Diary week 44: mijn laatste vrije weekje

Dit was voorlopig mijn allerlaatste vrije week, dus ik besloot er goed van te genieten. Ik heb veel vrienden gezien maar ook lekker geluierd. En ik mocht weer toerist in eigen stad spelen!

Maandag had ik een afspraak bij het ondernemingsloket. Ik wil mij misschien weer als zelfstandige inschrijven, maar dan in bijberoep. Naast mijn baan in loondienst dus. In Nederland hebben we 1 instantie die alles regelt: de Kamer van Koophandel. In België heb je verschillende bureaus, die uiteindelijk wel hetzelfde voor je regelen maar voor mijn gevoel ondersteunen ze je veel meer. Ik had hier in ieder geval een heel fijn gesprek!

Daarna wandelde ik nog wat door de stad en liep ik langs deze ‘Belgische delicatessen’ zaak. Met allerlei typisch Belgische lekkernijen, waaronder natuurlijk veel chocola.

‘s Avonds aten we leftover soep van m’n schoonouders met brood, lekker makkelijk op de maandag.

Dinsdag sprak ik af met Caroline bij LocalStore. Hier hebben ze misschien wel de lekkerste cheesecake van Antwerpen. Was gezellig om even bij te kletsen!

Ik was nog steeds in een ‘soep mood’ en probeerde dit pakket van de Appie uit. Ik maakte een foto van het recept zodat ik het de volgende keer gewoon zelf kan maken met groenten van de markt. Was lekker!

‘s Avonds keken we natuurlijk weer Outlander, met Ben & Jerry’s Cookie Dough. Yum.

Woensdag ging ik langs een kinderwinkel voor een bijzonder cadeautje, voor het kindje van een vriendin. Op de middelbare school waren we heel goed bevriend, maar daarna zijn we een beetje uit elkaar gegroeid. Maarrrr toevallig woont zij inmiddels ook in België!

We spraken af in Mechelen en lunchten bij de Vleeshalle. Dat is een grote food court (zoiets als de Food Hallen), heel tof!

Daarna wandelden we nog door de stad; we hadden veel bij te kletsen! Ik vind Mechelen altijd een leuke plek om te bezoeken, het is zo’n schattig stadje.

Toen ik thuiskwam stond het eten al klaar, m’n vriend had heerlijke noedels gekookt.

Donderdag begon ik de dag met mijn favoriete ontbijtje: fluffy pancakes! Deze eet je bij Barchel, een van mijn favoriete hotspots in Antwerpen. Ik ging samen met Shirley, om te vieren dat we allebei een baan hebben!

Toen ik ‘s middags thuiskwam was het nog steeds best wel fris in ons appartement, dus besloot ik om voor ‘t eerst de verwarming aan te draaien. Ik houd nooit zo van die droge verwarmingslucht, ik trek liever een extra trui aan. Maar donderdag was het echt ijskoud!

In de namiddag haalde ik nieuwe herfstige bloemetjes, want we kregen bezoek.

Shirley kwam samen met haar vriend eten! Toen we naar Antwerpen verhuisden mochten we haar oude TV hebben, dus bedankten wij hen middels een etentje bij ons thuis. Sowieso vind ik het super gezellig, al die etentjes thuis!

Vrijdag was een nationale feestdag in België, dus was mijn vriend ook vrij. We begonnen de dag met een uitgebreid ontbijtje. Die blauwe mok is mijn ‘scriptie mok’, ik kreeg deze als cadeautje van mijn scriptiebegeleiders. Hij is zwart, maar verkleurt als je er iets warms in schenkt.

‘s Middags gingen we naar mijn schoonouders, die even ver zijn met Outlander als wij. Dus hebben we de hele middag met z’n allen op de bank gelegen en Outlander gekeken haha. Heerlijk!

‘s Avonds maakte mijn schoonvader deze heerlijke bami, naar recept van Jeroen Meus, een Belgische TV-kok.

Zaterdag mocht ik weer toerist in eigen stad spelen, want Dennis kwam op bezoek! Ik ken Dennis van mijn bijbaantje bij Starbucks van een aantal jaar terug. We werken allebei niet meer voor Starbucks, maar zijn wel contact blijven houden. In Utrecht gingen we vaak samen naar de bioscoop en we houden allebei van pretparken :D.

Ik toonde alle leuke plekken en winkeltjes. Moest lachen om deze kaart haha.

Natuurlijk mocht een cliché foto op het dak van ‘t MAS niet ontbreken.

M’n vriend haakte ook aan en samen wandelden we de stad verder door. We stuitten op de Sint Pauluskerk, die vanbinnen echt prachtig is! Ik wil ook zo’n plafond in huis :-)

Daarna wandelden we door naar een van mijn favoriete buurten: ‘t Zuid.

Uiteindelijk zaten we tegen de 20.000 stappen, dus was een pauze wel verdiend haha.

We sloten af met echte Vlaamse frieten en snacks van ‘t frietkot die Dennis nog niet kende. Was een goede, echt Belgische dag ;-)

Zondag was een rommeldag. Ik moest m’n administratie bijwerken, we reden naar Nederland om boodschappen te doen bij de Appie en haalden gelijk al wat glazen. Onder andere dankzij zegels die ik via jullie heb ontvangen, dank daarvoor.

Ik kwam zondag niet meer aan mijn dagboekje toe, dus dacht: dat doe ik maandagavond wel even. Maar maandagavond was ik uitgeteld na mijn eerste werkdag, vandaar de vertraging. Volgende week hoop ik jullie meer te vertellen over mijn eerste week op mijn nieuwe werk!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Anne

  Haha, die kaart heb ik opgeslagen, heel leuk die tekst. Enne, succes met je eerste week!

 2. Lieke van Veen

  Die herfstbloemen zijn heel erg mooi!

 3. Eva

  Klinkt als een leuk weekje!! Heel veel succes deze week en vooral veel plezier!
  Liefs!

 4. Rachel

  Wat een prachtige kerk en wat een kunst, ziet er allemaal goed uit! En het was zeker fris, wij hebben ook al eventjes de verwarming aan en vaak een plaid over ons op de bank haha

 5. Volgens mij heb jij je laatste vrije weekje uitermate goed besteed ;). Veel plezier en succes met je nieuwe baan!

 6. Magalie

  Heerlijk om te lezen dat je Antwerpen zo fijn vindt meis! En ik denk dat ik wel een glaasje wijn heb verdient als ik een keertje langskom aangezien ik goed gesponserd heb met zegeltjes benieuwd naar je eerste werk week blog. Kus.

 7. Marjoleine

  Ik vind je dagboekjes nog steeds zó leuk nu je in Antwerpen woont, heerlijk om zo ook een beetje de stad te verkennen. Ben benieuwd hoe je nieuwe baan bevalt :-)

 8. Irene

  Succes met je werk! En haha, dat kaartje is geweldig! Die ga ik ook onthouden :D

 9. Anna

  Leuke foto’s weer! Hopelijk heb je een fijne eerste werkweek gehad :D

Geef een reactie