Hoe gordijnen een huis echt af maken (met before & after foto’s!)

gordijnen

De kerst op de taart van ons appartement zijn onze gordijnen van Veneta.com. Ik stond daar vooraf niet zo bij stil, maar het gebrek aan gordijnen zorgde voor een ‘verbouwmodus’: hoe leuk we de boel ook aankleedden, het was gewoon niet af. Bovendien is het natuurlijk niet heel praktisch, dus ik ben super blij dat Veneta.com onze gordijnen sponsorde! In deze post laat ik je het simpele maar verbluffende effect zien in een before & after.

kleurstalen veneta.com

 Gordijnen van Veneta.com

Veneta.com benaderde bij begin dit jaar voor een samenwerking. Ik woonde toen nog in mijn studio in Utrecht maar had natuurlijk wel al plannen om te gaan verhuizen. We stelden de samenwerking eventjes uit. Ondertussen vernam ik toevallig van verschillende vrienden en kennissen dat zij hun gordijnen ook bij Veneta.com besteld hadden en erg tevreden waren. Belangrijk, want ik werk het liefst met betrouwbare partijen samen.

Raamdecoratie stylist

Veneta.com heeft geen fysieke winkel, maar de service is er niet minder om. Je kunt gebruik maken van heuse ‘raamdecoratie stylisten’, die via de telefoon of zelfs aan huis met je meedenken. Zo zijn vrijwel al onze ramen draaikiepramen, waardoor niet elk soort raamdecoratie geschikt is. Zo’n stylist weet precies wat wel en niet kan en kan ook meedenken in kleuren en materialen. Vervolgens kun je gratis kleurstalen bestellen, zodat je alles thuis eens kunt testen. Wij hebben letterlijk stukjes gordijn voor de ruiten gehouden en dan van een afstandje gekeken.

Garantie & meetverzekering

Belangrijk is dat je goed meet, zodat alles uiteindelijk goed past natuurlijk. Mocht dat onverhoopt toch mis gaan is er geen probleem: Veneta.com heeft een gratis ‘meetverzekering’, waarbij je gewoon een nieuw product krijgt opgestuurd. Doordat Veneta.com geen fysieke winkels heeft en direct vanuit de fabriek levert ben je 40% goedkoper uit. Ze zijn zelfs zou vol vertrouwen van hun product dat ze je 8 jaar garantie geven. Tot zover mijn verkooppraatje, maar ik ben echt heel enthousiast!

plisségordijnen

Onze keus: plisségordijnen

Hoewel onze voorkeur in het begin uitging naar houten jaloezieën, adviseerde onze raamdecoratie stylist om voor plisségordijnen te gaan. Deze gordijnen zijn net als jaloezieën strak en modern, maar passen beter bij draaikiepramen. Ze zitten namelijk op het glas, in plaats van ervoor. Bovendien zijn ze super flexibel: je kunt niet alleen je raam makkelijk open zetten, je kunt de gordijnen op verschillende manieren op je raam plaatsen. Zie bovenstaande foto’s als voorbeeld.

Als het donker is doen we de gordijnen helemaal naar beneden, maar overdag gebruiken we de gordijnen vooral als zonwering en doen we ze maar half dicht. gordijnen

Isolatie

De holle ruimte zorgt voor isolering: het houdt warmte van de zon en de kou in de winter buiten! In de woonkamer zijn we voor semi-transparante gordijnen gegaan, omdat de belangrijkste functie privacy en milde zonwering is. In de slaapkamers hebben we echter zonwerende gordijnen en als die dicht zijn dan is het ook compleet donker!

De plisségordijnen schuif je heel gemakkelijk naar boven of beneden met een transparant handvat. We hebben twee ‘normale’ ramen die niet open kunnen. Daar hangen de gordijnen niet op het glas maar ervoor en dan gebruik je een touwtje voor het schuiven van de gordijnen. Even simpel!

Before & after

Dan nu over naar het onderdeel waarnaar je waarschijnlijk het meest nieuwsgierig was: de before & after foto’s. Nu de foto’s naast elkaar staan zie pas echt welk effect gordijnen hebben. Naast de praktische functies maken gordijnen een woning ook echt af!

gordijnen

Woonkamer

De grote ramen in onze woonkamer waren een van de redenen waarom we voor dit appartement vielen. Vanaf de middag hebben we volle bak zon: heerlijk, maar soms wel een beetje fel. Dan komen de gordijnen goed van pas.

gordijnen

Eethoek

De eethoek is inmiddels volledig getransformeerd! Door de gordijnen op deze manier dicht te doen hebben we wat meer privacy, maar komt er toch nog genoeg zonlicht binnen.

gordijnen

Slaapkamer

In beide slaapkamers hebben we exact dezelfde ramen. Hier zijn we ook voor plisségordijnen gegaan, maar dan volledig zonwerende exemplaren. Omdat deze op maat zijn gemaakt laten ze geen enkel zonnestraaltje door. Op de rechter foto moest ik de deur van onze kamer open zetten voor wat daglicht, anders zag je niks op de foto! Omdat onze slaapkamers warme tinten hebben zijn we hier voor een subtiel kleurtje gegaan: de kleur latte.

