Diary week 47: de week van de emigratiedip, kerstsferen & bezoek aan Nijmegen

Afgelopen week stond in het teken van mijn emigratiedip. Ik heb me wel eens beter gevoeld… toch maakte het weekend een hoop goed: we dompelden ons onder in kerstsferen en brachten een bezoekje aan mijn familie in Nijmegen.

Toen ik maandag thuis kwam van werk was de Sint langs geweest! Er zijn trouwens wel verschillen tussen Nederland en België wat betreft Sinterklaas. In Nederland vieren we pakjesavond op 5 december, in België zetten ze op 5 december de schoen en de volgende ochtend zijn er dan cadeaus. Meerdere keren je schoen zetten is dus iets typisch Nederlands, maar wat mij betreft alleen maar leuk ;-)

M’n vriend maakte een lekkere pasta carbonara. De rest van de avond hingen we een beetje op de bank. Zoals ik in m’n vorige blog schreef had ik afgelopen week last van de emigratiedip, waardoor ik ook echt niet vooruit te branden was.

Dinsdag was een leuke werkdag, ik ging namelijk samen met een collega de hele dag met een Sinterklaas op stap! We bezochten twee redacties namens een klant van ons. Tussendoor deden we ergens een koffie waar ze deze mega schattige koekjes hadden.

Woensdagavond stond er iets leuks op de planning: samen met mijn schoonmoeder volgde ik een workshop lippenbalsem en zalfjes maken op basis van bijenwas. Mijn schoonouders zijn imkers en dit werd vanuit de bijenvereniging georganiseerd.

Het was echt super leuk en eigenlijk heel simpel, je hebt helemaal niet zoveel ingrediënten nodig. Dit gaan we nog eens vaker doen!

In dit was de buit! 2 lippenbalsem sticks, een lippenbalsem bol, een blikje met zachte lippenbalsem, calendulazalf en propoliszalf. Was echt een toffe workshop en het hielp zeker om uit mijn dipje te komen :-).

Donderdagavond aten we poffertjes en keken we natuurlijk Outlander ;-). Het vierde seizoen van Outlander staat nog niet op de Belgische Netflix, maar wel op de Nederlandse Netflix! Dus heb ik even de inloggegevens van mijn schoonzusje gevraagd. We zijn er nu echt bijna doorheen, dan moeten we tot februari wachten tot seizoen 5.

Vrijdagavond waren we uitgenodigd om bij vrienden te komen eten. Een tijdje terug hadden we voor hen gekookt en nu waren zij aan de beurt ;-). Voelt heel volwassen, van die dinnerdates haha. Maar het was super leuk en lekker! Als voorgerecht hadden we een zoeteaardappelsoep met gember. Ik was zelf nog niet op het idee gekomen om gember door de zoeteaardappelsoep te gooien, maar dit was super lekker! Word ‘ie een beetje spicy van.

Als hoofdgerecht aten we eend met bieten, pastinaak en nog een groente die ik niet heb onthouden :’). Ook heel lekker!

Zaterdag gingen we even de stad in. We wilden shoppen maar we hadden eigenlijk allebei geen zin om kleren te passen, dus hielden we het bij window shoppen. De stad is al helemaal in kerstsferen en ik vind het zo gezellig!

We spotten ook dit super schattige katje. Ik zou zo graag zelf een kat (of nog liever een hond) willen hebben. Ik vind het alleen zielig nu we allebei full time werken…

Na een hele middag door de stad sjokken had ik honger, dus haalden we frietjes en keken we Temptation Island USA. Lekker fout haha.

Aan het einde van de middag gingen we even op bezoek bij het nieuwe huis van vrienden van mijn vriend. Ze zijn nog druk bezig met de verbouwing, maar het is altijd leuk om bij anderen binnen te kijken. Ze wonen in een prachtig gebouw in art deco stijl. Alsof je 100 jaar terug in de tijd stapt, heel gaaf! Dit was de hal met alle deurbellen.

