Diary week 46: Etentje met vrienden & herfstwandeling in Limburg

En dat was weer een week die voorbij vloog! Nu ik fulltime werk zijn mijn dagboekjes een stuk minder vol, maar zoals altijd heb ik nog genoeg te vertellen ;-)

Maandag was een nationale feestdag in België: dag van de Wapenstilstand. Op deze dag wordt het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht, en zijn alle Belgen vrij. Het was een beetje een grauwe regenachtige dag, dus wij chillden ‘m vooral en reden naar Nederland om boodschapjes te doen bij de Appie.

Mede dankzij zegeltjes die ik via sommigen van jullie ontving hebben wij nu een hele mooie set wijnglazen! Zo leuk! Normaal lukt het me nooit om te sparen bij dit soort acties, maar ik heb zoveel zegeltjes ontvangen. Echt super lief. Voelt heel volwassen om zo’n complete set te hebben.

‘s Avonds aten we een heel Hollands maaltje: aardappeltoefjes met spinazie en een soort visstick. Ik ben niet zo’n visliefhebber, maar op deze manier vind ik het nog wel ok.

Van dinsdag heb ik helemaal geen foto’s, waarschijnlijk omdat het als een maandag voelde. Woensdagochtend begon ik mijn dag met het bladeren door de Belgische dagbladen. Dit doen we elke ochtend, om te checken of er relevant nieuws in staat voor onze klanten.

Ik had een goede werkdag en eenmaal thuis zat ik nog steeds in een goede flow. Ik vouwde een was op, haalde de vaatwasser leeg, ging met de stofzuiger door het appartement en maakte deze woknoedels voor mezelf. Op woensdag gaat m’n vriend vaak klimmen, waardoor ik lekker een avondje voor mezelf heb.

Op de bank opende ik nog eventjes m’n laptop voor werk en werkte ik ook aan m’n blog. Meestal heb ik na een lange werk dag geen puf meer, maar nu wel – dus daar wilde ik gebruik van maken!

Donderdagavond ging ik samen met m’n vriend kaasfonduen. Naast brood hadden we wortels, broccoli en veggie gehaktballetjes om in de kaas te dopen. Zo lekker! Ik vind dit altijd een heel gezellige maaltijd. Daarna ploften we op de bank om een foute kerstfilm te kijken.

Ik heb een telefoonabonnement gekregen van mijn werk, maar geen telefoon… lekker handig haha, not. Dus duikelde ik een van mijn oude telefoons op: een iPhone 5S uit 2013. Vrijwel zonder krasjes en werkt prima, al is ‘ie wel snel leeg en heeft hij weinig opslagcapaciteit. Ik vind het zonde om hiervoor een nieuwe telefoon aan te schaffen, maar moet nog wel een beetje wennen – ik ben inmiddels de grotere toestellen gewend!

Vrijdagmiddag haalden we lunch bij Felfel, een hippe falafelbar in Antwerpen. De foto ziet er misschien niet zo lekker uit, maar dit was een super lekkere falafelwrap! Echt een aanrader. Het is ook een leuke plek om te zitten en ze hebben ook allerlei gezellige dips en gerechtjes om te delen. Hier moet ik nog eens terugkomen op een vrije dag.

Vrijdagavond was ik weer in een flow en knutselde ik deze mediakit in elkaar. Mijn blog is inmiddels officieel uitgeschreven als bedrijf, maar ik wil me in 2020 weer inschrijven – maar dan in België. Leek me handig om een duidelijk overzichtje te hebben voor bedrijven en PR-bureaus hier, omdat ze mij natuurlijk nog niet kennen. Geen idee of het echt handig is, maar het was leuk om ‘m in elkaar te zetten!

Zaterdag was een beetje een rommeldagje. Ik moet nog steeds wennen aan het feit dat de winkels hier op zondag gesloten zijn, waardoor alle ‘to do’s’ (boodschappen, bouwmarkt, cadeautjes kopen, shoppen etc) allemaal op de zaterdag aankomen. Zeker nu ik fulltime werk vind ik het best wel irritant dat echt alles zo op de zaterdag moet. Maar als je het uitstelt gaat er dus direct weer een week overheen…

We begonnen op de markt, waar ik deze paddestoelenkraam spotte. Grappig om te zien!

We winkelden een beetje en namen toen eventjes een pauze bij een voor ons nieuw koffietentje. Ik nam een chocolatte en m’n vriend had een cappuccino met chocola en gember. Speciaal, maar erg lekker! Die wil ik thuis eens namaken.

Kijk hoe mooi de herfstkleuren zijn in de stad! Ligt het aan mij of is deze herfst kleurrijker dan ooit? Ook langs de snelweg valt het me op!

Daarna gingen we weer terug naar de markt, waar ik een enorme bos eucalyptus kocht.

