Een kijkje in onze slaapkamer

kijkje in onze slaapkamer

Eigenlijk wilde ik nog even wachten met deze blog, want voor mijn gevoel is onze slaapkamer nog niet helemaal ‘af’. Maar goed: wanneer is je huis ooit helemaal af? Er valt altijd wel wat te veranderen. Vandaag dus een kijkje in onze slaapkamer!

drukwerknodig posters

Posters van drukwerknodig.nl

Directe aanleiding voor deze blog zijn deze mooie posters die ik van Drukwerknodig.nl heb gekregen. Vanaf het begin had ik al bedacht dat ik iets aan deze muur wilde hangen. Rechts is een foto die ik zelf maakte tijdens onze eerste echte vakantie samen, in Portugal. Links is een quote die ik er goed bij vond passen. Anne heeft ‘m voor mij zo opgemaakt dat hij bij de foto links past.

Ik was al een tijdje op zoek naar een partij die de posters voor mij kon drukken, maar het was vaak nog best prijzig en ik vond niet elke website er even duidelijk en betrouwbaar uitzien. Bij Drukwerknodig.nl werd ik goed geholpen, betaalde ik ongeveer €8 per poster en had ik de posters ook nog eens binnen 2 dagen in huis (in Antwerpen!). Daarnaast kun je bij drukwerknodig.nl voor nog veel meer dingen terecht: van visitekaartjes tot agenda’s en je kunt zelfs je eigen boek drukken. Super tof om zo bijvoorbeeld je eigen recepten te bundelen tot een kookboek – lijkt mij een geweldige Sinterklaas surprise ;-).

Goed, het moge duidelijk zijn: ik ben enthousiast over drukwerknodig.nl en ga ze zeker vaker raadplegen. Mocht je zelf nog drukwerk nodig hebben (ha-ha), dan weet je waar je moet zijn.

kijkje in onze slaapkamer

Een kijkje in onze slaapkamer

Verder met het kijkje in onze slaapkamer. Ik zal m’n best doen om zo goed mogelijk te benoemen waar alles van is. Onze slaapkamer moest vooral rust uitstralen. We hebben enkele items van onze vakantie naar Marokko een mooi plekje gegeven, waardoor onze slaapkamer nu een beetje aanvoelt als de hotelkamer die we in Marokko hadden. Instant vakantiegevoel!

kijkje in onze slaapkamer

Een belangrijke sfeerbepaler: je dekbed

Een andere belangrijke sfeermaker is ons dekbed: met een bed van 180cm breed neemt het bijna alle ruimte in. Een mooi dekbed is daarom erg belangrijk. Dit prachtige roze linnen dekbed kreeg ik cadeau van Magic Linen. Linnen is een hele fijne stof: in de zomer was het lekker luchtig, zelfs op de hete dagen sliep het lekker. Maar ook nu het kouder is houdt het ons goed warm. Bovendien kreukt het van zichzelf, dus je hoeft geen moeite te doen om het te strijken: die kreukels horen zo ;-)

Ik wil wel graag nog nieuwe, grotere kussens en nieuwe hoezen voor de sierkussens. Ik kan alleen niet kiezen welke kleur deze moeten hebben. Ik dacht aan okergeel of meer oranje-rood. Ook vind ik de muur boven het bed wat kaal, maar om daar ook nog lijsten te hangen wordt misschien wat druk.

De lamp is trouwens van Casa. Vond ik goed bij het ‘vakantie gevoel’ passen. Het kledingrek gebruiken we voor kleding die we een keer gedragen hebben en even willen uithangen. Het rek had m’n vriend al in bezit, dus ik weet niet waar die vandaan komt.

kijkje in onze slaapkamer

Een beetje Marokko in onze slaapkamer

Hier zie je de deur van onze slaapkamer. Links hebben we een volledige wand van PAX-kasten. We hebben niet veel bergruimte in ons appartement, dus naast dat we allebei een ruime kledingkast hebben, gebruiken we deze ruimte ook voor andere opslag. Denk aan kerstspullen en mijn oude Barbie’s, haha. We hebben allebei een dichte kast, in het midden hebben we een open kast met schappen, waar we witte opbergdozen op hebben geplaatst.

Nog een grappig weetje: we hebben geen houten vloer maar tegels! Zoals ik eerder al eens vermeldde verafschuw ik tegels in de woon- en slaapkamer, ik vind dat zo’n kil gevoel. Maar deze tegels zien eruit als houten planken, en dat vind ik wel heel mooi! Ik kende het nog niet, maar het is wel makkelijk schoon te houden. Alleen nu het wat kouder wordt voelt de vloer soms wat koud aan, maar daarvoor hebben we dat mooie tapijtje liggen ;-). Daar krijg ik altijd veel vragen over, maar helaas moet ik je teleurstellen: deze kochten we in de souk in Agadir, Marokko.

kijkje in onze slaapkamer

Maar stiekem is de helft van Ikea

Ook de poef die je hier rechts in de hoek ziet en het mandje links op de kast namen we mee uit Marokko. De spiegel is van Ikea, deze kochten we met de bonnen uit onze adventskalender van vorig jaar, die heel wat meer waard bleken te zijn dan we hadden verwacht. Ook ons bed en de ladekast zijn van Ikea, beide van de MALM-collectie. Zo hebben we een behoorlijke Ikea-kamer, met ook de PAX-kastenwand. Toch valt dat niet zo op, door al onze persoonlijke accessoires.

fotolijst

Dit mooie lijstje is van Zara Home. In het lijstje zit mijn favoriete foto van mij en mijn vriend.

kijkje in onze slaapkamer

Vrijwel alle andere accessoires op de kast kocht ik bij Casa. Alleen dit ananas-schaaltje en deze plant (met pot) kreeg ik cadeau, dus geen idee waar die van zijn. Ook de witte hoge vaas is van Casa, de pluimen die erin staan kocht ik bij de leuke plantenwinkel Plantwerp.

nachtkastje

Naast ons bed staan deze witte ronde tafeltjes als nachtkastjes. Ook deze nam mijn vriend mee, dus geen idee waar ze van zijn. Het bamboe dienblad kreeg ik samen met de geurkaars cadeau van mijn schoonouders. Zelfs zonder ‘m aan te steken ruikt ‘ie heerlijk.

