Uit eten in Utrecht: mijn favoriete restaurants

uit eten in Utrecht

Dat ik niet meer in Utrecht woon betekent natuurlijk niet dat ik er niet meer over kan bloggen. Ik ken de stad nog steeds op mijn duimpje en weet dat ik over de jaren heen genoeg lezers uit Utrecht heb verzameld. Daarom vandaag een lijstje met mijn favoriete restaurants in Utrecht. Want uit eten in Utrecht: dat is niet altijd even makkelijk. Er is zoveel keus dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie.

Uit eten in Utrecht: mijn favorieten

Ken je dat, dat je na een dagje shoppen ergens wilt neerploffen en lekker wilt eten, maar dat je eerst een restaurant moet zoeken? Of dat je ouders op bezoek komen en zeggen ‘kies jij maar een leuk restaurant uit’. Ehh… heeft bij mij regelmatig voor stress gezorgd. Hongerig door de stad lopen op zoek naar een restaurant is sowieso nooit een goed idee. Bij dezen dus mijn favoriete restaurants, voor alle gelegenheden. Sla het lijstje op en haal ‘m naar boven als je in Utrecht een restaurant zoekt!

1. Anan Vietnamese streetfood

Mijn nummer 1 in Utrecht is restaurant Anan (spreek uit ang-ang). Hier eet je de allerlekkerste Vietnamese streetfoodgerechtjes. Je kunt het bij een bordje pad thai houden, maar ook uren tafelen en verschillende rondes bestellen. Zo bepaal je zelf ook een beetje de prijs van je avondje uit. Bovendien ligt het restaurant midden in het centrum, in de Voorstraat. Goed te combineren met een avondje film, theater of uitgaan!

2. Metro City Kitchen

Ik schreef al eerder eens over Metro City Kitchen en ik ben nog steeds fan. Het restaurant is eigenlijk opgedeeld in 2 restaurants: op de begane grond vind je de ‘deli’ en boven zit ‘uptown kitchen’, een wat chiquer restaurant. Vooral van die laatste ben ik fan. Een aanrader als je ouders op bezoek komen of wanneer je wat te vieren hebt. Prijzen zijn ook weer niet belachelijk hoog en door de gunstige ligging (aan het jaarbeursplein) zet je je bezoek ook weer makkelijk op de trein naar huis.

3. Namaskar

Hou je van Indiaas? Dan moet je naar Namaskar. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan sinds de jaren ’80, maar dat maakt het juist extra leuk. Het eten is top, de menukaart is zeer uitgebreid en er is genoeg keus aan vega(n) gerechten. Vergeet ook zeker niet een doggybag mee naar huis te vragen zodat je de dag erna er nog eens van kan genieten.

4. Piatto

Vlakbij Namaskar vind je Piatto, een Italiaans restaurant waar meer dan pasta op de kaart staat. Het idee is dat je verschillende kleine gerechtjes bestelt, om te delen of gewoon voor jezelf natuurlijk. Ik hou van zulke concepten, want zo kan je van alles wat proeven. Mijn favoriet is de vitello tonnato en vergeet ook zeker geen ruimte over te laten voor de tiramisu!

5. Yum Saap

Helemaal aan de andere kant van de stad, in de gezellige Twijnstraat, vind je Thais restaurant Yum Saap. Of je nou wilt nagenieten van je vakantie naar Thailand of gewoon dol bent op pad thai, dit is the place to be. Voor fijne prijsjes eet je hier het beste Thai food van Utrecht.

6. Luc

Een beetje verstopt in de winkelstraten vind je Luc: een oase van groen. In dit restaurant vol met planten kun je de hele dag terecht. Op de menukaart vind je net even andere gerechten dan een standaard brasserie, al vind je er ook de allemansvriend: een burger met friet. De mooie inrichting geeft het restaurant een chique uitstraling, terwijl de prijzen van het menu wel oké zijn. En centraler qua locatie kan bijna niet!