Daarna nog olijfjes en dips, omdat er ‘s avonds vrienden bleven eten.

En ook een kaasje (met dadelbrood, mmmm!) mocht niet ontbreken.

Tussendoor gaf ik mijn toolbox die ik een tijdje geleden zelf maakte tijdens een workshop een laagje vernis. Het moest een mini moestuin worden voor in de keuken, het eindresultaat zie je hier.

Daarna dekte ik de tafel. Hier geniet ik zo van, haha! Eindelijk heb ik een fatsoenlijke tafel waar meer dan 2 personen aan kunnen. Vrienden uitnodigen voor gezellige avondjes vind ik ook super volwassen klinken haha.

Gelukkig kan m’n vriend dan weer heel goed koken. Hij maakte superlekkere Moussaka!

Maar eerst dus de apéro: snacks en drankjes! We hebben duidelijk een groter tafeltje nodig voor al die snacks ;-)

Gisteren deden we iets leuks: nadat we lekker hadden uitgeslapen trok ik m’n wandelschoenen aan en reden we richting Limburg. Bij Maasmechelen (dicht tegen de Nederlandse grens dus!) vind je een oude mijngroeve, dat nu een prachtig wandelgebied is.

Het heet Connecterra en kijk dan: zo mooi! Zeker nu met alle kleuren. Er zijn verschillende wandelingen, variërend van 45 minuten tot 3,5 uur. Je loopt langs water en er zijn verschillende uitzichtpunten. Echt heel tof om eens te doen, zeker nu alle herfstkleuren zo mooi zijn.

Daarna deden we wederom boodschappen bij de Appie in Nederland, haha. Ik laat me niet tegenhouden door de Belgische openingstijden ;-). Ik moest ook even de Santé meenemen, want daar staat deze maand een stuk in van mijn hand. Ik geef je allerlei leuke tips voor een weekendje Gent! Super tof om een stuk van mijn eigen hand zo geprint op papier te zien staan. Dit blijf ik echt heel gaaf vinden, dus mocht je dit lezen en een freelance redacteur zoeken: stuur me een mailtje!

De rest van de avond chillden we op de bank. We aten de restjes Moussaka en keken het nieuwe seizoen van Outlander. Op de Belgische Netflix is dat seizoen nog niet gepubliceerd, maar een van jullie vertelde dat hij wel op de Nederlandse Netflix staat! Blijkbaar is er dus een klein verschil in aanbod. Gelukkig kon ik de inloggegevens van m’n schoonzusje eventjes ‘lenen’, zodat we toch konden kijken!

Nu ik fulltime werk vliegen de weken echt voorbij. Werk is leuk, maar wel nog heel vermoeiend omdat alles nieuw is en daardoor ook een beetje buiten mijn comfortzone. Ik hoop dat dat snel went.

Afgelopen week kwamen hier wel genoeg leuke blogjes online. Mocht je ze gemist hebben, dan deel ik ze graag nog eens:

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Sanne

  Ik vind het alsnog een heel mooi dagboekje, voor zo’n werkweek! Van Connectera had ik nog nooit gehoord, maar het ziet er heel mooi uit. Ik had ook niet gedacht dat dit in Nederland zou zijn eigenlijk. Bij het scrollen dacht ik heel even dat je een glas wijn op een MacBook had gezet, haha! Bleek gelukkig een dienbladje te zijn.

 2. Anna

  Je hebt alsnog super veel leuke foto’s gemaakt hoor! :D Heerlijk zo’n herfstwandeling, ik vind ook dat de herfst dit jaar opvallend mooi en kleurrijk is.

 3. Oeh, die wandeling ziet er echt top uit! Ik heb nog een bon liggen voor een weekendje naar Limburg in een hotel waar honden toegestaan zijn. Ga deze wandeling echt onthouden, lijkt me super leuk om daar dan even heen te gaan. :)

  Je mediakit vind ik prachtig! Echt heel tof gedaan. Heb je Canva gebruikt?

 4. Rachel

  Wat een prachtige foto van je, en de markt is ook echt zo leuk! ik moet er zeker niet heen gaan wanneer ik trek heb, dan komt het niet goed!

 5. Stephanie

  Mooi zeg, ik heb meteen een link gestuurd naar mijn vriend dat we ook eens naar Connecterra moeten gaan haha. Je dagboekjes stralen altijd zo’n fijne, rustige sfeer uit. Dan maakt het mij niet uit of ze korter zijn dan voor je fulltime werkte; kwaliteit boven kwantiteit hé!

 6. Annelie

  Leuk (?) weetje: de 2 mijnterrils die op de foto van Connecterra net achter jouw hoofd te zien zijn, heten de Tettenberg. Groetjes uit Limburg!

Geef een reactie