Gordijnen monteren

Het monteren van de gordijnen was eigenlijk zo gepiept. Je krijgt duidelijke beschrijvingen meegeleverd en Veneta.com heeft per soort gordijn ook handige instructiefilmpjes gemaakt. Kom je er niet uit, dan kun je de klantenservice bellen. Ben je geen handige harry, dan kun je ook gebruik maken van de montageservice. Tegen betaling worden je gordijnen dan perfect gemonteerd!

Mini hometour

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om het effect van gordijnen op een woning te zien. Zo hebben jullie ook gelijk een mini hometour van ons appartement gezien. Voor de oplettende kijker: de logeerkamer ontbreekt hier, maar die wil ik eerst nog een beetje onder handen nemen. To be continued dus… ;-)

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Dio

  Ziet er goed uit. Ik vond het in mijn nieuwe huis heel lastig om iets moois te vinden, maar ook om het je voor te stellen hoe het is. Nu we eindelijk gordijnen hebben, ziet het er meteen een stuk gezelliger uit.

  Prachtige foto’s trouwens! :)

  1. Ja het is best lastig om te bepalen he? Ik moest in het begin een beetje gniffelen om ‘raamdecoratie stylist’, klinkt zo overdreven. Maar het was toch wel erg handig!

 2. Irene

  Amai ik wist niet dat er zo’n soort gordijnen bestonden. Super handig dat je ze kan aanpassen naargelang waar je behoefte aan hebt! En dat er ook volledig zonnewerende zijn. Wel belangrijk in een slaapkamer. Ik vind ze persoonlijk niet super mooi (dan zijn houten jaloezieën wel next level) maar op zich is het eigenlijk ook niet echt lelijk. Vind het vooral een groot voordeel dat je nog wel je ramen kunt open zetten doordat de gordijnen op het raam zelf zitten.

  1. Haha, ik moest lachen om je eerlijkheid :D M’n vriend vond deze gordijnen eerst ook niet mooi, maar nu hij ze in het echt heeft gezien wel. Wij hadden helaas niet zoveel opties en traditionele gordijnen zouden het appartement kleiner maken omdat je dan zoveel stof hebt hangen. Mocht ik ooit echt een groot huis hebben zou ik dat wel willen, echt van die balzaal gordijnen haha.

 3. Lenneke

  Jaaaa, heel mooi! Het kleedt je huis echt meteen aan. Ik heb nog steeds lelijk, bruin zeil voor m’n ramen, hahaha. Mijn huis was vroeger een winkel, dus het is Heel Veel raam en ik weet nog niet wat ik qua raambekleding wil. Ik vind shutters zo mooi, maar ZO duur. Wat jij hebt, vind ik ook wel een goede optie. Hm. Eerst de vloer er maar in, haha.

  1. Ah ja veel raam is wel mooi want het maakt je huis licht, maar wel lastig om dan de juiste raamdecoratie te vinden. Misschien Veneta eens contacten voor wat advies? ;-)

 4. Sanne

  Echt prachtig! Raamdecoratie maakt het inderdaad wel echt af. In ons nieuwe huis hangt al wat goeds voor het raam, maar ik denk dat ik er nog wel hanggordijnen (is dit een term?) bij wil, ooit, voor wat extra sfeer.

 5. Oooh, wat mooi dit! Ik kende dit soort raamdecoratie helemaal niet. Zelf heb ik ook gordijnen van Veneta in de woonkamer, super makkelijk dat je alles online kunt bestellen en die meetverzekering zorgde ervoor dat ik het wel aandurfde :-P

  1. Haha ja ik heb zelfs nog even gebeld, omdat je voor deze gordijnen wel iets anders moet meten. Ik kende ze toevallig al van een vriendinnetje en vind ze super handig. En ook wel echt mooi, ze zijn heel strak/modern en dat past wel goed bij ons appartement.

 6. Kiki

  Ziet er enorm gezellig uit!
  Die lamp heb ik ook hi, enorm leuk!

  Ben net een halfjaartje verhuisd naar mijn nieuwe stek, maar ik ben echt zo zuinig met kopen.. ik wil alleen maar spullen kopen die ik echt heel leuk vind, dus leuk om dit bij andere te lezen, zoals bij jou, voor wat inspiratie!

  1. Ik merk dat ik in mijn nieuwe woning ook een stuk strenger ben. Ik wil niet meer dat m’n huis vol met prullen staat en investeer liever in een wat duurder item dat langer meegaat!

 7. Suzanne

  Het maakt het echt altijd zo af! Ik merk ook dat het meteen kaal is wanneer de gordijnen er af zijn, omdat ik ze eens wil wassen.

 8. Larissa

  Ahhh ik word zo vrolijk van jouw foto’s! Ontzettend mooi! En leuk ook, die gordijnen!

  1. Joey

   Vraagje, voor welke kleur hebben jullie uiteindelijk gekozen?

 9. Nienke

  Heel mooi! Welke kleur wit heb je in de woonkamer en eethoek gekozen? Ik heb glas in lood raampjes in mn erker, daar is dit perfect voor denk ik.

  1. Gewoon echt wit-wit! We hadden heel veel soorten wit besteld in kleurstalen, ook off-white enzo. Maar door het zonlicht veranderen onze gordijnen vanzelf al naar verschillende tinten wit, waardoor we dat niet nodig vonden.

Geef een reactie