Het goudkleurige schaaltje in de vorm van een schelp kocht ik bij Sissy Boy. De echte schelpen komen van het strand in Zuid-Frankrijk waar ik m’n vriend ontmoette. De cactus was een cadeautje.

Ik hoop dat jullie dit kijkje in onze slaapkamer leuk vonden. Wellicht komt er nog een keer een update, wanneer ik nieuwe kussens heb gekocht en vast nog het een en ander heb aangepast ;-)

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. Romy

  Het is prachtig geworden! Zo sfeervol, warm en mooi! Ik vind vooral het hoekje met de spiegel en de Malm-kasten heel tof. Ik heb zelf helaas geen ruimte voor kastjes in mijn (kleine) slaapkamer, maar zou in een volgende slaapkamer ook graag Mooie Malm-kastjes neerzetten. Die lijken me ook ideaal voor sokken, shirts en ondergoed.

  1. Elianne

   Heel sfeervol! En inderdaad mooie ruime kamer. Mooi gestyled!

 2. Mieke

  Zo leuk, wij hebben dezelfde lamp in onze slaapkamer, dezelfde spiegel EN ook de bekende pax kasten :D Ons linnen beddengoed is ook roze, maar dan van H&M Home. We hebben precies allebei een goeie smaak ;-)

  1. Laure

   Heel mooi ingericht jullie slaapkamer! Komt die bloempot op de ladekast ook van Casa?

 3. Anna

  Wauw, jullie slaapkamer ziet er prachtig uit! Ik vind de kleuren ook onwijs mooi, past allemaal perfect <3

 4. Rachel

  Wauw enorm leuk en sfeervol ingericht zeg, erg mooie tinten ook zo bij elkaar. Deze kast wilde ik trouwens ook, zodat ik er het een en ander op kon zetten.. maar door mijn slechte inmeting staat er nu een grote paxkast.

 5. Jullie slaapkamer is zo onwijs leuk ingericht. En die lijsten zijn ook echt fantastisch!

 6. Irene

  Wauw ben wel een beetje jaloers op jullie slaapkamer. Ze ziet er heel sfeervol en warm uit :) Ben heel erg fan van het dekbed ook! Wij hebben twee dekbedden (elk een tweepersoons) omdat ik gek word van onder 1 dekbed te slapen. Helaas hebben we alleen maar verschillende overtrekken dus dat lijkt echt nergens op :p Daar wil ik dus wel graag verandering in brengen. De poster zijn ook heel tof. Fijn vooral dat het een foto is die je zelf maakte, dat maakt het toch wat persoonlijker!
  Ik zou denk ik boven jullie bed nog iets van een slinger hangen ofzo :)

  1. Haha ja wij kunnen soms ook wel vechten om het dekbed, maar meestal slapen we vrij dicht tegen elkaar aan. Ik vind 1 dekbed gezelliger en mooier, dus we doen het er maar mee. Grappig dat je over een slinger begint trouwens, ik heb afgelopen week zo’n goudkleurige “Marokkaanse” slinger met zonnetjes en maantjes op m’n kerst verlanglijstje gezet. Leek me inderdaad leuk voor boven het bed!

 7. Dio

  Wauw! Wat ziet het er mooi en vooral af uit in zo’n korte tijd. Echt prachtig gedaan met die accessoires op de kast, die posters en het kleedje. Zelf woon ik al 1,5 jaar in mijn nieuwe huis, maar het voelt nog niet zo af als dit. Maar dat komt ook dat ik het zonde vind om er veel geld aan uit te geven omdat ik er toch nooit ben door een fulltime baan en een druk sociaal leven.

  1. Haha en dan te bedenken dat ik het nog niet echt af vind! Ik vond het wel heel belangrijk dat ik me heel erg thuis zou voelen hier, omdat ik natuurlijk helemaal naar aan nieuwe stad (en een nieuw land) ben verhuisd. Maar interieur design is ook wel een beetje een hobby van me ;-)

 8. Lisa

  Haha ja, jullie hebben echt een vakantiegevoel-slaapkamer! Lijkt me heerlijk slapen. Mooi ingericht, alles past zo goed bij elkaar.

 9. Kiki

  Wat een mooie, rustige kamer! Ik zag het langwerpige kleed al eens voorbij komen en volledig geïnspireerd hebben mijn vriend en ik nu ook een langwerpig kleed gekocht tijdens onze reis in Iran. Ook al wonen we nog niet samen, een mooi aankoopje voor wanneer we dat wel gaan doen!

 10. Wat een leuke spulletjes heb je in je slaapkamer. Zou eigenlijk ook eens wat meer aandacht aan onze slaapkamer moeten besteden. Die is na vijf jaar nog steeds niet echt gezellig. Ideeën zijn er wel, maar nooit uitgevoerd.

Geef een reactie