7. Fico

Heb je wat te vieren, reserveer dan een tafel bij Fico, het liefst op de bovenste verdieping zodat je er mooi uitzicht bij krijgt. Bij Fico kom je voor fine dining: mooi opgemaakte bordjes met daarop bijzondere smaakexplosies. Niet heel goedkoop, maar hey: je had toch wat te vieren?

8. Meneer Smakers

Dit lijstje is natuurlijk niet compleet zonder een vermelding van de best burgers in town: Meneer Smakers. Al sinds de opening van het eerste filiaal ben ik fan. Hier haal je de allerlekkerste burgers, ook vega(n) trouwens. Heb je dus haast of gewoon zin in een goede burger, stop dan bij een van de vier locaties in de stad.

Dit lijstje is nog niet compleet

Hier mijn greep aan favorieten. Ik ben heel benieuwd of jouw favoriete restaurant ertussen zit. Heb je nog aanvullingen voor dit lijstje, laat het dan ook weten. Dan kan ik de volgende keer een top 10 maken ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Sanne

  Ik heb toen na jouw tip over Metro City Kitchen heel lekker gegeten! Mijn volgende ministedentrip plan ik dus naar Antwerpen, dan weet ik dat ik in ieder geval weer lekker zal eten

 2. Siroon

  Een van mijn favorieten is Tijm! Een beetje verstopt in de vogelenbuurt maar zooo lekker :)
  En YES voor over Utrecht bloggen als ge-emigreerde ;) goed bezig!

  1. Ja Tijm is leuk! Voorlopig heb ik nog genoeg content en ideetjes, maar uiteindelijk zal mijn focus toch verplaatsen naar Antwerpen ;-) Ik heb natuurlijk ook niet het plan om terug te komen, gelukkig kan ik dan jouw blog blijven lezen.

 3. Frances

  Bij Dogma eet je heerlijke hotdogs! Zeker een van mijn favorieten :)

 4. Mirna

  Het ligt een beetje uit het centrum maar Satriales vind ik echt top. Ze hebben zoals ze zelf zeggen probaly the best pizza in town. Ik ga er graag pizza eten of afhalen.

 5. Lotte

  Voor een knusse herfst- / winteravond vind ik de Clochard altijd erg fijn! Zulke tentjes zijn er eigenlijk te weinig in Utrecht, vind ik. Als iemand nog iets vergelijkbaars weet, lees ik het graag :)

 6. Annelies

  Ik ben nog nooit in Utrecht geweest (iets te ver voor mij voor gewoon en dagtripje denk ik), maar moest ik er ooit een weekendje van maken dan weet ik alvast waar ik kan gaan eten :-)

  1. Utrecht is een super leuke citytrip vanuit België! Het is een supermooie stad en er is een goede flixbusverbinding met o.a. Antwerpen en Brussel. Oh en ook een pluspunt: vrijwel alles (van winkels tot musea) is op zondag ook gewoon open!

 7. Maike

  Perfecte timing van deze blogpost, wij gaan morgen een weekendje naar Utrecht! Thanks voor je tips, ik verheug me nu al op een burger van Meneer Smakers. :) Liefs!

 8. Karin

  Leuk, wij hebben vaak de neiging om maar naar dezelfde tentjes te gaan als we gaan eten in Utrecht stad… Ik ga je lijstje gebruiken om eens iets nieuws te ontdekken ;)

  Ik vind Miyagi en Jones, tegenover de Kinepolis fantastisch. Het is een soort Asian fushion shared dining concept. Erg lekker! Ze hebben af en toe ook een deal waardoor je goedkoop naar de bioscoop kunt met een driegangenmenu :)

 9. Karlijn

  Dogma vind ik altijd leuk om heen te gaan! Ik hoor ook veel goede verhalen over Broei, maar daar heb ik alleen nog maar geluncht / koffie gedronken, dus over de avondmaaltijden kan ik niets zeggen ;)

 10. Suzanne

  Ik kom zelf maar zelden in Utrecht, maar ik vind het wel een onwijs leuke stad!

Geef een reactie