Daarna reden we door naar tuincentrum Van Uytsel, mijn favoriete tuincentrum hier. Het is zooo groot! Ik spotte deze grappige hangplanten, ik vond ze echt heel tof maar helaas een beetje duur.

We kwamen eigenlijk vooral om ons te oriënteren op de kerstbomen. Kijk hoe mooi! Ik denk dat we voor zo’n rood/gouden kerstboom gaan, vrij traditioneel dus.

Maar nog even over dat tuincentrum he… kijk hoe leuk!

Ik werd helemaal blij van die kerstsfeer. We hadden nu geen zin om een kerstboom mee te nemen, maar ik kan niet wachten tot ‘ie staat hoor. Misschien volgend weekend?

Zondag was ik in Nijmegen! We lunchten eerst bij mijn moeder, daarna gingen we op bezoek bij het nieuwe huis van mijn broer. Onderweg kwamen we langs mijn oude middelbare school, grappig om die weer eens te zien. In ‘mijn tijd’ waren de kozijnen felblauw, echt lelijk haha. Ziet er nu toch wat beter uit.

M’n broer en schoonzusje zijn nog flink aan het klussen (ofja, vooral m’n schoonzusje, wij hebben niet echt klusgenen :’)). Maar het belooft heel mooi te worden! Lijkt me echt heel tof om een koophuis te hebben waar je alles precies zo kan inrichten zoals je zelf wil.

Daarna deden we nog een koffie met m’n mams, met uitzicht over de waalbrug. Blijft een mooi plaatje.

Daarna gingen we door naar mijn vader, waar ik lekker met alle beestjes knuffelde.

Ik zou zelf ook echt graag een hondje willen hebben, helaas is dat lastig te combineren met onze drukke levens.

Na een gezellig etentje reden we weer naar huis. Het was al donker en super mistig, leverde echt een spookachtig beeld op.

Het was superfijn om weer even bij mijn familie te zijn, hielp goed tegen de emigratiedip. Ik kon weer even helemaal mezelf zijn bij mensen die me ook door en door kennen.

Eenmaal thuis flanste ik nog snel een salade in elkaar van dingetjes die ik nog in huis had, zodat ik deze de volgende dag mee kan nemen als lunch. Dit is bulgur, fetakaas en zo’n saladeverrijker van HAK. Ik vind dat handige zakken omdat je zo best een prima salade hebt!

Ik hoop dat deze week wat positiever is voor mij. Ondanks dat ik heb besloten om me er aan toe te geven, wil ik ook niet alleen maar gaan zitten sippen. Dus ik ga even kijken of ik deze week wat leuke dingetjes in kan plannen!

Ik wil jullie in ieder geval bedanken voor alle lieve berichtjes die ik afgelopen week heb gekregen, via mijn blog, mail en Instagram. Dat deed me echt veel goeds! Ik heb nog niet de puf gehad om overal op te reageren, maar weet dat ik het enorm waardeer :-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Quirine

  Klinkt, ondanks je dipje, toch als een hele leuke week! Toch fijn dat mensen om je heen je kunnen afleiden. :)

 2. Bianca

  Volgens mij komt in feb Outlander niet op Netflix uit. Als het goed is wel op Ziggo. Dat was namelijk ook met seizoen 4 op Ziggo was het al een maand of 5 geleden te zien.

 3. Sanne

  Ik hoop dat de komende week wat positiever voor je zal zijn! Zo opladen bij familie doet mij ook altijd goed. En een bezoekje aan een tuincentrum met kerstitems overigens ook… ;) Dat staat bij ons komend weekend op de planning.

 4. Wat een heerlijk overzicht zeg, echt genieten! en hopelijk is de andere week wat positiever voor je.

 5. Anna

  Ik hoop dat je je de komende weken wat beter voelt! :-) Ik word echt helemaal blij van de kerstsfeer overal, zo gezellig! Fijn weekend <3

Geef een reactie