Housewarming cadeau ideetjes

housewarming cadeau

Of je nou een huurhuis of een koophuis betrekt, voor het eerst gaat samenwonen of samen opnieuw iets zoekt: een nieuwe woning mag wat mij betreft altijd gevierd worden. Hoewel een kaartje in de (nieuwe!) brievenbus al leuk is en een fles bubbels het ook altijd goed doet, heb ik wat leuke housewarming cadeau ideetjes voor je op een rij gezet. Voor als je iets origineler uit de hoek wil komen.

Housewarming cadeau ideetjes

Voor de input van deze blog heb ik vooral inspiratie opgedaan uit de cadeaus die wij zelf hebben gekregen of gegeven. Sommige dingen zijn gewoon leuk om te krijgen, andere juist heel praktisch. Probeer de ontvanger van je cadeau goed in te schatten: niet iedereen hecht even veel waarde aan een housewarming cadeau, maar wanneer het een praktisch cadeau is komt het altijd wel goed terecht.

housewarming cadeau

1. Plant

Misschien wel het meest traditionele housewarming cadeau: een plant. Maar wel een cadeau waarvan je er nooit genoeg hebt en wat lang meegaat. Elke keer dat de plant water krijgt zal er aan jou gedacht worden. Wist je dat je planten tegenwoordig ook heel makkelijk online bestelt? Scheelt een hoop gesjouw en kan dus ook nog redelijk last minute! Mijn favoriet is natuurlijk de Monstera ;-).

2. Verjaardagskalender

Exact deze kalender kregen wij van mijn broer en schoonzusje, toevallig van een Belgisch merk. Een verjaardagskalender zorgt voor huiselijk gevoel en maakt je wc een stuk gezelliger. Praktisch ook, want zo vergeet je nooit meer een verjaardag. Extra leuk cadeau voor een housewarming feestje: dan kunnen gelijk alle gasten hun naam erop zetten!

3. Bloemenabonnement

Ik ben dol op bloemen in huis! In het verleden heb ik al eens een abonnement op Bloomon gehad, zodat ik elke maand een mooie bos in huis had. Helaas is dat wel best prijzig, dus hoe leuk is het om een (mini) abonnement cadeau te krijgen? Ik vind een mooie bos bloemen echt zo’n cadeau wat je graag krijgt maar waar je misschien niet altijd het geld voor over krijgt. Bovendien kun je zelf bepalen hoe lang zo’n abonnement duurt: hoe meer mensen bijleggen, hoe langer de ontvanger van bloemen kan genieten. Tip: met de code ‘marlousvan6‘ krijg je een gratis vaas bij je bestelling. Is je cadeau helemaal af!

>> Nog meer wooninspiratie nodig? <<

4. Plaid

Nog zo’n lekker huiselijk cadeau: een plaid! Zeker nu de winter er weer aankomt is dit het perfecte housewarming cadeau. Ook plaids vind ik vaak vrij prijzig en zou ik daardoor niet zo snel zelf kopen. Extra leuk om een mooi plaid te krijgen! Deze van HKliving vind ik echt prachtig. Maar ook deze van Urban Nature Culture is mooi en is op dit moment in de sale!

5. Chromecast

Ik wist eigenlijk heel lang niet precies wat een Chromecast was, maar sinds we er een hebben kunnen we niet meer zonder. Een chromecast is een klein apparaatje dat je aan je TV bevestigd. Vanaf dan kun je je laptop of smartphone koppelen aan je TV! Zo kun je gemakkelijk youtubevideo’s of Netflix streamen op groot scherm. De Chromecast is zo klein, hij past ook gemakkelijk in je koffer. Zo kan je ook op reis in hotels je favoriete programma’s blijven streamen. Wij zijn echt fan van dit ding!

Klusbon

Heb je niet zoveel budget voor een cadeau maar ben je wel handig? Geef dan een klusbon en bied jezelf als hulp aan! Of er nou flink verbouwd moet worden of alleen nog een lamp of een schap opgehangen, een handige klusser komt altijd van pas.

[bg-box]Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

  1. Sanne

    Alle items op dit lijstjes zou ik wel willen ontvangen op mijn housewarming! Mijn vriend vierde laatst zijn verjaardag en nu staan er hier al drie nieuwe planten in huis te wachten tot we gaan verhuizen haha. Cadeautjes waar ik ook erg blij mee ben ;)

  2. Simone

    Oh super leuk. Ik had echt wel planten willen krijgen als ik een houswarming gegeven had! ;-)

  3. Judith

    Leuk artikel :) Altijd handig dit! En heel tof ook hoe je die collage hebt gemaakt. Dat mag je mij nog even leren ;)

  4. Ik behoor tot de categorie: hecht niet veel waarde aan een housewarming cadeau, haha. Ik heb destijds bewust geen housewarming gegeven omdat ik niet zo sta te springen om goedbedoelde cadeautjes die stiekem toch vaak net mijn smaak niet zijn. Ik houd niet zo van geven om het geven.

    En als ik al iets krijg wat ik eigenlijk niet hoef, dan vind ik het ook weer zo sneu om het zo weg te kieperen. En slecht voor het milieu ook. Dus ga ik altijd weer op zoek naar iemand die er wel blij van wordt. Of fiets ik weer naar de Kringloopwinkel. Maar heel eerlijk gezegd denk ik vaak ook: pfff, wat een gedoe, ik was blijer geweest als ik niks gekregen had. #verwendepoeperddenkik

    Als ik weet dat iemand iets echt graag wil hebben, dan is het een ander verhaal en koop ik met liefde dat item wat diegene graag wil hebben. En anders kom ik rustig met lege handen aanzetten, haha.

    1. Ja ik vind een housewarming cadeau ook niet verplicht hoor! Wij hebben ook helemaal geen feestje oid gegeven. Maar ik ben wel heel erg vieren wat er te vieren valt en ik hou van cadeautjes uitzoeken. Ben er meestal ook goed in en weet mensen dan ook echt blij te maken. Cadeautjes van de kringloop vind ik trouwens ook heel leuk, zeker als housewarming cadeau!

  5. Suzanne

    Wat een leuke cadeau ideetjes! Onze vrienden beginnen nu allemaal met uithuis gaan en wij zijn ook druk bezig met het zoeken naar een huisje!

  6. Anouk

    ja! heel erg leuk deze ideetjes! vaak lastig he? Of lastig… of ik twijfel vaak ‘zal iemand dat leuk vinden’ of er zijn 10 dingen die wel kunnen. Ik vind je blogkleuren (ook foto filter) heeel erg warm, fijn en knus, mooi!

Geef een reactie