Interieurinspiratie: lampen voor de woonkamer

lampen

Inmiddels hebben jullie onze eethoek en keuken van dichtbij kunnen zien. De andere kant van onze woonkamer is wat minder vaak in beeld. Hij is namelijk nog niet helemaal af… Als je goed kijkt zie je dat er nog een zielig peertje uit het plafond steekt. Ons valt het al bijna niet meer op, maar het wordt toch hoog tijd om hier een fatsoenlijke hanglamp voor uit te zoeken! Gelukkig is lampen24.be to the rescue: in deze onlineshop bestel je gemakkelijk vanaf je luie stoel je nieuwe verlichting.

lampen

Lampen voor in de woonkamer

Boven de eethoek en op de slaapkamer hebben we opvallende hanglampen gemaakt van natuurlijk materiaal. Ik wilde voor die ruimtes echt een eyecatcher. In de woonkamer weet ik het nog niet. Omdat de lamp van de eethoek min of meer in dezelfde ruimte hangt hoeft dit niet per se een eyecatcher te zijn. Daarnaast is dit best fel licht, dus ik weet niet of we ‘m vaak aan zullen doen. Tegelijkertijd is ons interieur nu zo mooi dat ik het zonde vind om hier dan een suffe lamp op te hangen.

Ik besloot om Pinterest te openen en wat inspiratie op te doen. Hoewel je qua interieur misschien eerder aan een bank of een kast denkt, zijn lampen ook heel sfeerbepalend. Best belangrijk om ook hier de juiste keuze in te maken. Uiteindelijk heb ik een paar favorieten: simpel en klassiek, maar ook enkele eyecatchers. Ben benieuwd voor welke lamp jullie zouden gaan!

lampen

Hanglamp of plafondlamp?

Zelf twijfel ik nog tussen een hanglamp en een plafondlamp. Hanglampen vind ik mooier, maar nemen meer plaats in. Plafondlampen zijn wat minder opvallend, maar daardoor ook al snel suf. Ik ga nog even twijfelen, het eindresultaat zullen jullie ongetwijfeld snel voorbij zien komen op de blog.

Ik ben heel benieuwd voor welke jullie lamp zouden gaan en wat voor lampen jullie in huis hebben hangen. Iets opvallend of gewoon de lampen die er nog hingen? Of misschien ook nog steeds een peertje dat uit het plafond steekt? ;-)

lampen

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Irene

  Ik vind plafondlampen meestal ook wat suf maar die ene uit je collage vind ik net wel heel tof! En de hanglampen zijn ook heel mooi. Wij hebben in onze salon twee hanglampen naast elkaar en ik wil graag boven de eettafel ook een mooie lamp maar er zitten heel veel spotjes in het plafond en het is eigenlijk moeilijk om daar nog een lamp bij te krijgen :p

 2. Shirley

  Ik zou in de woonkamer bij jullie denk voor een plafondlamp gaan. Twee hanglampen in een ruimte lijkt me te veel. Maar misschien is dat uiteindelijk niet zo. Ik vind het moeilijk om zoiets voor me te zien. Wij hebben de peertjesstijl embraced (bij 5 van de 7 lampen in huis, oeps haha).

  1. Haha ja ik denk dat een handlamp too much wordt, maar ik vind het lastig om te bepalen wat er dan wel moet. Ik wil er niet te lang over doen want ik wil voorkomen dat wij eeuwig met zo’n peertje overblijven :p

 3. Lenneke

  Ik vind plafonnières negen van de tien keer zó lelijk — behalve degene die jij op je afbeelding hebt staan. Maar hanglampen vind ik ook lastig. In m’n vorige huis heb ik drie jaar met een peertje geleefd, omdat ik niet wist wat ik ermee aan moest, hahaha.

  1. Haha ja het zijn van die suffe dingen he? Maar ik wil ook niet een te opvallende hanglamp omdat we die dus al een paar meter verder boven de eettafel hebben hangen..

 4. Marloes

  Boven onze eettafel hebben we een PH5 van Louis Poulsen, onze trots en glorie. Verder zit er in de keuken een matwitte plafondlamp met 3 spotjes van Philips, die niet opvalt maar wel functioneel is. We hebben besloten om in de zithoek de aansluiting weg te werken met een kapje en te verlichten met losse staande lampen. We hoeven daar toch geen fel licht te hebben, er zit een groot raam en ‘s avonds hebben we liever sfeerlicht.

  1. Wow, ik moest ‘m even googelen maar wat een coole lamp! Slim trouwens om alleen met staande lampen te werken, dat zou ik het liefst ook doen want ik merk dat ik dat grote licht nooit aan doe omdat het zo sfeerloos is. Maarja, dan blijven die draden uit het plafond steken?

 5. Larissa

  Oh wauw, alle lampen die je laat zien zijn stuk voor stuk heel mooi! Ik denk, maar ik twijfel net als jij ook, dat ik hanglampen het mooist vind voor bijvoorbeeld een eet- of zithoek, en plafondlampen voor bijvoorbeeld in de gang. Maakt het kiezen wel ontzettend lastig, haha. ;-)

 6. Sanne

  Ik had in mijn huidige huis hetzelfde lampendilemma. Ik heb uiteindelijk boven de eettafel opvallende lampen gehangen en heb het lichtpunt bij het zitgedeelte dichtgemaakt met zo’n plastic kapje, omdat ik het anders te veel hanglamp vond in dezelfde ruimte haha. Ik heb in plaats daarvan een mooie lamp aan de muur gehangen. Misschien dat dit, of een staande lamp, voor jullie ruimte ook nog een ideetje is. Ben benieuwd wat het gaat worden!

 7. Verlichting kan zo lastig zijn! Mijn vriend en ik hebben gekozen voor twee grote hanglampen boven de eettafel. Halverwege de woonkamer hebben wij drie spotjes en in het gedeelte waar de bank staat hebben we ervoor gekozen om geen lamp aan het plafond te hangen. Zou te druk worden en daarbij herinnert het me erg aan de jaren ’90. Wij hadden vroeger altijd van die verjaardagen met allerlei hapjes op de salontafel. En als je dan iets wilde pakken stootte je negen van de tien keer je kop tegen de hanglamp die erboven hing, haha. Ik dacht, daar heb ik geen zin in. Dus de aansluiting hebben we weggewerkt met zo’n kapje en we hebben nu een staande lamp van Ikea naast de tv staan. Precies genoeg verlichting. :)

 8. Suzanne

  Verlichting is echt onwijs lastig! Ik merk dat goede sfeerverlichting zo belangrijk is in de avonden, het geeft echt sfeer aan je huis, zoals de naam als zegt haha!

 9. Rachel

  oeh verlichting is ook erg lastig, wij hebben die van links bovenin, in het zwart op onze slaapkamer! Beneden 3 hele grote naast elkaar…

Geef een reactie