5 x De leukste kerstfilms op Netflix

kerstfilms op Netflix

Vandaag is de intocht van Sinterklaas, maar het enige waar ik dan aan moet denken is kerst! Want als de Sint in ons land is, dan duurt het niet meer zolang tot we de kerstboom kunnen optuigen. Voor iedereen die net als ik meer kerstfan is deel ik vandaag alvast de leukste kerstfilms op Netflix. Er zijn weer een heleboel nieuwe films bijgekomen dit jaar!

De leukste kerstfilms op Netflix

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij mij staat de teller van het aantal kerstfilms dat ik dit jaar zag al op 1. In oktober keek ik al The Christmas Weddingplanner – niet per se een aanrader, wel als je van foute films houdt. Gelukkig heeft Netflix nog veel meer kerstfilms op de planning staan. Wat mij betreft zijn dit de leukste kerstfilms op Netflix dit jaar!

Lees ook: de leukste Netflix kerstfilms

Holiday in the Wild

Holiday in the Wild

Het leven van de New Yorkse Kate komt op z’n kop te staan wanneer haar echtgenoot haar laat zitten, net voordat ze op hun tweede huwelijksreis vertrekken richting Afrika. Kate blijft niet bij de pakken zitten en besluit de reis – die niet toevallig in de kerstperiode valt – in haar eentje te maken. De Afrikaanse natuur inspireert haar om haar hart te volgen en een nieuw doel te vinden in haar leven. En hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe man ;-)

kerstfilms op Netflix

Let it snow

Deze film is losjes gebaseerd op het boek Let it snow: Three Holiday Romances, een bundel van kerstverhalen door schrijvers Maureen Johnson, John Green en Lauren Myracle. In de film zijn al deze verhalen in elkaar gemixt tot een groot verhaal. Op kerstavond worden de inwoners van Gracetown bedelft onder meters sneeuw wanneer een storm over hun stadje raast. Dit heeft de nodige gevolgen voor vriendschappen, het liefdesleven en de toekomst van een groep scholieren. Een echte tienerdrama dus, maar dan in een kerstsausje. Inclusief een (jonge) sterrencast.

kerstfilms op Netflix

Klaus

Wat past er nou beter bij kerst dan a good ol’ animatiefilm? Jesper is de slechtste student van de postbode academie en wordt daarom gestationeerd op een eiland nabij de noordpoolcirkel, waar de kibbelende bewoners amper woorden uitwisselen – laat staan brieven. Net wanneer hij wil opgeven, ontmoet hij leerkracht Alva en Klaus, een mysterieuze timmerman die alleen woont in een hut vol handgemaakt speelgoed. Deze nieuwe en ongewone vriendschappen zullen het dorpje voor eeuwig veranderen.

kerstfilms op Netflix

The knight before Christmas

Na de Princess Switch (waar volgend jaar trouwens een vervolg op komt!), speelt Vanessa Hudgens dit jaar wederom in een kerstfilm. Dit keer speelt ze een leerkracht die alle geloof in liefde heeft verloren, maar dan loopt ze een ridder die op magische wijze uit de middeleeuwen naar 2019 is getransporteerd tegen het lijf…

kerstfilms op Netflix

Holiday Rush

Alleenstaande vader van vier kinderen en radio-dj Rashon ‘Rush’ Williams verliest net voor de feestdagen zijn baan. Samen met zijn gezin trekt hij in bij zijn tante in de hoop z’n leven weer op de rails te krijgen. Een echte kerst familiefilm, waarbij het niet draait om wát je hebt, maar wíe je hebt. Op deze film moet je nog eventjes wachten: vanaf 28 november staat hij op Netflix.

Welke film gaan jullie kijken?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Anne

  Hey Marlous, heb je deze films ook gekeken? Welke vond je het tofst? Die ‘Knight before Christmas’ klinkt wel heel leuk in ieder geval!

  1. Ik heb ze nog niet allemaal bekeken, want ik wil het een beetje verspreiden tot de kerstdagen haha. Ik kan je wel vertellen dat Holiday in the wild heerlijk slecht geacteerd is, maar toch leuk door de mooie olifanten die erin voorkomen!

 2. Sanne

  Deze gaan ALLEMAAL op de watchlist, haha. Ik had vorig jaar een aantal films gedownload op Netflix voor onze vakantie naar Cuba, maar dit downloaden was niet helemaal goed gegaan, waardoor er alleen 3 super slechte kerstfilms op mijn telefoon stonden. Bij mijn vriend was er helemaal niks gedownload, dus we hebben samen tijdens de lange busreizen die kerstfilms maar gekeken. Zó slecht maar stiekem ook gewoon genieten.

 3. Mei Qi

  Deze ken ik allemaal nog niet!! Ik weet wat ik ga doen rond kerst hihi :)

 4. Fleur Sophia

  Ohh leuk! Ik ben vooral benieuwd geworden naar Holiday in the wild en Holiday Rush!

 5. Marloes

  Ze staan al allemaal op mijn watchlist, haha. Let it snow heb ik gezien, was niet supergoed geacteerd, maar dat is vaak zo met Netflixfilms vind ik. Wel een feelgoodfilm natuurlijk. Verder is The Knight Before Christmas vandaag online gezet en ik ga ‘m nu kijken, want dit lijkt me een heerlijke film.

Geef een reactie