekomstige huis waar we hopelijk een nóg mooiere keuken zullen hebben. Mijn droomkeuken is denk ik een grote keuken met wooneiland, waarin je samen met vrienden kan koken, wijntjes drinken en gezellig kan bijkletsen. Zo’n echte woonkeuken. Bij dit soort landelijke keukens kan vrijwel alles opslaan op Pinterest.

zwarte keuken

Al zag ik laatst deze volledig zwarte keuken voorbij komen, met kastjes tot aan het plafond. Dat kan denk ik alleen als je verder een heel licht huis hebt, maar ook dat vind ik heel erg tof. Misschien ook wel handig met vlekken: die zie je toch sneller op een wit kastje.

droomkeuken

En oke: als ik dan echt mag dromen… hoe gaaf is dit terrazzo keukenblad van ontwerpstudio heju? Dit is echt fantastisch toch? Al weet ik zeker dat ik mijn vriend nooit zover zou krijgen haha. En ik denk ook dat je dit sneller beu bent dan een zwart keukenblad. Maar goed, als ik het geld en de tijd had zou ik om de zoveel jaar wel een nieuwe keuken willen.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Hoewel ik heel blij ben met onze keuken, kijk ik ook al uit naar de keuken in ons volgende huis. En stiekem hoop ik dat dat niet de laatste keuken zal worden. Zoals je ziet heb ik genoeg om over te dromen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie droomkeuken eruit ziet!

Ben je benieuwd naar andere kijkjes in ons appartement? Klik dan hier!

[bg-box]Dit artikel is geschreven in samenwerking met Keukenmaxx. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Paulien

  Wij hebben zowel een lichte als een donkere keuken gehad, en op de lichte kastjes zag je inderdaad véél sneller vlekken. Ik ben heel tevreden van onze huidige donkere keuken met leren handgrepen, zeker nu we recent de wand betegeld hebben met witte metrotegeltjes. Alleen zou ik nog heel graag een ander werkblad hebben. Dat terrazzo blad staat ook op mn Pinterest-bord Pas ontdekte ik het gerecycleerd ‘solid surface’ materiaal van Durat Palace, dat lijkt op terrazzo maar dan ecologischer. Momenteel staat dat dan ook bovenaan m’n lijstje.

  1. Wow, goede tip van die ‘solid surface’. Ziet er tof uit. Misschien als keukenblad nog steeds wel heftig, maar wel tof om op een andere manier in je interieur te verwerken!

 2. Sanne

  Ik vind de keuken in jullie huurappartement echt super mooi! Daar hebben jullie echt wel wat leuks van gemaakt zo. En jullie hebben dé prullenbak! Vind ‘m zo mooi, maar ook wel prijzig, dusss daar slaap ik nog even een nachtje over haha. Ik vind dat terrazzo keukenblad ook heel tof! Zag gisteren op de vtwonen beurs een bad in dat materiaal en dat zag er heel tof uit, maar ik zou inderdaad wel bang zijn dat ik er weer snel op uitgekeken zou zijn.

  1. Ja, die keuken was wel prijzig, maar ik wilde sowieso al een Brabantie omdat die lang meegaan en ook een goede garantie hebben. Bovendien staat de prullenbak bij ons heel erg in het zicht, maar dat is nu niet erg omdat ‘ie zo mooi is!

 3. Wauw, wat een pareltjes! Ik kan wel begrijpen dat een keuken het leukste is om naar uit te kijken. Ik ben pas negentien en woon voorlopig nog niet in een heel huis van mezelf, maar ik denk dat ik ook niet zou kunnen wachten om een toffe keuken in m’n huis te laten plaatsen. En dan met een gouden kraan, natuurlijk. ;-) Tof!

 4. Anna

  Ik vind jullie keuken echt al onwijs mooi! Maar het is ook zo heerlijk om weg te dromen bij mooie interieurs op Pinterest haha.

 5. Rachel

  Jullie keuken vind ik eigenlijk echt al prachtig, maar pinterest is zeer verslavend en daardoor wil je iedere keer wat anders haha

Geef een reactie